monster_d je napisal/-a:Fora je v tem da drzava enostavno bo nabila cene dizla gor da se vec folk nebo poceni vozo.
ce gledamo kolk se je v zadnjih casih dizlov prodalo je ogromno 50:50 bi kr lahko reko.
borut007 je napisal/-a:Ob tem trendu bo ob naslednji podražitvi cena dizla verjento prvič v zgodovini, prvič v Evropi in prvič v svetu, preskočila ceno bencina. Slovenija podira rekorde.![]()
Sicer pa me nič ne moti, še vedno namrč prisegam na bencinarja. :P
Kaj pa cena bencina in nafte v Ameriki? A mogoče kdo ve koliko je nafte v enem sodčku, ko vedno govorijo koliko se je sodček podražil?
STABI je napisal/-a:Tudi v Slo je bila nafta bližnjega leta 2000 dražja od bencina. Sploh pa nas malo na***, če se sod surove nafte podraži za 10% NE more biti tudi končni izdelek dražji za 10%. Mislim da surovina (surova nafta) v končni ceni predstavlja približno desetino vseh stroškov, ostalo poberejo tuji in domači šejki.
Templar je napisal/-a:Dajte malo pogledat kolko dejansko so razlike v ceni bencina in dizla. V avstriji je preračunano razlika skoraj 37SIT.
DIzel je dražji je samo v Britaniji, Švici in Grčiji!
preverite
http://www.amzs.info/bencin.asp?BencinOrder=1
tomaz40 je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:Fora je v tem da drzava enostavno bo nabila cene dizla gor da se vec folk nebo poceni vozo.
ce gledamo kolk se je v zadnjih casih dizlov prodalo je ogromno 50:50 bi kr lahko reko.
Ja sej zato pa veliko evropskih držav povečuje trošarino na nafto. Zbirajo dinarčke.
Drugač pa čeprav se popolnoma strinjam z mclarnom, bi imel še vedno raj bencinarja z recimo 190 konji pa sem happy. Pač požre tistih 10 litrov. Nej.
LP
mevden je napisal/-a:kakorkol obrnem,se vedno prisegam na dizla. fotr ma 1.9 tdi, jst mam pa 1.0 bencinar. pa mu manj kur kot moj 1.0 peugeot! pa še fotrov dizel ma 100x bolse pospeske od mojga pezoja.da ne omenjam da dizli več zdržijo in da so Tdi-ji vrednejši za 500k ob prodaji rabljenega(isti letnik,isti model,benciner),čeprav si dal na začetku malo več.pa še lažje se proda. nevem no, sam mamo bencinarja in dizla pr hiši, tko da vem kaj je bols.v tem primeru DIZEL. povzetek: cenejša nafta,lepo se pelje, mala poraba, super pospeški, boljši navor = TDI
Loopz je napisal/-a:Templar je napisal/-a:avstrija in nemčija sta svetli izjemi da, drugje sta pa po ceni kar precej blizu, s tem, da je na dizlu še precej rezerve pri trošarinah, pri benzu pa zelo malo...
der_Alte je napisal/-a:Loopz je napisal/-a:Templar je napisal/-a:avstrija in nemčija sta svetli izjemi da, drugje sta pa po ceni kar precej blizu, s tem, da je na dizlu še precej rezerve pri trošarinah, pri benzu pa zelo malo...
Ne. Pri dizlu je državi zmanjkalo maneverskega prostora, zato se bo toliko podražil. Pri bencinu še lahko zniža trošarine. To bi ti moralo bit jasno, saj so trošarine na bencin višje. Ko bodo pa enake, bo pa dizl dražji okrog 8 SIT pri litru.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov