obišči kdaj pariz, milano itd, pa če boš imel potem še kaj pripomnit čez nemški promet, potem svaka čast...
...o kvaliteti cest pa sploh ne bi...če ti v nemčiji niso po godu, kaj potem šele praviš na naše?

borut007 je napisal/-a:na AMZS spletni strani http://www.amzs.info/drzava.asp?id_drz=29&podrocje=0
se informiram o potovanju v Nemčijo. Predsvem prometni predpisi.
Sem pa naletel na eno zanimivo informacijo, glede hitrosti na avtocestah.
Piše namreč, da je na Nemških avtocestah priporočena hitrost 130km/h. To zadevo slišim/vidim prvič in nimam pojma kaj v praksi to pomeni.
A se potem lahko peljem koliko hočem in je 130 le priporočljivo? Ali pa je to vendarle omejitev?
Po TV namreč večkrat gledam kako policija lovi prehitre po avtocestah. Zakaj jih potem lovijo, če se lahko peljejo kolikor hočejo?
Loopz je napisal/-a:mene pa glede na našo, pa še na katero drugo kar precej impresionira...
obišči kdaj pariz, milano itd, pa če boš imel potem še kaj pripomnit čez nemški promet, potem svaka čast...
...o kvaliteti cest pa sploh ne bi...če ti v nemčiji niso po godu, kaj potem šele praviš na naše?
Pero je napisal/-a:
.....ampak me recimo Italjanski način absolutno ne moti in mi odgovarja. Po avtocestah vozijo umirjeno in po predpisih po mestih pa vsak vsakega malo izsili, pa drug umakne nogo z gasa pa gre promet naprej, v nemčiji pa gas do konca pa če se zaletijo jih ne briga......
don CONSIGLIO je napisal/-a:Dejanskih omejitev v splošnem ni. Sem pa bil sam precej presenečen, ko sem videl kako to funkcionira:
- v normalnih razmerah vozijo večinoma 160-170 ali več
- na teh avtocestah pa so praktično vsake 2 km (beri: zelo zelo pogosto) elektronske table za opozorila in omejitve
- večinoma je tam gor znak no limits in takrat vozijo vsi normalno (pardon,... tako kot piše zgoraj), če pride pa do kakršne koli spremembe pogojev na cesti (beri: zmanjšana vidljivost, mokra cesta, nesreča,...) pa se izpiše omejitev 120 ali manj in takrat vsi v trenutku zmanjšajo hitrost na predpisano!
VSI!!!
- ko pa omejitev preneha se hitrost VSEH občutno dvigne do "normalnega
- Stvar neverjetno učinkovito deluje!
Sicer pa ti bo že po nekaj kilometrih vse popolnoma jasnoPa srečno pot.
LP,
don CONSIGLIO
Loopz je napisal/-a:hjah...men ni ama noben blendal za ritjo, ker pač nisem silu na skrajno levi pas, kjer pod 200 nimaš kej praskat...
Loopz je napisal/-a:...kar se tiče WW2 autobahnov...if it ain't broken, don't fix it, right?![]()
...malce posplošujem morda, a tako je tudi v dojčlandu...če nisi dovolj hiter, pozoren, iznjadljiv, te ne bo nihče ujčkal, živega te bodo pojedli...če pa se znajdeš, pa sistem funkcionira kot švicarska ura...
...pri nas je pa tako nekako...to vidim vsako jutro in popoldne v prometni konici...vsem se nekam mudi, a fora je v tem, da se jim mudi prav počasi...zato pa na naših cestah nastajajo imbecilne situacije...
Zlatan_ je napisal/-a:V italiji če ste se pelal po milanski avtocesti ste tud lahko opazil da ni omejitve in da po tretjem pasu ljudje peljejo tud 230kmh+
To pa vem iz lastnih izkušenj saj sem ko se se vozil v verono gnal 210kmh in sem se nisem smel vključiti v tretji pas saj so tam praktično leteli
Zdi pa e mi da če bi bile avtoceste pri nas take kakršne so v italiji in pa nemčiji bi tudi mi imeli brez omejitve
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov