Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po okt 25, 2004 7:13 pm

Še najbolj prav imajo tisti, ki pravijo, da krije zavarovalnica oz. nek rezervni sklad. Vse slovenske zavarovalnice namrec mesecno prispevajo neko premijo v sklad pri zdruzenju zavarovalnic prav v namen, ko skodo povzroci oseba z neregistriranim vozilom in/ali oseba, ki je po nesreci pobegnila s kraja. Zavarovalnica potem za nastalo skodo terja/tozi povzrocitelja. Odskodnina velja tako za materialno (skoda na avtu in stvareh) kot za nematerialno (poskodbe) skodo...

You can quote me on this one...

Vontz
Nov uporabnik

Re: RABIM POMOČ-NESREČA!!!

Napisal/-a Vontz Po okt 25, 2004 7:28 pm

Podobno situacijo sem tudi sam doživel in sicer sem se zaletel (od zadaj) v golfa (rdeč) II, ki je STAL za drugim golfom II (rumen)!

Jaz sem ruknil v rdečega, ki ga je potem odbilo in je zadel v rumenega.
Kriv sem bil JAZ in sem tudi JAZ dal kupon (enega za vso škodo na obeh avtih), ker sem jaz povzročil nesrečo.

BTW.: Policaj mi je rekel, da moram dat DVA kupona :/:o:/ , ampak so mi potem na zavarovalnici povedali, da se vsa škoda krije iz enega kupona :con

Ker ste vsi bili zavarovani pri isti zavarovalnici. V praksi se tako naredi.

Če bi bilo tako, da bi moral tudi ko stojiš držat varnostno razdalijo, bi morali v koloni stati 10m narazen, kaj pa če ta kak šlepar od zadaj nabije?!?

Potem ti zavarovalnica in zavarovanje ne pomaga nic.

Drugo je pa, če gre za verižno trčenje, tam pa vsak da kupon tistemu pred sabo (če seveda ni prej obstal in ga je zaradi naleta nekoga drugega odbilo v avto pred njim)[/quote]

Verizno trcenje je trcenje vec kot dveh vozil, a se motim?

Lep pozdrav

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz Po okt 25, 2004 7:30 pm

imilet1 je napisal/-a:JA SAM A NI TKO DA JE KRIV TUD PASSAT KER NI DRŽAL VARNOSTNE RAZDALJE??????????

Varnostna razdalja samo pri premikajocih se vozilih.

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po okt 25, 2004 7:37 pm

Da bo konec pametovanja 8)

ŠKODNI SKLAD

Obravnava škodne dogodke in skrbi za plačilo škod, ki jih oškodovancem povzročijo vozniki nezavarovanih in neznanih motornih vozil, priklopnikov, nezavarovanih zračnih plovil in škode, ki jih utrpijo potniki nezavarovanega javnega prevoznega sredstva. Škodni sklad vodi in organizira vodja Škodnega sklada in AO zavarovanja.

Ivan VOH, univ. dipl. prav. - vodja
E-mail: ivan.voh@zav-zdruzenje

Roman ŠTEBE - računovodja

Še LINK in to je to. End of debate.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Po okt 25, 2004 7:58 pm

No jz tud pravim, da škodo, ki jo je povzročil yugec krije poseben zavarovalni sklad!!! 100% ta sklad izplača škodo, potem pa toži lastnika avtomobila oz. lastnika ki je zadnji imel registriran avto!!!!!

No ta je 100% AMPAK ZA YUGECA !!! kdo pa krije tvojo škodo, pa ne vem ali passat ali yugo...
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Po okt 25, 2004 8:04 pm

passat tlele ni bil cist nc kriv, ce je stavu, pol je to isto kukr bi na parkiriscu stavu moj avto in bi eden vanga prletu in moj avto bi odbil naprej v en drug avto in tud slucajno ne bi dal nobenmu nobenga kuponcka. zarad zavrovanja glih ne vem kr se teh skladov tice, sam ce ga bos civilno tozu in ce clovk nima nc oz za prezvet bos ti bore malo od njega dobu, seveda ne vem pa kako je kej skladi...
Slika Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po okt 25, 2004 8:13 pm

ČE NE PA Z MOTIKO PA NA VRATA!!!!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po okt 25, 2004 8:14 pm

BTW.: Policaj mi je rekel, da moram dat DVA kupona , ampak so mi potem na zavarovalnici povedali, da se vsa škoda krije iz enega kupona

Ker ste vsi bili zavarovani pri isti zavarovalnici. V praksi se tako naredi.

Zakaj bi bilo kaj drugače, če je "oškodovanec" pri drugi zavarovalnici, saj vendar stroške krije povzročiteljeva zavarovalnica??

BTW.: Kako je z raznimi tožbami?

Meni so (takrat) na zavarovalnici rekli, da so oni že izplačali vso škodo (eden je imel tudi izvin in nateg vratnih vretenc :twisted: ) in da jaz ne nosim nobene odgovornosti več.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Po okt 25, 2004 8:25 pm

pozdravljen,

Policija rabi uradno 14 dni, da pošlje zapisnik na zavarovalnico (tud praksa je tu nek-teden + -)!

Zavarovalnica kot taka krije škodo v zavarovanem obdobju in "BAJE" še en mesec kasneje!

Skladi obstajajo in se nanje tudi obrni oz. tvoj odvetnik oz. zavarovalnica sama!

veliko sreče

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po okt 25, 2004 9:03 pm

Tisto BAJE en mesec kasneje ne velja. Ce pride do nastanka skodnega primera v roku 30 dni od prenehanja kaska, se pogojno izplaca skoda, ce se podaljsa kasko zavarovanje od dne prenehanja naprej se za eno leto. Pri AO to NE VELJA.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po okt 25, 2004 9:40 pm

prav smesno mi je ...

Voznik passata stoji za tabo in mu en prileti v rit in potem passata odbije v avto pred njim in more dat kuponcek ??!?! Na kerem planetu so pa postavlali zakone ce je to res ??

Mislim, to je pa res smesno...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 25, 2004 10:53 pm

Courage™ je napisal/-a:prav smesno mi je ...

Voznik passata stoji za tabo in mu en prileti v rit in potem passata odbije v avto pred njim in more dat kuponcek ??!?! Na kerem planetu so pa postavlali zakone ce je to res ??

Mislim, to je pa res smesno...

Sej smo že povedal da to ni tko :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 28, 2004 4:39 pm

Miholl je napisal/-a:stric Vonz ma prav... :pivo

Stric Vonz kokr vem nima prav...če je passat stal in ga je jugovina porinla v imiletov avto, potem se škoda krije z jugotove zav. police...(če jo ima :lol: )

Passat ni popolnoma nič kriv in zato ne more biti oškodovan tle...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Če okt 28, 2004 5:16 pm

klele si zvedu velik ampak zdej verjetno veš manj kukr pa prej ker je vsak povedu po svoje...tko k misl da je prov....najbolš nardiš da greš na zavarovalnico in tam vprašaš kako je v takmu primeru....ampak mislm da tudi po pogovoru na zavarovalnici ti ne bo preostalo drucga kukr da civilno tožiš voznika yugeca....lohk gresta pa z lastnikom pasata v skupno tožbo proti vozniku yugeca
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če okt 28, 2004 5:28 pm

ja res je stric Vontz NIMA prav....se posipam s pepelmo in sm zdj vs umazan...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če okt 28, 2004 5:45 pm

Ne da se mi brat vsega, ampak samo lahko povem dejstv, ki ga vem 100%. Povzrocitelj nesrece da kuponcek - oz. se iz njegove police trga dol, pa tud če je 10 drugih čist izven poškodovanih...

Vem, ko sm mel js pok, ko je en vame prletu zato k ga je en izsilu. Un k je izsilu je spizdu in pol je mogu un tadrug k se je umaknu in vame prletu dat men kuponček. Če bi unga dobil bi un plačov za oba najadva...
Slika

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če okt 28, 2004 5:51 pm

pugi, kako mu je pa uspel spizdit?
Dva sta bla udeležena pa nista vidla tablce al kako??

LP

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če okt 28, 2004 7:02 pm

Vontz je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:JA SAM A NI TKO DA JE KRIV TUD PASSAT KER NI DRŽAL VARNOSTNE RAZDALJE??????????

Varnostna razdalja samo pri premikajocih se vozilih.

Lep pozdrav

S tem si negiral svojo prvotno izjavo, da je passat kriv...vendar NI!
Argumentirali so itak že drugi...

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c Pe okt 29, 2004 12:25 pm

Pugi je napisal/-a:Ne da se mi brat vsega, ampak samo lahko povem dejstv, ki ga vem 100%. Povzrocitelj nesrece da kuponcek - oz. se iz njegove police trga dol, pa tud če je 10 drugih čist izven poškodovanih...

Vem, ko sm mel js pok, ko je en vame prletu zato k ga je en izsilu. Un k je izsilu je spizdu in pol je mogu un tadrug k se je umaknu in vame prletu dat men kuponček. Če bi unga dobil bi un plačov za oba najadva...

ka pa če nima kupončka ...oz. nima police ker ni registriran
SlikaSlika

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c Pe okt 29, 2004 12:25 pm

Pugi je napisal/-a:Ne da se mi brat vsega, ampak samo lahko povem dejstv, ki ga vem 100%. Povzrocitelj nesrece da kuponcek - oz. se iz njegove police trga dol, pa tud če je 10 drugih čist izven poškodovanih...

ka pa če nima kupončka ...oz. nima police ker ni registriran....pol ga pa lohk sam še :/:o:/
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov