Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC To okt 26, 2004 7:43 pm

Slovenija nima dovolj avtocest ..sem ze napisal.Bojda se ne splaca,taka je zadeva kar se darsa tice.Tu mas direkt odgovor od osebe ki je bila zaposlena an darsu :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To okt 26, 2004 10:56 pm

CockroaC je napisal/-a:Tu mas direkt odgovor od osebe ki je bila zaposlena an darsu :lol:

Je še vedno in sicer v pravni službi!Jo bom vprašal in sporočil.

Yagi-san

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr okt 27, 2004 8:30 am

CockroaC je napisal/-a:Slovenija nima dovolj avtocest ..sem ze napisal.Bojda se ne splaca,taka je zadeva kar se darsa tice.Tu mas direkt odgovor od osebe ki je bila zaposlena an darsu :lol:

Ja sej jest tut lohk enga kopirmajstra v Mercatrju vprašam kakšen je dolgoročen načrt Jankoviča. :roll:

Logično bi blo da se splača. Vse cestninske postaje ukint, zaposlene odpustit (veš kolk keša prišparaš na ta način), potem pa cariniki in policaji pregledujejo če imajo ljudje vinjete. Sigurno cenej kot da imamo vsako poletje gužve na cestninskih postajah pa zaposlenih samo tam malo morje ljudi.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

clio15
Nov uporabnik

Napisal/-a clio15 Sr okt 27, 2004 11:18 am

jakaracman je napisal/-a:Bolj fer bi blo vse prispevke za ceste dat v ceno bencina. Kolkor se voziš, tolko plačaš ...

Pomeni da bi bil pol Liter benza po 250 sit...

Ljudje pa bi veselo v Avstriji tankali....
Slika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Sr okt 27, 2004 11:26 am

dobek je napisal/-a:vse lepo in prav z vinjeto, ampak a kdo razmislja tudi o tem koliko ljdu bi pol na cesti ostalo? pa koliko bi stala odstranitev hisk?
pa ne govorit o kompenzacijah delovnih mest, ker bi potem pac moral to nekdo tiskat in prodajat...
njih ba pa zaposlili kod cuvaje reda to se pravi da bi kontrolirali vinjete nekaj pa v logistiko !!! :D :D :D
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr okt 27, 2004 1:47 pm

Ja sej jest tut lohk enga kopirmajstra v Mercatrju vprašam kakšen je dolgoročen načrt Jankoviča. :roll:

No dej vprašaj ga in nam zaupaj, dokaži kar si napisal in glej, da bodo podatki resnični. Mala razlika je če je en kopirmajster ali pa dela oziroma vodi pravno službo!!!

Yagi-san

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr okt 27, 2004 2:12 pm

Yagi-san je napisal/-a:Ja sej jest tut lohk enga kopirmajstra v Mercatrju vprašam kakšen je dolgoročen načrt Jankoviča. :roll:

No dej vprašaj ga in nam zaupaj, dokaži kar si napisal in glej, da bodo podatki resnični. Mala razlika je če je en kopirmajster ali pa dela oziroma vodi pravno službo!!!

Yagi-san

Če sm te užalu se opravičujem. To ni bil namen posta. Celo zelo daleč od tega. Point je v tem, da kopirmajster nima pojma kaj se dogaja v firmi. Sam dela kar mu naročijo in je zelo velika verjetnost, da podatki ne bojo točni.

Glede na populacijo foruma pa je v bistvu kar težko nekoga resno vzet, ko reče da bo enga prašu, ker dela v tej firmi.

bruno
Nov uporabnik

Pozabimo viniete!!!!

Napisal/-a bruno Sr okt 27, 2004 2:29 pm

Najprej, da ne bo pomote, tudi sam bi raje videl da bi bile pri nas v uporabi viniete.

Viniet pri nas nikoli ne bodo uvedli in sicer:
1) kljub temu, da za klasicno pobiranje cestnine potrebujes zaposlene (ceprav se bo to kmalu spremenilo - beri avtomatsko "talanje" listkov in razsiritev ABC cestninjenja) je financni izplen tega sistema veliko obilnejši kot sistem viniet
2) pri obravnavi tega problema se zelo radi oziramo po sosednji Avstriji, pri tem pa se pozablja oziroma nekaterim ni poznano, zakaj ima Avstrija viniete. V sosednji državi so se pred leti, ko so gradili svojo AC omrežje, zgledovali po Nemčijo, tako da so AC gradili s proračunskim denarjem in so predvidevali brezplačno uporabo le teh. Ko pa so stroški vzdrževanja in obnavljanja poskočili do neba in so zelo začeli bremeniti državni proračun, so da bi omilili ta problem uvedli viniete. 100% bi avstriska država raje uvedla klasično pobiranje cestnin in se tako dokončno rešila bremena iz preteklosti, vendar so izračunali, da bi vzpostavitev zaprtega sistema, zaradi tehničnih problemov (ko so gradili AC niso predvideli klasičnega pobiranja, zato tudi niso zgradili ustreznih izvozov in uvozov na AC) stalo ogromno denarja.

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Če okt 28, 2004 3:26 pm

Ali so vinjete samo mesecne? Meni bi recimo prav prisla dnevna ;)
A obstaja kaj takega? Tedenska mogoce?

Pozimi bom imel eno krajso voznjo (cca. 100km) po Avstriji, pa cez 4 dni se nazaj. Bi sel dosti raje po avtocesti, vendar se mi beda vidi placevat mesecno vozovnico za tistih par kilometrov.

(sicer je varianta, da jo kot pravi "varcni" Slovenec do konca izkoristim, ampak verjetno takrat ne bom imel casa se cel mesec vozit po Avstrijskih avtocestah sem ter tja...) :lol:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če okt 28, 2004 3:37 pm

jaz2di je napisal/-a:Ali so vinjete samo mesecne? Meni bi recimo prav prisla dnevna ;)
A obstaja kaj takega? Tedenska mogoce?

Pozimi bom imel eno krajso voznjo (cca. 100km) po Avstriji, pa cez 4 dni se nazaj. Bi sel dosti raje po avtocesti, vendar se mi beda vidi placevat mesecno vozovnico za tistih par kilometrov.

(sicer je varianta, da jo kot pravi "varcni" Slovenec do konca izkoristim, ampak verjetno takrat ne bom imel casa se cel mesec vozit po Avstrijskih avtocestah sem ter tja...) :lol:

Ja je tedenska oz. 10 dnevna la neki tazga in košta če se ne motim nekje okol 2 al 3 jurje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov