Napisal/-a Tomaz40 Če nov 04, 2004 2:48 pm
Mi mamo doma V40 1.8 pa dela brez problemov. Mel smo na začetku ene težave, ko nam ni hotel vžigat, pa so na servisu vidl, da je antena, ki sprejema kodo ključa slabo priklopljena in so nazaj nataknil in avto dela. Res je pumpa za bencin crknla pri ene 130k km in košta cca 80 jurjev. Druzga pa nič.
To da se volvoti začnejo pri višjih modelih MY ASS. Zakaj ma pa pol serviser Lekše serijo 40? Pa njegov sin je imel prej V40, pa zdej ma tut še tastaro 40 serijo?
Avto je stroj pa rečte kar hočte.
Glede dizlov pa tko: Splošno je znano, da so na vaseh dobri sam Zetorji pa VW, to da pa Volvo marsikaj ve o dizlih je pa dokazal z mašino D5, ki je bila takrat daaaaaaaleč najboljši dizel in tut ta je stroj. Edini ki niso bili dobri so bili tisti, ki so imel od Carisme HDI notri. V Slo sta bila dva in je bilo veliko problemov. To da je ta dizel dober motor, mi je povedal pa Lastnik servisa Lekše.
Glede točno tega avta, ki je avto.net:
Ta je že prenovljena verzija in ima par malenkosti izboljšanih od starejše (naše) variante. Recimo sedeži so v novem neprimerno boljši (stranski oprijem), notranjsot je malenkostno spremenjena( oblika gumbov za klimo), luči in odbijači so rahlo drugačni. Bencinski motor so tut spremenil, za dizla pa ne vem.
Intercalss cars se pa pazi. Mi smo nažga tam kupil in smo bli zlo razočarani. Najprej ti zacolajo stroški prodaje cca 25k SIT, ko se odpelješ vidiš da ima ena guma 3 bare pritiska, druga pa 1bar. Ker smo mi dal staro za novo ti še to povem, da so naš star avto popolnoma oklestil (radio, meglenke, tepihe,...) vse so pobral ven in ga prodal za cca 100 jurjev dražje kot smo ga mi njim. Pa že samo radio je bil vreden takrat nov cca 100 jurjev.
Avto je stroj. Ni nič druzga za povedat. Pri 170k km, ni nikoli slišat nobenga črička, poraba pri bencinarju je na relacijah normalne vožnje cca 8l, po mest pa recimo 9l.
Edino kar poglej, je tam kjer je za tankat benin/nafto, za vratci okol vrata tanka(kamor vtakneš pumpo) rad rjavi. Drugje ni niti pikce samo tam pa res.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.