Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Sr nov 03, 2004 8:24 pm

Ja, jaz sem tud gledal za tak Volvo, pa so mi ga VSI odsvetovali. Malo uparabi iskanje. Tudi na tujih forumih sem zasledil, da imajo probleme (predvsem) z menjalniki in motorji (Renaultovi motorji in menjalniki). Če mene vprašaš, se "tapravi" Volvoti začnejo pri višjih modelih. Prej sem imel Volvo 740 TD, pred kratkim sem ga zamenjal za S70 TDI, in sem zadovoljen. Takšno je moje mnenje.

Lp
Bric

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Sr nov 03, 2004 9:37 pm

Mam kar nekaj izkušenj z Volvi, mamo S40 doma, kolega ma že druzga S 40,sam so pa vsi bencinarji, kul je varnost ,pleh, je prvi avto ki je imel serijsko vgrajenih 6 airbagov,klima dobra, armatura ne najlepša ampak brez čričkov. Problemi ki se pojavljajo in stanejo; pri okoli 100000km smo morali obnoviti roke(cca 60000SIT), pri obeh s40 pri okrog 120000km, šla benz pumpa =100000 SIT , no to je pa tut vse. Pa še o S80; je vrhunski avto, udoben, brez črička v armaturi vrhunski zvok-Bose, vse naj o tem avtu.
l.p
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Ibiza_C-u-p-r-a
Novinec

Kraj: Jezero Pri Podpeči

Napisal/-a Ibiza_C-u-p-r-a Če nov 04, 2004 1:56 pm

moj kolega prodaj volvota v40! mislm da ma skor vso opremo in je črne barve. Najbolš da ti dam kr link in si sam pogledaš.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=174991

in je zlo lepo ohranjen če bi mel dnar bi ga takoj kupu!!

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če nov 04, 2004 2:12 pm

...jst ti za ta denar priporocam PASSATA letnik 2000 highline 1.8T masinco...se original felge gor dobis za ta dnar. TO JE STROJ!! Ga ma mama, dela ko swiss urca!

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
Ibiza_C-u-p-r-a
Novinec

Kraj: Jezero Pri Podpeči

Napisal/-a Ibiza_C-u-p-r-a Če nov 04, 2004 2:23 pm

starejši je pa več pije kot volvič
čeprav nimam nč proti turbačem

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Če nov 04, 2004 2:36 pm

Ibica_C-u-p-r-a je napisal/-a:starejši je pa več pije kot volvič
čeprav nimam nč proti turbačem

Se ne strinjam s tem da pije vec. Ob " normalni voznji" sigurno ne. Seveda da ce tiscis passata bo pil 16 litrov. Povprecje ma 9. Vprasanje ce ma volvo manjse povprecje. turbina je le turbina, potegne takrat ko najbolj rabis, prehitevanje itd. To je tut en faktor varnosti.

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če nov 04, 2004 2:42 pm

Povprečje ima 9l :lol:
Raje zadrži to zase in svojo mamo...... ne zameri ;)

Lp

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če nov 04, 2004 2:48 pm

Mi mamo doma V40 1.8 pa dela brez problemov. Mel smo na začetku ene težave, ko nam ni hotel vžigat, pa so na servisu vidl, da je antena, ki sprejema kodo ključa slabo priklopljena in so nazaj nataknil in avto dela. Res je pumpa za bencin crknla pri ene 130k km in košta cca 80 jurjev. Druzga pa nič.

To da se volvoti začnejo pri višjih modelih MY ASS. Zakaj ma pa pol serviser Lekše serijo 40? Pa njegov sin je imel prej V40, pa zdej ma tut še tastaro 40 serijo?

Avto je stroj pa rečte kar hočte.

Glede dizlov pa tko: Splošno je znano, da so na vaseh dobri sam Zetorji pa VW, to da pa Volvo marsikaj ve o dizlih je pa dokazal z mašino D5, ki je bila takrat daaaaaaaleč najboljši dizel in tut ta je stroj. Edini ki niso bili dobri so bili tisti, ki so imel od Carisme HDI notri. V Slo sta bila dva in je bilo veliko problemov. To da je ta dizel dober motor, mi je povedal pa Lastnik servisa Lekše.

Glede točno tega avta, ki je avto.net:
Ta je že prenovljena verzija in ima par malenkosti izboljšanih od starejše (naše) variante. Recimo sedeži so v novem neprimerno boljši (stranski oprijem), notranjsot je malenkostno spremenjena( oblika gumbov za klimo), luči in odbijači so rahlo drugačni. Bencinski motor so tut spremenil, za dizla pa ne vem.

Intercalss cars se pa pazi. Mi smo nažga tam kupil in smo bli zlo razočarani. Najprej ti zacolajo stroški prodaje cca 25k SIT, ko se odpelješ vidiš da ima ena guma 3 bare pritiska, druga pa 1bar. Ker smo mi dal staro za novo ti še to povem, da so naš star avto popolnoma oklestil (radio, meglenke, tepihe,...) vse so pobral ven in ga prodal za cca 100 jurjev dražje kot smo ga mi njim. Pa že samo radio je bil vreden takrat nov cca 100 jurjev.

Avto je stroj. Ni nič druzga za povedat. Pri 170k km, ni nikoli slišat nobenga črička, poraba pri bencinarju je na relacijah normalne vožnje cca 8l, po mest pa recimo 9l.

Edino kar poglej, je tam kjer je za tankat benin/nafto, za vratci okol vrata tanka(kamor vtakneš pumpo) rad rjavi. Drugje ni niti pikce samo tam pa res.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če nov 04, 2004 2:49 pm

Jah ne vem ne.........res je da se prejšni Volvoti S40 ne morejo primerjat z višjimi modeli (kakovost, zdržljivost). Zdej z novim S40 je to vse drugače.
Če se ti bo pa kvaru ti pa noben tu gor ne more rečt. Lahko povejo samo "lastne izkušnje".
Noben ti ne more garantirat da se ti bo oziroma ne bo kvaru (za noben avto).

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Če nov 04, 2004 3:00 pm

Ne vem kaj vsi bluzite da je VW zanesljiv avto pa neke fore, volvo pa ni? pa kje vi zivite?

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Če nov 04, 2004 3:12 pm

Smo sami meli V40-ko 2,0 sam ni vzdržala več ,ko 1 leto žalll totalka!! :cry:
Zato o servisih nemorem kaj dosti povedat ,drugač pa je avto špica mu nič ne fali... dobra kvaliteta , vredu motorji , varnost itak ,......

;)

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če nov 04, 2004 3:21 pm

VW že lep cajt niso tko vzdržlivi ko so bli golfi II. zdj je VW čist povprečn avto, ki mu dostikrat crkne turbina če je TDi, in to je to. zaka pa mislte da policaji niso več na golfih-zato ker se bolj kvarijo ko astre....sam se tut astre kvarijo pa bojo probal focuse, k pa že crkujejo k so dizli pa ne znajo negovat turbine-jih ne hladijo po gonjenjih po mestu, in so že začele crkovat.no sam u njihovih rokah tut bemfli niso prežvel :P vse so razbil namreč :?

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Če nov 04, 2004 3:31 pm

RR je napisal/-a:Povprečje ima 9l :lol:
Raje zadrži to zase in svojo mamo...... ne zameri ;)

Lp

Jest sm napisu kok ma povrecje PASSAT od moje drage mamice, ne na splosn kok majo!! RAcunalnik pac kaze povrecje 9l/100 km. In kaj nej tle zadrzim zase???!!!! WTHFUCK!

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Če nov 04, 2004 3:38 pm

Za policaje kupit ene stare vzdrzljive avte pa bo. AL pa vsem bicikle pod noge

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Če nov 04, 2004 3:47 pm

ql, zdele sm pa kr neki pametnga zvedu!

Če še kdo kej več ve naj kar napiše.

LP

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če nov 04, 2004 3:51 pm

policija izbira glede na ceno
oni dajo karakteristiko, da more bit karavan, dizl, od tolk do tolk konjeu, tak lizing, tolk na mesec, stroški max.....

pol dajo pa ponudbe in tist k ustreza pogojem in je 3 tolarje cenejši od konkurence zmaga
to a je fiat al opel al ford nima veze
podpis

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Če nov 04, 2004 3:56 pm

lublancan je napisal/-a:policija izbira glede na ceno
oni dajo karakteristiko, da more bit karavan, dizl, od tolk do tolk konjeu, tak lizing, tolk na mesec, stroški max.....

pol dajo pa ponudbe in tist k ustreza pogojem in je 3 tolarje cenejši od konkurence zmaga
to a je fiat al opel al ford nima veze

zakaj že nimajo potem Kie al pa Hyundaiov....dddd da ma veze al je ford al je fiat....seveda se da javni razpis na katerga se tut Jaguar prjav, ampak Kie recimo ne vzamejo ker so "premehki" avtomobili, VW se je izkazal za predrazga, Opli pa uradno sploh niso od policije ampak so "v najemu" od generalnega uvoznika ampak to je že druga zgodba....seveda je važna "firma

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če nov 04, 2004 4:02 pm

sej policaji niso lastniki auto, ampak majo operativni lizing

kia je verjetn premejhna, sej so ble tud karakteristike glede velikosti auta, ker more met dost placa za polcaje v polni opremi pa prtlažnik dost velk za une ščite....
jaguar bi meu previsoko ceno
sploh pa mora lizingo dajalec zagotovit servis, dobavo auta, primerno ceno, opremo....
ni tko simp
sam na konc je važna cena na auto in tuki pogorijo, tle se gre na tolarje natančno
seveda majo firme s tem dobiček, ker ma po lizingu auto knjigovodko vrednost 0 sit, oni jih pa po tem še prodajo
podpis

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če nov 04, 2004 4:03 pm

sem bil onokrat pri šerbineku v mariboru pa so popravljali policijskega focusa.
Vzrok popravila:

Policaj tankal v dizel motor super 95 :P

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Če nov 04, 2004 4:27 pm

lublancan vidm da si alfist pa ti ne mislm težit, sam kera kia je že mejhna????una pride k je sto let stara pa picanto k je pici :P drgač so pa kie znane kot velki avteki veš, mamo doma eno je skor 5m duga. ne resno, standardi so; vsaj 2 airbaga, ne več kot 1.8mašina-patrulni avteki,abs,klimo dobijo gratis :P in to je to. se pa že vnaprej povejo kere firme pridejo v poštev-glede na druge države in glede na statistiko vzdržljivosti.sej najbl pamtn bi blo met renaulta, če mamo že tovarno tuki. to je tko k da bi italjanski carabineri vozil nemške bemfle namest alf.sam tuki so pa že notranji dogovori...ker kia se je pred dvemi letmi prtožila zaka niso dobil biznisa-takrat so astre vzel, in so jih gladko skenslal ker naj bi bil to interen biznis....sam sej veš kako je s tem. en pravi tko, drug tko.pa ne podpiram kie k bi verjetn razpadla ob divjih vožnah, ampak sam primer dajem. ker konec koncev tut terenci niso lade nive ampak puchi za 10+ miljonov pa se nben ne prtožuje.... na žalost, ker niva pa poseka pucha po terenu....ampak to je pa že spet druga tema.... no sam tok za info tale mejl
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov