Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte So nov 06, 2004 10:57 pm

Saj ni za umret, ampak v Renaultih pač ne moreš uživat v vožnji. Visok sem 193cm, imam pa "hibo", da imam kratek trup. Zato mi je volan vedno predaleč. Pri Renaultih je pa dodaten problem položnost volana. Ta te potem sili, da se dvigneš v sedežu, če hočeš volan lepo obrnt. Ali pa sedež toliko naprej, potem pa uživaj s pokrčenimi nogami. V petki niti ni tako hudo, ta stari Megane (novega še nisem vozil), ta stara Laguna... da o Espacu sploh ne govorim, ki je pa čist tovornjak.

Imam rad nizek in bolj pokončen volan. Tudi v sedežu ne ležim - naslonjalo imam v dokaj pokončnem položaju.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So nov 06, 2004 11:10 pm

Meni osebno se niti ne zdi, da bi bili renaulti nerodni glede razporeditve volana in stopalk. Vozil sem 19, laguno novo in prejšnjo, cliota prejšnjega, petko in se mi zdi kar nekako v redu, le petka in clio sta gajbice, vse neka plastika in vse deluje nekako trdo - plastično, ker je notranjost trapasto narejena, grdo narejena. Kangoo na primer se lepo vozi, enako tudi berlingo in fiat (tisti ki je na las podoben berlingu in kangooju)
Malo čuden mi je fiat tipo, smotane so mi vse honde tiste civic, ki so full nizke in je občutek kot bi sedel na tleh.
lepo se da vozit večina kombijev, npr peugeot boxer in njemu podobni.

Najlepše je vozit audi, škoda in pa VW.
Zelo v redu so v glavnem vse škode, vozil: favorit, forman, vozim: felicijo in octavio ( z vso možno opremo in nastavljivim volanom in sedežem po višini in globini) in moram rečt, da se res da nastavit optimalno. Optimalno pa se da nastavit pri vseh, ki imajo nastavljiv volan in sedež po višini ...
Je pa stvar okusa kako komu sede kakšen avto. Pri mojih 178cm mi v glavnem ugaja skoraj vsak avto, le malih avtov ne prenašam, ker rad sedim komot.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne nov 07, 2004 10:43 am

Jz že ves čas nabijam, da nekomu paše eno drugmu drugo, tebi reber očitno ustreza položaj, kjer sediš nekoliko višje in s položnim volanom, meni pa ustreza pokončen volan, ki mi je dost blizu in nizko sedenje...
Zakaj bi moral bit zato trd ne vem, kot pravijo eni...sej mam sam hudiča renoja...pa ga vozim sicerkomot, ampak se notri ne počutim ravno dobro...pa še nekaj...položaj je v (po razvoju) 20 let stari petki popolnoma enak kot v Cliu letnika 04...
Po drugi stran se pa v našm Audiju počutm, kot bi ga po meni ukrojili...vse mi sede lepo...isto v BMW-ju...pa še kar nekaj avtomobilih, s francozi, predvsem majhnimi se pa ne razumem preveč...JAZ se ne razumem preveč!!! :roll:
Da je to slabo jaz nism nikjer reku, da pa MENI ne paše tko sedet pa JA...ampak pač...nekaterim pač paše, meni tak kombijevski položaj sucks...nekomu drugmu je pa pač carsko, da sedi visoko...a je tok težko razumet :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Ne nov 07, 2004 9:40 pm

Glej, jaz v Cliotu presedim po 8 ur dnevno in verjemi mi, da pridem zvečer čisto zlomljen domov. Ko sma ga s punco kupovala, so se mi zdeli sedeži dobri (Billabong), sedaj pa vidim, da imajo premalo opore v ledvenem predelu in me zato kmalu začne bolet spodnji del hrbta. Naslonjalo imam zelo pokonci, ker drugače ne dosežem vrha volana niti s prsti, kaj šele z zapestjem, kot je pravilno. Če bi bil vsaj obroč bolj navpičen.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po nov 08, 2004 8:29 am

Men tud Clio ne odgovarja. Visok sem 185cm, pa mi je volan predaleč. Tako sedim ful pokonc da vsi doma težijo da nimam prov sedeža. Morm met ful nazaj in zlo pokonc, pa še hrbet mi krivi, ker je očitno delan za kitajce in jetam, kjer majo eni ramena pr men še hrbet in sem sključen. Najprej nism tega opazu, zdej k pa vidm kako je drgač pr mojem BMWju, pa še vidim zakaj me je Clio tko muču.
Slika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Po nov 08, 2004 9:22 am

Največja žalost je, da tudi Modus tega nima izboljšanega, pa naj bi bil narejen na osnovi novega Cliota. Ko sem se vsedu sem takoj preveril problematična mesta.
Desno koleno tišči v plastiko, volan je preveč položen in ni nastavljiv po globini, sedež ni nastavljiv v ledvenem predelu (mislim, da niti za doplačilo)....

Kaj ni bila včasih reklama, da ima Clio vse kar imajo veliki? Verjetno so s tem mislili daljinsko centralno zaklepanje. Ko sem ga kupoval, sem hotu met parkirne senzorje - ni možno; sem hotu met volan nast. po globini - ni možno; sem hotu met avtomatski menjalnik v kombinaciji z dci motorjem - ni možno; sem hotu met avtomatsko klimo pa brez njihovega radia - ni možno; sem hotu met eno barvo, pa so rekli, da v tem paketu opreme to - ni možno. In jaz b**** sem vseeno rekel - kupim.
sori za malo oftopic, ampak se vedno raznežim, ko se na to spomnim :roll:

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 Po nov 08, 2004 9:49 am

Anyone drove fiat punto mk2? I did. Za mojih ~190cm it fits perfect.
Drgač pa mi unto nekak najbolj odgovarja, sm vozu čist t starga cliota, peđo 106, 306 in ne vem... pol k sm se usedu za puntota... what a difference... aja pa še accenta sm vozu, morm rečt da mi je še accenta blo laži za furat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po nov 08, 2004 4:24 pm

Ko sem se odločal za nakup avta, mi je bil kar dosti pomemben tudi dober položaj in počutje za volanom. In po vseh testnih vožnjah, mi je bil Polo takrat daleč pred vsemi avtomobili iz tega segmenta. Pri Cliotu, ki je bil pri men meddrugim tud v ožjem izboru pa nikakor nisem našel pravega položaja, še najbolj me je pa motil prepoložen volan.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov