Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne nov 07, 2004 10:45 am

Bor je napisal/-a:Sam če zdržiš tisto piskanje 2 minuti pol si dober. V Meganu se piskanje stopnjuje vedno bolj in na koncu se že orenk dere.
In to nekak deluje tako, da se še najbolj vstrajni nakonc privežejo, ki se drugače nebi. Pomoje vredu funkcija. Ker sedaj se privežem za 500 m vožnje :)

Točno tako maky, če bi ti mel renoja grem stavt da bi se skoz prvezvou.

Taprvič bi probov zdržat, pa se muču, ampak po 1 minuti ti garantiram da te sopotniki prefukajo, če se nebi... V drugo sploh probov nebi.

BIP BIP BIP, BIP BIP BIP, BIP BIP BIP
:twisted:
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Ne nov 07, 2004 11:18 am

maky je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:
Dugi7 je napisal/-a:
salesky je napisal/-a:
Dugi7 je napisal/-a:Je pa tudi res da slovijo Volvoti kot eni najvarnejših avtomobilov.

To je blo včasih zdej so pa kr zaspal malo na lovorikah. No nevem kako se obnašajo v praksi.

Na testih še kar razturajo,jih pa renault tud kr lepo lovi!

To ravno ni res - je reno kar krepko spredej... Mel je v večini razredov prve s po 5 zvezdic (espace laguna megane modus) in tudi avto, ki je do sedaj največ točk dobil - Espace 4...

ampak je dobi pike je pa tudi druga. 1 piko se dobi ker piska če nisi privezan. to piskanje traja točno 2 minuti oz. 160 pa še nekaj piskov. pol je pa tišina. to ti v primeru trka en k*** pomaga.

Sej nima veze, ampak čist tko: če renault nebi dobu pik za opozorilnike, potem bi imel skor sam renault avtomobile z 5 zvezdicami. ;)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne nov 07, 2004 11:56 am

Pugi je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:Sam če zdržiš tisto piskanje 2 minuti pol si dober. V Meganu se piskanje stopnjuje vedno bolj in na koncu se že orenk dere.
In to nekak deluje tako, da se še najbolj vstrajni nakonc privežejo, ki se drugače nebi. Pomoje vredu funkcija. Ker sedaj se privežem za 500 m vožnje :)

Taprvič bi probov zdržat, pa se muču, ampak po 1 minuti ti garantiram da te sopotniki prefukajo, če se nebi... V drugo sploh probov nebi.

ga mam in vrejmi da se ma tud to pomankljivost. piskat začne pri 10km/h. če se ustaviš in greš vn iz avta še kr piska. recmo ti dam primer: dam avto iz graže in načne piskat. se spomnim da sem nekaj pozabil v bajti in grem iskat (avto pustim prižgan.) ko pridem nazaj ne piska več. se pravi sem na istem kot če nebi imel tega piskača.

aja jaz sem vsakič privežem neglede na to al piska al ne.
SlikaSlika

Benq
Nov uporabnik

Napisal/-a Benq Ne nov 07, 2004 1:05 pm

Tole leti na vse ki mislijo da je Polo 1.0 bolj varen kot vecji avto.

Ceprov je avto 1.0 , a to pomeni da se ne da divjat? Dej no dej! Edino nevarna je lahko 1.0 masina ker negre nikamor in niti pod razno nemores varno prehitet vozila.Da ne omenjam zavor na teh malih avtomobilckih ki so navaden j**c.Spredaj diski majhni,zadaj bobni.-obup!

Vecji kot je avto,potem je tudi osnova trse zasnovana,tako da vsekakot svetujem nakup avta z vsaj 1.4 mašino (ce je opcija da so zadaj tudi disk zavore bi bilo super! po moznosti z kombinacijo ABS-a!!!)

Safran je kul avto,AMPAK so stroski za vzdrzevanje visoki,tako da odsvetujem nakup tega kot prvi avto.
Raje si omisli kakšnega Polota 1.4 , Astro 1.6 - 1.8 , Golf III , Omego ,Vectro, Bravo, Brava,...

Skratka močno močno ti svetujem avto z ABS-om, ti nebo žal 110%.
Lep dan vsem!

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: Sestra kupuje mulcu avto (varnost)

Napisal/-a AgitatoR Ne nov 07, 2004 1:30 pm

{Grega} je napisal/-a:Sestra kupuje sinu avto in odlocajo se med Peugeot 106 in Polo 1.0.
Jaz sem zgrozen, ker mu kupujejo tko majhen avto in ne pomislijo na to, da se tak avto v nesreci veliko slabse odreze kot kak vecji. Jaz jim zato predlagam naj mu kupijo npr. star Volvo 940 ali Safrane, samo da je velika ladja; pa ceprav velik starejsi kot bi za isti denar dobili Peugeot 106.

A kdo ve za plasticno primerjavo (ne jaz, ne sestra nismo strokovnjaki za avte) - kaksna je res razlika, ce se zaletis pri npr. 60 na uro celno v drug avto, pa mas Polota ali pa Volvo 940? Jaz tistih NCAP testov nic ne razumem, tudi ce mi nekdo rece; ta avto je dobil 5 zvezdic ...mene zanima kaj to pomeni v praksi (v stilu: s tem avtom dobis volan v v prsni kos, s tistim pa samo koleno odrgnes ...) , da bom znal to bolj prepricljivo razlozit sestri.

LP G.

Jst sm pa zgrožen nad tem, da si mulc ne bo sam avta kupil. Ker ga bodo kupil stari mu bo čist vseen če ga bo zvrvu. Sej bojo že druga kupil, ane.

Pa kaj noriš s nevem kakšnimi galejami ? A veš kok košta vzdrževanje velikega nekoč luksuznega avta ?? Greš iz ene skrajnosti v drugo, iz Polota na tavelzga Volviča.
Kup si naj en avto nižjega srednega razreda (Astra, Golf, ...) s mašino do 1.8 in bo cena registracije in vzdrževanja precej normalna. Sploh pa bo to prvi avto. Ki ga bo po možđnosti krstil. Za prvi avto, bi mu jst predlagal kakšnega ZX-a al pa Tipota. ZX je mal menj prostoren je pa bl udoben oz. ima bolj potovalno podvozje.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne nov 07, 2004 1:31 pm

hehe jao koje ideje...
Zdaj pa ti meni povej kak bo nek mulc vozo 5metrov dolgo ladjo??? :twisted:
Boknedaj da bi jo mogo kje bocno parkirat.
Saj use lepo in prav je vecji avto skor zihr varnejsi, sam racunaj kolko lepse se je usaj na zacetku navadit na malo manjsi avto, ko je enostaven za uporabo, pregleden in pa se povrhu varcen oz sparovit.

Sploh pa za mulca ki je komi naredil izpit mu dat avto z 2litrsko prostornino motorja ali pa se vec? Je to pol varno? :roll:
Zadnjič spremenil monster_d, dne Ne nov 07, 2004 1:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne nov 07, 2004 1:39 pm

novejši kot je auto, bolj varen je
res je da so večji auti varni zaradi same mase in velikosti, sam nimajo nobenih varnostnih elementou kot je recimo varnostna kletka, airbag....
poleg tega večji kot jke auto, več gre oz. nimaš občutka hitrosti, torej bo gonu
če mu kup mejhn auto, je tolk novejši da ima izboljšan sistem pasivne varnosti (boljši je polo kot 106), ma mogoče clo airbag, sam auto pa nima dost konjeu da bi ga lahk on gonu do onemoglosti, torej se bo po autocesti pelu 150 in ne 200
ko bo prtisnu na gas bo počas pršiu do 50, pr večjih autih maš takoj 60-80 not in to v 2. prestavi
manjši auto je lažje parkirat in ga ne bo razsu tko hitr med parkiranje
vzdrževanje in registracija sta cenejša
pokurjo mn

tko da mu nej kup mejhn auto, čez par let k se bo umiru in bo meu neki izkušenj si lahk pa nabau ladjo če mu paše
podpis

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne nov 07, 2004 1:40 pm

Lool tema...
ok res je večja ladja bolj varna....bolj ublaži pojemek pri čelnem trku (pri majhnem avtomobilu imaš mašino kmalu v naročju :-P )
sam pogljte mal iz druge starni na to:za benz mu do dnar dejal...kdo (mogoče fotr) za registracijo (mat) za servise (stara mama pa ata) :lol:

HALOO pa zbudte se folk....

majhen avto ter ne premočen bo zanj najboljša izbira....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne nov 07, 2004 3:01 pm

Pugi je napisal/-a:

Jst sm mel neki časa na pošti nadomestnga navadnga kangooja (ne furgončka), k je mel tud ta fakin piskač. Pa sm se lepo znajdu, pa vtaknu not sovoznikov pas, ker drgač bi živčnga dobu po 2 ovinkih. :P
Čeprav sm pol ugotovu, da ta piskač po ene par min utihne (sam tišina deluje kukr vem samo dokler spet vrat ne odpreš).
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Ne nov 07, 2004 5:06 pm

http://www.oamtc.at/crashtests/

Naj bo Audi, ali Tvingo, iz vseh so že mrtve ven vlekli.
Za začetnika je dovolj en manjši avto s katerim bo prej dobil občutek za
hitrost in manevriranje. En močnejši avto bi mu kvečjemu dal korajžo
za izzivanje in občutek nadmoči, sama varnost zaradi velikosti vozila
pa bi bila še vedno vprašljiva.
Omejitve so stare kot človek.

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Ne nov 07, 2004 6:34 pm

Moj predlog bi bil avto klase Golf III, Astra, Xsara... po možnosti z voznikovim airbagom in ABS in motorjem okoli 75 - 90 konjev

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne nov 07, 2004 7:08 pm

se strinjam s Samotar!!
Zakaj si ne kupi sam avta!!!!
Dobr lahko mu pomagate pri nakupu, ampak naj tudi sam da denar za avto!!!!
Kar je poklonjeno , ni veliko vredno!!
Če bi dal sam nekaj denarja, ki ga je težko zaslužil, bi veliko bolj pazil na avto, se nebi mogel glih razkazovat pred frendi (ker nebi imel neke makine) , pa tudi vedel bi, da je to njegov denar,če se avtu kaj zgodi!!!
Najslabše kar lahko starci(ali kdorkoli od familje) naredi, je da pokloni kako hudo makino, še nezrelemu in nadobudnemu mulcu!!!
huda makina in nič iskušenj :ne

to je moje mnenje
drugače pa pomoje bolš kak novejš avto(polo 1.0...), ki nima nevem kolk konjev, za iskušnje nabirat je pa kul!

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Ne nov 07, 2004 8:36 pm

Za vse tiste, ki navijajo za švoh mali avto. Se strinjam, AMPAK tudi moj prvi avto je bil AX 1.1 s 60 konji in se še danes čudim, da sem preživel z njim dve leti in 85.000 kilometrov divjanja, norenja, preseravanja, cviljenja z gumami, sukanja z ročno, preizkušanja miljone drugih vragolij in vse to brez karambola ali okvare. Čudež ali pa gola sreča. Edina stvar, ki me je treznila, so bili stroški s servisi in kupovanje novih gum. Aja, pa sam sem si ga kupil! Tak da ne vem kaj bi blo, če bi imel kaj močnejšega in še bolj divjega. Vsekakor zagovarjam, da je najboljše, če si vsak sam avto kupi, če pa že dajo starši kaj zraven, pa da ga vsaj sam tanka, registrira in servisira. Če tega ne zmore, naj ga raje nima.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne nov 07, 2004 8:39 pm

ax je nevarni mali auto
polo, punto in podobno so veliiiiiiiiiiiiiik bl varni

sicr pa gre usak auto usaj 130, tko da greš lahk 130 po mestu in skoz ovinke al pa po autocest
podpis

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne nov 07, 2004 8:45 pm

jst mam pezoja 106-ko letnik 97 1.0 motor. morm rect da je za po centru cist dost, za daljse relacije pa ta avto ni. kar se pa tiče stroškov glede safrana in 106-ke je pa ogromna razlika.za prvi avto je res najbols neki majhnega za nabiranje izkusenj.ce je pa kak student pa pomoje glih nima dnarja da tanka 2.0 masino. kar se pa tice varnosti je safrane res bolj varen, ampak jst raj ne razmisljam o tem ampak se raj vozim pametno in po predpisih!!!

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne nov 07, 2004 9:00 pm

Js mam izpit že skor 7 mesecev, pa bom tkole povedu.
Doma so mi dal clia. Kljub temu, da mi ni blo reba nč dnarja zanjga dat, vem, da ga morm pazt, pa da ga ne smem razbit. To pa zato, ker vem (oz. sm skor zih), da mi naujo kupl novga in ker je clio mejhn avto in kljub air bagom nism lih zih, da z mano nau nč narobe. Zato ta avto vozm lepo previdno.
Povsem druga pesm pa je, k se usedem v fotrov al pa mtkin avto, k sta večja in močnejša. Kako nej se človk s 175 konjskim tankom pelje po omejitvah, če podzaqvestno ve, da je avto itak tok velk, da mu tut če se skanta nau (skor) nč.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne nov 07, 2004 9:50 pm

Ne morm verjet!človk dobi občutek da ste mu fouš!
zakaj mu že nebi stari avta kupl??!!hvala bogu da ma to možnost da mu stari kupjo en varn auto pa da se mal nauči vozt.najbol da si ga sam kup a ne?če si ti star 18 let pa mislš it še naprej študirat boš sam pršu do keša po konc faxa.tko ene 6 let ne vozš pol k pa pridš do svojga avta si pa smrtno nevarn.če pa kupš avto boš pa dobu kšnga yugota,stoenko pa zgonene fiate(tipo).kar se varnosti teh avtov tiče pa no comment.fotr u meci z osmimi airbagi,abs,esp,zfsjk,fns....,mulc pa u yugoto.
bol d mu kr trugo kup namest auta.
da bi men dal ena stara j***a bi jih zihr bl gonu k se mi jih nebi zdel škoda.
en mejhen 2 let star avtek pa tud mulca vprašte kaj bi rad vozu k konc koncev bo avto njegov.
p.s. vsak itak sam odloča o svojmu življenju.ubijaš pa lahk z vsakim.tko sebe kokr druge

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne nov 07, 2004 10:15 pm

VUSO-noben ni fovš, samo je preveč maminih ali atijevih sinčkov, ki z 18+ dobijo kakega BMWja(al pa kej močnega) in se začnejo preseravat z avtom, ki ima 200+ HP, medtem ko sam mulc nima nikakeršnih iskušenj!ABS,ESP.....vse to pomaga, vendar le do ene mere, pol pa ostanejo samo še iskušnje!!
Aja, kaj je pa narobe z 101 ali tipoti.....Res ni prov varen avto, ampak pri 100+ km/h je vsak avto nevaren!!!

Zdej pa glede teme: kot sem rekel, raje nekaj srednje velkega, z ne preveč konji!
Stare "ladje" pa nebi kupoval, ker bojo stroški prevelki!!
LP

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne nov 07, 2004 10:24 pm

Morm rečt da sm kr mal razočaran; očitno glede varnosti nimam velik somišljenikov.
Sestri sem predlagal naj mu kupijo tole ladjo: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=166247# in za 370.000 SIT se men zdi to pocen, nekaj je pa najbrž treba tud še not vložit. Tud 131 KM ne dela tole ladjo poskočno; glede na mehak servo v Volvotih tud ne vidim problemov, da bi mel mulc lohk kake hude probleme s parkiranjem, manevriranjem. Glede na to, da bo res dobu avto zastonj, nima "pravo da glasuje". Jz kot stric si pa volilno pravico kupujem s svojim vlozkom (eh, za nečake je treba poskrbet). Glede na splošno mnenje v sestrini familiji pa ga najbrž res čaka Polo (usrali so se met tako ladjo; men je pa nerazumljivo, zakaj). A so stroški (če odšteješ registracijo in benz) res tolk večji pri tem Volvu kot pri enem Polotu?

Hvala za odgovre.

LP G.

Uporabniški avatar
Dugi7
Novinec

Kraj: bogu izza nogu

Napisal/-a Dugi7 Ne nov 07, 2004 10:33 pm

{Grega} je napisal/-a:A so stroški (če odšteješ registracijo in benz) res tolk večji pri tem Volvu kot pri enem Polotu?

a ni sta reg. pa benz dost? Pa bognedaj da ti gre kaj k vragu!
SIMPLY CLEVER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov