Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga To nov 16, 2004 3:07 pm

Pozabili ste na srebrno Opel Vectro, ki vedno pelje po gorenjski avtocesti.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To nov 16, 2004 8:06 pm

menjekul je napisal/-a:eh :roll: , zdaj se pa pelji 130km/h (ali manj zaradi dveh strnjenih kolon na AC) od lj do mb. porabil boč cca 1.30h. lahko pa greš hitreje in prideš v mb v eni uri. meni se zdi to bistvena razlika (sploh ko bodo trojane uspele našim gradbenikom) bo to še hitreje.

zadnji primer oz. "test", ki si ga omenil k4fc0123, je stara andekdota avtošol, ko so dali na cesto fičeka in nekega bmw-ja se mi zdi (nisem pa prepričan ali je bil bmw) in je fičo peljal po pravilih bmw pa ne. na relaciji lj- koper je bila razlika baje samo 10min. kar me ne čudi saj so lokalne ceste včasih take, da ne omogočajo hitre vožnje že zaradi prometa na drugem delu cestišča.

na avtocesti bi bila razlika med fičekom in bmw-ja kar huda.

saj maste prav, da se ljudje štulijo v semaforje, ko ne bi smeli...ampak za njimi vseeno (kljub temu, da se ravnajo po vesti in probajo izboljšat situacijo) nastaja še daljša kolona...ki eventuelno (sploh lj-center) pripelje do naslednjega zastoja.
no pa dajmo po polžje, meni to ni problem. bom raje s kolesom hodil po mestu.

Če se en povprečen slovenec preseli v trst bo prve dva meseca rabu ob svoji vožnji en teden da bo pršu od šihta do doma. Res da se ne vozimo po predpisih , ampak se ne vozimo tako da bi blo hitreje ampak tako da je še večja gužva.

Zelo rad vidim predpisane kazni za oviranje prometa, prepočasno vožnjo, nepravilno uklučevanje, ...itd. samo nisem pa še šlišal da bi kdo dobu takšno kazen. Pa bi blo dobr če bi jo kdaj kdo dobu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To nov 16, 2004 8:13 pm

se popolnoma strinjam. zdi se da je dinamike med našimi vozniki vse manj (da ob upoštevanju drugega -izsiljevanje- sploh ne govorimo).

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To nov 16, 2004 8:21 pm

eni pravte da ni razlike, glede vožnje, jst sm šu v holandijo pa smo rabl 16ur ker je sestra skos 120pelala jst pa za njo, k sm nazaj pelu sm rabu do ljubljane 11ur to je pa že razlika, je pa res, da nism v nepregledne ovinke... ampak na autobanu. :)

lpb

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti To nov 16, 2004 8:22 pm

danes so meli neko akcijo ker jihje blo miljon!!
Aja pa jaz sem pado v past omejitev 50 peljal 71 km/h kazn 15K!!
GRRRRRR....... :evil:

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To nov 16, 2004 8:49 pm

Si jezen nase? Kakšno past? Peljal bi 50, pa bi smrkcem samo pomahal. :twisted:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To nov 16, 2004 8:55 pm

iKst je napisal/-a:Ok, mal blodim, ampak če bi vsaj 3/4 ljudi upoštevalo vsaj tiste osnovne predpise bi bilo stanje na naših cestah neprimerno boljše. Pa ne govorim tukaj o 5kmh prehitri vožnji. Jebesh tisto, samo ne pa prehitevat v nepregledne ovinke pa polno čez rdečo vozit itd.

Jup!
Kar se tiče tistih testov kjer je razlika nekaj minut. Priznam res je hec ko tiščiš po avtocesti 140 in prehitevaš folk ki vozi 120 nakar greš 10 km dol za avtoceste in upočasniš te pa uni prehitijo. Ali pa prehitevaš kolono nakar vsi pridejo naenkrat v določen kraj, le da je prehitevalec 5 avtov pred tabo. :roll:
Primer: prehitim soseda in še 3 avte nakar greta 2 nekam drugam in kar naenkrat je sosed spet za čisto mano. Potem se pa ustavim še, da poberem tamalo ko gre iz šole je pa sosed prej doma kot jaz. Pa je bila tura dolga 12km :roll: Potem se kar malo zresni človek.
Drugače bi pa malo več kulture na cesti ne bi nikomur škodila. Sam velikokrat koga spustim in pričakujem, da bo kdo to storil meni. Konec koncev kolio boš pridobil če nekoga v koloni spustiš predse? en sam avto. Pa nekdo ne bo nervozen in bo morda malo bolje vozil. Ali pa zadrga- isto.
Da ne omenjam primera ko je ata pred mano na prehitevalnem na obvoznici peljal 80 (poza: prliman na vetrobransko steklo). Nakar sem ga šel prehitevat po voznem je pa najprej čudno gledal, se ozrl nazaj in opazil, da je že 10 avtov za njim v koloni. No in njegovi možgani so mu končno dejali naj se odmakne. :evil:

Skratka marsikaj drugega bi se moglo v naši kokoški spremeniti ne pa višanje kazni. MISELNOST! Zavedanje, da nisi sam na cesti in, da NIKOLI nimaš vsega pod nadzorom. Da je lahko vsaka vožnja celo manj kot kilometer dolga- zadnja. Da ravno tako kot ti vidiš, da te nekdo spusti, da tudi ti spuščaš druge v zadrgo, iz stranske v kolono... Da če že voziš pijan, voziš počasi kot pri norcih (ne pa obvezno 130 po centru mesta kot je to storil un policaj par let nazaj in ubil mladoletnike). Skratka prijaznost, složnost in previdnost!!!
Ko ste pa sami v avtu in na cesti pa se naj folk zdivja in se vozi čez omejitev. Pa še takrat bo za tabo nekdo žaloval, če... :idea:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 17, 2004 7:06 pm

andrej777 je napisal/-a:Zelo rad vidim predpisane kazni za oviranje prometa, prepočasno vožnjo, nepravilno uklučevanje, ...itd. samo nisem pa še šlišal da bi kdo dobu takšno kazen. Pa bi blo dobr če bi jo kdaj kdo dobu.

To ne bi bilo slabo. Trenutno je pri nas ena pacientka ko res ne vem kdo ji je dal izpit. Prvic jo srecam ko lih da ni vozila prepolovljeno hitrostjo 90km/h. Vozili smo se 55-60km/h in v RES blagem ovinku stopila se na zavoro. WTF. Zadnjic jo spet srecam folku se je kr mesal za njo :mrgreen: Potem pa firbec ni dal vec miru in sem sel za njo da vidim kaki izdelek bo stopil iz bele seat arose :roll: Pozor v nasih krajih ;)

Zimske ja :? Bedno je tole. Zadnjic je bilo 4-5 stopinje in dez pa bi rad videl osebo ki bi se tako peljala z zimskimi gumami. Sedaj bo treba za 5 mesecev presaltati na TDI fahrer voznike. A ma kdo program da si ga skopiram v mozgane.
SlikaSlika

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Sr nov 17, 2004 7:48 pm

Stratus_ je napisal/-a:Hvala bogu, da majo akcije v tekočem prometu...

Pa sej, če se velik vozte po Slovenskih cestah tko veste kaj se vse odgaja!Npr.js ne zastopm in nikol ne bom kako lahk gre človk prehtevat kolono v desn nepregledn ovink...Ampak ne tko pred ovinkam...dejansko sm na lastne oči vidu kako človk z metal modrozeleno ibizo prehteva čez ovink!!ČEZ OVINK!!!Regionalna cesta+ovink+itak se nč ne vid+prehtevaj!!!!???!!Wtf?no naj še pšovem kot je blo to...relacija Ljubljana->Litija

Še dons mi ni jasn! :shock:

Hehe na to temo bi lahko še jaz kaj pristavil, mislim kake akcije eni izvajajo na tej cesti iz Ljubljane čez Litijo proti Celju to pa ne morš verjet če ne vidiš. Dosti sem se vozil iz Ljubljane čez Litijo proti Laškemu in v bistvu se pravo veselje začne ko se mimo Litije proti Zagorju pelješ. Po možnosti v popoldanskih urah od 16 do 19 to vidiš pa res samomorilske akcije včasih ki jih ljudje izvajajo s takimi garami od avta da bi me bilo strah se sploh peljat s takim avtom kaj šele prehitevat tri avtomobile pa še kak šleper zraven če se le da v nepregledne ovinke. Res swašta. Po parih letih vožnje na tej relaciji vam polagam na srce nikarte čez zasavje proti ljubljani vozit v prometnih konicah če se imate kaj radi :(

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Če nov 18, 2004 9:34 am

Ce naredim relacijo LJ-CE v 40min ali pa 1h10min je razlike za pol ure.
Ce racunam, da zasluzim v eni uri 2000 SIT sem prisparal 1000 SIT. V enem dnevu tako prisparam vsaj 2000 SIT (LJ-CE in nazaj) x 20 delovnih dni = 40.000/mesec x 12 mesecev = 480.000 SIT/letno.

Da ne omenjam presenetljive meritve, da si ob jutranjih in popoldanskih guzvah hitreje po stari cesti kot po AC samo zato, ker: "babice vozijo na jug", je dez,

Potem se najde pa Janez in rece: ja vozi se z ICSom. Aha - glej ga svizca: prvo porabim 1h da pridem do vlaka z busom, ker bus nima svojega pasa ampak se mora guzvat z ostalo rajo, ki se noce furat z busi, potem cakam 20min na to, da vlak spelje. Ce imam sreco sem v 1h v Celju in potem moram pristi se od zelezniske na ciljno lokacijo kar vzame nadaljnih 10min. Skupaj 2h30m. Sicer, ce imam delo na racunalniku je ena h manj, ker delam na ICSu ampak se vedno je vsaj 50min prevec.

Mislim, da mi ni treba razlagat, zakaj rabimo vec enosmernih v centru mest, tretji pas na AC in PRIPOROCENE hitrosti namesto OMEJENIH. In potem se lahko gremo igrat kapitaliste :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če nov 18, 2004 9:53 am

X-Hair je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Zelo rad vidim predpisane kazni za oviranje prometa, prepočasno vožnjo, nepravilno uklučevanje, ...itd. samo nisem pa še šlišal da bi kdo dobu takšno kazen. Pa bi blo dobr če bi jo kdaj kdo dobu.

To ne bi bilo slabo. Trenutno je pri nas ena pacientka ko res ne vem kdo ji je dal izpit. Prvic jo srecam ko lih da ni vozila prepolovljeno hitrostjo 90km/h. Vozili smo se 55-60km/h in v RES blagem ovinku stopila se na zavoro. WTF. Zadnjic jo spet srecam folku se je kr mesal za njo :mrgreen: Potem pa firbec ni dal vec miru in sem sel za njo da vidim kaki izdelek bo stopil iz bele seat arose :roll: Pozor v nasih krajih ;)

Zimske ja :? Bedno je tole. Zadnjic je bilo 4-5 stopinje in dez pa bi rad videl osebo ki bi se tako peljala z zimskimi gumami. Sedaj bo treba za 5 mesecev presaltati na TDI fahrer voznike. A ma kdo program da si ga skopiram v mozgane.

Men se redno dogaja da zjutrej kak golf 2 tdi vozi pred mano pri omejitvi 90km/h samo 45 do 50km/h. Enkrat se mi bo strgal, pa pol ne bo več teh starih atkov pa mamic na cestah okol mene, ker vas bom vse ki vozite pod 20km/h pod omejitvijo začel rint dol iz ceste. Je*be se men za moj avto - odbijači so dost trdni za kej tazga in kr naenkrat bo po stari cesti NM-LJ v jarkih polno avtov ki so vozil z polovično hitrostjo omejitve. Pi*zda, vsaj bl na rob ceste se nej umaknejo, pa vozjo čist po črti, k jih hočeš prehitet pa vate rinejo pa trobjo "kao" kak norc si k noriš tm okoli.

Zanima me pa tole, če jst nekoga prehitevam in on pospeši in rine vame - kaj bi rekl sodniki, če jst u tistem trenutku tipa zrinem iz ceste? Blo je tkole - jst sm na nasprotnem pasu prehiteval in človek je zanalašč pospešil in začel rint vame na nasprotnem (moj pas po katerem sem prehiteval) pasu. Jst sm sicer potegnu in se mu umaknil, sam kaj bi bilo če bi jst takrat zapel tist avto za prednji blatnik z mojim odbijačem ter zavil na desno in ga odpeljal dol iz ceste? Vem kaj bi jst takrat tistmu tipu naredu, sam ne vem kdo bi bil kriv, ker po zakonu, ko te nekdo prehiteva ne smeš pospešit, še manj pa ne smeš vanj rint - imel bi tut 4 priče da je človek to naredu - vsi ki so bli za mano so bili poznani(4 avti) in vsi so mi rekl takrat, da škoda k ga nisem zrinu iz ceste pa šprefukov k norca. Ali bi bil takrat on kriv za nesrečo???
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
luca
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a luca Če nov 18, 2004 10:00 am

Che se peljes iz mb v lj po omejitvah prides komot v dobri uri (1.05), pod pogojem, da ni nekih zastojev ali kaj podobnega, ker te pa tak ne mores niti z najhitrejsim avtom puno gonit.

Aja, da ne bo keri pametnjacu. Stvar je preverjena. Z kombijem ford transit, ki leti po stevcu 125 sem porabu od mb (baumax) pa ze mimo lj (malo pred vrhniskim klancem) eno uro in pet minut.

Che pa z avtom full gonis pa ni prides kaj dosti hitreje kot v 45 minutah, pa she te more bit dosti samomorilca v tebi.

Luca
*Lord grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to hide the bodies of those people I had to kill because they pissed me off*

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če nov 18, 2004 3:01 pm

luca je napisal/-a:Che se peljes iz mb v lj po omejitvah prides komot v dobri uri (1.05), pod pogojem, da ni nekih zastojev ali kaj podobnega, ker te pa tak ne mores niti z najhitrejsim avtom puno gonit.

Aja, da ne bo keri pametnjacu. Stvar je preverjena. Z kombijem ford transit, ki leti po stevcu 125 sem porabu od mb (baumax) pa ze mimo lj (malo pred vrhniskim klancem) eno uro in pet minut.

Che pa z avtom full gonis pa ni prides kaj dosti hitreje kot v 45 minutah, pa she te more bit dosti samomorilca v tebi.

Luca
to je neresnica, glih zdj sm iz maribora pršu, pa sm rabu 2 uri, pa skos sm 160 vozu.

Aja pa od tega sem bil 1uro na kosilu :D

Uporabniški avatar
carmender
Nov uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a carmender Če nov 18, 2004 3:10 pm

daewoo_rugby je napisal/-a:eni pravte da ni razlike, glede vožnje, jst sm šu v holandijo pa smo rabl 16ur ker je sestra skos 120pelala jst pa za njo, k sm nazaj pelu sm rabu do ljubljane 11ur to je pa že razlika, je pa res, da nism v nepregledne ovinke... ampak na autobanu. :)

lpb

Kar se tiče teh razlik tišat al ne tišat je zlo preprosto: daljša ko je razdalja večja je razlika v času!

Jest k grem v Ljubljano z Vrhnike recimo pičim po AC ene 200 pa pr Brezovici enga steram s prehitevalnga, k se j***a, pol me pa on na Tržaški na prvem semaforju dohiti pa si misl no a je kej razlike? Ja je, ker jest sm pršu z Vrhnike v sedmih minutah, in sam to mene zanima, ker se men mudi in pač moram prit do takrat pa takrat v LJ! Ampak to sam kadar sem pozen. Sej drgač se bl počas pelem(10 min.)

stari
Nov uporabnik

Napisal/-a stari Če nov 18, 2004 4:14 pm

Trst je res dober primer. Do sedaj še nisem videl nesreče pa sem tam ogromnokrat.Kva se to hiter spucajo križišča.To mi je res kul..Pa recimo poleti k je konec pol-delavnika recimo ob 13-ih k se vsi usedejo na frčote pa gredo na plažo kva je to folka ampak vse je res dinamično. Hecn je k majo na frčotih vse živo ležalne stole pa hladilne torbe.... :lol: sam so res spretni stari al pa mladi.K je rdeča folk stoji( dobesedno) k je zelena se pa spuca do zadnjega. Pa da ne govorimo o številki prebivalstva in primerjamo glede na velikost mesta v Sloveniji.
Ne pa pri nas: primer Kranj- Ljubljana :evil: :evil: ma jaz pridem v tem času do Fernetičev.

;)
pomagajmo si :)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če nov 18, 2004 5:44 pm

bizi10 je napisal/-a:. Po parih letih vožnje na tej relaciji vam polagam na srce nikarte čez zasavje proti ljubljani vozit v prometnih konicah če se imate kaj radi :(

Ali pa smer: LJ- Izlake. :evil: Folk (Zagorjani) dejansko prehitevajo kolone do ovinka in še čez. Ne glede na to ali je ovinek pregleden ali ne. Kamikaze. Enket bom nekje dobil pištolj pa vse do kri pomrl prasce! Ker to je res ogrožanje prometa. Ne pa, če imaš lita platišča ali pa za 10% prekoračiš hitrost. :evil:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte Če nov 18, 2004 6:21 pm

luca je napisal/-a:Aja, da ne bo keri pametnjacu. Stvar je preverjena. Z kombijem ford transit, ki leti po stevcu 125 sem porabu od mb (baumax) pa ze mimo lj (malo pred vrhniskim klancem) eno uro in pet minut.

No pa dajmo. Malo matematike. MB - LJ je 120km (v resnici je več, če gledaš center - center si kar lepo na 130km) LJ - Vrhnika je 23km, recimo da si prevozil samo dodatnih 20km. Upoštevajmo še obvoz okrog LJ, dodatnih 10km (ja vem, da je cel krog 35km). Seštejmo:
120 km + 10km + 20km = 150km
Pa še vedno je to napaka v dolžini v tvojo korist, ker si v resnici prevozil še več kilometrov.

Praviš, da si prišel v uri in petih minutah. 1h 5min = 65 min
150 km / 65 min = x km / 60 min
x = 150 km * 60 min / 65 min (okrajšamo minute)
x = 138 km

Torej. Ti nas prepričuješ, da si s kombijem, ki gre komaj po števcu 125 km/h, vozil s povprečno hitrostjo138km/h. :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kdo je pametnjakovič? Saj, da buče kotališ, se je videlo takoj. Tudi, če bi gledal samo razdaljo med MB in LJ, je vsakomur jasno, da s tako počasnim vozilom ne moreš prit v uri in petih minutah. Si tudi čez Trojane stiskal 125 km/h? :lol: :lol: :lol:
Zadnjič spremenil der_Alte, dne Če nov 18, 2004 7:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Če nov 18, 2004 7:05 pm

tole mam pa jest za povedat:
ravno vcerej so nam na faxu pri Uvodu v pravoznanstvo povedal za primer smrtne kazi! Nekatere drzave v ZDA so povisale kazni za kazniva dejanja (katerokoli kaznivo dejanje nasploh), nekatere pa znizale! Rezultat je bil tak, da se je v drzavah z znizano visino kazni stevilo kaznivih dejanj pomanjsalo, v drugih drzavah s povisanimi kaznimi pa povecalo!!!

Se bo potem res stevilo prometnih prekrskov pri nas zmanjsalo :?: :?: :?:

Moje mnenje: veliko ljudi bo sedaj se bolj zanalasc divjalo po cestah zaradi visjih kazni, ker ze sedaj mislijo da se jim ne more nic zgodit in da so predpisi za neumne!!! bo pa tud velik tistih, ki bodo sli extremno pocasi po cestah (primer: namesto 90km/h je hitrost 60km/h, pa mu lahko se ne vem kolk trobs pa zmigas pa ....)!!! Ljudje pa bodo zaradi teh pocasnih voznikov na cestah bolj zivcni in nestrpni, to pa vemo kam pripelje!!!

Zakaj so se kazni povisale: policija je kolikor vem kupila 100 Ford Focusov in se tistih par sto radarjev ki sami slikajo!!! jah, kdo mislite da bo vse to placov :?: :?: :?: [/b]

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Če nov 18, 2004 9:30 pm

Zmedene bake, senilni dediji, presrane babe, odpuleni fotri, odbiti mulci, otroci brez izpita, pijanci, zadetki, samomorilci, bla bla bla jadajadajada...

CE CLOVK NE ZNA VOZIT MU NOBENA KAZEN NE POMAGA!
KAJ MOREJO POLICAJI (in policajke, da ne bom šovinist) CE JE NAROD ZABIT?
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov