Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dolenc
Novinec

Re: Mamu mu je... smrdljivo!!!

Napisal/-a dolenc Pe feb 14, 2003 4:16 pm

brez zaustavljanja samo zelena luč, pa nobena druga. sej zato pa utripa zelena, pa ne zato d pol po gasu udariš, sam da si čez.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe feb 14, 2003 6:53 pm

Če je rumena ista kot rdeča, zakaj pa sploh je?

Morda se motim, poišči na netu zakon pa preberi!

Če je peljal za tabo, potem je tudi on storil prekršek ker ne sme v rdečo razen z modro lučjo!!! Če je bil na stranski pa ne more vedet razen če nisi šel full v rdeču.

Kolikor vem se nisi dolžen nikomur ustavit četudi je v uniformi razen če nima modre luči.

Če pa ni posnetka se pa lahko pritožiš in je tvoja beseda proti njegovi = verjetno ne bo kazni :D

Pa ne mislit da podpiram divjanja ali prekrške, ampak naj skrbijo raje za tiste ki delajo resne probleme!

Njoko
Novinec

Napisal/-a Njoko Pe feb 14, 2003 8:27 pm

HaBBkE pravi:
zarad tega k sem prevozu rumeno na semaforju (po njegovem rdečo). Da mu jeb.. kruh!!
[Sporočilo uredil/a HaBBkE na dan 14.02.2003 ob 15:27 GMT]

Na zalost ima prav. Ze par let velja (odkar so spremenili prometni zakon), da je rumena luc ekvivalentna rdeci.
Po domace: V krizisce smes samo ob zeleni luci.

L.p.

Njoko
Linux is like a wigwam, no windows, no gates, apache inside.

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine Pe feb 14, 2003 10:40 pm

V bistvu, po eni strani, cops ni nič narobe naredu ker te je ustavu. Itak, kaj si pa mogu mu po bremzi, pa nevem kaj še da ga nisi pustil prehitet, maš problem z sabo, in da te noben ne sme prehiteti ali kaj? Kaj te to briga, če ti vozi za ritjo, naj pač vozi, saj bo on počil vate, in ne ti v njega, bo on kriv. Tko da nevem, edino če si tak da ne trpiš, da bi te kdo prehitel.

Drugače tudi sam ne maram ravno preveč policajev, mislim ... takrat ko me ustavijo seveda, drugače ni problema. Sam res pa ne trpim folka, ki začne ne vem kaj vse izvajat, samo za to ker ti je pripeljal za rit ... Poglej v ogledalo, vidiš, da ti je za ritjo in se brigaj zase, misli na kaj lepega :D :D
"There's nothing more addictive than speed. Nothing in the world."

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 So feb 15, 2003 3:05 pm

Zanimivo kaj.......potem se pravi, da kadar na križiščih utripa oranžna luč, ker semaforji ne delajo, se moramo ustavit. Pač....rumena = rdeča....kot pravite. Pa smo tam. Je...t ga. Kako pa naj dokaže pandurija, da kadar si ti pogledal na semafor ob utripajoči oranžni luči, ali semafor ni deloval alo je ravno prehajal na rdečo luč........????

P.S. Zakoni so zato, da se jih krši.

POLICE SUCK

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: Re: Mamu mu je... smrdljivo!!!

Napisal/-a Pero So feb 15, 2003 4:03 pm

mare23 pravi:
Zanimivo kaj.......potem se pravi, da kadar na križiščih utripa oranžna luč, ker semaforji ne delajo, se moramo ustavit. Pač....rumena = rdeča....kot pravite. Pa smo tam.

....

Kaj ti ni jasno???

Saj luč utripa :D

ko je rumena stojiš, ko se za 1 sec. ugasne pa hitro spelješ ;) :D

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki So feb 15, 2003 4:35 pm

HaBBkE pravi:
Kwa pa tiste varke, k sam neki dnarja nakažeš (kao kot za eno milo kazen), pa da te ne dobijo?

V takem primeru dobiš ponovno za plačat kazen v celotnem znesku + stroške.

Kar se podpisa na zapisnik o prekršku tiče pa je vseen ali si podpisan ali nisi ker, nepodpisovanje zadeve ne spremeni niti malo.

Glede rumene pa je brez sankcij dovoljena vožnja skozi, ko je evidentno da ne bi mogel varno ustaviti. To pa je malkrat :)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So feb 15, 2003 5:36 pm

ne me zdej za besedo vlečt sam kokr se jst spomnm je razlika med rdečo in rumeno lučjo v tem da naj bi za rdečo dobil tudi 2-5 kazenskih pike.
se mi zdi...
SlikaSlika

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki So feb 15, 2003 5:56 pm

maky pravi:
ne me zdej za besedo vlečt sam kokr se jst spomnm je razlika med rdečo in rumeno lučjo v tem da naj bi za rdečo dobil tudi 2-5 kazenskih pike.
se mi zdi...

Ni res, kazen za prevoženo rdečo luč je mandatna, 40.000.

Mrki
Nov uporabnik

Napisal/-a Mrki So feb 15, 2003 6:00 pm

ZVCP, Svetlobni prometni znaki 106. člen

(3) Udeleženci v cestnem prometu se morajo ravnati po barvah na semaforju, ki imajo naslednji pomen:
1. rdeča luč - prepovedana vožnja;
2. rumena luč - prepovedana vožnja, razen v primeru, ko se vozilo ne more varno ustaviti;
3. zelena luč - prost prehod;
4. rumena in rdeča luč, ki gorita hkrati - prepovedana vožnja in napoved, da se bo prižgala zelena luč;
5. utripajoča rumena luč - vozi previdno;
6. utripajoča zelena luč - prost prehod - prižgala se bo rumena luč;
7. svetleča puščica pomeni:
- na luči semaforja - voznik sme voziti le v smeri puščice;
- zelena puščica kot dodaten znak na semaforju - kljub rdeči ali rumeni luči na semaforju sme voznik voziti v smeri puščice;
- rumena puščica kot dodaten znak na semaforju - kljub rdeči ali rumeni luči na semaforju sme voznik voziti v smeri puščice, če ne ovira ali ogroža udeležencev v prometu, zlasti pešcev.

(11) Z denarno kaznijo 40.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali tretjim (to je ta, ki je skopiran višje), ali četrtim, ali osmim odstavkom tega člena.

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan So feb 15, 2003 7:07 pm

jaz sem naredil izpit dober let nazaj in je to se vedno veljalo
Slika

Tarzan
Novinec

Napisal/-a Tarzan So feb 15, 2003 7:11 pm

Sunshine pravi:
Itak, kaj si pa mogu mu po bremzi, pa nevem kaj še da ga nisi pustil prehitet, maš problem z sabo, in da te noben ne sme prehiteti ali kaj? Kaj te to briga, če ti vozi za ritjo, naj pač vozi, saj bo on počil vate, in ne ti v njega, bo on kriv. Tko da nevem, edino če si tak da ne trpiš, da bi te kdo prehitel.

tudi jaz en trpim takih ki vozijo za mojo ritjo, zaradi dveh stvari, kot prvo imam neprijeten občutek, ker vem da če bom moral na silo po bremzi vdariti bova trčila, in kot drugo ker ogroža moje življenje. tukaj ni čisto nič zraven to da ne trpim da bi me kdo prehitel.

LP
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich So feb 15, 2003 7:23 pm

Sunshine pravi:
V bistvu, po eni strani, cops ni nič narobe naredu ker te je ustavu. Itak, kaj si pa mogu mu po bremzi, pa nevem kaj še da ga nisi pustil prehitet, maš problem z sabo, in da te noben ne sme prehiteti ali kaj? Kaj te to briga, če ti vozi za ritjo, naj pač vozi, saj bo on počil vate, in ne ti v njega, bo on kriv. Tko da nevem, edino če si tak da ne trpiš, da bi te kdo prehitel.

Drugače tudi sam ne maram ravno preveč policajev, mislim ... takrat ko me ustavijo seveda, drugače ni problema. Sam res pa ne trpim folka, ki začne ne vem kaj vse izvajat, samo za to ker ti je pripeljal za rit ... Poglej v ogledalo, vidiš, da ti je za ritjo in se brigaj zase, misli na kaj lepega :D :D

Sej pravm glih škarjice mu delu nisem, sam sem pa na vsake tok cajta po bremzi prtisnu ko mi je bil čist na guzo zaleplen. Pa še neki jest ne prenesem da se mi en na rt pripopa tko da je varnostna razdalja okol pol metra, to ne prenesem!! TO delajo tisti k se neki delajo kao zdej te bom na Formulo1 prehitu, ne da ne puščam folka da me prehiti,HALO!, men je vseen naj me prehiti sam naj se mi pa za takoj za ritjo ne fura, k če bi on poču, bi v MOJ avto poču, bi bil on kriv, zanga me boli k..., jest bi mel pa razbit avto, pa lahk bi me še km odfakal!

Uporabniški avatar
Twingo Sport
Novinec

Napisal/-a Twingo Sport So feb 15, 2003 7:37 pm

Res je tako se strinjam .Nimajo kej za ritjo vozt!Evo tle se takoj pokaze kir je toplovodrsko usmirjen kermu se na rit nalima :D :D :D
Jaz vedno vozim z varnostno razdaljo ni se za hecat.

DIVKO
Nov uporabnik

Napisal/-a DIVKO Po feb 17, 2003 5:51 pm

HaBBkE pravi:
Kwa pa tiste varke, k sam neki dnarja nakažeš (kao kot za eno milo kazen), pa da te ne dobijo?

Včasih je še palil...ko ni svet vodila računalniška obdelava podatkov...sedaj vsekakor ne....pa tudi če boš to naredil, boš za razliko dobil ali od DURS, ali pa še prej od kakšnega drugega organa.

Kar se pa podpisa tiče...sem nekaj zasledil - da si se s tem zajebal:
nisi, ker podpis ne pomeni priznanja, še vedno namreč imaš /ali si imel v roku 8 dni pravico do pisnega ugovora. In če bi ga podal je velika verjetnost, da pade zadeva v vodo (pa ne tolk po plati: ja priznamo, da niste kriv!!!??, temveč bolj po plati zastaranja)
Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique trubuere
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov