Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po nov 22, 2004 5:52 pm

mah kupte rajš ene konkretne zimske gume ne pa nalitke v bauhausu za 5k kos pa bo šlo tud v klanc gor.

aja to ti govori voznik, ki je pred tem imel avto z zadnjim pogonom oz. izmeničnim štirikolesnim in se je začuda pozimi sam pripeljal na ljubljanski grad in na krim. brez verig, z starimi gumami.

sicer pa huda primerjava: vtisi o zadnjem pogonu se pišejo glede na to, kaj je ponudila 1 znamka pred 10 leti. :? :? :? :?

tud quattro ni vse mogoč če je voznik k****n pa ne zna kontrolirati koliko gas pritisne.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po nov 22, 2004 5:53 pm

Ok tale tema je bla že preveč provokativno nastavljena. Če se govori o audiji naj bo naslov audi ne pa dobesedno podje..avanje ljubiteljev BMW-ja. Glede na to kakšen je naslov se tema še ker lepo odvija.

Kar se tiče zadnjega pogoda v sneg. Pomoje gredo ti BMW-ji z razmerjem 50 50 kr dobro v sneg. Nevem ker se nisem vozil samo sklepam pa iz tega da naš mercedes w124 200d k tut približno nima take razporeditve teže kr nekako gre v sneg. Res ko sem pršu iz transporterja sinhro na mercedeza v 15 cm snega bi z meco skor vn letu. Ni dvoma da se ne moreš tako pelat.

Samo v hrib gre pa z dobrimi gumami čist dobro(res da v prtlažniku 100kg mivke a kjub temu je prvi konc še vedno občutno težji). Mercedeza mamo 4 leta(se mi zdi) pa še ni mel ketn na sebi. Živimo pa na delenskem na nadmorski 550m. Verjemi včasih je tut večer preden pridejo splužit sneg ki je zapadel prejšno noč. In od kar ga mamo je naredu 150 000 km tako da se tudi pozimi dost vozi. Dve leti smo tut dijake 7 km v dolino da avtobusa vozil k ga je fotr raje v dolini pustu pa šel z avtom do dol. Pa je tut nazaj v hrib 300m nadmorske višine po nekaj 10cm snega pršu. Neke solidne gume (stuner), 100kg v prtlažnik pa mal občutka. So že golfi in renoji in vsi "bolši" avtomobili za v sneg ketne v dolini montiral mi smo šli pa mimo.

Tut naš šofer ki je mel golfa 2 in pol kupu BMW-ja 318 1994 (ki še tudi nima rezmerja 50:50) pa se je vsako jutro od petih vozu na šiht iz doline(cca 250m nadmorske razlike v 3km) pa je reku da gre z BMW-jem glih tako kot z golfom v sneg.

No glede na to bi mogli it sedanji BMW-ji z razporeditvijo 50:50 v sneg kar dobro.

Drugač pa sej obstaja tudi 330 Xi ki je itak razred zase v štiripogoncih. Stalni zadnji in prvi po potrebi. Tako da ti stanejo vsi užitki.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Po nov 22, 2004 5:56 pm

moje mnenje: z zadnjim pogonom ko se ga navadis je bistvno lazje peljat hitreje skozi ovinke kot pa prvi pogon? pa tut zadnji konec autota je lazje ujet kot prvega ;)

lahko ti povem iz izkušen, ker mamo mi audija a6 1.9 TDI & hyunadia santa fe z nevem kasnim izbolšanim 4-kolesnim pogonom, druzinski prijatelji pa mercedesa E220 CDI, pa se je z mečko bolje peljat skoz ovinke ;) s tem pa ne mislim da sta audi pa santa fe jajci, samo firme kot so BMW, MB točno vejo kaj delajo ;)

glede zimskih razmer: a je problem z zadnjim pogonom? gre brez problema v klanc, samo znt mors z gasm in volanm ;) ce ne pa auto okol obrnes, pa rikverc u klanc - tut to sm že dožvu ;) pa vrjem da smo sli brez problema :)
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
gusti_4u
Nov uporabnik

Napisal/-a gusti_4u Po nov 22, 2004 6:03 pm

Vidim, da mate kr velik povedat glede zadnjega pogona! :roll:

V svoji avtomobilistični karieri sem imel ža kar precej avtomobilov od katrce, yugota raznih BMWjev, vitaro ,cliota,mazdo,toyota.....
in povem vam sledeče kot 1. je treba na vsak avto reskirat dobre zimske gume
kot 2. vitara (4x4) resda rastura v velikem snegu(kolkrat pa je pr nas????) sam po suhi cesti vse štir vkloplene - pogreb
kot 3. Clio, katra in ostale sprednjepoganjki grejo po snegu sam tud če nimaš dobrih zimskih gum ga lahk pustiš v garaži, ker ne prideš van!
kot 4. Vam povem iz lastnih izkušenj ( imel sem 4 (z besedo štiri)) BMW je , resda pri starejših modelih vržeš žakelj cementa v kuferam, pa prideš tud tam ko sprednjepoganjki ne pridejo in potem :shock:
Je pa neki res TREBA JE ZNAT VOZIT PO PAMETI !!!!!! in ne s k****

LP

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 22, 2004 6:06 pm

bOnZy je napisal/-a:samo firme kot so BMW, MB točno vejo kaj delajo ;)

vag-ovci pa lutajo po temi oz. so ujeti pod hribi al kaj?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Po nov 22, 2004 6:10 pm

maky je napisal/-a:
bOnZy je napisal/-a:samo firme kot so BMW, MB točno vejo kaj delajo ;)

vag-ovci pa lutajo po temi oz. so ujeti pod hribi al kaj?

nisi prou razumu oz. (standart zame) sem pomankljivo napisu ;) vsaka firma ma svojo politiko, za katero misl da je najbolša ;) tko da vsaka firma zase točno ve kaj dela ;) itaq so pa dans podvozja vsa elektronsko kontrolirana, tko da sploh ni vec ksne hude razlike med zadnjim pa sprednjim pogonom, idin to da ti zadnji pogon daje vec uzitkou ;)

Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po nov 22, 2004 6:14 pm

gusti_4u je napisal/-a:Vidim, da mate kr velik povedat glede zadnjega pogona! :roll:

V svoji avtomobilistični karieri sem imel ža kar precej avtomobilov od katrce, yugota raznih BMWjev, vitaro ,cliota,mazdo,toyota.....
in povem vam sledeče kot 1. je treba na vsak avto reskirat dobre zimske gume
kot 2. vitara (4x4) resda rastura v velikem snegu(kolkrat pa je pr nas????) sam po suhi cesti vse štir vkloplene - pogreb
kot 3. Clio, katra in ostale sprednjepoganjki grejo po snegu sam tud če nimaš dobrih zimskih gum ga lahk pustiš v garaži, ker ne prideš van!
kot 4. Vam povem iz lastnih izkušenj ( imel sem 4 (z besedo štiri)) BMW je , resda pri starejših modelih vržeš žakelj cementa v kuferam, pa prideš tud tam ko sprednjepoganjki ne pridejo in potem :shock:
Je pa neki res TREBA JE ZNAT VOZIT PO PAMETI !!!!!! in ne s k****

LP

Eto en somišljenik. :lol: :lol: Moj fotr je mel pa 11 al 12 BMW-jev pa tut nevem če je kdaj na katerga ketne montiral. Mogoče davnega leta 1985 na kakšnega 2002 BMW-jčka mogoče.

Pa je mel vse od 1602 pa do 323 M oprema+podvozje+špera pa še marsikaj.

En kolega ma pa 318 1995 z špero pa tut vsi čudno gledajo kako da noben nikamor ne more un pa z BMW-jem pride k je splošno znano kako slabo gre v sneg. Pa se samo smeji.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 22, 2004 6:34 pm

ja pač ste hribovci.ni zdej bmw zato z zadnjim pogonom šit.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Po nov 22, 2004 6:37 pm

SAFRANE je napisal/-a:@bonzy : očitno res nisi vozil zadnjega pogona še v vseh razmerah...

ne vozil ga nisem, to priznam, sem se pa veliko prevozil v avtomobilih z zadnjim pogonom v vsem razmerah ;) tko da useen vem, kuko stvar kej deluje ;)

jah, mate pa že tak klanc tm pr vs doma, da vm skor nben auto ne zleze gor ;) pač mas bolše izkušnje z 4x4 pogonom, kar pa se ne pomeni, da se potem nobeno podvozje ne mora kosat z 4x4 samo zato, ker vs je 4 kolesn pogon preplu pozim domou ;)

Lp
Zadnjič spremenil bOnZy, dne Po nov 22, 2004 6:40 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Slika

Uporabniški avatar
gusti_4u
Nov uporabnik

Napisal/-a gusti_4u Po nov 22, 2004 6:39 pm

SAFRANE je napisal/-a:@pugi=@ : hm..a ti za kšnga navijaš al kwa to pomen ? kr neki...

@der_Alte : jah...možno a veš, ta test o katerem sem jest govoril je bil leta 99, kaj je bilo kasneje je spet druga zgodba samo ne pozabi na (vsaj za mene) zelo važno zadevo:
Mercedes nima kombinacije 4pogon in diesel!!! zato bom še vedno rajš kupu VW al pa Audi ki pa to ponujata.

@Tinček : ??? halo ??? zakaj bi me pa mel za neumnega, ko pa sem ti ravnokar skor celo knjigo napisal o raznih pogonih in to po lastnih izkušnjah, zato ker smo meli sami doma taka vozila. Nevem kwa se greš. Zakaj me zato nebi marali, če povem moje mnenje in moje izkušnje ? dej se zresn no....pugi=@ pa tut kr neki mututa pa se sama seb smilta...prov ane...vajna stvar...fajn se ga mejta (?) :? :ue

@maky: to pa absolutno! če so slabe gume, pol sploh nimaš šans.
In ja je pa res, da pa je možnost da če je 4x4 in da so tudi malo slabše gume še vedno večja da kam prideš. Z galantom 4x4 smo prišli pod Storžič, ko je en dan nazaj tekel po cesti potok in je vse zmrznilo. Ko je prišel od zgoraj en Traktor in je zabremzal ga je vrglo na zadnja kolesa kot enga konja k se na zadnje postavu=to še nkol nism vidu!
kwa pa smo mi nardil ? ustavili in na ledu speljali kot da nič ni bilo. To je top ti pravm!
In ni pomembno kaj je ena znamka kdaj pa kdaj ponudila -jest vem samo to da: z nobenim avtom ki ima zadnji pogon nismo/nisem mogel pozimi pridti do mojega lastnega doma! pa ni važn al je blo to leta 95 z Mečko al pa leta 2002 ! nisem prišel in pika. To mi je razlog dovolj da lahko rečem za zadnji pogon sux. Halooo?niti domov nismo mogl no! Avto k je bil 150000 DM smo mogl pustit pri sosedu in it peš do bajte, medtem ko so se razni 4pogonci peljali mimo kot da nič ni.
Kot sem že rekel: tudi quattro ne mora premagati fizike-logično.

@andrej777: tut mi smo mel W124 (E 280 l.94 že faceliftan model z ASR-om) =ko je bil sneg in klanec, nismo mogli priti do doma.

@bonzy : očitno res nisi vozil zadnjega pogona še v vseh razmerah...

LP
JOHNY 8)

Po moje bi si ti moral kupiti kakšno NIVO pa zimske gume dat gor , al pa če si kr doma čez zimo in počakaš na pomlad! :D ;)

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Po nov 22, 2004 6:47 pm

Moje mnenje o vsem tem :
Kupte si lepo subaruja - Vse dela krasno. Pogon je najboljsi na svetu. Po revijah se da prebrat , da ga nemci ''sisajo'' ampak ne smete vsemu verjet ane...... Oblika je d best ever... Notranjost je zelo zelo lepa... Konov ma dost, pa se malo pije...

za v klance je pa itak najboljsa stvar : Ratrak!!!
recte kr cte... pa tud skoz kaksn ovink lohk podriftas, ce si malo zverziran...
Kr poglejte jih enkrat na smuciscih ...

:EE :EE :woohoo

no da ne bi kdo drugega dela posta prevec resno uzel[/u]
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po nov 22, 2004 6:49 pm

vsi fani bmwja pejte kdaj na izlet po avstriji in nemčiji...
pa štejte bmwje ob cest

zadn pogon je uredu samo na čistem in suhem cestišču, če tega ni pol te zavrti - sam poglejte formulo 1, pa kaj vam dela pesk u ovnikih in podobno
to je pač športen pogon in dirka se na dirkališču, za crosscountry in navadne ceste uporablajo prednji pogon in 4x4

aja za ljubitelje bmwjeu pozim obstaja rešitev - x5
podpis

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 6:49 pm

hehe

ehe lol js se se kr pobiram... Me je trajno prizadel :P

Sj ce mas kes pa kups BMW, pa enga PLUGa pa 1000 ton soli pa je :noro :rofl
Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Napisal/-a bOnZy Po nov 22, 2004 7:03 pm

lublancan je napisal/-a:vsi fani bmwja pejte kdaj na izlet po avstriji in nemčiji...
pa štejte bmwje ob cest

zadn pogon je uredu samo na čistem in suhem cestišču, če tega ni pol te zavrti - sam poglejte formulo 1, pa kaj vam dela pesk u ovnikih in podobno
to je pač športen pogon in dirka se na dirkališču, za crosscountry in navadne ceste uporablajo prednji pogon in 4x4

ja in zdej bom su samo zarad tisth par 10 snezink kr jih pade na let su kupovt X5? okj bom staremu reku, da mi kupi X5 da ne bom imel pozimi probleme, ker pozimi ne splužijo nobene avtoceste in glavne ceste, po katerih se najvec vozim, ker ketne so samo za okras, pa se prepoceni so in totalno neuporabne, sploh ne vem ker i**** si jih je izmislu! je bolje dat 14.990.000sit za X5 kot pa 10k za ketne :har

fotr bo pa reku: ja sine mas prou, sej bomo pa stradal, samo zato da pozim ne bos mu problemou, ker bo letos spet 2cm snega zapadal in to bojo strašni problemi!

Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po nov 22, 2004 7:06 pm

Kar se mene tiče ima safrane popolnoma prav, zdej pa nekateri kr še naprej trobite o zadnjem pogonu v snegu in drugje
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po nov 22, 2004 7:07 pm

Fak ane, tole je pa za umret no.

Kle se zdele tolk režimo, da bi lahko na nov Stripyja posnel. LOOOOOOOOOOOOOOOL

Safi, ti si pa res en kekec, res, direkt iz hribov. Se ti vid. BTW: A ti je ati dons že zamenjal pleničko?

OK, da nam off topic bom reku tkole. 11 let že vozim raznorazne gajbe s sprednjimi ali zadnjimi pogoni, obojih sem mel že ene par (pa noben ni bil kakšen high-tech s cel kup štroma na podvozju), pa lahko rečem, da sem mel pozimi in v dežju več problemov s sprednjimi pogoni kot z zadnjimi. Pač morš met dobre gume na pogonu, pa gre normalno. Mislim da tud blizu 1 mio prevoženih km v tem obdobju nekaj pomeni. In to ne samo po avtobanih iz SLO v DE in nazaj ampak po vseh možnih hribih in dolinah po SLO.

Tko da.... Safy, ti si res en bednik, brez zajebancije. Sam je pa fino brat tale forum ravno zarad tebe.

BTW: Ob tvojih postih se čist vedno spomnim na tale vic:

Bil je tko en Safy na brušenju v gorenjskih toplicah, ko pride nek njegov prijatelj na obisk. In ta Safy se kot dober prijatelj hoče izkazat pred njim tako, da mu razkaže celotne gorenjske toplice in tudi predstavi nekaj pacientov.
Tako mu predstavi najprej enega, ki pleza po drevesih in misli, da je opica, drugega, ki sedi v kotu in laja in misli, da je pes in tako dalje...
In potem prideta do nekoga, za katerega Safy trdi, da je največji bolnik tam, ker trdi da je BOG. In po Safyjevih besedah to vsekakor ne more biti res, ker je BOG samo eden in to je Safy!
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po nov 22, 2004 7:11 pm

bOnZy je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:vsi fani bmwja pejte kdaj na izlet po avstriji in nemčiji...
pa štejte bmwje ob cest

ja in zdej bom su samo zarad tisth par 10 snezink kr jih pade na let su kupovt X5? okj bom staremu reku, da mi kupi X5 da ne bom imel pozimi probleme, ker pozimi ne splužijo nobene avtoceste in glavne ceste, po katerih se najvec vozim, ker ketne so samo za okras, pa se prepoceni so in totalno neuporabne, sploh ne vem ker i**** si jih je izmislu! je bolje dat 14.990.000sit za X5 kot pa 10k za ketne :har

fotr bo pa reku: ja sine mas prou, sej bomo pa stradal, samo zato da pozim ne bos mu problemou, ker bo letos spet 2cm snega zapadal in to bojo strašni problemi!

Joj dej ne ser ga fant - če nima fotr denarja za take bombastične avtomobile, potem to še ne pomeni da je 4x4 slaba zadeva - a ma samo X5 4x4 pogon al kaj? -Seveda se lahko pelješ z katerikoli drugim pogonom tudi po snegu, a je velika fakin razlika glede pasivne in aktivne varnosti po spolzkem cestišču - in o temu je sedaj debata pravzaprav. Drugače pa ko boš moral natikat ketne na avto v plmeterskem snegu, boš jamral kako izi je to ja - še posebej ko ne boš več vedel al so to tvoji prsti al ledo lizika tko da ne švasaj
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po nov 22, 2004 7:12 pm

jah bandit enim je težko če pa ni do bajte skidan. najprej eno rolbo nabavt pa lepo kidat pol pa pelat. tud za peške pogon gre... :lol: :lol: :lol:

al pa še boljša rešitev: imet 2 avta. z zadnjim pogonom do vasi in potem ena j***a ala jugo na sprednji pogon do gorske koče. :lol: :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po nov 22, 2004 7:12 pm

bOnZy je napisal/-a:
pa štejte bmwje ob cest

glej se usedeš v auto in peleš
al pa se peleš, ustavš daš gor ketne, peleš, ustavš daš ketne dol se peleš....
sej razlika v ceni med bmw x5 in 5 ni tolk velka

že recimo fora z žaklom cementa je men u ibr zanima....
kupš bmwja (seveda 15 let starga), si frajer ker maš bmw, si frajer ker ma zadn pogon in ker leti, ko pa pride zima in je treba it u klanc vozš pa u svojem ljubem autu žakl cementa la pa 2, s tem da ne omenjamo da je poraba zarad teže večja
ampak si frajer
ko pa je treba dt u prtlažnk kšno vrečko, pa sorry ni placa

s tem da auti na spredn pogon dosegajo prmbližn enake pospeške in hitrosti, tud performance je dost dobr za večino voznikou
ampak to ni bmw

sej vem da je pouhn elektronskih dodatkou, sam to ni vožnja auta, od kje je vm ideja da vi vozte auto, če pa prtisnete gas do konca in obrnete volan in se vozte še zmeram normaln namest da vas obrne?
pol k računalnik oprav delo namesto vs in nadzira hitrost vseh koles, zavor, volana...

btw zakaj ljudje kupujejo audija: ker za manj cene dobijo enako kakovost izdelave (ali boljšo)
vsi bmw fani najprej pomislte za kolk preplačate auto in če je tega vredn (pa ne mi o neki high tech stvareh govort, ker ko tovarna neki odkrije, to uporab v večini modelou in se to cenouno izide brez problema, ne pa da lastnike še dodatno obirajo)
podpis

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po nov 22, 2004 7:16 pm

Hehe, evo alfiste :D Vojna u proraduuuuu!!! :twisted:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov