G-4S je napisal/-a:Najbolj bedast se mi zdi, ko tako poudarjajo, da se največ nesreč zgodi zaradi hitrosti. Men se pa zdi, da se največ nesreč zgodi zaradi nepozornosti in slepote udeležencev. Pa če dam še primer z veliko hitrostjo: jaz vozim malce prehitro (npr. 70 namesto 50) in pot mi zapre en slepec - razlog bo seveda spet prevelika hitrost (moja v tem primeru). Sicer je res, da če bi šel po predpisih bi hitreje ustavil, vendar a ne bi bilo bolje teh slepcev spravit s ceste ali vsaj naučiti jih vozit? Jaz vsaj gledam na cesto in spremljam promet okoli sebe, pa če vozim prehitro ali prepočasi.
@Nu-NRG: ja veliko nesreč se zgodi v tomačevskem rondoju. Vsaj ena na dan. Pa vse zaradi nepozornosti in neznanja vožnje v rondoju. Ampak ne, to je v redu, če greš pa 60 namesto 50 to je pa že hudo.
Cepci naj enkrat naredijo orenk analizo vzroka nesreč, tako kot na primer v VB, kjer so ugotovili, da je hitrost nekje na 7 mestu se mi zdi. Sej bo Jakaracman, kaj o tem napisal, če bo videl ta topic.
AIRbrush je napisal/-a:G-4S je napisal/-a:Najbolj bedast se mi zdi, ko tako poudarjajo, da se največ nesreč zgodi zaradi hitrosti. Men se pa zdi, da se največ nesreč zgodi zaradi nepozornosti in slepote udeležencev. Pa če dam še primer z veliko hitrostjo: jaz vozim malce prehitro (npr. 70 namesto 50) in pot mi zapre en slepec - razlog bo seveda spet prevelika hitrost (moja v tem primeru). Sicer je res, da če bi šel po predpisih bi hitreje ustavil, vendar a ne bi bilo bolje teh slepcev spravit s ceste ali vsaj naučiti jih vozit? Jaz vsaj gledam na cesto in spremljam promet okoli sebe, pa če vozim prehitro ali prepočasi.
@Nu-NRG: ja veliko nesreč se zgodi v tomačevskem rondoju. Vsaj ena na dan. Pa vse zaradi nepozornosti in neznanja vožnje v rondoju. Ampak ne, to je v redu, če greš pa 60 namesto 50 to je pa že hudo.
Cepci naj enkrat naredijo orenk analizo vzroka nesreč, tako kot na primer v VB, kjer so ugotovili, da je hitrost nekje na 7 mestu se mi zdi. Sej bo Jakaracman, kaj o tem napisal, če bo videl ta topic.
Tuki si verjetno mal narobe razlagate zadeve če razumem. Ni hitrost samo to da ga žgeš čez omejitev. Tale člen v ZVCP mal razloži zadeve:
Hitrost
27. člen
(1) Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred oviro, ki jo lahko pričakuje. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.
Upam da veste o čem govorim.
G-4S je napisal/-a:AIRbrush je napisal/-a:G-4S je napisal/-a:Najbolj bedast se mi zdi, ko tako poudarjajo, da se največ nesreč zgodi zaradi hitrosti. Men se pa zdi, da se največ nesreč zgodi zaradi nepozornosti in slepote udeležencev. Pa če dam še primer z veliko hitrostjo: jaz vozim malce prehitro (npr. 70 namesto 50) in pot mi zapre en slepec - razlog bo seveda spet prevelika hitrost (moja v tem primeru). Sicer je res, da če bi šel po predpisih bi hitreje ustavil, vendar a ne bi bilo bolje teh slepcev spravit s ceste ali vsaj naučiti jih vozit? Jaz vsaj gledam na cesto in spremljam promet okoli sebe, pa če vozim prehitro ali prepočasi.
Tuki si verjetno mal narobe razlagate zadeve če razumem. Ni hitrost samo to da ga žgeš čez omejitev. Tale člen v ZVCP mal razloži zadeve:
Hitrost
27. člen
(1) Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred oviro, ki jo lahko pričakuje. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.
Tale člen je pa fajn za vas. Je skoraj ni nesreče, kjer ne bi bil "ta člen" razlog za nesrečo![]()
. Tudi 50/90/100/130km/h je prehitro, če ti en slepec zapelje pred avto
ITA_car_fan je napisal/-a:brush se strinjam s tabo...
ampak če maš večje diske cca 38mm, lahko delaš več kot samo čez omejitev..![]()
zelo pomembno je da vozila imajo tudi zavorni sistem urejen v razmerju z močjo mašine.
sej sem že reko eno slano čez te vanabe racerje, da nisi hitr če je avto samo spuščen ima šp. filter in zatemnitev stekl.
AIRbrush je napisal/-a:G-4S je napisal/-a:AIRbrush je napisal/-a:G-4S je napisal/-a:Najbolj bedast se mi zdi, ko tako poudarjajo, da se največ nesreč zgodi zaradi hitrosti. Men se pa zdi, da se največ nesreč zgodi zaradi nepozornosti in slepote udeležencev. Pa če dam še primer z veliko hitrostjo: jaz vozim malce prehitro (npr. 70 namesto 50) in pot mi zapre en slepec - razlog bo seveda spet prevelika hitrost (moja v tem primeru). Sicer je res, da če bi šel po predpisih bi hitreje ustavil, vendar a ne bi bilo bolje teh slepcev spravit s ceste ali vsaj naučiti jih vozit? Jaz vsaj gledam na cesto in spremljam promet okoli sebe, pa če vozim prehitro ali prepočasi.
Hitrost
27. člen
Tale člen je pa fajn za vas. Je skoraj ni nesreče, kjer ne bi bil "ta člen" razlog za nesrečo![]()
. Tudi 50/90/100/130km/h je prehitro, če ti en slepec zapelje pred avto
Vem vem. Ne me narobe razumet. Taka je pač zakonska določba. Ne morš verjet kolk je to enega kreganja v stilu:"Sej nisem hitr pelal, še 50 ne!" In pol bolj razlagaš manj razumejo. Vem pa da je to bl
STABI je napisal/-a:Koliko razburjanja nad zakoni in trapastimi omejitvami... se strinjam da bi bilo masrikaj za porihtat glede omejitev, se strinjam, da so sivolasci pa še s klobučkom na glavi že opozorilo da se bliža nesreča, vendar se ni za hvalit z refleksi in boljšimi zavorami. MIslim, da večina novopečenih in hitrih voznikov (tudi jaz sem bil med njimi, da ne bo sedaj zgražanja) še ni bila na kakšnem poligonu in poskusila kako se avto obnaša v mejnih situacijah. Ko enkrat to probaš, hitro ugotoviš, da vsak kilometer hitrosti več veliko pomeni.
PiLLLe je napisal/-a:STABI je napisal/-a:Koliko razburjanja nad zakoni in trapastimi omejitvami... se strinjam da bi bilo masrikaj za porihtat glede omejitev, se strinjam, da so sivolasci pa še s klobučkom na glavi že opozorilo da se bliža nesreča, vendar se ni za hvalit z refleksi in boljšimi zavorami. MIslim, da večina novopečenih in hitrih voznikov (tudi jaz sem bil med njimi, da ne bo sedaj zgražanja) še ni bila na kakšnem poligonu in poskusila kako se avto obnaša v mejnih situacijah. Ko enkrat to probaš, hitro ugotoviš, da vsak kilometer hitrosti več veliko pomeni.
To je pa problem k nasa bedna drzava noce narest poligona da bi se lahk mi mal igrackal... ne ona gre rajs kupovt radarje in en stane dobr vemo da ne 100k sit ampak kr dost vec za en kp plastike plus lasrck.
LP PiLLLe
PiLLLe je napisal/-a:STABI je napisal/-a:Koliko razburjanja nad zakoni in trapastimi omejitvami... se strinjam da bi bilo masrikaj za porihtat glede omejitev, se strinjam, da so sivolasci pa še s klobučkom na glavi že opozorilo da se bliža nesreča, vendar se ni za hvalit z refleksi in boljšimi zavorami. MIslim, da večina novopečenih in hitrih voznikov (tudi jaz sem bil med njimi, da ne bo sedaj zgražanja) še ni bila na kakšnem poligonu in poskusila kako se avto obnaša v mejnih situacijah. Ko enkrat to probaš, hitro ugotoviš, da vsak kilometer hitrosti več veliko pomeni.
To je pa problem k nasa bedna drzava noce narest poligona da bi se lahk mi mal igrackal... ne ona gre rajs kupovt radarje in en stane dobr vemo da ne 100k sit ampak kr dost vec za en kp plastike plus lasrck.
LP PiLLLe
Miholl je napisal/-a:tak malo za tiste ki ste tak pametni da hitrost ne ubija, pa da so slepci na cesti pa itditd, vse raziskave-pa dobr konc koncev j**eš raziskave ampak ok, kažejo da povprečn voznik tut pr 30kmh ne zna pravilno reagirat-seveda vela to tut za motoriste, in stop po bremzi pa bo kar bo al pa pač kej druzga nepravilnga nardi. torej loh sklepaš da tist ko reče "jst znam pa dobr vozt" je to en bullšit, k vsak kekc zna počez pelat avto da gume cviljo pa da ga počez nese, ko pa pride do pizdarije je pa hudič. in definitivno ni en 20-25 letn mulc k ma hondo-(nič zlonamernega) pa ga piči stotko po kšni regionalki al pa 200ko po cesti zdresiran obvladovanja vozila ko mu poč guma, al pa ko lisica počekira mal z leve mal z desne pa gre čez.kr spomnte se tisti k ste mel kako prometno pa ste bli sami krivi, trd rataš pa pohodš tisto bremzo k d je edina stvar na svetu.tko da ne bit tak pametni d hitrost ne ubija. Papež je reku "vsak b**** zna naravnost vozt", zdj nej si pa vsak razlaga kar če kaj je s tem mislu
Miholl je napisal/-a:tak malo za tiste ki ste tak pametni da hitrost ne ubija, pa da so slepci na cesti pa itditd, vse raziskave-pa dobr konc koncev j**eš raziskave ampak ok, kažejo da povprečn voznik tut pr 30kmh ne zna pravilno reagirat-seveda vela to tut za motoriste, in stop po bremzi pa bo kar bo al pa pač kej druzga nepravilnga nardi. torej loh sklepaš da tist ko reče "jst znam pa dobr vozt" je to en bullšit, k vsak kekc zna počez pelat avto da gume cviljo pa da ga počez nese, ko pa pride do pizdarije je pa hudič. in definitivno ni en 20-25 letn mulc k ma hondo-(nič zlonamernega) pa ga piči stotko po kšni regionalki al pa 200ko po cesti zdresiran obvladovanja vozila ko mu poč guma, al pa ko lisica počekira mal z leve mal z desne pa gre čez.kr spomnte se tisti k ste mel kako prometno pa ste bli sami krivi, trd rataš pa pohodš tisto bremzo k d je edina stvar na svetu.tko da ne bit tak pametni d hitrost ne ubija. Papež je reku "vsak b**** zna naravnost vozt", zdj nej si pa vsak razlaga kar če kaj je s tem mislu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov