Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Sr nov 24, 2004 11:58 am

u fino, to bo treba probat.. zdej dokler je še samo stoajlo za radar...
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr nov 24, 2004 12:14 pm

G-4S je napisal/-a:Najbolj bedast se mi zdi, ko tako poudarjajo, da se največ nesreč zgodi zaradi hitrosti. Men se pa zdi, da se največ nesreč zgodi zaradi nepozornosti in slepote udeležencev. Pa če dam še primer z veliko hitrostjo: jaz vozim malce prehitro (npr. 70 namesto 50) in pot mi zapre en slepec - razlog bo seveda spet prevelika hitrost (moja v tem primeru). Sicer je res, da če bi šel po predpisih bi hitreje ustavil, vendar a ne bi bilo bolje teh slepcev spravit s ceste ali vsaj naučiti jih vozit? Jaz vsaj gledam na cesto in spremljam promet okoli sebe, pa če vozim prehitro ali prepočasi.

@Nu-NRG: ja veliko nesreč se zgodi v tomačevskem rondoju. Vsaj ena na dan. Pa vse zaradi nepozornosti in neznanja vožnje v rondoju. Ampak ne, to je v redu, če greš pa 60 namesto 50 to je pa že hudo.

Cepci naj enkrat naredijo orenk analizo vzroka nesreč, tako kot na primer v VB, kjer so ugotovili, da je hitrost nekje na 7 mestu se mi zdi. Sej bo Jakaracman, kaj o tem napisal, če bo videl ta topic.

Tuki si verjetno mal narobe razlagate zadeve če razumem. Ni hitrost samo to da ga žgeš čez omejitev. Tale člen v ZVCP mal razloži zadeve:

Hitrost
27. člen

(1) Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred oviro, ki jo lahko pričakuje. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.

Upam da veste o čem govorim.

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Sr nov 24, 2004 12:18 pm

brush se strinjam s tabo...

ampak če maš večje diske cca 38mm, lahko delaš več kot samo čez omejitev.. :twisted:

zelo pomembno je da vozila imajo tudi zavorni sistem urejen v razmerju z močjo mašine.
sej sem že reko eno slano čez te vanabe racerje, da nisi hitr če je avto samo spuščen ima šp. filter in zatemnitev stekl. :)
Slika
deadly getaways TM
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr nov 24, 2004 12:25 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr nov 24, 2004 12:50 pm

AIRbrush je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:Najbolj bedast se mi zdi, ko tako poudarjajo, da se največ nesreč zgodi zaradi hitrosti. Men se pa zdi, da se največ nesreč zgodi zaradi nepozornosti in slepote udeležencev. Pa če dam še primer z veliko hitrostjo: jaz vozim malce prehitro (npr. 70 namesto 50) in pot mi zapre en slepec - razlog bo seveda spet prevelika hitrost (moja v tem primeru). Sicer je res, da če bi šel po predpisih bi hitreje ustavil, vendar a ne bi bilo bolje teh slepcev spravit s ceste ali vsaj naučiti jih vozit? Jaz vsaj gledam na cesto in spremljam promet okoli sebe, pa če vozim prehitro ali prepočasi.

@Nu-NRG: ja veliko nesreč se zgodi v tomačevskem rondoju. Vsaj ena na dan. Pa vse zaradi nepozornosti in neznanja vožnje v rondoju. Ampak ne, to je v redu, če greš pa 60 namesto 50 to je pa že hudo.

Cepci naj enkrat naredijo orenk analizo vzroka nesreč, tako kot na primer v VB, kjer so ugotovili, da je hitrost nekje na 7 mestu se mi zdi. Sej bo Jakaracman, kaj o tem napisal, če bo videl ta topic.

Tuki si verjetno mal narobe razlagate zadeve če razumem. Ni hitrost samo to da ga žgeš čez omejitev. Tale člen v ZVCP mal razloži zadeve:

Hitrost
27. člen

(1) Voznik sme voziti vozilo s tako hitrostjo, da ga lahko stalno obvladuje in ustavi pred oviro, ki jo lahko pričakuje. Hitrost vožnje mora prilagoditi stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.

EEEE to sem cakal ;)

No pa dajmo en primer, pa ne da bi te napadal. Kot je rejel ze G4-S je to zmeraj clen. Kaj bi se jaz tukaj nekaj vbadal brezveze. Napisem neprilagojena hitrost pa je. Sedaj imam pa jaz dve vprasanji. Omejitev je 90km/h izven naselja. Na lokaciji Kalce Godovic je poleti veliko traktoristov ki se vozijo 15-20km/h. Jaz ves vesel se vracam iz LJ lepo po omejiti 90km/h in za ovinkom traktorist. Ga nabijem in seveda vi napisete neprilagojena hitrost. Ja pa porka madona a potem naj pred vsaki ovinkom zaviram na 40 se pocasi peljem naprej in pospesim na 90 :cry

Drugi primer. Pri nas zaj**** asfalt v enem ovinku. Omejitev je tam 90. Seveda te ob mokri cesti porihta zanese zbijes se nasproti vozeci avto pa se enga pesca ko gre v solo. In kaj bom jaz potem. Glavni norec na vasi, budala, prasec, samo za pred steno pa metek v glavo itd ( kar tece debata v eni sosednji temi ). Seveda napisano bi bilo neprilagojena hitrost. Neprilagojena hitrost my ass -> iz tega sklepam da lahko pred vsakim ovinkom zaviras na 60, ker pac ne ves kaj te caka. In potem pospesis na 90. Pa dejte no nehite nas imet ze za norca s to neprilagojeno hitrost za enkrat madona ja. :roll: Sedaj je tam KONCNO nov asfalt in v 6 letih ni bilo vec nesrece.

Tolk o tem vasem znanem clenu ;)

V tej temi je G-4S imel dobre replyje in se povsem strinjam z njim. Samo k*** ko bo tukaj samo debata, kako bo pa na cestah pa vemo :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr nov 24, 2004 1:05 pm

G-4S je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

Hitrost
27. člen

Tale člen je pa fajn za vas. Je skoraj ni nesreče, kjer ne bi bil "ta člen" razlog za nesrečo :lol: ;) . Tudi 50/90/100/130km/h je prehitro, če ti en slepec zapelje pred avto ;)

Vem vem. Ne me narobe razumet. Taka je pač zakonska določba. Ne morš verjet kolk je to enega kreganja v stilu:"Sej nisem hitr pelal, še 50 ne!" In pol bolj razlagaš manj razumejo. Vem pa da je to bl :?

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr nov 24, 2004 1:06 pm

ITA_car_fan je napisal/-a:brush se strinjam s tabo...

ampak če maš večje diske cca 38mm, lahko delaš več kot samo čez omejitev.. :twisted:

zelo pomembno je da vozila imajo tudi zavorni sistem urejen v razmerju z močjo mašine.
sej sem že reko eno slano čez te vanabe racerje, da nisi hitr če je avto samo spuščen ima šp. filter in zatemnitev stekl. :)
Slika

Se strinjam z tabo. Mam precej predelanga pa se še zdaleč nimam za racerja

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr nov 24, 2004 1:16 pm

AIRbrush je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a:

Hitrost
27. člen

Tale člen je pa fajn za vas. Je skoraj ni nesreče, kjer ne bi bil "ta člen" razlog za nesrečo :lol: ;) . Tudi 50/90/100/130km/h je prehitro, če ti en slepec zapelje pred avto ;)

Vem vem. Ne me narobe razumet. Taka je pač zakonska določba. Ne morš verjet kolk je to enega kreganja v stilu:"Sej nisem hitr pelal, še 50 ne!" In pol bolj razlagaš manj razumejo. Vem pa da je to bl :?

Ja tocno to potem pridejo ti redarji in metanja denarja stran za brezbveze, ker napisete kar ta clen pa je stvar zakljucena. Ker tam se vbadat z enimi stvarmi je res sranje. Se meni se tudi ne bi dalo.

Evo pa se en primer. Srecam kolega in mi rece. Ce bi bil ti s svojim avtom bi se ubil. Ja WTF :shock: . Se pelje v Gorico po AC in verjetno bi bil spet on glavni kriminalec ker se ni peljal 130. Seveda je slo 150-160 itak tista skatla ne gre vec. In malo pred izvozom, da ne placas cestninske skoci dobesedno skoci pred njega ena kura s passatom. Hvala njegovi skatli da ne gre vec kot 150, gumam da niso stare 10 let, zavoram da primejo in njegovim refleksom. Ce bi se men to zgodil ker tam se res ne vozim 130 bi bila pa stala. Ze vidim v casopisu-...zaradi neprilagojene hitrosti... :roll: Seveda spet jaz kriv ker se ne vozim po omejitvah ne pa ta kura kurasta ko ne gleda v ogledalo. Pa sam vozim tak sekret pa vem da se da ogledala celo elektronsko lepo nastavit da ves kaj se dogaja za tabo. Ampak je to vecina spanska vas.

In ja res je, cudni zakoni. No vidis AIRbrush pa dajte kako pobudo sami policisti, ker sam vidis da pizdimo na vas samo zaradi bednih zakonov, ki jih pac vi samo izvajate. ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr nov 24, 2004 1:36 pm

Žal to ni tko simpl kot se nekaterim zdi. Ravno tko maš razna napizdevanja od folka: "a se vam zdi smiselno tukaj z radarjem stat in denar pobirat ko pa ni nobenega prometa!". Ej, take it easy. Verjemi da se tega ne zmislimo kr sami ampak nam je določeno kje moramo stat in moramo pač svojo nalogo narest.

aja, BTW: moj 1000 topic. :wiihuu

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Sr nov 24, 2004 1:49 pm

Koliko razburjanja nad zakoni in trapastimi omejitvami... se strinjam da bi bilo masrikaj za porihtat glede omejitev, se strinjam, da so sivolasci pa še s klobučkom na glavi že opozorilo da se bliža nesreča, vendar se ni za hvalit z refleksi in boljšimi zavorami. MIslim, da večina novopečenih in hitrih voznikov (tudi jaz sem bil med njimi, da ne bo sedaj zgražanja) še ni bila na kakšnem poligonu in poskusila kako se avto obnaša v mejnih situacijah. Ko enkrat to probaš, hitro ugotoviš, da vsak kilometer hitrosti več veliko pomeni.

Matjaz
Novinec

Napisal/-a Matjaz Sr nov 24, 2004 1:53 pm

Jah najbol je, da si zakrijes tablce das nogavico na glavo pa z macolo po radarju :lol:
Tko k so v kranju nardil k je bil na mostu radar. ene par tipov se je najdl pa so ga cez most vrgl, in od takrat ga ni vec :P

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr nov 24, 2004 1:57 pm

STABI je napisal/-a:Koliko razburjanja nad zakoni in trapastimi omejitvami... se strinjam da bi bilo masrikaj za porihtat glede omejitev, se strinjam, da so sivolasci pa še s klobučkom na glavi že opozorilo da se bliža nesreča, vendar se ni za hvalit z refleksi in boljšimi zavorami. MIslim, da večina novopečenih in hitrih voznikov (tudi jaz sem bil med njimi, da ne bo sedaj zgražanja) še ni bila na kakšnem poligonu in poskusila kako se avto obnaša v mejnih situacijah. Ko enkrat to probaš, hitro ugotoviš, da vsak kilometer hitrosti več veliko pomeni.

To je pa problem k nasa bedna drzava noce narest poligona da bi se lahk mi mal igrackal... ne ona gre rajs kupovt radarje in en stane dobr vemo da ne 100k sit ampak kr dost vec za en kp plastike plus lasrck.

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 24, 2004 2:27 pm

PiLLLe je napisal/-a:
STABI je napisal/-a:Koliko razburjanja nad zakoni in trapastimi omejitvami... se strinjam da bi bilo masrikaj za porihtat glede omejitev, se strinjam, da so sivolasci pa še s klobučkom na glavi že opozorilo da se bliža nesreča, vendar se ni za hvalit z refleksi in boljšimi zavorami. MIslim, da večina novopečenih in hitrih voznikov (tudi jaz sem bil med njimi, da ne bo sedaj zgražanja) še ni bila na kakšnem poligonu in poskusila kako se avto obnaša v mejnih situacijah. Ko enkrat to probaš, hitro ugotoviš, da vsak kilometer hitrosti več veliko pomeni.

To je pa problem k nasa bedna drzava noce narest poligona da bi se lahk mi mal igrackal... ne ona gre rajs kupovt radarje in en stane dobr vemo da ne 100k sit ampak kr dost vec za en kp plastike plus lasrck.

LP PiLLLe

Pillle to pa ni res - je kr neki poligonov sam so za plačat. Eden izmed takih je poligon od Kizmiča. Maš pri njem možnost vozit avto, ki ima zadaj namesto gum vrtljiva koleščka za 360 stopinj se lahko zavrtijo - tko da res lahko sprobaš kako bi se avto obnašal na ledu. Ma še par drugih stvari tam, samo problem je ker je treba plačat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr nov 24, 2004 2:55 pm

PiLLLe je napisal/-a:

LP PiLLLe

Fajn bi blo da bi bil. Sam škoda bi bla da bi se najdli prepotentneži ki bi svoje kvazi znanje prešali še na cesto potem. V sloveniji je razmišljanje voznikov na dnu in nobena zakonodaja ga ne bo spremenila. Niti novi strožji ZVCP ki nastopi 1.1.2004 ne.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr nov 24, 2004 3:18 pm

Cist zgresil topic? :D

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr nov 24, 2004 3:40 pm

tak malo za tiste ki ste tak pametni da hitrost ne ubija, pa da so slepci na cesti pa itditd, vse raziskave-pa dobr konc koncev jebeš raziskave ampak ok, kažejo da povprečn voznik tut pr 30kmh ne zna pravilno reagirat-seveda vela to tut za motoriste, in stop po bremzi pa bo kar bo al pa pač kej druzga nepravilnga nardi. torej loh sklepaš da tist ko reče "jst znam pa dobr vozt" je to en bullšit, k vsak kekc zna počez pelat avto da gume cviljo pa da ga počez nese, ko pa pride do pizdarije je pa hudič. in definitivno ni en 20-25 letn mulc k ma hondo-(nič zlonamernega) pa ga piči stotko po kšni regionalki al pa 200ko po cesti zdresiran obvladovanja vozila ko mu poč guma, al pa ko lisica počekira mal z leve mal z desne pa gre čez.kr spomnte se tisti k ste mel kako prometno pa ste bli sami krivi, trd rataš pa pohodš tisto bremzo k d je edina stvar na svetu.tko da ne bit tak pametni d hitrost ne ubija. Papež je reku "vsak b**** zna naravnost vozt", zdj nej si pa vsak razlaga kar če kaj je s tem mislu

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr nov 24, 2004 3:42 pm

X-Hair se podpišem. O.K. Sicer še nisem voznik, pa vendar sem na cesti doživel že kr nekaj stvari (na srečo zmeraj z dobrim voznikom za volanom). Mislim da bi se v sloveniji moglo kr dosti stvari še narditi glede varnosti na cesti in ne za vse krivit hitrosti. Razni traktorji brez osvetlitve (zihr so bolje tehnično spravni kot naši avti z nehomologiranimi felnami :roll: ), ljudje kr tak menjujejo pase na avtocestah obvoznicah (očitno nobeden več ne gleda v ogledalo al pa uporablja smerokaz),... Skratka ni hitrost vse mislim da bi morali precej bolj začet pregledovati druge faktorje nesreč in ne samo hitrost. Pa tudi ceste niso lih v najlepšem redu (če mi ne verjamete se idite peljat iz Gorenje Vasi v Cerkno).

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Sr nov 24, 2004 3:50 pm

Miholl je napisal/-a:tak malo za tiste ki ste tak pametni da hitrost ne ubija, pa da so slepci na cesti pa itditd, vse raziskave-pa dobr konc koncev j**eš raziskave ampak ok, kažejo da povprečn voznik tut pr 30kmh ne zna pravilno reagirat-seveda vela to tut za motoriste, in stop po bremzi pa bo kar bo al pa pač kej druzga nepravilnga nardi. torej loh sklepaš da tist ko reče "jst znam pa dobr vozt" je to en bullšit, k vsak kekc zna počez pelat avto da gume cviljo pa da ga počez nese, ko pa pride do pizdarije je pa hudič. in definitivno ni en 20-25 letn mulc k ma hondo-(nič zlonamernega) pa ga piči stotko po kšni regionalki al pa 200ko po cesti zdresiran obvladovanja vozila ko mu poč guma, al pa ko lisica počekira mal z leve mal z desne pa gre čez.kr spomnte se tisti k ste mel kako prometno pa ste bli sami krivi, trd rataš pa pohodš tisto bremzo k d je edina stvar na svetu.tko da ne bit tak pametni d hitrost ne ubija. Papež je reku "vsak b**** zna naravnost vozt", zdj nej si pa vsak razlaga kar če kaj je s tem mislu

Točno tko.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr nov 24, 2004 4:11 pm

Miholl je napisal/-a:tak malo za tiste ki ste tak pametni da hitrost ne ubija, pa da so slepci na cesti pa itditd, vse raziskave-pa dobr konc koncev j**eš raziskave ampak ok, kažejo da povprečn voznik tut pr 30kmh ne zna pravilno reagirat-seveda vela to tut za motoriste, in stop po bremzi pa bo kar bo al pa pač kej druzga nepravilnga nardi. torej loh sklepaš da tist ko reče "jst znam pa dobr vozt" je to en bullšit, k vsak kekc zna počez pelat avto da gume cviljo pa da ga počez nese, ko pa pride do pizdarije je pa hudič. in definitivno ni en 20-25 letn mulc k ma hondo-(nič zlonamernega) pa ga piči stotko po kšni regionalki al pa 200ko po cesti zdresiran obvladovanja vozila ko mu poč guma, al pa ko lisica počekira mal z leve mal z desne pa gre čez.kr spomnte se tisti k ste mel kako prometno pa ste bli sami krivi, trd rataš pa pohodš tisto bremzo k d je edina stvar na svetu.tko da ne bit tak pametni d hitrost ne ubija. Papež je reku "vsak b**** zna naravnost vozt", zdj nej si pa vsak razlaga kar če kaj je s tem mislu

Se strinjam sam z malim odstopanjem.
Lj ce bi teli starcki, coravi ljudje, mamice ki se bojijo volana, razni biznismeni v zaj****** avtih drzal kolkr tolk osnovnga bonotna v cestrnm prometu bi mi ( no saj jst bom reku da sm jst ta) ki derkamo lazje zivel, in s tem bi se mn nesrec dogajal. Hitrost ubija to je res sam lj jst sm naredu totalko sm prsu prehitr v ovink sam me je v ovinku presenetu avto na mojm voznm pasu pa sm odletu v drevo torej ke krivde pou moje sam zakaj se ta klosar ni ustavu pa saj pogledu ce je z mano vse kul sj konc koncev ga neb mogu lovit ker je avto totalka, in kaj bi ti naredu v tem primeru? Un ovink bi jst spelu normalno da ni blo unga kretena. Tko da folku bi blo pocas treba pisat vecje kazni za neuporabo smernikov in podobnih malih prekrskov ne pa da grejo takoj ns k hitr vozmo jebat. A ni ze dost da dajemo vec za benz in ze tko filamo drzavin prazn zep s tem da ns jebejo za ltr benza.

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če nov 25, 2004 1:22 pm

Sicer off-topic ampak bo lazje ce povem se eno ( izmed mnogih ) dogodivscin. Zvecer se pa dotaknemo se topica sedaj ni casa bo treba delat.

Spet nasa lepa cesta Kalce Godovic. Vracal sem se domov cruzing na izi ob svojem mixu. Na eni izmed kombinaciji ovinkov lahko zelo lepo peljes linijo in sekas. Vse je naprej pregledno, da ne bo spet tukaj kaksen najstnik pameten brezveze. :x Pred to kombinacijo mi pripelje nasproti avtomobil, dam kratke in dolgih ne prizgem vec ker cez 100m je pa naselje Hotedrsica. In cupavc lepo pelje linijo v desnem ovinku cisto ob ograjo in se pred mano naslikata dva cepca, pesec in ZRAVEN njega kolesar. :roll: Ja pa porkamdona. Nobenih svetlecih znakov, da bi jih videl in v crno oblecena. Ja hvalabogu se je poslo. Peljal sem se po predpisih. Bi jih zbil kaj bi bilo. Preklet norc zarukan, budala, k****n, samo v zapor s takmi kot imajo nekateri bedne izpade na tej tabli :?

V casopisu pa neprilagojena hitrost po vsej verjetnosti. Nobeden pa mene ( sem preprican 100% ) ne bi vprasal, kako sta onadva hodila, kako sta bila oblecena in ali sta imela pri sebi kaki svetleci predmet. In se tudi zavem da bi bil avtomaticno kriv. Se blj banalno pa je tole. Pijan kolesar vijuga po cesti on nenadoma zavije pred tabo in ga zbijes -> jaz sem kriv :roll:

Se danes mi je zal da takrat nisem obrnil in tistm dvema cepcepa razlozil da tako ne moresta hoditi ponoci ali pa naj imata vsaj nekaj ko se sveti ali pa lucko, ki jo nekateri uporabljajo. Kako malo je potrebno zaradi enih osebkov ki niso vidni v prometu, bi jaz lahko dozivljensko nosil na ramenih da je nekdo para ali tetraplegik. S tem bi zelo tezko zivel pa ceprav ne bi bil ( za moje pojme - enaka zgodba s pijanim kolesarjem ) nic kriv.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov