Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr nov 24, 2004 11:40 pm

Lublana k jo lubim Lublana...

Dons skočm do trgovine, pa je enosmerna ulica ki se priklučuje v glavno. Glavna ulica zabasana (seveda ne spušajo), jz grem čez prehod za pesce (itaq je en avto z ritjo na polovici le tega) pa začne drug avto kr vame lezt in se me dotakne (tip me gleda). Jz se ustavm, mu butnem v spredn del (tablca) z kolenom pa grem naprej (tip se je prov usrov k sm ga pogledu :lol: ).

Seveda sem da sem do kje pršu rabu ene 3 avtom na grdo poklopit ogledalo, ker ne razumejo da pločnik ni za parkiranje.
Slika

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Sr nov 24, 2004 11:57 pm

nevem, jst sem v lublani glih ene 5x na leto, pa se cist lepo znajdem v tej anarhiji :P :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Če nov 25, 2004 12:21 am

tuki rojen, tuki vzgojen, ljubljanske matere sin. :-P

folk je živčen. vsak bi rad čimprej domov pršov. da se za 10 km furam 50 minut ti včasih dojadi. :?

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če nov 25, 2004 7:20 am

lublancan je napisal/-a:pejte u grčijo, tm najemnte rent a car, ko pride nazaj u lj boste vidl da čist kulturno vozmo....

Probejte rent-a-car vzet v Dominikanski - no raje ne... tam je edino pravilo ki velja, pravilo močnejšega - npr. doživu, da smo z avtobusom prehiteval v ovinek dva tovornjaka pri ene 90-100km/h, 2m pred nami pa prehiteval še pol-tovornjak ;) go figure h h... busi ga terajo in prehitevajo s preko 100km/h, ceste take kot bi se peljal gor v Slovenj Gradec z Veleja... tabel se ne upošteva sploh, npr. v rondojih izsiljujejo na notr (kokr na Jesenicah stare mamce in dedki, heh), za vsako pizdarijo se trobi po pol minute, na par koncih naletu na cesti na tako luknjo, da ti sigurn odtrga kolo če notr zapelješ, ravnine se ga tera z V8 džipi čez 150 gladko... Avtomobili, busi - to je vse ameriško in japonsko/korejsko, torej a lot of HP :] skratka, katastrofa... aja, če pijan ali zadet voziš je tam to normaln ;) folk pa ob cesti hodi z mačetam, tko da kakšnega pešca izsilt tut ni ravno dobr za zdravje =)

Ljubljana je pa drugač res bomba za vozit (torej super), ko enkrat spoznaš vse uličice... je pa normaln da voziš v LJ res aktivno in mogoč že malce agresivno (s pedalom seveda), ker je tako najlažje... seveda pa zraven z glavo!

Glede tablic - skrajni čas, da se odpravijo napisi GO, LJ, KR... konc koncev smo vsi Slovenci, maš dobre ljudi in budale *povsod*. Mi je pa v užitek voziti kjerkoli - važn, da se voz, pa magari s skuterjem če ni denarja za avtomobile ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če nov 25, 2004 7:31 am

Problem, da se v LJ bolj pogosto pelje čez rumeno in redečo luč, je v sami gostoti prometa, ki je povečana posebej okoli osme ure zjutraj in popoldne okoli 15.30. Tisti, ki smo vsak dan na cesti, to vedno doživljamo. Farsa v tem je, da če bi vsi spoštovali semaforje, bi prišlo še do daljših zastojev, saj recimo na ta način vozniki hireje izpraznijo križišče, posebej kadar zavijajo levo. Večkrat se celo zgodi, da se križišče popolnoma zapre, saj tisti, ki so že na sredi, nimajo kam zavit, nasprotna vozila pa imajo že zeleno luč na semaforju. Res pa je tudi, da v LJ vsak dan dnevno emigrira na delo več kot polovica vseh udeležencev v prometu in če sem mal zloben, pravzaprav oni delajo gužvo :twisted: . Ampak ni panike, to ni njihov problem, oni prihajajo delat, to je problem občine, da ne uredi prometa. Strpnosti nam manjka povsod, ne samo v prometu.

Marsikaj bi blo boljše, če bi bil bolje organiziran javni promet, tako kot je to v nekaterih drugih prestolnicah (podzemna in to). Dokler bodo tako hudo sposobni ljudje vladali ljubljanski mestni občini in poslovali tako netransparentno, bo pač beda na cestah, tako kot je zdaj.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če nov 25, 2004 8:11 am

Sej ste ze veliko povedal, pa bom se nekaj dodal.

Jest sm opazu, da se je promet v/iz LJ v zadnjih dveh do treh letih, kar imam izpit precej povecal. Tudi 50% mislim, da ni pretirana ocena. Pred kriziscem za na obvoznico (iz Litijske smeri) se zjutraj velikokrat ustavi ze 3km prej. Kolona za izvoz LJ center je velikokrat ze na AC, prav tako za LJ Vic in ob popoldanskih urah za Litijo in Brezovico. Verjetno je na severni obvoznici se slabse.

Problem prometa je pomanjkanje dinamike na AC, kjer se doloceni ljudje nikakor nocejo umakniti iz prehitevalnega pasu.
V rondojih je problem ze v samih avtosolah in zakonu. Ce vozis po zunanjem pasu cel krog ne krsis zakona, prav tako to avtosole priporocajo, ker ne mores nikogar izsilit, ker imas prednost. S tem rondoji izgubijo velik del svoje uporabnosti. Ce gres na prvi izvoz dol, vozi po zunanjem, ce na drugega po drugem, ce na tretjega ali kasnejsega po notranjem. Ljudje se tud ne upajo speljat v rondo.. predvsem na racun tistih, k zmiguc uporabljajo, k grejo v rondo, ko grejo pa ven pa ne.
Problem krizisc in voznje skozi rumeno luc. Me niti ne moti, ce voznik pozna krizisce in s tem ne ovira nasproti vozecih, ki zavijajo levo. Precej bolj me motijo tisti, k peljejo skoz zeleno luc, ne glede na to, kaj je 3cm za njo. Potem pa vemo kaj sledi... zabasano krizisce.
Se glede plocnikov: res je, so za pesce. Samo kakor je poskrbljeno za parkirna mesta v lj, prosim pesce za malo strpnosti do voznikov, ki parkirajo na plocnik. Ce zaparkira cel plocnik pol je res naredu bedarijo. Ce mate pa se vedno pol metra za mem it, pa puste njegov avto pri miru. K boste sami moral parkirat nekje, kjer obcina parkplac spremeni v neuporaben park :evil: boste tud vi zacel parkirat na plocnikih in se kje drugje.

Pri raznih kulturnih dejanjih v prometu je pa treba pazit, da ti ne nasrkas zarad tega. Ce bos ustavil pred prehodom za pesce ali pri utripajoci zeleni/rumeni imas veliko moznost, da te bo nekdo posilil :roll: . Ce bos ustavil pred zeleno, ker je krizisce polno... hja pol se pa najdejo KRETENI k se spravjo mimo tebe pred semafor. Medtem se przge rdeca in potem ko hocem jest ob zeleni speljat, on stoji, ker ne ve katera luc je na semaforju. Za v avtosolo. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 25, 2004 8:21 am

Uceraj se peljem proti centru iz smeri metelkove. V kriziscu, pri avtobusni postaji sem bil na pasu za naravnost nakar en z GSI Corso iz levega pasa zavije notr na busno. Sredi krizisca. Sploh ga nism vidu. Vem pa da ce bi jaz slucajno na hitro speljal .. da bi on imel unicen bok, jaz pa kjun pa se totalni zamasek bi ratal ker je bil pa ze tko al tko.

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Če nov 25, 2004 9:31 am

Ljubljano in njene ulice poznam skoraj bolje kot svoj kraj. Lahko celo rečem da bi bil lahko taksist v Ljubljani. Tudi hitrost ni problem saj sam tudi vozim hitro kot ostali, samo problem je res v tem ker nimam LJ tablic.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če nov 25, 2004 9:48 am

Hja Ljubljana ima veliko čudnih fint (enosmerne ulice, zlasti v centru; že vnaprej moraš vedet, kam boš zavil čez 500 m...). Pač moraš poznat mesto, če hočeš tekoče in dinamično vozit. Nekdo je omenil razvrstilne table - se strinjam, da so povečini res postavljene slabo (morale bi biti vsaj 100 m dlje od križišča.

Ampak tako pač je. Verjamem da je za**bano za nekoga, ki je prvič tukaj. Zdravilo: če si z vasi in se ne znajdeš, pač ne rini z avtom v središče LJ (parkiraj kje izven strogega centra). Ali pa se sprijazni s tem, da te bomo Ljubljančani posiljevali povsod na cesti.
Mestno življenje ima svoj ritem in zraven sodi to, da se nam pač vedno kam mudi. Prav nobene dolžnosti do ne-domorodcev ne čutim, da bi jih moral ujčkat in čakat, da pogruntajo pravi pas. Če se ne znajdeš, se umakni, sicer te bom prehitel/se vrinil pred tebe/karkoli (ob upoštevanju da mora bit določena stopnja varnosti; to mora bit vsakemu jasno: če ne gre, ne gre).

Ljubljana je naše mesto, ostali se morate pač prilagodit in vaša dožnost je, da nam čim manj serjete. Pri tem pa naj rečem "kapo dol" tistim ne-Ljubljančanom,ki poznajo mesto in vozijo temu ustrezno.

OPOMBA: tudi kak Ljubljančan se v prometu v Lj obnaša sila nespretno; v tem smislu (glede te debate) tudi njih smatram za neljubljančane.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če nov 25, 2004 9:52 am

bom še tko reku kva je VELIK problem Ljubljane!!!
Neurejena signalizacija!!! S tem mislim, da ko se pelješ pa kaki "glavni" cesti ala
"celovška, tržaška, šmartinska......." nikakor ne moreš vjeti "zelenega" vala :?
Vsaj ne če se držiš predpisane hitrosti!!,Zato kak semafor prevoziš čez rumeno, pol maš pa kar nekaj zelenih!!!Če bi se pa tam vstavil (na rumeni) je pa problem, ko prideš do naslednjega semaforja je zopet rdeča!!In na naslednjem zopet rdeča!!! Na bolj pomembnih cestah :!: , kaj šele na manj!!
In to zelo opočasnjuje promet, pol se pa še najdejo taki, ki rinejo na rumeno v križišče, ki je že polno!in s tem zabašejo , da tudi tisti ki imajo zeleno nemorejo peljati!Pol pa še tisti, ki spijo pri zeleni luči in smo prišli do velkih zastojev!! :?

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če nov 25, 2004 10:03 am

Gricko je napisal/-a:bom še tko reku kva je VELIK problem Ljubljane!!!
Neurejena signalizacija!!! S tem mislim, da ko se pelješ pa kaki "glavni" cesti ala
"celovška, tržaška, šmartinska......." nikakor ne moreš vjeti "zelenega" vala :?
Vsaj ne če se držiš predpisane hitrosti!!,Zato kak semafor prevoziš čez rumeno, pol maš pa kar nekaj zelenih!!!Če bi se pa tam vstavil (na rumeni) je pa problem, ko prideš do naslednjega semaforja je zopet rdeča!!In na naslednjem zopet rdeča!!! Na bolj pomembnih cestah :!: , kaj šele na manj!!
In to zelo opočasnjuje promet, pol se pa še najdejo taki, ki rinejo na rumeno v križišče, ki je že polno!in s tem zabašejo , da tudi tisti ki imajo zeleno nemorejo peljati!Pol pa še tisti, ki spijo pri zeleni luči in smo prišli do velkih zastojev!! :?
da se ujet zeleni val, je pa treba mal hitrej kokr je dovoljena hitrost pelat,, preverjeno,, se mi pa doskrat zgodi, kokr si napisu glede semaforjev in kr mal živčn ratam.

Uporabniški avatar
VW freak
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a VW freak Če nov 25, 2004 10:05 am

Kaj pa vem!

Jz sm drgač iz Cela, pa sm službeno vsak dan najmanj enkrat na dan v LJ, pa nimam nobenih problemov. :P Res pa je, da če ne voziš dinamično, ne prideš nikamor.
Dobra šola za Lublanski promet mi je bil Dunaj, kjer pa je res :shock: !!!
Morm pa priznat ( hočeš nočeš ) da lublančani mnde od vseh SLO mest še največ spuščajo v kolone.
Letno delam čez 100.000 km z osebnim samo po SLO, tak da kr dobr poznam naše kultivirane :?: in sposobne voznike :? , pa so mi lublančani še vedn najbolši vozniki v SLO.

J**i ga, sam kar je res, je res!!

Klub temu, da sm rovt iz okolice CE :cry:

LP!
Sam da je VW TDI !!!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če nov 25, 2004 10:14 am

LJUBLJANA - dinamično, aktivno - z velik glave in malo srca. Ko vidiš "window" ga izkoristiš. Sorry Nu-NRG, ampak se mi je res mudil po otroka v vrtec, ker če bi prišel pet minut prepozno, bi bila zares kriza. Hvala, da mi nisi avta stolku. Sicer sem pa videl, da si malo zadremal, pa sem izkoristil "window".

Večji problem v LJ je stoječ promet, ki gre pa tudi meni na živce.

Kar se pa tiče tistih, ki jim je ta dinamika preveč in to ni za njihove živce :

Slika
4. Kako deluje sistem "Parkiraj in se pelji z avtobusom"?
Zaenkrat v Ljubljani v celoti deluje le eno tovrstno parkirišče, ki se nahaja ob končnem postajališču avtobusa proga 6 na Dolgem mostu. Za celodnevno parkiranje mora voznik odšteti 340 SIT, ob tem pa dobi tudi dva žetona za vožnjo z mestnim avtobusom.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če nov 25, 2004 10:17 am

he he kakšno naklučje, da sta se srečala :D

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Če nov 25, 2004 10:39 am

X-Hair je napisal/-a:marsal tito mogoce si pa naredil iz muhe slona. Sam nimam takih problemov. Edino kar sem opazil ce prvo stotinko ne speljem na zeleni je ze z vsemi kilogrami kar jih premore oseba, na tisti hupi ampak se ne zmenim zanj. Potem si pa dam duska s hupanjem v nasi Zali :twisted: ko se te LJ registracije cjazjo za znort. :?

:con :con :con :cry :cry

Aja, morm še neki napisat, da se mi bo v kvoto objav štel! :roll:

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 25, 2004 2:45 pm

Rjuhar je napisal/-a:LJUBLJANA - dinamično, aktivno - z velik glave in malo srca. Ko vidiš "window" ga izkoristiš. Sorry Nu-NRG, ampak se mi je res mudil po otroka v vrtec, ker če bi prišel pet minut prepozno, bi bila zares kriza. Hvala, da mi nisi avta stolku. Sicer sem pa videl, da si malo zadremal, pa sem izkoristil "window".

Večji problem v LJ je stoječ promet, ki gre pa tudi meni na živce.

Kar se pa tiče tistih, ki jim je ta dinamika preveč in to ni za njihove živce :

Slika
4. Kako deluje sistem "Parkiraj in se pelji z avtobusom"?
Zaenkrat v Ljubljani v celoti deluje le eno tovrstno parkirišče, ki se nahaja ob končnem postajališču avtobusa proga 6 na Dolgem mostu. Za celodnevno parkiranje mora voznik odšteti 340 SIT, ob tem pa dobi tudi dva žetona za vožnjo z mestnim avtobusom.

Drgac pa rjuhar .. ni pene .. sicer sem se malo ustrasil .. ker kr na enkrat wham mimo mene .. jaz pa :shock: kwa pa ta tle isce :shock: .. sem pa stal na miru iz sledecega razloga:
Ce bi zapeljal v krizisce, bi sli vsi za mano in bi krizisce zaprli .. jebes to .. ko se pol nic nikamor ne premakne .. ;) zato sem "dremal" stal pri miru tam. Veckrat to nardim .. da se ustavim na zeleni, da se ne zapre krizisca.

Lp, Klemen

PS: Rjuhar nocem te ocrnit pa niti nic ne zamerim (sicer je prekrsek .. ampak si dobesedno izkoristil, ker je bilo moje vozilo pri miru) Sicer pa mislim, da si morava, prav tako pa tudi mariskdo drug, priznati, da smo si bolj podobni kot razlicni v teh zadevah. Da smo volkovi v ovcji kozi ;)
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če nov 25, 2004 2:55 pm

Jest priznam, da po mestu hvatam krivine kolikor in dokler se bo dalo. Marsikaksen prekrsek ponavljam vsak dan pa se vsaj eno leto ga bom, dokler imam tamalo v vrtcu, ampak to mi prihrani toliko casa, pa nobenga ne boli. Tale iz zelezniske pa je bil izjema, ker sem se na riziko peljal cez postajo - tega sicer ne upam pocet, ker so policaji pri carinski posti zelo pogost pojav in ti ni spasa, ce te tam dobijo.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če nov 25, 2004 4:01 pm

marsal_tito je napisal/-a:Ljubljano in njene ulice poznam skoraj bolje kot svoj kraj. Lahko celo rečem da bi bil lahko taksist v Ljubljani. Tudi hitrost ni problem saj sam tudi vozim hitro kot ostali, samo problem je res v tem ker nimam LJ tablic.

to je isto kot, da ti človek, ki ima -ič na koncu priimka reče, da ne more bit uspešen, ker ma -ič. daj, klamfaš :roll: . saj ti v debati ljudje lepo pravijo kaj so problemi. boli ljubljančane penis, če si ti iz tokia ali pa iz mokronoga.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Če nov 25, 2004 4:13 pm

Uf jast prej tut nisem bu najbl navajen po lj furat sicer je šlo sam sam ne tok hit zdej pa po slabih 2 mescih obiskovanja faksa delam šale in kape po celovški pac clovek se mora prilagajat. Prekrški ki je delam so ponavad vožnja skoz rumeno nkol še skoz rdečo pa občasno menjam pas preblizu križišča ko je že polna črta. Ampak vse to počnem z opazovanjem v ogledala kaj je za mano in pa smerniki.
Aja pa zutri se skoz švercam čez OMV tam na začetk celovške da obvozm križišče in se pol vrinem not. Pa tam k busi obračajo zavijam na celovško sam ne na semaforju ampak mal prej tam kt večina čeprov je en znak d se to ne sme. A so tam kdaj kapsi ??? Do zdej sm mou srečo pa jih še ni blo.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

CM
Novinec

Napisal/-a CM Če nov 25, 2004 5:03 pm

Pac se folk ustras k vid KR napisan

:lol: :lol: :lol:
Ni problem v registraciji ampak v voznikih ;) se najdejo taki k ne poznajo nobene kulture na cest alpa taki k prvič vidjo semafor in dvopasovnico :D se pač sproti prilagajaš.po Lj res ni noben problem vozt :arrow: če gledaš table in oznake na cesti se lepo znajdeš

marsal_tito je napisal/-a:Predvsem tukaj mislim izsiljevanja, vožnje čez rdečo, ni šans da te kdo spusti, da bi se vključil v promet, hočeš menjat pas na dvo pasovnici, lepo daš smernik, tisti za tabo pa faj po gasu pa si misli pred mano ne boš.

LJ pa ni nobena izjema glede tega.al mar v drugih mestih ne izsiljujejo :P ljubljana je pač večja in je več tega.res znajo živčki imigrirat zarad tga sam kva morš.Je pa res pa u Lj velik voznikov prevoz rdečo :roll: poj pa teb hupajo če se ustaviš pri rumeni :evil:

marsal_tito je napisal/-a:A imate ostali tudi slabe izkušnje z ljubljanskimi ulicami?

ne..če pa že pa nič drugačne kot drugje :mrgreen: :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov