Slide je napisal/-a:Zakaj je spet tle policaj prepameten, če mu zakonodajalec ukaže izrečt tako kazen, prekrškar pa naredi prekršek...kje je tle policaj prepameten? Samo vprašam!
Sportivo je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Zakaj je spet tle policaj prepameten, če mu zakonodajalec ukaže izrečt tako kazen, prekrškar pa naredi prekršek...kje je tle policaj prepameten? Samo vprašam!
To se pa strinjam, dejansko policaj opravlja svoje delo, tisto ki mu ga naložijo nadrejeni. Sej ni policaj kriv da je tak zakon, je pa on definitivno tisti na katerega bojo letele kritike (nobeden se ne bo spomnil na tiste luzerje ki so si zakon zmislili).
Slide je napisal/-a:Kaki dve mesečni plači za spregledan znak...ne morš v zatopljenosti 100% prekoračit hitrosti no...Ali pa zelo zelo zelo zelo zelo...v nedogled zelo težko...
Robert Repnik | 25.11.2004 21:20 |
Pozdravljeni!
Omejitve hitrosti imamo prakticno iste, kakor recimo leta 1960. Dejstvo pa je, da se je bistveno izboljsala kvaliteta vozil (zavorni sistemi, pnevmatike, ostali varnostni mehanizmi...), kvaliteta voznih povrsin (kvaliteta asfalta, razsvetljava, varnostni elementi, ...) in kvaliteta voznikov (zahtevnejsi postopek pridobitve vozniskega dovoljenja, zdravstveni pregledi, ...). Tega pa nikjer ne upostevamo. Poleg dejstva, da je povisanje kazni z novim zakonom vec kot pretirano, pa napredka tehnologije ne upostevamo. Predlagal bi, da se omejitve pri nas bistveno povecajo iz zgoraj navedenih razlogov. Tezave na voziscih pa se naj ne odpravljajo z znakom za omejitev hitrosti, ampak se naj tezava (špskodovano vozisce, neprimerno projektiran ovinek, ...) popravljajo drugace. Z odpravo vzroka tezav. Glede kazni bi predlagal bistveno milejse in visina kazni naj bo odmerjena pri zaposlenih osebah v odstotku njene place, pri ostalih v absolutnem znesku. Odvzem vozniske bi naj sledil sele po veckratni ponovitvi najvecjih prekrskov. Glede alkohola pa predlagam, da 0,5 promila ni kazni. Od 0,5 do 0,8 ni kazni, razen, ce voznik kaze znake alkoholiziranosti (nora voznja, agresija, ...), ki kazejo na veliko moznost povzrocitve prekrska. Nekateri pac bolje presnavljajo alkohol. Recimo, da se nekdo previdno pelje, tudi, ce napiha 0,75, se ne ogroza prometa. Od 0,8 naprej pa je kazen. Odvzem sledi pri 1,11 do 1,5 za 1 mesec, od 1,5 do 2,0 za 6 mesecev, vendar brez potrebe ponovnega opravljanja izpita. nad 2,0 pa sledi ponovno opravljanje izpita, vendar takoj. To, kar pa bi naj preganjali na nasih cestah, pa ni hitrost, ampak norost (prehitevanje v nepreglednih ovinkih, na prehodu za pesce, proti vrhu klanca in na mostovih, ...). Voznik, ki z izpravnim in modernim avtom, popolnoma trezen, na domacih cestah, ki jih pozna, z dobrimi refleksi, krsi omejitev, pa po mojem mnenju ne ogroza prometa. Ne moremo zahtevati, da npr.: nizozemski turist pri 81 letih z 20 let starim, komajda izpravnim avtom, na neznani cesti nekje v Sloveniji vozi enako kot prej omenjeni domacin. Pa se to: naj bi omejitve postavljali vozniki, ki se veliko vozijo na doloceni relaciji. Recimo taksni, ki se vsak dan vozijo na isti relaciji v sluzbo. Taksni vozniki imajo realno presojo, kje je nevaren odsek in kje so omejitve postavljene za zbiranje denarja v drzavno blagajno in ne iz razloga zagotavljanja varnosti. Mogoce pa se bo v Sloveniji organiziral referendum proti temu zakonu. Udelezba in glasovanje proti zakonu bi bila po mojem mnenju visja kot na referndumu za osamosvojitev Slovenije ali na referendumu za vstop v EU in NATO. Si kdo upa povprasati ljudstvo o mnenju v zvezi z uvedbo novega zakona?
Pa srecno (pa ce tudi hitro) voznjo!
Lep pozdrav.
Slide je napisal/-a:@jakaracman...res sem se nerodno izrazu...seveda se da spregledat...
Ampak da bi pa predvsem v naselju(v pravem pomenu besede) NEVEDE pelu 100% čez omejitev...to pa seveda skoraj ni mogoče...
Sem pa že prej napisal, ne vem če si opazil, da sem 100% proti radarskim kontrolam 20m za tablami za začetek naselja oz. omejitveKjer pač človek lahko spregleda...
To je pa zelo "hinavsko"...res!![]()
LP
Slide je napisal/-a:Zakaj je spet tle policaj prepameten, če mu zakonodajalec ukaže izrečt tako kazen, prekrškar pa naredi prekršek...kje je tle policaj prepameten? Samo vprašam!
Nu-NRG je napisal/-a:Slide je napisal/-a:Zakaj je spet tle policaj prepameten, če mu zakonodajalec ukaže izrečt tako kazen, prekrškar pa naredi prekršek...kje je tle policaj prepameten? Samo vprašam!
Sicer je res .. policaj samo vrsi svoje delo in izvaja zakon.
Po drugi strani, pa se malo utisaj in se postavi v cevlje nekaterih voznikov in dejstev.
Mene je policaj ustavil dva kilometra stran od domnevnega mesta prekrska. Namrec v casu meritve sem se mimo njega peljal 45+/-2kmh. Nato me je dva kilometra nizje ustavil in mi nabije, da sem se tam dol peljal 68km/h. Nobenega radarja, nic. Sploh me ni hotu poslusat niti ne pogledat v oci. Ali lahko ti ali kdo drug ali zastopkni policije meni 100% garantira, da ne bo zlorab? In pa povrne zaupanje.
In pa recimo z novim zakonom, bo policist imel slab, bo ustavil tebe, mu ne bos vsec in ti bo napisal, da imas umazano sipo. Ko bos kej bleknu ti bo napisal se dve drugi zadevi. Kaj bos. Placu bos ane? Al pa via resetke. Pa tudi na to ti lahko pokazem voznika na temu forumu, katerega je policist dobesedno spraseval a se kej napisem?
Kot je na trenjih rekel gospod, ki se je vozil 30 let brez izpita, kaj je pisal v porocilu, je bil hladen tus. Pa se neki kar sem napisal v drugem topicu. Vazn, da pise "mercedez pod avtobus" ni pa vazno, da je tle bil kriv pezo.
LP, Klemen
PS @ Slide .. prav tako kr prznej, da so mesal drek in jim / nam smrdi. Sej bi ti se kej napisal .. pa ne bom.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov