Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ET
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ET Če nov 25, 2004 10:14 pm

škoda, nč več dirkanja po lublan... :cry: Sam po en stran me pa zdj bol mikajo take zadeve k motjo radarje. A je na forumu kašn k kj tazga prodaja pa ve prbližno ceno pa kako se to vgradi da na tehničnem nč ne opazjo??? i need quick answers!!!
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Če nov 25, 2004 10:15 pm

Slide je napisal/-a:Zakaj je spet tle policaj prepameten, če mu zakonodajalec ukaže izrečt tako kazen, prekrškar pa naredi prekršek...kje je tle policaj prepameten? Samo vprašam!

To se pa strinjam, dejansko policaj opravlja svoje delo, tisto ki mu ga naložijo nadrejeni. Sej ni policaj kriv da je tak zakon, je pa on definitivno tisti na katerega bojo letele kritike (nobeden se ne bo spomnil na tiste luzerje ki so si zakon zmislili).

Uporabniški avatar
tejo
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a tejo Če nov 25, 2004 10:16 pm

tale nov zakon ne bo nič spremenil, ker so kazni za alkohol še zmer prenizke

za omejitve hitrosti je pa brezzveze višat kazni, sam radarje naj postavjo tm k je treba, ne pa pr tabli za konec naselja

pa polcaji bi se lahk kdaj držal omejitev, dons sm po AC vozu 180 za kiblo, pa ni mela pržganih lučk :roll:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 25, 2004 10:17 pm

Sportivo je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Zakaj je spet tle policaj prepameten, če mu zakonodajalec ukaže izrečt tako kazen, prekrškar pa naredi prekršek...kje je tle policaj prepameten? Samo vprašam!

To se pa strinjam, dejansko policaj opravlja svoje delo, tisto ki mu ga naložijo nadrejeni. Sej ni policaj kriv da je tak zakon, je pa on definitivno tisti na katerega bojo letele kritike (nobeden se ne bo spomnil na tiste luzerje ki so si zakon zmislili).

Ja in problem je tle, kokr ga je omenu ice, da se bo res najdu kak trigger happy i****, ki bo začel noret tam, nad praktično nič krivim policajem(kriv samo tega da je opravljal svoje delo) mogoče še kej velik u žep segal in potem se nekomu sproži...
Meni bi se tudi...ne bi čakal da me kaki psiho poči zarad enega plačilnega naloga v vrednosti 100jurjo...se mam preveč rad...kruto ampak resnično :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če nov 25, 2004 10:20 pm

Slide je napisal/-a:Kaki dve mesečni plači za spregledan znak...ne morš v zatopljenosti 100% prekoračit hitrosti no... ;) Ali pa zelo zelo zelo zelo zelo...v nedogled zelo težko...

Slide, a si se kdaj peljal po kaki normalni cesti po omejitvi 90, potem pa kar tabla 40 ker je kako zakotno delo na cesti (ki ga sploh več ni), izvoz iz kakega sadovnjaka, ovinek ki ga sploh ne opaziš ali pa recimo tabla za začetwek naselja (torej omejitev 50) še sredi gozda 1 km pred vsajo. Veš, da po nesreči prezreš. AL pa recimo med Vrhniko in Lj: stalo se izmenjuje omejitev 70 in 50. Enkrat prezreš tablo, pa je 60 jurjev (kar je za nekatere zaposlene cela plača praktično).
raje bi kazni stopnjevali gled ena ponavljanje prekrškov. Vse, kar rabijo je računalniški sistem + laptopi v policijskih avtih ...
Slika

ET
Nov uporabnik

Napisal/-a ET Če nov 25, 2004 10:27 pm

Aja pa še moji predlogi za kazni:
10km/h preveč - odvzem vozniške
25km/h preveč - 10.000 SiT
50km/h - 15.000
do 100km/h več - 40.000
100km/h in več čez omejitev - 150.000 in odvzem izpita!!!
za Alko pa tkole:
nad 0,,5% kazni
do 0,5 pa nč pa nč mladih al starih voznikov - ENAKOPRAVNOST ZA VSE!!

..a ne bi bli pol vsi zadovolni???

čE pa se ns dirkačev hočjo znebit nj nam ene par ulic v lj spraznejo 1X tedensko da se mal izživlamo če nm že dragov ne pustijo bebci - my oppinion. :D
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če nov 25, 2004 10:27 pm

Copy/paste z www.24ur.com
Robert Repnik | 25.11.2004 21:20 |
Pozdravljeni!
Omejitve hitrosti imamo prakticno iste, kakor recimo leta 1960. Dejstvo pa je, da se je bistveno izboljsala kvaliteta vozil (zavorni sistemi, pnevmatike, ostali varnostni mehanizmi...), kvaliteta voznih povrsin (kvaliteta asfalta, razsvetljava, varnostni elementi, ...) in kvaliteta voznikov (zahtevnejsi postopek pridobitve vozniskega dovoljenja, zdravstveni pregledi, ...). Tega pa nikjer ne upostevamo. Poleg dejstva, da je povisanje kazni z novim zakonom vec kot pretirano, pa napredka tehnologije ne upostevamo. Predlagal bi, da se omejitve pri nas bistveno povecajo iz zgoraj navedenih razlogov. Tezave na voziscih pa se naj ne odpravljajo z znakom za omejitev hitrosti, ampak se naj tezava (špskodovano vozisce, neprimerno projektiran ovinek, ...) popravljajo drugace. Z odpravo vzroka tezav. Glede kazni bi predlagal bistveno milejse in visina kazni naj bo odmerjena pri zaposlenih osebah v odstotku njene place, pri ostalih v absolutnem znesku. Odvzem vozniske bi naj sledil sele po veckratni ponovitvi najvecjih prekrskov. Glede alkohola pa predlagam, da 0,5 promila ni kazni. Od 0,5 do 0,8 ni kazni, razen, ce voznik kaze znake alkoholiziranosti (nora voznja, agresija, ...), ki kazejo na veliko moznost povzrocitve prekrska. Nekateri pac bolje presnavljajo alkohol. Recimo, da se nekdo previdno pelje, tudi, ce napiha 0,75, se ne ogroza prometa. Od 0,8 naprej pa je kazen. Odvzem sledi pri 1,11 do 1,5 za 1 mesec, od 1,5 do 2,0 za 6 mesecev, vendar brez potrebe ponovnega opravljanja izpita. nad 2,0 pa sledi ponovno opravljanje izpita, vendar takoj. To, kar pa bi naj preganjali na nasih cestah, pa ni hitrost, ampak norost (prehitevanje v nepreglednih ovinkih, na prehodu za pesce, proti vrhu klanca in na mostovih, ...). Voznik, ki z izpravnim in modernim avtom, popolnoma trezen, na domacih cestah, ki jih pozna, z dobrimi refleksi, krsi omejitev, pa po mojem mnenju ne ogroza prometa. Ne moremo zahtevati, da npr.: nizozemski turist pri 81 letih z 20 let starim, komajda izpravnim avtom, na neznani cesti nekje v Sloveniji vozi enako kot prej omenjeni domacin. Pa se to: naj bi omejitve postavljali vozniki, ki se veliko vozijo na doloceni relaciji. Recimo taksni, ki se vsak dan vozijo na isti relaciji v sluzbo. Taksni vozniki imajo realno presojo, kje je nevaren odsek in kje so omejitve postavljene za zbiranje denarja v drzavno blagajno in ne iz razloga zagotavljanja varnosti. Mogoce pa se bo v Sloveniji organiziral referendum proti temu zakonu. Udelezba in glasovanje proti zakonu bi bila po mojem mnenju visja kot na referndumu za osamosvojitev Slovenije ali na referendumu za vstop v EU in NATO. Si kdo upa povprasati ljudstvo o mnenju v zvezi z uvedbo novega zakona?
Pa srecno (pa ce tudi hitro) voznjo!
Lep pozdrav.

Evo ta je prou lepo povedu da uni kurci v parlametnu nimajo kj postavlat omejitve sj nepoznajo cest. Teli nasi jebachi mocni ki sedijo v parlamentu in podpisujejo svoje podpise z X in ob tem slavijo usak podpis z 3 kozarcki vincka al pa sampanca so za pobit.
Koji falus on daje zakon o zvpc sej se avta nezna vozt sj ga furajo okol soferji!?!?

V glavnm tole v trenjih je blo falus pouno smeha jst nevem kje se je tak folk najdu.
Svaka cast Alesicu res dobr se je postavu v imenu ljudstva.
Glede zakona je pa tko jst nevem za vs sam jst prznam da v osebnm avtomobilu nikol nevozm po omejitvah in me ni sram rect ce je treba bom tut policaju reku in sm mu tut zadnc ko sm ga pocu dol pr 140 :D zato sm tut mogoce kaseru 20k sam nima veze :D , in jst nemislm placevt kazni zato da bo lacna drzava placavala zasedanja taka glupa kot je bilo zasedanje za ta zakon. Popisam se u usta usem tut predcedniku drzave ce je treba!!!

Nevem kako bi vm use napisu sam se trenutno ucim mam izpit jutr ob 7 15 :D tko da vec mal kasnej :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 25, 2004 10:48 pm

@jakaracman...res sem se nerodno izrazu...seveda se da spregledat...
Ampak da bi pa predvsem v naselju(v pravem pomenu besede) NEVEDE pelu 100% čez omejitev...to pa seveda skoraj ni mogoče...
Sem pa že prej napisal, ne vem če si opazil, da sem 100% proti radarskim kontrolam 20m za tablami za začetek naselja oz. omejitve :!: Kjer pač človek lahko spregleda...
To je pa zelo "hinavsko"...res! :evil:

LP ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če nov 25, 2004 10:54 pm

Slide je napisal/-a:@jakaracman...res sem se nerodno izrazu...seveda se da spregledat...
Ampak da bi pa predvsem v naselju(v pravem pomenu besede) NEVEDE pelu 100% čez omejitev...to pa seveda skoraj ni mogoče...
Sem pa že prej napisal, ne vem če si opazil, da sem 100% proti radarskim kontrolam 20m za tablami za začetek naselja oz. omejitve :!: Kjer pač človek lahko spregleda...
To je pa zelo "hinavsko"...res! :evil:

LP ;)

Ne to ni hinavsko to je pametno! saj kar se tice drzave in policajev ter njihovih statistik o nesrecah. :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 25, 2004 10:55 pm

Ne to ni hinavsko to je pametno! saj kar se tice drzave in policajev ter njihovih statistik o nesrecah. :)
LP PiLLLe

Jah...naš Pille...nimaš kej :lol: :P

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 25, 2004 10:59 pm

Sicer je res .. policaj samo vrsi svoje delo in izvaja zakon.

Po drugi strani, pa se malo utisaj in se postavi v cevlje nekaterih voznikov in dejstev.

Mene je policaj ustavil dva kilometra stran od domnevnega mesta prekrska. Namrec v casu meritve sem se mimo njega peljal 45+/-2kmh. Nato me je dva kilometra nizje ustavil in mi nabije, da sem se tam dol peljal 68km/h. Nobenega radarja, nic. Sploh me ni hotu poslusat niti ne pogledat v oci. Ali lahko ti ali kdo drug ali zastopkni policije meni 100% garantira, da ne bo zlorab? In pa povrne zaupanje.

In pa recimo z novim zakonom, bo policist imel slab, bo ustavil tebe, mu ne bos vsec in ti bo napisal, da imas umazano sipo. Ko bos kej bleknu ti bo napisal se dve drugi zadevi. Kaj bos. Placu bos ane? Al pa via resetke. Pa tudi na to ti lahko pokazem voznika na temu forumu, katerega je policist dobesedno spraseval a se kej napisem?

Kot je na trenjih rekel gospod, ki se je vozil 30 let brez izpita, kaj je pisal v porocilu, je bil hladen tus. Pa se neki kar sem napisal v drugem topicu. Vazn, da pise "mercedez pod avtobus" ni pa vazno, da je tle bil kriv pezo.

LP, Klemen

PS @ Slide .. prav tako kr prznej, da so mesal drek in jim / nam smrdi. Sej bi ti se kej napisal .. pa ne bom.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če nov 25, 2004 11:08 pm

Aja pa zdele sem se spomnu.

Ko je en govoril, da policisti ne morejo izdajat opozoril. Morm najdt svojga in ga skenirat. Torej .. metanje peska v oci.

Pa se vsem v razmislek, ki ste tudi razmisljali in ne samo gledali:
Gospod, ki je 30 let vozil brez izpita, je samo dejstvo kako je / in policija opravlja svoje delo, glede na to da ga je naredil sele leta 99.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Če nov 25, 2004 11:11 pm

Se strinjam z Ališičem, da te pri nas neprimerno večkrat ustavijo kot v tujini.
Tudi Česen je dobro povedal, da v bistvu ubija alkohol in NE HITROST.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Če nov 25, 2004 11:13 pm

"visina kazni naj bo odmerjena pri zaposlenih osebah v odstotku njene place, pri ostalih v absolutnem znesku" -to je najvažnejše!!!!!!!!!!! Ampak tega še dolgo ne bo. Če bo tisti, ki ima 200.000 plače dobil 50.000, mora tisti, ki ima 1.000.000 plače dobit 250.000. sit kazni! To je pravično. En bo dal 25% plače, drugi pa 5% -to ne gre!!!!!!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 25, 2004 11:17 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

Sicer je res .. policaj samo vrsi svoje delo in izvaja zakon.

Po drugi strani, pa se malo utisaj in se postavi v cevlje nekaterih voznikov in dejstev.

Mene je policaj ustavil dva kilometra stran od domnevnega mesta prekrska. Namrec v casu meritve sem se mimo njega peljal 45+/-2kmh. Nato me je dva kilometra nizje ustavil in mi nabije, da sem se tam dol peljal 68km/h. Nobenega radarja, nic. Sploh me ni hotu poslusat niti ne pogledat v oci. Ali lahko ti ali kdo drug ali zastopkni policije meni 100% garantira, da ne bo zlorab? In pa povrne zaupanje.

In pa recimo z novim zakonom, bo policist imel slab, bo ustavil tebe, mu ne bos vsec in ti bo napisal, da imas umazano sipo. Ko bos kej bleknu ti bo napisal se dve drugi zadevi. Kaj bos. Placu bos ane? Al pa via resetke. Pa tudi na to ti lahko pokazem voznika na temu forumu, katerega je policist dobesedno spraseval a se kej napisem?

Kot je na trenjih rekel gospod, ki se je vozil 30 let brez izpita, kaj je pisal v porocilu, je bil hladen tus. Pa se neki kar sem napisal v drugem topicu. Vazn, da pise "mercedez pod avtobus" ni pa vazno, da je tle bil kriv pezo.

LP, Klemen

PS @ Slide .. prav tako kr prznej, da so mesal drek in jim / nam smrdi. Sej bi ti se kej napisal .. pa ne bom.

Nekako žal mi je da si naletel na takega policaja, ki v uniformi nima kaj iskat! Torej če se zlaže in po krivem napiše kazen...
Tisto o vprašanju če še kaj napiše...hmmm...če je bil za to kriv policistov slab dan, potem to nikakor ni prav! Če pa osebek ki ga je ustavil pametuje...potem pa verjemi da bi tudi ti izkoristil pooblastila in zakon, da bi mu še kaj napisal, za kontro tistemu pametovanju! Ne vem pa kako je bilo v tvojem primeru!

Ne vem pa zakaj bi jaz utišal, saj sem konec koncev tudi sam voznik in ne policaj in bom ravno tako žrtev velikih kazni, če ne bom vozil po predpisih...OK?
Samo ne pljuvajte brez veze po policajih, brez utemeljitve, sploh če niso nič krivi...samo to! Pri tej debati o zakonu oni nimajo druzga zraven kot da zakon izvajajo...nalažje je pa po njih pljuvat...še toliko lažje če stvari absolutno ne poznaš...to pa ne leti nate!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 25, 2004 11:23 pm

Heh slide, pa ves da lahko pricakujes nic drugega kot to, da se bo pluval po njih. Sej nas oni ustavjo, ceprav vemo da samo izvajajo tisto kar so jih nadrejeni narocil.

Kakorkoli, bomo vidli koliko se bo spremenilo. Kaj veliko verjetno ne. Tisti ki imajo denar bodo se naprej lahko pobijal in jih bodo odvetniki reseval ostali bomo pa jebal jeza. Tako kot je bilo do sedaj bo tudi naprej. Edino kar se bo spremenilo je to da se bo blagajna verjetno nekolikan bolj polnila :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 25, 2004 11:25 pm

Najbol pametna se mi je zdela ona izjava upokojene policistke al kaj je že bla. Ko je na začetk lepo povedla da policaji imajo krepko premal izkušenj in so dejansk sam polnjenje državne blaganje ne pa zato da bi konkretno opravljal svoje delo. Pa tole ne pomeni da jih blatim (sem prav zadovoljen z njimi). Ampak tko kot je pol oni policaj na terenu reku da se najde 1% voznikov ki nardijo štalo........ tako se nažalost najde tudi 1.................1 % policajev ki delajo štalo........ šment vsi smo ljudje. Mam izkušnje ko bi lahk skasiru 180 jurjo kazni pa sem jo samo 5 jurjo........ pa mam izkušnje ko bi lahk skasiru sam 5 jurjo pa sem jih 85.Sem pa proti temu zakonu ker tko al tko ne bojo nič rešl...... manj nesreč? JA PA JA. Omejitve mamo pa take da se nam vsak falus smeji. Je kje u avstriji omejitev 50 al pa še manj na kakem ravem delu? Ni je......... 70 so povsod ali pa več. v klance se cesta vzpne je na navadnih cestah odstavni pas za tovornjake....... rezultat? bolj tekoč in umirjen promet. Kdo pa ne popizdi za enim tovornjakom? In pol u trenutko popizdevanje prehitevaš... in bum..... Če bi sam strukturo cest mal izbolšal al pa sam omejitve mal bolj z glavo postavl....... bi blo manj nesreč se upam it stavt. Ker bi ljudje dost bolj sproščeno vozli....... in to je fora da je nesreč čim manj.. Ko že tko vemo kaki pritiski so včasih na nas (šola, služba,družina.......) in pol bom še do potankosti mogu mislit da nem pelu 55 ampak 49 na ravnem delu ceste? Ker se bom dobesedno bal policajev....... in seveda posledica..... ker me bo strah nem zbran med vožno....... ker bom gledu da bom pelu RES pod 50 nem opazu kdaj mi bo kak otrok na cestu skoču....... al pa kak starec za volanom prednost vzel........ ne kje pa to sploh ni važn....... važn da se pelem 50.Prav silijo u to da bo več nesreč.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 25, 2004 11:28 pm

lisko eeee lep post.Mater bi mogu it na trenja, ker razmislas ZELO dobro.

OFF topic- kje so tiste debate na 24ur.com
SlikaSlika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če nov 25, 2004 11:31 pm

Hehe!Trenja in gospod Slak.....današnja tema je bla sicer dobra ampak oddaja je bla pa obupna.Edin oba novinarja pa polcaj so bli u redu.Un simpatičn Žlendr ni reku nč ostali so se pa kregal k da bi bli u gostilni ne pa visoki državni uradniki na tvju.pa cela oddaja je bla samo kako bo nekdo k dela u tekstilni tovarni plačou 120.000!??
sej je bad k nimaš dnarja za plačvat kazni,ampak še bl bedno je k gledaš u štacuni ker kruh boš kupu, če kdo ve kaj mislm.
kokr sm jst razumu boš še zmer šu lahk u zapor, če boš hotu.vsega je pa itak kriva hitrost.a od teh majmunov k so pisal ta zakon,ga usklajeval,ga mel na xxx komisijah in ga sprejel, nobeden ne voz??!!še uni k se z busom vozjo vidjo zakaj je taka pizdarija.In to ni 20km/h čez omejitev(če seveda nisi pijan).Kultura je u pizdi in k si iz avtošole pa se trudš vozt nekak varno pa uvidevno do ostalih je cela pizdarija.vsi trobjo,mahajo,te pošilajo v razne odprtine ipd.jebeš to...upam sam da bom dočaku penzijo in se ne bom prej stegnu na cesti...

lp

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Če nov 25, 2004 11:32 pm

Slide, ne preveč zagovarjat policajev in njihove odvisnosti od zakona. "Bogi reveži nič krivi" se naj začnejo obnašat primerno svoji službi, pa bo vse vredu. Večina si jih misli, da so nevem kaj, ko imajo oblečeno uniformo. So dosti krat kar malo preveč vzvišeni. Trgovka te v trgovini lepo postreže, pa naj mi da še on kazen na primeren način. So sami sebe prepolni, privat pa delajo še večje piz.darije, ker so pač policaji (kdo njim kaj more). Ne velja pa to za vse policaje. Vsaka pi.zda je lahko policaj. Zdaj se to spreminja, samo še skos ni potrebno nevem kolko izobrazbe.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov