Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So nov 27, 2004 11:49 pm

Ti testi so ""kar nekaj""!!!
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So nov 27, 2004 11:51 pm

Templar je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:
1) Ncapovci pravjo, da njihovi testi pokrivajo 80% vseh nesreč. Pa še vedno je test nek pokazatelj.
2) 5 VS modus: Česa ne poveš... :shock:

Imajo 2 trka 3 če štejemo ko bolj ekshibisijonisktično zaletijo drog v bok vozila.

To pokriva 80% vseh nesreč lepo te prosim

Že mogoče da je test pokazatelj vendar je treba vedet da gre pri trku za preprosto enačbo ki se ne spreminja:
-avto zaleltiš tako in tako pod takim in takim kotom tako in tako hitro s tako in tako lutko.

Treba je samo priredit karoserijo da se najlepše obnaša v danih pogoji, dat noter dva zvočna modula za piskanje in 5 zvezdic je tu!

Čakam samo še točke za piskanje za one na zdanjem sedežu....In pike za pisna opozorila za pešce na hubi vozil :?

Ne vem, statistika jim tako pravi. ;) Sicer pa, verjetno je bolše, če se zaletiš pod čim manjšim kotom ne? Ker mislim, da je 90 stopinj najslabš. Pol maš tuki še pokritost, pa že omenjene dejavneke.
Ampak ne razumem, kaj bi rad povedal... :? Vidu sm test A VS S, pa jo je A odnesu dost dobr. Recimo v tvojem primeru, bi jo modus še precej bolje. Če pa misliš, da kdo zna narest avto, ki ostane popolnoma cel pri trku z 200 v steno, pa ne vem no... :roll:

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So nov 27, 2004 11:52 pm

prav gotovo niso popolni... :roll:

naredi boljše, pa bo. :-P

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Ne nov 28, 2004 10:54 am

Crash test je eno, realnost na cesti pa drugo. Marsikatero vozilo z 5* bi se
v realnih razmerah slabše odrezalo, kot tisto z manj zvezdicami. Zavedati se
je treba, da je vsaka nesreča "fenomen" zase in da vseh možnih variant, ki
se lahko zgodijo na cesti, pač na crash testu ni mogoče simulirati.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Ne nov 28, 2004 10:59 am

Men ni čist jasn tale crash test kako se lahko en Modus katerega ni nič skupaj kosa z Audijem A6 k je skor 5m ladja ????? Po kakšnih kriterijih delijo tele zvezdice ker grem glavo stavit da če se z Audijem počm v Modusa pri 60km/h, da bom jaz veliko lažje odpru vrata in imel manj poškodb kot oseba v Modusu. Se strinjate aja trk naj bi bil čelen, za vse natančneže in Modus stal na mestu. To men ni jasn, pa najbrž mi nikol ne bo in pol se Renault hvali kok so varni pa ne vem kaj bull shit!! Isto sranje postajajo ko Fiat.. avto za študente, včasih je bil to glof II danes je pa clio. French crap!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne nov 28, 2004 11:23 am

Avalon je napisal/-a:Men ni čist jasn tale crash test kako se lahko en Modus katerega ni nič skupaj kosa z Audijem A6 k je skor 5m ladja ????? Po kakšnih kriterijih delijo tele zvezdice ker grem glavo stavit da če se z Audijem počm v Modusa pri 60km/h, da bom jaz veliko lažje odpru vrata in imel manj poškodb kot oseba v Modusu. Se strinjate aja trk naj bi bil čelen, za vse natančneže in Modus stal na mestu. To men ni jasn, pa najbrž mi nikol ne bo in pol se Renault hvali kok so varni pa ne vem kaj bull shit!! Isto sranje postajajo ko Fiat.. avto za študente, včasih je bil to glof II danes je pa clio. French crap!

Ne pluvat po Renoju, če ne znaš brat! V tej temi, so že vsaj ene 3x povedal, da podeljene točke niso primerljive izven svojega razreda. Če ima modus 5 * in BMW 4 * to ne pomeni v nesreči med sabo ampak vsak posebej.

Pač Francozi so vidl tržno nišo v varnih avtomobilih, nemci pa še ne. Renault in Citroen dajeta trenutno poudarek na varnosti, medtem ko BMW in MB še vedno poudarjata obliko. Prej kot se sprijaznite s tem lažje bo za fene Nemškega plehovja.

tony1: Točno tko. Kdor se pritožuje čez NCAP nej nardi boljše teste. Zaenkrat so tej testi optimalni. Sej ljubitelji BMW-ja bojo začel zdej govort da testirani avtomobili niso enaki kot tisti za na cesto, pa da testi niso realni, pa da goljufajo, pa podkupnine, pa politika,... pa pa pa. Tko je! Mogoče bo čez 10 let BMW 10X bolj varen od Renaulta zdej pač ni.

Glede lučke: Pomaga k varnosti!! Cel kup ljudi se priveže samo zato, ker mu gre lučka in tisti zvok na živce. Je pa res da s tem samo poskrbi za neumnost tistega, ki noče bit privezan.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: sramota serije 5

Napisal/-a Slide Ne nov 28, 2004 12:26 pm

tony1 je napisal/-a:!! Vso Bavarsko je lahko sram (kot po povprečni Kahnovi tekmi ).
A6 pa je dobil 5 *****. . Še večja sramota za Bavario. :roll:

Preden ga še kdaj tkole poserješ...malo zemljepisa ne škodi... :roll:
Audi je tudi bavarc in sicer leži Ingolstadt precej blizu Münchena ;)
Torej se "vsa bavarska" se nima kej sramovat...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne nov 28, 2004 3:33 pm

Kot strašni fan bmwja seveda vem, da je audi tudi bavarc... v slovenščini pa z nadimkom 'bavaria' za kup pleha na kolesih mislimo bmw. torej, to, da ga je premagal audi, le še večja sramota za avtomobile bmw.

(in ja, lahko bi tudi tukaj napisal, da je tokrat audi očitno rešil čast omenjene zvezne dežele, pa nisem, ker na enem drugem forumu folk tega ni in ni mogel zastopit. go figure.. :roll: )

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne nov 28, 2004 6:07 pm

Hm zanimivo kolk je debate o tem da 5-ka ni dobila 5 zvezdic. Zanimivo da nobeden ne pohvali 1-ke ki jih ima.

Pa tut če 5-ko pogledate na sliki mi zgleda kr v dobrem stanju. Karoserija ni zvita, vrata se pomoje tut še lepo odprejo, mašine ti pa pomoje res ne nabije v noge. Največ pik je izgubil na zaščiti pešcev. Drugač je mel več pik kot prejšnji model. Da ne bo kakšne pomote. Res je mel mal slabši rezultat za čelno. Mel je pa občutno bolšega iz strani.

Tut ni vse tako črno kot zgleda. Vem da je varnost peščev tut pomombna amapk pr karambolu kjer ni pešcev kar tebe kot voznika bol zanima (pa ne mi zdej lapat da so tut pešci pomebmi....vem da so) se je avto odrezal čist dobro.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne nov 28, 2004 8:03 pm

Posluši, imam se za ljubitelja znamke. In to dobre znamke avtomobilov (ki se v ameriki oglašuje s sloganom 'The Ultimate Driving Machine'!!! :? ) - meni se zdi pravzaprav (sploh ob cenah novih avtov ;)) samoumevno, da bo bemwejev nov model dobil 5***** - zato tudi nihče ni padal dol ob seriji 1....

In ja, mi je v tolažbo, da je struktura karoserije zelo trdna (ne kot Kia Carnival, kjer se je zlomila na pol :twisted:) - očitno pa fantje (še) ne znajo nardit avta, ki bo dovolj energije absorbiral preden se le-ta pozna še na potnikih - kajti najbolj važne so seveda sile, ki jih registrirajo lutke v njem.

Predvsem pa so zajebal to, da je frontalni trk (in takih nesreč se po moje največ zgodi) dobil slabše rezultate kot Ž let starejši model. To je po moje največji problem. Ne pa sama količina zvezdic, ki ni slaba - le pričakovali smo več (navsezadnje se je še Hyundai odločil delati avtomobile s 4 **** :twisted:)

Še to - varnost pešcev (najbrz tudi otrok???) ne vpliva na končno ("zvezdičasto" :)) oceno...

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Ne nov 28, 2004 8:07 pm

Ti pa hyundai - ja pust kr pr mer k je santa fe dobu 4 zvezdice za crash in stane od 5 mio navzgor medtem ko ko jih je 3x drazji bmw x5 ki je za povrh še novejši prav tako prvotno dobil 4 zvzdice. In so ga šele kasneje popravili da jih je dobu 5.

Tko d ne bit pametn 8)
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne nov 28, 2004 8:12 pm

O, jebenti. Priznam, da o santa feju nisem imel pojma... :?
No, sem šel pogledat rezultate in ti o štirih ***** lahko nalepim kar prvi stavek iz opisa testa (Pa ne me čist resno vzet, prou? ;)): "The Santa Fe is a large off-road vehicle that has high-set seating, which favours good protection." Po moje je večji dosežek za Hyundai, da je Getz dobil 4 **** :twisted:
X5 je dobil pet zvezdic, ko so mu vdelali opozorilnik za varnostni pas, ne tako kot pri seriji 5 in 1, ki so jih morali po prvem testu orenk popravljati :twisted:.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Ne nov 28, 2004 8:16 pm

ne ne sej ql sam povem.
DRgač a velikost ne pomen varnosti. Poglej si test opel frontere in se čudi. Povem pa ti d je pet vraten model k so ga testiral še kr neki večji od santafeja in predvsem višji.
Pa le poglej si oceno.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Ne nov 28, 2004 9:14 pm

Zgori nekje sem prebral, če kdo zna narest avto k pr 200km/h u steno ostane cel. Verjamem da veliko inžinerjev to zmore vednar bi potniki potemtakem prevzeli vso energijo ki se je ob tem sprostila.....

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne nov 28, 2004 9:20 pm

Govorim o avtu, ne o tanku... Lahko bi naredl en avto iz betona, titana, oklepa iz tanka,..., sam pol bi rabu še en motor iz jumbo jeta, da bi vse skupi premaknu... :twisted: :D

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne nov 28, 2004 9:32 pm

andrej777 je napisal/-a:Pa tut če 5-ko pogledate na sliki mi zgleda kr v dobrem stanju. Največ pik je izgubil na zaščiti pešcev.

Testi, v katerih se pike izgubijo na racun zascite pescev in piskanja idiotskega opozorilnika za varnostni pas, so en ***** vredni :twisted: Raje, kot da kupite BMW, vozite Reno, v katerem boste privezani kot domaci pes in s katerim lahko mirne duse zbijete toliko pescev, kolikor vam dusa pozeli... :lol:

I HATE pedestrians, so I LIKE BMW... :EE

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne nov 28, 2004 9:36 pm

Jerry, od enega zglednejših uporabnikov forumov takega odziva res nisem pričakoval ;).

Sicer pa se glede peščev strinjam :twisted: - in sem zgoraj tudi napisal, da trk s pešcem NI zajet v končno oceno. ;)

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Ne nov 28, 2004 9:51 pm

no, pol pa vidm na forumu uničenga puntota s celim airbagom, pol se pa zamislim, zakaj se delajo tile testi?!?!?!?? :roll:
Slika

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne nov 28, 2004 10:07 pm

hja, italijani delajo dobre avte ;) (saj veš - fabrika italiano automobili eee.... testenine :P)

in ja, nekateri so imeli s starejšimi megani podobne probleme... :?

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Čojko Ne nov 28, 2004 10:40 pm

Pohvala gre predvsem Citroenu saj je naedil bistveni preskok iz 3 oz. 4 zvezdic na kar 2 x 5 8)

Vsi ti testi so v statično oviro, kar se v praksi zgodi bolj poredko. Zanimivo bi bilo zaleteti skupaj enega malega s 5 zvezdicami in enega velikega s tremi (sploh obsatja tak?).

LP Čojko
Citroen Xsara HDi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov