Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mondy
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mondy Če dec 02, 2004 10:06 am

Meni so zanimivi tile podatki od Golfa:

kompresijsko razmerje je 10,5:1
tlak polnenja je 0,7 bara

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če dec 02, 2004 10:06 am

menljalnik je baje zelo ugoden na tem mestu.
meni se CTR v 30th anniversity edidion bol dopadne ker tista verzija ma rdeče recar0 zice.
Slika
celi link, več slik
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 7936516071

pri hondi stane 1 baje več kot 2300€ torej 4600€ za oba ?? to bi že skoraj blo 20% avta

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če dec 02, 2004 10:41 am

maniac je napisal/-a:jst bi pa raj hondo, ker bo z njo zihr manj stroškov..
sm že mel novga golfa (IV) pa sm bil skoz na servisu-mislim,da je bla še zastava bolj zanesljiva prvih par let!!!

pa še bolj radikalna se mi zdi...in tista prestavna ročica se mi dopade zelo. ;)

Ja glede kvalitete ni dvoma kaj je za izbrat - od 16 milijonov Vtec sistemov se do danes ni pokvaril nitit eden :!: -Tko saj pravijo na Top Gear
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 02, 2004 1:22 pm

maniac je napisal/-a:jst bi pa raj hondo, ker bo z njo zihr manj stroškov..
sm že mel novga golfa (IV) pa sm bil skoz na servisu-mislim,da je bla še zastava bolj zanesljiva prvih par let!!!
pa še bolj radikalna se mi zdi...in tista prestavna ročica se mi dopade zelo. ;)

Sicer bi tudi jaz tukaj zbral Hondo...ampak glede pokvarljivosti je pa zlo relativno...tast ima Golfa IV tdi in razen rednih servisov ni problemov...tak de...relativno sej pravim... ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 02, 2004 1:37 pm

VTEC je res dobr sistem in dela svoje. Pa saj že to nekaj pove da je primerljiv z golfom 2.0 z turbino. No prozaprou ga še ponekod nese pa čeprav ma veliko manj navora pri veliko višjih obratih.

Glede kvalitete in uzdržljivosti pa itak honda nese VW. Ne rečm da je wv slab samo honda ve kaj dela. Je že tolk različnih mašin,motorjev,agregatov in vsega nardila da vejo kako se dela.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 02, 2004 3:06 pm

andrej777 je napisal/-a:VTEC je res dobr sistem in dela svoje. Pa saj že to nekaj pove da je primerljiv z golfom 2.0 z turbino. No prozaprou ga še ponekod nese pa čeprav ma veliko manj navora pri veliko višjih obratih.

Glede kvalitete in uzdržljivosti pa itak honda nese VW. Ne rečm da je wv slab samo honda ve kaj dela. Je že tolk različnih mašin,motorjev,agregatov in vsega nardila da vejo kako se dela.

Čaki...ne mešaj hrušk in jabolk...Golf je 200kg težji, valda da so potem zmogljivosti primerljive ali celo boljše, v končni fazi masta tud enako konjev.
In kje piše da po vzdržljivosti(dobesedno vzdržljivosti ne pa pokvarljivosti) Honda tok nese VW(Odvisno kjr letnik gledaš)...po kvaliteti...hmmm...odvisno kaj je zate kvaliteta, lahko greš pa pogledat kako zgleda Takšna Honda od znotri, pa pol še Golfa, pa boš vidu kaj so bolj kakovostni materiali ;)
Seveda pa vemo da natančnost izdelave pa nikjer ni nič slabša kot brezhibna, odlična torej, tako pri Golfu kot pri Civicu ;)
Glede zadnje izjave...mislim da so tudi pri VAG-u ogromno motorjev naredili, da vejo kako se stvari streže ;)

BTW...malo višje sem že napisal da bi mel raje Hondo, pa tud Golf fan še zdaleč nisem...ampak bodmo objektivni, če že komentiramo ;)

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Če dec 02, 2004 3:24 pm

mistervegas je napisal/-a:pri hondi stane 1 baje več kot 2300€ torej 4600€ za oba ?? to bi že skoraj blo 20% avta

To ni tolk. Pri vw bi me stal nov original recaro sedež z napisom scirocco 2400 € :lol:
Slika

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Če dec 02, 2004 3:51 pm

Golf je 200kg težji!!!!Ima pa res vse kaj si zaželiš kot kupec!!!
Brez teh 200kg bi bli rezultati na starni golfa!!!!
Tak ,da al hočeš goli avto brez vsega al pa avtek z fajn opremico pa se še vedno lahko kosaš za marsikatero hondo in podobnimi!!
Sem pa prepričan ,da bo možno tud pri GTI-ju naročit kako še boljše podvozje!!!
;)

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če dec 02, 2004 7:30 pm

vse lepo in prav, ampak ne pozabite, da primerjate popolnoma nov avtomobil z avtom, ki je na trgu že lep čas...

najbrž bo za časa življenja novega gti-ja ven prišel tudi novi civic, z njim pa seveda type-r...potem pa se jih bo lahko ponovno primerjalo...

a bi šel kdo rad primerjat golfa 4ko gti z trenutnim type-r?...najbrž ne, a ne? ;)
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če dec 02, 2004 7:35 pm

kobreti je napisal/-a:Golf je 200kg težji!!!!Ima pa res vse kaj si zaželiš kot kupec!!!
Tak ,da al hočeš goli avto brez vsega al pa avtek z fajn opremico pa se še vedno lahko kosaš za marsikatero hondo in podobnimi!!
;)

Ja ampak pol nevem kaj ti bo GTI (če bi biu standardn Golf nebi nč reču) če morš pa podvozje menjat če hočš iz auta še kej več iztisnt kokr pa iz čist serijskega ;) Upam da razumete kaj hočm povedat. Recimo pr Hondi ni treba nč dodelavat/predelavat je že čist serijska bomba :twisted:
LP

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če dec 02, 2004 7:53 pm

Suljo je napisal/-a:
kobreti je napisal/-a:Golf je 200kg težji!!!!Ima pa res vse kaj si zaželiš kot kupec!!!
;)

Ja ampak pol nevem kaj ti bo GTI (če bi biu standardn Golf nebi nč reču) če morš pa podvozje menjat če hočš iz auta še kej več iztisnt kokr pa iz čist serijskega ;) Upam da razumete kaj hočm povedat. Recimo pr Hondi ni treba nč dodelavat/predelavat je že čist serijska bomba :twisted:
LP

Si že vozil oboje da veš primerjavo ? :P

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Če dec 02, 2004 7:55 pm

Jst bi sam neki dodal :P Golf ima z navadnim menjalnikom 7.2 do 100km/h ... 6.9 ma pa z DSG menjalnikom ;)
Type-r pa 6.9 :P

Meni je honda lepša izven ... golf mi je pa lepši notr ;)

Smi zdi da bi zbral Type-r ;)

Uporabniški avatar
Suljo
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a Suljo Če dec 02, 2004 7:55 pm

JA 8) :P
LP

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če dec 02, 2004 7:58 pm

Suljo je napisal/-a:JA 8) :P
LP

:lol: :lol: :lol:

Pomoje da newem no GTI tut nemore met newem kok slabega podvozja...je pa seveda kak športnik si in kake imaš zahteve...enmu je lohk tut od impreze praslabo podvozje pa hoče wrc :D

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če dec 02, 2004 8:03 pm

Pozabljate da GTI ne bo najmočnejši golf...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če dec 02, 2004 8:14 pm

ne pride še R32 8)

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če dec 02, 2004 8:20 pm

zdej bo kar R36 8) ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 02, 2004 8:25 pm

WV je ciz prevec overrated.

samo dejstvo da je od golfov najbolj zanesljiv golf 1 je dost zgovorno.

kar se tice kvalitete so novi golfi j***a. amen.

nov golf 5. ga dobim v roke si mislm WAAAA tole pa more bit neki. nakar se odlep dihtnga za vrata, okrasne lajstice v notranjosti odpadajo, plastika je bl crapy sorte, uglavnem prekleta j***a. se sreca da nism tok dnarja za tako korito dal jaz, ker pol bi pa res ponoru.

notranjost je lepa na pogled, to se strinjam. sam je pa tok bol u k.. na otip. koncna obdelava kabine je na ravni alfe 33. za tako ceno neodpustno. motor pa tud kokr sm slisu od nekoga ki dela v eni najvecjih WV avtohis pri nas, je bol k ne porazn v smislu zanesljivosti.

japonci pa korejci se mi zdi da bojo pocas zacel pometat z evropskimi avti, ce tega ne pocnejo ze zdj. v elektricno/motornem smislu so sigurn ze zdj velik velik boljsi, ko pa se ugotovijo da smo tle v evropi finoche in nm je usec ce je notranjost narjena iz finih materjalov in lepo obrobljen, pa da ne padamo tok na kic, pa da nam niso usec imena pridobljena z metanjem ponve po stopnicah, pol bojo evropske firme sle pocas... v stecaj.

no kokr je vidt so nekateri ze dojel to. dokaz sta lexus pa infiniti.

kar se pa golfa tice, golf 1 je biu legenda, ki sm jo meu zelo rad, ker je biu moj prvi prevoz z streho. golf 2 super zadeva, primerljiva z tankom, prakticno neunicljiv.
3 hmm ok nej bo. 4 se kr uredu ceprou precenjen totalno. 5 drago sranje.

mi je prou zal, ker mi je wv ljuba tovarna, sam tole kar pa zdej delajo je pa kr neki. porazno

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če dec 02, 2004 8:25 pm

Loopz je napisal/-a:zdej bo kar R36 8) ...

aja? sem zasledil da bo 32. sem zasledil da bo imel okoli 300KM . je to potem sploh pravi podatek? ali jih bo imel več?

McWill
Nov uporabnik

Napisal/-a McWill Če dec 02, 2004 8:45 pm

super98 je napisal/-a:Pozabljate da GTI ne bo najmočnejši golf...

Že res da ne bo GTI najmočnejši Golf, vendar pa R32 nikakor ne bo primerljiv s
Civicom Type R

Jst bi se vsekakor če bi izbiral med Type R in GTI odločil za Type R
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov