Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Pe dec 03, 2004 11:25 pm

:D a vzamete se enga gorenjca s sabo :D

bi prov pasal spet po dolgmu cajtu spet mal bluzit :lol:

glej da naus :pij: :vrum :ne
Slika Slika

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a s3c To dec 14, 2004 9:52 pm

Kaj novega s temi ključi? Danes sem mal gledal ta ključ od VW-ja pa se mi zdi da bi se dal z mal truda to narest... Fora je sam za kolk denarja. Maki pravi da na VW servisu stane to 50k... Kolk pa je recimo na Fiat-u? Ve kdo?

Uporabniški avatar
Bertone
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertone To dec 14, 2004 10:15 pm

jaz sem se pozanimal Pri Fiat-u in Škodi, cena je nekje med 16 in 18k. Moreš pa povadat št. ključa in pa mislim, da še nekaj in ti potem naročijo tvoj kluč. ˝Surovega˝ ključa pa ne najdem nikjer :x ( sem preklical že pol Slovenije).

speedfight
Stalni uporabnik

Re: Zložljiv ključ?

Napisal/-a speedfight To dec 14, 2004 10:28 pm

marsal_tito je napisal/-a:Mene pa zanima kje lahko naredim zložljiv ključ za Golfa IV, sicer nimam daljinskega centralnega zaklepanja in ga tudi ne rabim, ampak imel bi sam zložljiv ključek! Kje, cena?

kupi renoja dobiš ne ključ temveč kartico!!! :lol:

:pivo

LP miha

Uporabniški avatar
s3c
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a s3c To dec 14, 2004 10:32 pm

RS-fan je napisal/-a:
marsal_tito je napisal/-a:Mene pa zanima kje lahko naredim zložljiv ključ za Golfa IV, sicer nimam daljinskega centralnega zaklepanja in ga tudi ne rabim, ampak imel bi sam zložljiv ključek! Kje, cena?

LP miha

odvisn... jest ga nisem dobil :idea:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To dec 14, 2004 10:32 pm

RS-fan je napisal/-a:

LP miha

al pa merđana sl500,zdj se pa odloč kwa boš kupu :-P

LP
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 To dec 14, 2004 10:35 pm

uh jest sm spet pozabu uprasat, pa zgleda da je Bertone to naredu namest mene ;)
sam zgleda da nismo nc novga zvedl, bi blo treba pridt v kontakt z firmo k dela surove kljuce, samo kako?

drgac mi je pa od renoja kartica tko brezvezna, sm imu en tedn na uporabi megane pa se mi je tista kartica tko zasrala...
Slika Slika

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To dec 14, 2004 10:37 pm

Neo32 je napisal/-a:uh jest sm spet pozabu uprasat, pa zgleda da je Bertone to naredu namest mene ;)
sam zgleda da nismo nc novga zvedl, bi blo treba pridt v kontakt z firmo k dela surove kljuce, samo kako?

drgac mi je pa od renoja kartica tko brezvezna, sm imu en tedn na uporabi megane pa se mi je tista kartica tko zasrala...

jah!!!! zasrala se ti je zato ker ni audi al pa vw tega pogrubtu ne??? :roll:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To dec 14, 2004 10:38 pm

Neo32 je napisal/-a:uh jest sm spet pozabu uprasat, pa zgleda da je Bertone to naredu namest mene ;)

žepe si spucej pa ne bo zasrana :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 To dec 14, 2004 10:44 pm

rok46 je napisal/-a:

LP

jah pa ne tko :lol:

tko, da jo ne maram vec, stekas? :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To dec 14, 2004 10:49 pm

Neo32 je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:

LP

jah pa ne tko :lol:

tko, da jo ne maram vec, stekas? :D

ne :-P razlož :D :P

LP
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To dec 14, 2004 10:53 pm

kartica je kr neki, se vseen je 5x bol zanesljiv kljuc :P

sam najbol je pa pomoje od mercke ir kluc :) kartico poje :D
Zadnjič spremenil Voith, dne To dec 14, 2004 10:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To dec 14, 2004 10:54 pm

čak stari to pomen da se mu ni zasrala tko ampk tko mau drgač bl mau sam tam po kodi da ni prjela :D

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To dec 14, 2004 10:57 pm

Voith je napisal/-a:kartica je kr neki, se vseen je 5x bol zanesljiv kljuc :P

po čem sklepaš??? ti neuki gospodič!!! v čem pa je ključ 5x boljši??? v tem da ti vse žepe po hlačah raztrga?!?! :roll:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To dec 14, 2004 11:05 pm

ja kwa pa je kartica al pa nawadno centralno druzga kukr IR :?: itq d je na dotik najjače, maš lpo kartico sam v žepu pa se sam dotakneš kluke pa se samo odpre al jo maš pa enostavno sam v žepu in se na določeni oddaljenosti samodejno odklenejo vrata ( tko k ma npr.: RENAULT ) :D ... pa kak merđo kak merđo ljudi moji :P :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 To dec 14, 2004 11:08 pm

pesda tole je ze fejst offtopic, ampak debata pa je o kljucin, kne? :roll: :D

jah a ne poznas besede da se ti edn, ena stvar zaserje???
ni to misljeno tko da sm jo dal u zep (tm mam btw 3 kile dreka notr!) pa je vsa zapacana vn prsla, pa pol kodo ji je mankal ker jo je drek pol pojedu, ampak tko da sm jo uporabljal in mi zadeva spljoh ni bla vsec in sm jo zasovrazu in se mi je "zasrala" , ql?

drgac pa ne nosm jest sploh kljucev po zepu, jih obesm za vrat

pa IR daljincev za avto ni vec, oz. zlo mal se jih se uporablja, vecina daljincev dela prek radijskih signalov, razlika mede tema dvema je pa ogromna IR daljinc mors usmert v zbirno leco oz. sprejemnik v avtu, radijca mas pa lohka v zepu pa prtisnes tipko in antena ulovi signal in se oavto odklene, stekas?
Slika Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To dec 14, 2004 11:55 pm

jst sm te že razumu kaj mislš s tem da se ti je ¨zasralo¨ jst sm se sm mal pohecou,jao ne tko panike delat :oops: aja na IR sm pa čist pozabu,to so še stari kluči ja,my mistake...brez zamere

LP
Slika

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neo32 Sr dec 15, 2004 12:16 am

ni panik spljoh ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 15, 2004 3:30 am

speedfight je napisal/-a:

po čem sklepaš??? ti neuki gospodič!!! v čem pa je ključ 5x boljši??? v tem da ti vse žepe po hlačah raztrga?!?! :roll:

:)

kljuc ima eno zanimivo lastnost, namrec ko elektrika odpove, kljuc ne odpove.
matter of fact pa je, da danes NOV avto, pripeljan iz trgovine, vse preveckrat ma take ali drugacne sistemske tezave. kolega ma zanimiv siht, in se vozi okol v novih avtomobilih, ki jih dosti menja, in zanimiva ugotovitev je, da na novih crkuje procentualno priblizno toliko ali se vec, kot pri mojem, ki je letnik90.

se strinjava da je to porazno?

tehnologija ki omogoca take kartice, je znana ze vec desetletij, a glej ga zlomka, za tak pristop, se je odlocila le pescica proizvajalcev avtomobilov, kajti vecina ljudi ne mara za odklepanje avta kartice, pac pa old fashioned kljuc. kot je nekdo k ma z kartico izkusnje zgori, tud ze lepo izrazu.

pa se neki je tle; zakaj bi se tovarne odlocale za kljuce, ce so le ti drazji kot sistem kartice, in par senzorjev?

sm delu v avtopralnici, in sem meu tud priloznost to zadevo preizkust, sam me ni impresionirala, ravno nasprotno.

dodajam:
kar se tvojga uprasanja tice uki gospodic, nism reku da je kljuc boljsi, reku sm da je bolj zanesljiv.
kar definitivno je.
lahko pa tud zanesljivo trdim, da je kljuc boljsi. namrec kljuc je narjen ponavad iz trde kovine, kartica pa iz mehkejse plastike.(ze sam to pove dost.)
Zadnjič spremenil Voith, dne Sr dec 15, 2004 3:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 15, 2004 3:45 am

rok46 je napisal/-a:

ja kwa pa je kartica al pa nawadno centralno druzga kukr IR :?: itq d je na dotik najjače, maš lpo kartico sam v žepu pa se sam dotakneš kluke pa se samo odpre al jo maš pa enostavno sam v žepu in se na določeni oddaljenosti samodejno odklenejo vrata ( tko k ma npr.: RENAULT ) :D ... pa kak merđo kak merđo ljudi moji :P :D

LP

si ze kdaj slisu za ultrazvok, al pa elektromagnetno valovanje?

ir senzor za daljinsko centralno, je kokr se men zdi ze mal out. zdj bol prevladujejo emg variante kokr vem.

sam pod ir kljuc, sm mislu tist kljuc k ga majo mercke cl, in njihovi avtomobili, podobnega cenovnega razreda.

gre se pa zato, da ko plasticn duc kljuca utaknes v luknjo v armaturi, potem avto in kljuc izmenjujeta podatke preko ir svetlobe, zato je kljuc namest z zeleznimi zobcki, opremljen z eno diodico, k je v tistem tulcu k ga porines v klucavnco pri volanu.
vendar pa ta kljuc definitivno ne prozi daljinskega zaklepanja z pomocjo ir svetlobe.

ma pa ta kljuc notr tud un navadn mehalski kljuc, za vsak primer, sam ga je treba z nohtom vn potegnt.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov