Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a N1D To dec 07, 2004 11:26 pm

ja eni kr res ne znajo peljat...men pa največ živcev poje kšna ženska k res ne ve kako se voz...pa mal voz po levi pa mal desni tko na sred :evil: :ne sam najhuj so pa starčki...to je KATASTROFA!!!!npr.omejitev 70 pa voz 40 :/:o:/ da o njihovih nepazljivostih sploh ne govorim...pomoje so bol nevarni kot pa mladi vozniki :jy pa sploh ne bi začeu govort o "šmekerjih" k majo mal zrihtan avto res ena j***a,kšn spojlerček pa neonke pa misl da ma res en stroj :g:
Life is complicated only what you make it to be

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To dec 07, 2004 11:35 pm

Mah boli te.če se mislš sekirat to res nikamor se ne pelje :) na začetku k sm meu izpit prve par mescov sm bil ful živčn na cesti k sm gledu kako se to voz.zdej pa k pride do sranja probam zadevo rešt pa se pol mirno pelm naprej.če ne gre pa pač ne gre.j*** ga.
jst sm se dons že skor u avtobus zaletu k je dal desn žmigavc za na postajališče in je pol takoj brez levga žmigavca nazaj na cesto zapelu, pol sm skor enga pešca povozu k je m****n padu s pločnika(diagnoza alko).......
Najbol je treba pazt da se ne boš ti u koga zaletu k ti je izsilu prednost.če ne morm narest nč druzga bom pa vanga prletu.bolš to kokr da nabijem unga k mi nč kriv nasprot voz.poznam tud osebke k kr odvije sam da se bo unmu umaknu.s cest se splača edin zapelat k vidš da ti gre za lajf.če pa vidš da je sam pleh pa da ne morš nč narest se pa pač pokneš

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Kako se vozi v Sloveniji!!

Napisal/-a AndrejD To dec 07, 2004 11:38 pm

Omelo je napisal/-a:Ok, zdej je pa stvar tulk kritična da res ne vem kaj.

V enem bogem dnevu sm doživu tolk traparij, da je kar hudo... Mislm, kaj je s folkom?
Grem kr po točkah.
1. Žmigavci
Kaj ljudje misljo da majo tisto čudno ročko na levi strani volana... za pucanje ušes? Mislm, a kdo to čudno okroglo al pa šteroglato ročko sploh še uporablja? Kriza, niša. Avtocesta tema, križišča tema, krožišča tema... nič, noben. Ko da žmigavci ne obsajajo.

Žmigavcov višjecenovni avtomobili itak nimajo tko da se ne sekirat (zelo redko vidim kerega ki jih uporablja)

2. Meglenke
Ja, res, velik car si, če maš pržgane meglenke. Še večji ko ti gori še zadnja. Videvam frajerje, ke misljo da so boga za j***a prjel, kr majo meglenke. Sm to še ni tko... pač rečem i****, pa grem naprej... aja, da ne pozabim oment, na čist normalen malo blačen dan, kjer ni ne duha ne sluha o megli. Kriza rata, ko majo to uklopljeno tud babice pa dedki, ke misljo da morjo vse luči na avtu pržgat da se jih vidi.

Saj večina tako ne zna izklopit meglenk sicer pa sploh ne vejo zakaj se uporabljajo čeprav mislim da njihovo ime že marsikaj pove.

3. Speljevanje
Ok, sej razumm, peljem se 70, sm tko 40 metrov stran, pa vidm avto da se hoče prklučt na cesto. In potem ko sm tko 20 metrov stran, avto spelje in je rabil, nič več nič manj 200 metrov da je prišel do bogih 50 km/h. Ok halo... aja, naj še rečem da gre za Audija A4 2.0 TDI.

Sem se včeraj peljal po glavni cesti zvečer pa vidim kako se en približuje po stranski cesti in se lepo ustavi pol pa spelje ravno v trenutku ko sem jaz oddaljen enih 50m od njega kaj drugega kot pohodit premzo pa trobljo mi tako ni preostalo (ABS rulz) in še klub temu je mankalo samo enih 30 cm da se nebi not zaleto - Ma kdo je te norce spustil na cesto :s.

4. Avtocesta 2x!
4.1 Najprej... a kdo ve kakšen razlog, zakaj gre kamion, ko sm že skorej mim, na hitr levo prehitevat drug kamion (prvi pelje 89, drugi 88km/h), in potem sm se peljal, zopet merjeno 2.1 km za njima da je končno prehitel en druzga. In ja, skor bi spet poču v zadek kamiona, pa sm se vozu lepo 130km/h (hvala Brembo)!
4.2 Ko me prehiteva kkšn trot, vozi po levem (prehitevalenm) pasu 4 minute za mano, predm mu je uspelo mim... mislm, če voziš isto hitro, pol se postavi za mano, ne pa da mi drkaš da ne vem, če lahko sploh grem levo al ne. Da o centriranju luči, ko ena sveti v nebo, sploh ne govorim.

Bodi srečen da so se vsi v isto smer vozli :)
V soboto okoli 12:30 ponoči se peljem proti MB-ju pa stoji na enem nepreglednem ovinku tovornjak ki se je pokvaril (vse table postavljene žmigavce pa vse vklopljeno).
Se jaz ustavim zadaj prižgem vse žmigavce pa študiram kak naj mimo pridem - medtem pa zadaj pride en Madžar ki meni nič tebi gre prehitevat in glej ga zlomka ko je vštric s stoječim tovornjakom iz druge strani prileti avto sta komaj preprečla trčenje no pol se oni avto umakne in jaz pač vidim priložnost pa grem za tovornjakom mimo. No ko prehitima ta tovornjak se vrnema na svojo desno špuro (tovornjak je cijazo enih 30km/h jaz pa za njim, in za nama pridrvi en rumun prehiti stoječi tovornjak in gre kamikaza mimu naju kr po levi špuri in ko sta vštric z madžarom prileti spet en avto ki se mu je nekak uspelo umaknit na bankino.
Si morš zamislit občutek ko ti v nepreglednem ovinku pripeljeta 2 tovornjaka vsak po svoji strani ceste. v ta ovinek se ponavadi vozi 90km/h.

5. Kkrožno križišče
A sploh učijo v avtošoli da ma krožišče dva pasova, kjer se umakneš če ne zaviješ pri prvem izvozu? Ja, pa ženskam bi lahko 4x povedal da se v krožišču ne mora zavijat v levo...

Mislim da po slovenskem zakonu je itak najbolje da ostaneš stalno na zunanjem pasu si najmanj kriv. Jaz sicer grem na notranji pas pa še kakega tovornjaka prehitim. Sam kaj ko 90% ljudi ne ve kako se vozi po krožnem...

Groza no, kr strah me je že po teh cestah vozt.
Aja, pa še za na vrh smetane. Ko stric kiksne izvoz za Škocjan, gre jasno na odstavni pas in veselo v rikverc, ne da bi vidu, da sm tut jst tja zavijal.

In... to se mi je vse zgodilo DANES!

December še je dolgi be affraid ;)

3 večere zaporedoma vsakokrat testiranje bremzanja v sili pa sem po omejitvah ponekod tudi pod omejitvami vozil...

Saj naredim kako neumnost včasih, sam to kaj se pa dogaja po cestah pa je višek nesposobnosti...
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To dec 07, 2004 11:46 pm

killah bee je napisal/-a:men to ni nič čudno,al pa sem že navajen,ne vem,tko je in tko bo ;)

na kratko in na hitro napisan :lol:

se strinjam mi domačini smo navajeni tega! 8) :lol:

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D To dec 07, 2004 11:48 pm

aja..teli vozniki avtobusov... :/:o:/ čeprov model še ni dal žmigavca da speljuje s postae,sm biu že na polovici avtobusa in pržge žmigavc pa kr veselo rine na cesto čeprov sploh še nism šu mim :evil: pa to se ni zgodil sam enkrat,sej razumem da majo prednost,sam če še nis šu mim busa kva rinejo na cesto da te zrine na drug pas :-:o

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 08, 2004 9:52 am

Ne se sekirat. Navadte se da se bo to še dogajal dolgo časa, ker smo brez kulture vožnje - treba bo v avtošolah določit, da ima vsak ki se uči vozit po 100ur in 20 od tega je vozniški bonton, kjer ga bodo kej naučili. Izpit naj pa traja 2 uri - od tega je ena ura za bonton vožnje. Ne pa da nas obirajo z visokimi kaznimi - to ne bo nobenmu pomagal - kvečjemu škodilo - če bo nekdo mogu tok več za kazen plačat, bo imel manj za avto - in bo tak avto bolj nevaren za na cesto.

Glede starih ljudi na cesti - tudi mi bomo nekoč stari - probejte bit rajš potrpežljivi, pa jim nekako na miren način dopovedat, da nekaj delajo narobe, ker mogoče pa če jim lepo poveste, da bodo potem to upošteval.
Old subarus never die, they just get faster!

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Sr dec 08, 2004 10:13 am

Tole okrog meglenk, predvsem pa žmigavcev gre men tud strašno na kur..
( je že bil en post od tega tukaj ).Meglenke se tako al tako uporabljajo za
frajarisanje, saj res redko pridejo v poštev na AC in še to do takrat,
dokler ti nekdo ne prpelje za rit.
Da pa se samo stari in babe nenormalno obnašajo na cesti tudi ne bo
držalo. Vse preveč je med "mlečno" populacijo takih, za katere so
važni samo konji pod pokrovom, pa da obvlada driftanje, da najde
stikala za meglenke, ostalo se bo pa urejalo samo po sebi.
Če se bo?
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a gepard Sr dec 08, 2004 10:38 am

Zadnjič- v soboto sem se peljal v Celju proti A2S pa sem že v ogledalu videl, da me nekaj dohiteva. Bla je kr gužva in zvečer, pa je tipson vozil slalom med vozili in če ne bi prtisnu mal na bremso, ne vem če ne bi ruknil v mene :roll: . Fak sej je fajn če maš hitr avto, sam da se pa tak preserava :twisted: . Bil je pa to BMW 645 s konjiškim grbom reg. CE-?3-645. Si nisn zapomno al je V al Z. Mislim avto je res dobr, :shock: voznika ne poznam, vendar če ga ne bi prčakval, bi lahko spontana reakcija povzročila nesrečo pri prehitevanju.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr dec 08, 2004 10:39 am

Vsakič ko je bla kakšna scena na cesti sem naletel v 4/5 primerov na kakšno starejšo osebo... npr. ni mi problem vozit z enmu k obvlada svoje vozilo, magari tik za mano pa k greva pol oba v ovinke pošrek ali ko zna nekdo voziti aktivno in premišljeno v dani situaciji...

Fora je v tem, da so najbol navarni (kot opozarjam že ful časa) starejši, ki se ne zavedajo okolice okoli sebe oz. nimajo tistega reakcijskega časa, ko je včasih potrebna že sekunda ali manj za preprečitev nesreče. Prav tako niso zmožni več aktivno sodelovati v prometu, niso pozorni na znake, povhu vsega so pa še nesramni (v stilu "sem vozil 50 let pa nism mu nkol nesreče" ali ti žugajo ko on/a naredi pizdarijo) - valda ni povzročil nesreče, jih je pa sigurn povzroču par drugim udeležencem ali pa je človek prevozil v 15 letih tok kot nekdo drug v enem letu.... 15 let nazaj je bil praznik, da je folk z dežele se odpeljal s kakšno katrco v Ljubljano, ne pozabit tega!

Ne pravim, pa da mularija z malo izkušnjami in alkoholizirani niso veliko manj nevarni...

p.s. zakaj lahko 70-letnik v tej državi dobi podaljšanje vozniške, ko brez očal ne vidi niti 5metrov, v vozniški pa še nima opombe "vozi z očali"?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a gepard Sr dec 08, 2004 10:43 am

V al Z
al pa S. :idea:

Van
Novinec

Napisal/-a Van Sr dec 08, 2004 10:55 am

Tisto, da je marsikateri starejši voznik res neprimeren za vožnjo se čisto strinjam.
Vsak bi moral biti toliko fer do sebe in drugih in priznati, da pač leta naredijo svoje.
Če enkrat vidiš, da ga "serješ" na cesti, pusti avto raje pri miru.
Je pa drug problem pri pri mladih, ki hočejo vse obvladati v enem dnevu.
Vsaka stvar rabi svoj čas in vožnja je vse bolj kompleksna zadeva.
Ne kot vožnja sama, ampak v smislu "komunikacije" z ostalimi udeleženci v prometu.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr dec 08, 2004 11:15 am

Tole z očali je pa res pi****. Jst mam očala že zelo dolgo. Od vsega začetka se mi dioptrija sploh ni spremenila. Pa še zelo nizka je (-1 na enem očesu, -0,25 na drugem). Pa moram vseeno vsake tri leta na pregled. in ga seveda plačat, pa plačat podaljšanje vozniške ipd... ko pa sem rekel dohtarci, zakaj mi ne podaljša neomejeno oz. do 80 leta, je pa rekla da šele po tridesetem, ko se mi bo "kao" dioptrija ustalila (kot rečeno imam že od vsega začetka, skoraj 15 let isto!!!!). Na drugi strani imaš pa starčke, ki ne vidijo, niti s špegli ne, v vozniški pa veljavnost do 80-ega!!! Da ne govorimo o takih pacientih, kot je moj foter, ki je imel sivo mreno, pa je videl samo še obrise, pa vseeno vozil, dokler ni policaja izsilil, pa še takrat so mu policaji pustili vozniško na besedo da ne bo več vozil do operacije (jah, jebtga, kljubtemu da je moj foter bi mu takrat privoščil da mu vzamejo vozniško, sam kar je re je pa res, po tistem res ni več vozil...)
V glavnem, glavno da oni kasirajo na mulcih, pa so srečni...

LP Nejc
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr dec 08, 2004 11:20 am

Kaj vam povem kaj se je zgodilo v ITA :?: ... ponoči v enosmerni ulici... je vozila ženska v nasprotno smer brez luči :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 08, 2004 11:30 am

V italiji je s takim avtom kt ga imam jst čist lepo za vozit - ponavadi se vsak umakne, ko vidi 20 let starga vsega obtolčenega subaruja - pomoje si misli - temu je vseeno za avto, boljš da ga ne izsilim - in to se mi vedno dogaja - čist lepo normalno vozim in še noben me ni izsilu - kadar sem bil pa s R5 so me pa stalno izsiljeval, pa parkrat bi skor počl, če jst nebi zabremzal.

Ampak zdej je tema o vožnji po sloveniji - dejmo se držat osnovne teme.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Sr dec 08, 2004 12:03 pm

o vseh stvareh ne bom razpravljal ker ste ze vse pokomentiral ... men grejo npr. na zivce ful vozniki k hocjo na trgu republike parkirat ... da ne bo narobe, ko je le to NABITO POLNO ... in pol se nabije kolona skos do tivolske ... in krizisce in vse ... in potem lahko jst, ko pridem po subicevi in zavijam na presernovo, penzijo docakam, da se gospodici in gospodicne nekak umaknejo ... a v garazni hisi zravn je pa napis PROSTO ...

Uporabniški avatar
N1D
Nov uporabnik

Napisal/-a N1D Sr dec 08, 2004 12:07 pm

da ne govorimo o modelih k jih muska nabija iz avta da se sliš posod okol :shock: no sej ne rečm jst tut učasih mal naglas poslušam sam en model enkrat nabija musko na semaforju pa pride rešilc za njem intervencijska vožnja in ga model ni slišu ker je meu musko pa je rešilc mogu čakat ene 3 min dokler je model dojeu za kaj se gre.pa mu je folk kazau naj se umakne ker je rešilc odzad sam nevem kaj si je mislu da mu folk kaže da je car al kaj :evil: :ppppp

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Sr dec 08, 2004 3:21 pm

Tale z intervencijskim vozilom je pa huda. Jest ne vem kako bi odreagiral, če bi bil poleg. :evil: :roll: Najbrž je nabijal eno tehnažo al pa čefurjado :roll: in bil ves pomemben v 10 let starih jajcih. Sicer pa kaj vse vidiš na naših cestah... od vožnje skozi rdečo kar je v LJ skoraj tako pogosta kot vožnja skozi zeleno luč, posebaj na križiču kjer se konča TRžaška cesta (LJ) in zavijaš na AC oz. greš proti Brezovici, prehitevanj po odstavnem pasu :shock: to sem mel res oči neki tazga kot jih ima tale smeško, do kvazi dirkačev ob 15ih po LJ do izredno pijanih kretenov, ki potem pelejo od glavne postaje pa bo WTCja po kolesarski stezi in pločniku :shock: :shock: ta je tud bla za v anale. In raznih frajerjih z glasbo ali pa "pimp my ride" stilom ko je na zunaj oh in sploh pod havbo je pa 20 let stara mašina, ki se kadi in misliš, da bo ravno kar pregorela. Do naših vrlih policajev ki mislijo, da so šerifi na divjem zahodu in vozijo temu primerno. :roll: Pač mamo tako dobre kot slabevoznike, žal je več slabih kot dobrih in dobri raje postanejo slabši kot pa, da bi bilo obratno.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Van
Novinec

Napisal/-a Van Sr dec 08, 2004 6:15 pm

Tole si pa dobr povedal.

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger Sr dec 08, 2004 6:38 pm

Če bi se držali pregovorov ne delaj drugemu kar nočeš da bi drugi delali tebi in previdnost je mati modrosti ta tema sploh nebi obstajala. Ampak na žalost to ni tako in drug drugega živciramo izsiljujemo in v glavo jebemo na cestah. Če bi vsi upoštevali prometne znake in prometne predpise, uporabljali svetila za to kar jim je namen uporabe vozili primerno dinamično(200m do 50km/h je dosti celo za kolo) potem bi bilo bistveno manj nesreč in manj popitih živcev.

Glede starih ljudi na cesti pa a mislite da bi bilo hudo napačno če bi po 65 letu šli še enkrat pisati cpp pa še eno uro do dve uri z inštruktorjem, lahko v lastnem avtomobilu na vožnjo za ocenitev psihofizičnih sposobnosti in sposobnosti za vožnjo. Pa tudi kakšen zdravniški pregled nebi bil slab.

LP
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov