Omelo je napisal/-a:Ok, zdej je pa stvar tulk kritična da res ne vem kaj.
V enem bogem dnevu sm doživu tolk traparij, da je kar hudo... Mislm, kaj je s folkom?
Grem kr po točkah.1. Žmigavci
Kaj ljudje misljo da majo tisto čudno ročko na levi strani volana... za pucanje ušes? Mislm, a kdo to čudno okroglo al pa šteroglato ročko sploh še uporablja? Kriza, niša. Avtocesta tema, križišča tema, krožišča tema... nič, noben. Ko da žmigavci ne obsajajo.
Žmigavcov višjecenovni avtomobili itak nimajo tko da se ne sekirat (zelo redko vidim kerega ki jih uporablja)2. Meglenke
Ja, res, velik car si, če maš pržgane meglenke. Še večji ko ti gori še zadnja. Videvam frajerje, ke misljo da so boga za j***a prjel, kr majo meglenke. Sm to še ni tko... pač rečem i****, pa grem naprej... aja, da ne pozabim oment, na čist normalen malo blačen dan, kjer ni ne duha ne sluha o megli. Kriza rata, ko majo to uklopljeno tud babice pa dedki, ke misljo da morjo vse luči na avtu pržgat da se jih vidi.
Saj večina tako ne zna izklopit meglenk sicer pa sploh ne vejo zakaj se uporabljajo čeprav mislim da njihovo ime že marsikaj pove.3. Speljevanje
Ok, sej razumm, peljem se 70, sm tko 40 metrov stran, pa vidm avto da se hoče prklučt na cesto. In potem ko sm tko 20 metrov stran, avto spelje in je rabil, nič več nič manj 200 metrov da je prišel do bogih 50 km/h. Ok halo... aja, naj še rečem da gre za Audija A4 2.0 TDI.
Sem se včeraj peljal po glavni cesti zvečer pa vidim kako se en približuje po stranski cesti in se lepo ustavi pol pa spelje ravno v trenutku ko sem jaz oddaljen enih 50m od njega kaj drugega kot pohodit premzo pa trobljo mi tako ni preostalo (ABS rulz) in še klub temu je mankalo samo enih 30 cm da se nebi not zaleto - Ma kdo je te norce spustil na cesto :s.4. Avtocesta 2x!
4.1 Najprej... a kdo ve kakšen razlog, zakaj gre kamion, ko sm že skorej mim, na hitr levo prehitevat drug kamion (prvi pelje 89, drugi 88km/h), in potem sm se peljal, zopet merjeno 2.1 km za njima da je končno prehitel en druzga. In ja, skor bi spet poču v zadek kamiona, pa sm se vozu lepo 130km/h (hvala Brembo)!
4.2 Ko me prehiteva kkšn trot, vozi po levem (prehitevalenm) pasu 4 minute za mano, predm mu je uspelo mim... mislm, če voziš isto hitro, pol se postavi za mano, ne pa da mi drkaš da ne vem, če lahko sploh grem levo al ne. Da o centriranju luči, ko ena sveti v nebo, sploh ne govorim.
Bodi srečen da so se vsi v isto smer vozli
V soboto okoli 12:30 ponoči se peljem proti MB-ju pa stoji na enem nepreglednem ovinku tovornjak ki se je pokvaril (vse table postavljene žmigavce pa vse vklopljeno).
Se jaz ustavim zadaj prižgem vse žmigavce pa študiram kak naj mimo pridem - medtem pa zadaj pride en Madžar ki meni nič tebi gre prehitevat in glej ga zlomka ko je vštric s stoječim tovornjakom iz druge strani prileti avto sta komaj preprečla trčenje no pol se oni avto umakne in jaz pač vidim priložnost pa grem za tovornjakom mimo. No ko prehitima ta tovornjak se vrnema na svojo desno špuro (tovornjak je cijazo enih 30km/h jaz pa za njim, in za nama pridrvi en rumun prehiti stoječi tovornjak in gre kamikaza mimu naju kr po levi špuri in ko sta vštric z madžarom prileti spet en avto ki se mu je nekak uspelo umaknit na bankino.
Si morš zamislit občutek ko ti v nepreglednem ovinku pripeljeta 2 tovornjaka vsak po svoji strani ceste. v ta ovinek se ponavadi vozi 90km/h.5. Kkrožno križišče
A sploh učijo v avtošoli da ma krožišče dva pasova, kjer se umakneš če ne zaviješ pri prvem izvozu? Ja, pa ženskam bi lahko 4x povedal da se v krožišču ne mora zavijat v levo...
Mislim da po slovenskem zakonu je itak najbolje da ostaneš stalno na zunanjem pasu si najmanj kriv. Jaz sicer grem na notranji pas pa še kakega tovornjaka prehitim. Sam kaj ko 90% ljudi ne ve kako se vozi po krožnem...Groza no, kr strah me je že po teh cestah vozt.
Aja, pa še za na vrh smetane. Ko stric kiksne izvoz za Škocjan, gre jasno na odstavni pas in veselo v rikverc, ne da bi vidu, da sm tut jst tja zavijal.
In... to se mi je vse zgodilo DANES!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov