Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
VW freak
Nov uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a VW freak Če dec 09, 2004 11:20 am

ToniTic je napisal:

[b]Poslušaj! Jaz sem se s 30 km/h z mopedom zaletu v avto, ki je peljal 20 km/h. Voznica avta je gledala drugam in ni vidla stop znaka, niti mene. Bil sem pol leta na berglah, posledice čutim občasno še danes (po 8. letih). Zelo me veseli, da jo je tvoj brat srečno odnesel.
[b]

Lej, nism reku, da se ti na skuterju ne more nč zgodit :!: ( to sm jz dokazu ko sm s kolesom padu pri nizki hitrosti z normalno vožnjo naravnost, sred asfaltne ravnine, pa sm mel kompliciran zlom klučnce pa mam tud zdej po 6 letih še vedn probleme ), in tud to, da je moj brat mel prekleto srečo 8) , je jasno. Očitn si mel ti ravno nasprotno, zlo vlko smolo pri tvoji nesreči :( . Žal mi je za tebe, sam nekateri pač majo včasih zegn, nekteri pa ne, tko kot pr vseh nesrečah. Poanta je bla, da sm sam hotu prikazat, da s tistim mikroavtom je skor zihr po nobenim zegnu ne bi mogu tak pocen odnest.Vsaj po moje ne, če mal upoštevamo crash test pri 40km/h.

Aja, pa čelada velik pomen, kr jih je kr fajn fasala namest glave. Sej so bli pr bratul še en čas glavoboli, ampak kaj pa je to v primerjavi z razbito glavo.
Sam da je VW TDI !!!

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Če dec 09, 2004 1:39 pm

ToniTic je napisal/-a:Vseeno mislim, da si v takem avtomobilčku vsaj enako, če ne celo bolj varen kot na mopedu/skuterju/kolesu.

...če bi imela zadeva 4xairbag si ziher bolj varen.

Si pa jaz tudi ne morem predstavljat, da bi se s takim vozilom prevažal po mestu. Grem rajši s kolesom. In poglej, poglej, jaz pametnjakovič nimam kolesarske čelade.

...res ni najleši, ni pa tudi najgrši. Za enga 14-letnika ki hodi v 1.letnik srednje šole je pa lahk kot mokre sanje.

Link do večjih slik aktualnega modela:
http://www.ligier-automobiles.com/pages ... r-xtoo.zip

lp :D

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Če dec 09, 2004 2:47 pm

A še ni dovolj gužve na naših cestah? Kaj falus pol policija kupuje radarje z kešm ki ga da EU za cestno vranosti nej raj narediji več cest ane. Moped s streho :roll: groza.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Če dec 09, 2004 2:59 pm

ne tega pa res ni treba.
to so barikade na cest... ka boš s tem.. jaooo :roll:
a nebi raj javnega prevoza mal pocenil ha? pa bi se folk tud raj za kak bus odloču kedi... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Če dec 09, 2004 3:03 pm

Men se zdi ta predlog čista napačn, kaj bojo začel delat steze za te avtomobilčke ker po glavnih cestah se s temu voziti nebo dalo ker je prevelika razlika med gitrostjo normalnih avtomobilov in pa teh avtomobilčkov. Bolje da se otroci vozijo z vlaki pa avtobusi. Motorji so pa v vsakem primeru nevarni ... to pa zaradi tega ker ni človek z ničemer zavarovan razen čelado ki pa zlo malo pomen če se skreša z veliko hitrostjo. Če bo šlo tko naprej bo še več žrtev v prometu. :cry:
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 09, 2004 3:03 pm

sigurn si bol varn na skuterju, al pa motorju. kot prvo na skuterju si vsaj do zadnjega grama svoje teze aktivno upleten v dogajanje, v teli gajbici lahk pa se zaspis notr. pol je pa tud to; ce dajo teli konzervi not 20 airbagov, se vseen nebo nc druzga kot ena tesna konzerva z 20 airbagi. ce se sesujes z motorjem, te vsaj nemore zmeckat notr. pac se poloms, pa je to to. ce te pa zapakira v tole nocno moro, je pa cela kriza.

tega po mojem skromnem mnenju nebi smel dajat otrokom. starejsim in invalidom ok, pohvalno, sam za otroke pa to ni. pol pa ze rajs vidm da se u bouhci voz po gozdovih k pa v temle po cestah.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 09, 2004 3:06 pm

Voith je napisal/-a:sigurn si bol varn na skuterju, al pa motorju. kot prvo na skuterju si vsaj do zadnjega grama svoje teze aktivno upleten v dogajanje, v teli gajbici lahk pa se zaspis notr. pol je pa tud to; ce dajo teli konzervi not 20 airbagov, se vseen nebo nc druzga kot ena tesna konzerva z 20 airbagi. ce se sesujes z motorjem, te vsaj nemore zmeckat notr. pac se poloms, pa je to to. ce te pa zapakira v tole nocno moro, je pa cela kriza.

Ej a si ti normalen...mislm...ej, a si že kdaj sploh se z motorjem pelu, kaj šele grdo padu z njim...ne mi govort, da je to boljš kot da se zaletiš z avtom :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Van
Novinec

Napisal/-a Van Če dec 09, 2004 3:32 pm

Saj to je smešno, da take stvari sploh resno obravnavajo. Takale igračka
bi na cesti( ali kjerkoli ) samo zmedo povzročala, saj je jasno, da ne more
bit tako okreten kot npr. skuter in to, da bi v takole majhno stvarco
vgrajevali ne vem kakšno sodobno tehnologijo je čisi absurd.
Če se sproži en sam airbag zavzame pol kabine, kaj šele dva ali več. Kje bo
bo pa pristal voznik? V pm.
Očitno proizvajalci res več ne vejo, kaj bi se še spomnili in igrajo na adute
razvajene mladine, ki jim tastari neredko celo kupijo take pi..rije.
Pol bo pa spet vik in krik okrog predpisov, pa kazni, pa sranja na kubik.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Če dec 09, 2004 3:46 pm

Sam frocu še manka na cesti de se bojo zaletaval pa jokal pa jamral!
Ka sm jezn ej!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Če dec 09, 2004 3:49 pm

Za moje pojme totalen idiotizem.

Zakaj bi taka j***a na cesto spuščal??
Vrjetno si res bolj varen na skuterju kot tem kinderjajčkom. Da ne govorimo o počasnosti speljevanja v križiščih, pa omejitvi 45km/h... s tem da bodo itak prec začel ta kinderjajček navijat in bo dosegel 70 km/h. Obup.

Odločno proti!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če dec 09, 2004 3:58 pm

-tomi- je napisal/-a:Mislim da bodo to zadevo pred masovno prodajo po evropi se fajn dodelal. Dal notr airbage, vrjetn tud klimo ce bos dal 1000eur zravn, pleh najbrž ne bo trši - prej zamenjal ga bodo s plastiko zaradi teže. Prilčakovana cena 12k eur je pretirana morda je razlog exkluzivnost... baje naj bi bla renaultov logan 5k eur tko da mislim da bo cena prej 5k eur... ...drgač pa se po evropi (nekaj tudi pri nas) uspešno prodaja in vozi piađotova opica ki stane 4k eur in se jo že danes lahko vozi z omejenim A 50km/h izpitom.

Slika

Slika

Slika Slika
http://www.vtl.piaggio.com/ape.htm

lp ;)

Logan se že prodaja v nemčiji cena pa kok vem je nekje 6k Evrov.
Slika

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RokyLuk Če dec 09, 2004 4:10 pm

Še več mladih žrtev.predstavlite si da mu en z mercedzom prleti u rit alpa od strani --- ma bilo kako ma dej od tega sranja ne ostane nič....Pa še cena je astronomska
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Če dec 09, 2004 4:11 pm

paz da bo to šlo sam 45 km/h se bo že dal ke kej spedenat pa bodo usi 120 letel če grejo že skutrji skor tok no ja ne lih 120 ampak 90 pa sto posto to ni pametno
>>ZIDEK<<
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 09, 2004 4:17 pm

Slide je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:sigurn si bol varn na skuterju, al pa motorju. kot prvo na skuterju si vsaj do zadnjega grama svoje teze aktivno upleten v dogajanje, v teli gajbici lahk pa se zaspis notr. pol je pa tud to; ce dajo teli konzervi not 20 airbagov, se vseen nebo nc druzga kot ena tesna konzerva z 20 airbagi. ce se sesujes z motorjem, te vsaj nemore zmeckat notr. pac se poloms, pa je to to. ce te pa zapakira v tole nocno moro, je pa cela kriza.

Ej a si ti normalen...mislm...ej, a si že kdaj sploh se z motorjem pelu, kaj šele grdo padu z njim...ne mi govort, da je to boljš kot da se zaletiš z avtom :roll:

mam v garazi Harley Davidson SX letnik 75 :wink:

drgac pa sigurn se rajs z motorjem zaletim v avto kot pa v teli konzervi.

dejstvo je da si na motorju precej bolj "not" v dogajanju, kot pa v koritu na 4 kolesih.(to je ze takoj 5x vecja varnost) pa neglede na velikost avta. dam pol ze rajs 14 letnmu mulcu opel omego, pa saj vem da se voz v avtu, ne pa ta kinder jajcek.

seveda rajs vidm cloveka, da na postli umre, pa da ga sam poberejo z ceste, kot pa da ga morjo pru z otpiracem za konzerve vn zbezt. nemaram smrti v zmeckanem plehu.
predstavli si da tole zadevo nasadi nekdo z 50 km na uro z avtom.... adijo

sm pa vidu ze kako je cez motorista zapelju golf2 pr 130kmh, pa je meu motorist zlomlen rebr, pa ene par potpludb. tud sam sm se ze kr posteno zaletu v avto, sicer z biciklom, sam je slo vec ko 50. ok rebra so me bolela se nevemkok cajta pa noga. sam ce bi me pa nasadu, pa da bi biu jz v taki pixni, bi biu pa saj invalid.

za ta dnar bi si komot teli avtomobilcki prvoscl karbonsko jeklo za osnovo, pa karbonska vlakna& kevlar za sasijo, pol bi se zadeva mogoce mogoce po varnosti ze prblizala ficotu al pa bolhci.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 09, 2004 4:47 pm

Voith je napisal/-a:
sm pa vidu ze kako je cez motorista zapelju golf2 pr 130kmh, pa je meu motorist zlomlen rebr, pa ene par potpludb. tud sam sm se ze kr posteno zaletu v avto, sicer z biciklom, sam je slo vec ko 50. ok rebra so me bolela se nevemkok cajta pa noga. sam ce bi me pa nasadu, pa da bi biu jz v taki pixni, bi biu pa saj invalid.

A si ti že slišu za srečo? Mislm kake mate folk ej, nazadnje ti bo še kdo verjel, da je bolj varen z motorjem kot z avtom no...
Samo primer, ki sem ga že napisal...znanca je na hrvaškem izsilil nek italijan...Fanta e katapultiralo iz sedeža, čeprav ni peljal hitro, enako tudi njegovo dekle...fant je priletel v VEJO od drevesa, ki mu je prerezala vratno žilo...na mestu mrtev, dekle brez težjih poškodb...toliko o tem, kako si vidu kako je...
Motorist...someščan...je priletel z glavo(čelado) v varovalno ograjo...vse življenje bo...jah...bogi bo no...nikol ne bo normalen...
in še bi lahko našteval...ne govori da si v trku motor avtomobil bolj varen kot v trku avtomobil-avtomobil(pusti srečo), ker se ti bo še kdo smejal, lepo te prosim :?
če si pa ti na motorju 6x bolj pri stvari ko voziš je to tvoje osebno prepričanje, ki zame še zdaleč ne velja, enako zbran in aktiven sem tako na motorju kot v avtomobilu :!:

Pa kako lahko s tako gotovostjo trdiš da bi bil invalid v tej "jajčki"...dej bluzit kr neki no :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Van
Novinec

Napisal/-a Van Če dec 09, 2004 5:13 pm

Tako lupinco ne moreš primerjat z resnim avtom ali motociklom. Motorista
lahko vsaj poberejo s ceste, ob trku tega "jajčka", pa bi nastal tak drek,
da bi lahko z voznikom vred vse skupaj odpeljali na odpad. Niti gasilci ne bi imeli kaj za izrezat.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 09, 2004 5:15 pm

mi je velik kolegov pomrl v zadnem cajtu. ne se sekirat zarad tega, sam sm pa se vseen preprican da je ta gajbica 20x bolj nevarna od enoslednega vozila. amen

ce ne zarad druzga,zarad tega ker je dvokolo bolj okretno, in manj siroko. pa tud motorja koma pijn ne mores vozt, avto pa lahko. na motorju te tud ne vklene v kletko vsak udarec, kar te v tem vozilu definitivno.

trk z motorjem v avto pr hitrosti 30kmh, celno v sredino haube, si definitivno rajs prvoscim na motorju z dobro celado, in dobro opremo, kot pa v tem vozilu.

sam prepricanja se od cloveka do cloveka razlikojejo, tko da; no hard feelings ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe dec 10, 2004 11:00 pm

jooooooj to so taka j***a ej. hvala bogu da "zaenkrat" ni tega še na naših cestah.
ker to bi povzročal take kollone ej. sem videl tudi jaz to v italiji mulci bogatašev se vozikajo s tem naokoli , ker menda stanejo od 1.200.000 sit naprej.
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So dec 11, 2004 7:53 am

M3 je napisal/-a:jooooooj to so taka j***a ej. hvala bogu da "zaenkrat" ni tega še na naših cestah.
ker to bi povzročal take kollone ej. sem videl tudi jaz to v italiji mulci bogatašev se vozikajo s tem naokoli , ker menda stanejo od 1.200.000 sit naprej.

točno tako in še nekaj časa nazaj jim ni blo treba imet niti izpit za motor :roll:

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So dec 11, 2004 8:02 am

RAPMAN je napisal/-a:paz da bo to šlo sam 45 km/h se bo že dal ke kej spedenat pa bodo usi 120 letel če grejo že skutrji skor tok no ja ne lih 120 ampak 90 pa sto posto to ni pametno

Ne verjamem da bo šlo to kaj več. Zakaj? Zato ker ma približno enako mašinco kot 50ccm motorček, je pa zato tud težji.
Če se bo dalo nabavit kakšen "kit" (samo ne verjamem da ga bojo nardili) morda ja, samo take hitrosti kot scooterji ne bodo nikoli dosegali.
To je drugače totalno bedasto vozilo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov