Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe dec 17, 2004 10:55 pm

Meni se to zdi kar v redu. V avto šolah so včasih učili, da moraš, ko začne utripat zelena pospešit čez. Zdaj si se moral pri rumeni ustaviti. No potem se je pa dogajalo, da je utripala zelena in je nekdo ustavil na rumeni in je pokalo odzadaj. Meni se je recimo zgodilo, da sem ustavil na rumeni in ker hvala bogu pogledam v ogledalo, sem se komaj izmaknil enemu bebcu, ki je bil še 100 metrov za mano, ko se je prižgala rumena. Sem dal v prvo in gasa v stran, tako da me je zgrešu za 30 cm. :/:o:/ No zdaj bo pa kar naenkrat rumena in bojo vsi bremzal, noben ne bo pospeševal, da bi ujel utripajočo zeleno. Seveda pa je še zmeraj nevarnost, ker ogromno ljudi ne drži varnostne razdalje in zato, ker se bo še vedno našlo nekaj bebcev, ki bodo še potem, ko bo že tri sekunde gorela rdeča, želeli priti čez. Tkaj spet pridemo do prometne kulture, to je pa že druga zgodba. Evo moje mnenje.

Lp!

Denis :pivo
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe dec 17, 2004 11:47 pm

meni je bilo rečeno (v avtošoli) da, če začne utripat zelena in ne moreš varno ustavit pred semaforjem, pokažeš komisiji "odločnost v vožnji" in čim hitreje (če je možno pred rumeno) spelješ mimo semaforja oz. skozi križišče (če je možno avto varno ustavit ga seveda ustaviš).
meni osebno se ta stil (brez zelene utripajoče) ne dopade in se zaenkrat ne morem privadit nanj - ko se bomo pa kotalili v kolonah kot romarji "od meke do medine" potem se bom zaustavil tudi 10m prej, če bo sila.

pač ukrep za dvig proračuna. uglavnem bodo vse policiste pošiljali na delo na cesto. ker ne znajo (in ker jim ni v interesu) delat resnejše delo se bodo izgovarjali na sankcioniranje prometa. bule. kot sami napovedujejo se dobro zavedajo da bo efekt dosežen le v prvih 3-eh mesecih in je ukrep (tudi po njihovo) kratkoročen

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So dec 18, 2004 3:28 am

menjekul je napisal/-a: upam, da ni blo mrtvih čeprav je bil tam pogrebni avto...

upas da ni blo mrtvih ceprou je biu pogrebni avto??? wtf?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So dec 18, 2004 4:05 am

NoFX je napisal/-a:saj če se rumena vklopi in ne moreš varno ustavit lahko pelješ skozi

Tole je bilo nekoc res. Sedaj pa te za prevozeno rumeno luc caka kazen. Ce bodo ze ukinil utripajoco zeleno, morjo tud to kazen ukinit, sej nismo jasnovidni.

Dvomim pa, da bo ta zakon prinesel kaj dobrega :roll: Sedaj smo vecinoma potegnili skozi utripajoco zeleno... po mojem mnenju tud prov, ker se s tem povec prepustnost vecine krizisc. Ze sedaj je bilo tko, da sem npr ujel rep utripajoce zelene ali pa rumeno, pa sta za mano peljala se najmanj dva avtomobila. Zgodilo se je tudi ze, da sem ravno prevozil rdeco (na semaforjih za katere vem, da pri tem ni nevarnosti - pri emoni na smartinki smer center, ali pa ob zavijanju desno ne da kdo zavija levo) pa se je se najdu vecji korenjak, ki je peljal za mano. Po ukinitvi bo pomoje iz tega stalisca edino slabse... predvsem pa nas bo 50% vsaj par mescov refleksno na polno bremzala :roll:
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So dec 18, 2004 8:25 am

protislovje voith jebiga...se zgodi :roll:

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So dec 18, 2004 9:06 am

PA zakaj ste vsi tako nastrojeni proti temu zakonu...Pač Slovenija (razen MB) je edina država v Europi in zelo redka država na svetu ki ima utripajočo zeleno luč. Ker smo v EU je treba prilagodit določene zadeve. Po naših cestah se vozijo tudi tujci, ki so zelo zmedeni ko vidijo da zelena utripa. Ob primerni hitrosti in varnostni razdalji se vsak lahko varno ustavi.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN So dec 18, 2004 9:29 am

BiMMER je napisal/-a:PA zakaj ste vsi tako nastrojeni proti temu zakonu...Pač Slovenija (razen MB) je edina država v Europi in zelo redka država na svetu ki ima utripajočo zeleno luč. Ker smo v EU je treba prilagodit določene zadeve. Po naših cestah se vozijo tudi tujci, ki so zelo zmedeni ko vidijo da zelena utripa. Ob primerni hitrosti in varnostni razdalji se vsak lahko varno ustavi.

ko smo ze pri zmedenosti, mislim da nimajo po celi evropi obvezne prizgane luci cel dan (nisem cist 100%, zdi se mi)... a tisti tujci niso nic zmedeni, ko gledajo slovencke, ki imajo luci sredi belega dneva ;)

bo pa po moje pokal kot za stavo... bodo stari ati 10m pred semaforjem kar naenkrat zagledali rumeno luc, pa z vsemi stirimi po bremzi pri 50kmh, za njimi pa verizno trcenje :twisted:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So dec 18, 2004 11:41 am

Ma nehite dramaizirat!

Če se ne znajdete brez utripajoče zelene luči, ne vem kdo vam je dal izpit :twisted:

Jaz nimam nobenih problemov v MB (ni utripanja) in drugje (kjer utripa zelena).

Je pa brezveze kazen za vožnjo v rumeno, saj rumena ne pomeni stoj, ampak praznjenje križišča!

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van So dec 18, 2004 11:56 am

Najbolje, da še rumeno ukinejo, pa gremo kar iz zelene na rdečo.
To bi bla fešta.
Omejitve so stare kot človek.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So dec 18, 2004 11:59 am

BiMMER je napisal/-a:PA zakaj ste vsi tako nastrojeni proti temu zakonu...Pač Slovenija (razen MB) je edina država v Europi in zelo redka država na svetu ki ima utripajočo zeleno luč. Ker smo v EU je treba prilagodit določene zadeve. Po naših cestah se vozijo tudi tujci, ki so zelo zmedeni ko vidijo da zelena utripa. Ob primerni hitrosti in varnostni razdalji se vsak lahko varno ustavi.

Človeku se nekak zdi, da bo Eu od držav članic vzela tiste, pozitivne stvari in bo poskušala tudi ostale prepričati, naj to spremembo uvedejo za dobro državljanov.
Utripajoča zelena luč je dobra in pomaga k varnejši vožnji. Lahko bi jo počasi začeli uvajati še v drugih državah, ne pa, da nam jo jemljejo.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So dec 18, 2004 12:03 pm

če ni utripajoče zelene luči, potem začneš bremzat, ker veš da se v rdečo nesme vozt
če zelena luč utripa, pospešeš (ker je zelena) in peleš v rumeno, kšn za tabo pa clo rdečo

btw: če n morš varno ustavt vozila (si preblizu semaforja - pa peleš po omejitvi) ti polcaj ne napiše kazni, če si pa delč stran in še vseen zapeleš u rumeno dobiš pa kazen

pa btw do zdej je blo tko da je rumena = rdeča = enaka kazen, po novem bo za rumeno nižja kazen
podpis

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So dec 18, 2004 12:10 pm

za rumeno sploh ne bi smela bit kazen. no po njihovo je itak vedno bla rdeča :roll:

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So dec 18, 2004 5:41 pm

Srce moje malo, če bi vsi tko vozil k ti govoriš bi bil ti brezposelen.
Jaz upam, da se bo vozniška koltura v SLO v kratkerm spremenila... pobožne želje.
V MB že nekaj let nazaj pri železniški postaji imajo tak semafor, se pelem je bla zelena in sem za 7s pogledal dol na sovoznikov sedež, nekaj pobral, pogledam nazaj na cestišče je bla rdeča 7s?!?!? Čas je bil merjen. To je men mal pretirano, osebno se se potem navadil, da ko grem v MB bolj počas vozit pa večjo razdaljo kot si ti rekel, sam kot je eden povedal, na obali niso navajeni kaj šele v LJ kjer pelejo skozi utripajočo rumeno!!!
:roll: To bo kr neki zvitga pleha prve mesece pa na žalost še več zbitih pešcev, kolesarjen in vsekakor mulcev na rolerjih ker tud uni mislijo da so svetovni prvaki v street rolanju pa nesmrtni. Upam, da se motim Bimmer, zelo močno upam, da se motim.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 So dec 18, 2004 11:36 pm

Brez zamere sam kako ti j e ratalo za 7s gledat na sovoznikov sedež ali je bilo mogoče 0.7s

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne dec 19, 2004 12:13 am

Da še jst svoje povem...

Men se zdi edino pametno da to zeleno ukinejo, kr full velikrat vidm, da "šoferji", ki so 50m oddaljeni od semaforja, pr utripajoči zeleni pohodijo do daske na gas (to opažam skoraj vsak dan), in pač pridejo lih na rumeno-rdečo...

Tko da to je pametno. Sicr pa se v Sloveniji itak ne zna noben živ buh vozt po križiščih. Totalno popizdevam, ko je pred mano 6 avtov in moram ob prižgani zeleni luči čakat 10 sekund, da lahko speljem. Tema... ko da se folku sanja in to celo življenje!

Mogoče bi lahko še rumeno ob prižiganju semaforja, torej: Rdeča -> Zelena, skenslal.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne dec 19, 2004 1:07 am

Meni je ta sistem kr ql. V italiji sem se ga navadil po treh semaforjih tako da se ga lahko s časom vsak. Pač ni utripajoče ampak je takoj rumena ki sveti cca 5 sekund. Če lahko varno ustaviš ustaviš drugače pa palješ. Saj je blo tudi pri nas pred 20-30 leti tako pol se je pa spremenilo. Vsaj tako mi je fotr reku.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Ne dec 19, 2004 8:29 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:Brez zamere sam kako ti j e ratalo za 7s gledat na sovoznikov sedež ali je bilo mogoče 0.7s

En list sem iskal z naslovom.

Stratus_ je napisal/-a:
Avalon je napisal/-a: za 7s pogledal dol na sovoznikov sedež, nekaj pobral, pogledam nazaj na cestišče je bla rdeča 7s?!?!? Čas je bil merjen.

:ue a pol pravš, da si kr mal dol pogledu, neki pobral, pa še cajt meru? :shock: Pr 50km/h nardiš ti v 7 sekundah 97,2 metra, če se ne motm?!?!

Ja, res je pred mani ni bilo nobenga tko, da nisem skrbel, da bi komu v rit prletu, kdo je pa za nami pa ni naš problem, videl sem da je zelena, hitrost je bila zakonita in sem iskal list z naslovom, pogledam nazaj gor pa rdeča. Itak, da sem zabremzu ko norc pa gledu kaj se je zgodil... ja vem, zdej mi bote naprej vrgl, da nisem skoncentriran na cesti, pa da si lahko to prej pripravim, bla bla bla. Pač zgodilo se je, zanimivo je bilo, kako bo pa npr. v LJ deloval tak sistem ko vsi vsem vozjo čist za ritjo pa bomo videli.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 20, 2004 3:08 am

res lepo bi blo ce bi ukinl samaforje, pa da bi se sli desno pravilo, pravilo srecanja, pa pravilo dogovora prakticiral. ker pac tega ne znajo vsi.

res nevem kdo si je spomnu da v avtosoli more bit sam 30 al kok ur ze.

sam se vseen tud ce podalsajo rumeno pa skenslajo utripajoco zeleno, je to se ok.
js sam molm da nebojo postavlal policajev vajencev v krizisca.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Po dec 20, 2004 12:54 pm

Iiii, le zakaj smo tako nastrojeni proti temu zakonu??? Ker verjetno v njem ni zapisane niti ene stvari, ki bi se je povprečen voznik razveselil in bi lahko rekli, da je boljša, kot je bilo v prejšnjem!
Za utripajočo zeleno lahko rečem, da je izum stoletja. Sem se šele po večih letih vožnje po MB preselil v LJ in videl, da se zelo poveča pretočnost križišč, zmanjša se poraba goriva, zavor, gum itd... Pa če so zmedeni tujci edini pametni argument predlagateljev zakona, potem nam pa res lahko samo tisti zgoraj pomaga.
Zdaj pa bomo vozili po cesti (recimo da po omejitvi) in se približevali semaforju in vmes kot tele hipnotizirani strmeli v semafor, če bo ugasnila zelena ali ne. In ko se bo prižgala rumena 10 m predno bomo mi tam, bomo prisiljeni nenormalno bremzat (še sekundo nazaj pa sem gas držal), da še ustavim, ker bi me sicer na drugi strani križišča en Bimmer čakal in mi s položnico in nasmeškom povedal, da sem prevozil rumeno luč.
Upam, da bo zaradi ukinitve utripajoče zelene tudi nekaj mrtvih, (lahko da bom sam med njimi) ki se bodo zaleteli v neumno zavirajoče pred njimi...
ČESTITKE NOVEMU ZAKONU - še več bo na cesti živčnih, predvsem zaradi panike, ki bo nastala zaradi nenormalnih kazni in sadističnih policajev, ki brez možnosti pogovora ignorantsko pišejo kar se jim zazdi. In seveda bodo vsi ugovori šli njihovemu komandirju z že vnaprej znanim rezultatom (vrana vrani pač ne skljuje oči).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov