Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 24, 2004 11:56 pm

aja prej sm pozabu, prometno si tud dolzan dt, ker pac s tem pokazes da nisi v avto ulomu.

tko k je bla prijava, je pa mal drgac use skp. drgac pa odklon strokovca = adieu.

sam pa se vseen bols to kot pa da si pozitiven v kakem smislu, ker pol mas pa se stroske strokovca 160k+.

ja si svetujem da poklices tole:

BIMEDIA d.o.o.
svetovanje s podrocja varnosti cestnega prometa

Anton Mrvar
smartinska 10 lj
041/718-854

bimedia.promet@siol.net

res da bos dau 20k za pritozbo, sam se splaca pomoje.

drgac pa k misls da se ti je zgodila krivica, oz. se ti je; NKOL PODPISAT!!!!

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen So dec 25, 2004 12:12 am

Upam, da bo pritozba pomagala, v nasprotnem primeru bo kazen 35k sit in dve kazenski (po trenutnem zakoniku) ki ti jo poslje sodnik za prekrske domov. Lastne izkusnje.
Made in Japan

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So dec 25, 2004 4:26 am

Gigen je napisal/-a:Upam, da bo pritozba pomagala, v nasprotnem primeru bo kazen 35k sit in dve kazenski (po trenutnem zakoniku) ki ti jo poslje sodnik za prekrske domov. Lastne izkusnje.

pac mislij oda so use in tako so me pripravili do pihanja itaq da mi je ponudil tudi odvzem krvi vendar sem ga zavrnil zakaj nebom zdj razglablal

odklonu je strokovca. odklon strokovca = prenehanje veljavnosti vozniskega dovoljenja + cca 100k poloznica.

pritozba, pa se pol pritozba na pritozbo pa vse tak, ce ne bo sou.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 25, 2004 5:51 am

Voith je napisal/-a:
Gigen je napisal/-a:Upam, da bo pritozba pomagala, v nasprotnem primeru bo kazen 35k sit in dve kazenski (po trenutnem zakoniku) ki ti jo poslje sodnik za prekrske domov. Lastne izkusnje.

pac mislij oda so use in tako so me pripravili do pihanja itaq da mi je ponudil tudi odvzem krvi vendar sem ga zavrnil zakaj nebom zdj razglablal

odklonu je strokovca. odklon strokovca = prenehanje veljavnosti vozniskega dovoljenja + cca 100k poloznica.

pritozba, pa se pol pritozba na pritozbo pa vse tak, ce ne bo sou.

Kok sem jaz razuel je on pihal vendar ni hotel podpisat..... in mu je policaj pač omenu da ga lahk tud na odvzem krvi pelje..... kao če ne bo podpisu. In to pa ni zavrnitev strokovnega pregleda ampak sam pogovor s polcajem.....vsaj tko si jaz predstavljam ( je men že tud reku da me lahk pelje na odvzem ker se nisem strinjal pa pol nič ni blo s tega....)
Tist da pa zavrneš..... pa iz prve roke povem da ni odvzem..... ampak sam par pik pa kazen. Je kolega to nardil.Zavrnil strokovni pregled..... pa je dobu 5 pik pa 80 jurjo kazni.
Pa prosim ne se skregat...... TIP NI VOZU!!!!!!
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal So dec 25, 2004 10:22 am

dobro jutro! tak zdj sem zadevo prespau in finta je taksna jz sem imeu mislim da pet pric da smo samo stali in se pogovarjali iz enga avta v drugega in nic drugega
vozu nisem ampak sem meu avto parkiran lepo in nisem niti namena meu vozit policistu nisem zavrnil ampak on mi je samo predlagal da ce se ne strinjam z preizkusom lahko grema na odvzem vendar me je zelo lepo poducil :evil: (poudaril) da ce bo test pozitiven krijem use stroske jz.kaj bois potem drugega naredu kot pa podpisu danes ob petih grem po izpit in bom vidu ka se bo dalo tam zmenit jih bom pa na to tudi opozoril zanima me pa kaj se zgodi ce dama z odvetnikom pritožbo čez celo policijsko postajo zaradi tega kajti dogajalo se je ze marsikaj tudi to da sem zraven videl ko je policist te postaje nekoga dobro pretepel pric je blo spet vec ampak zaradi grožen ni bilo nicesar dogaja se marsikaj pri nas vendar zaradi majhnosti mesta se seveda usak boji posledic( da se policaji potem maščujejo)

nazalost je tako ne gre se mi toliko za tistih 35k pa par pik ampak za princip ker mislijo da ce so policisti da si lahko use dovolijo v ponedeljek bom kontaktiral odvetnika da vidimo ce se sploh da kaj ukrepat aja zanima me ali se lahko jaz pritozim takoj ali dam ugovor se preden dobim od sodnika za prekrske

se enkrat hvala za pomoc

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So dec 25, 2004 10:46 am

cardynal je napisal/-a:zanima me pa kaj se zgodi ce dama z odvetnikom pritožbo čez celo policijsko postajo zaradi tega kajti dogajalo se je ze marsikaj tudi to da sem zraven videl ko je policist te postaje nekoga dobro pretepel pric je blo spet vec ampak zaradi grožen ni bilo nicesar dogaja se marsikaj pri nas vendar zaradi majhnosti mesta se seveda usak boji posledic( da se policaji potem maščujejo)

dobro jutro tudi tebi 8)

moj nasvet - "brigaj se za svoje posle"; če je nek polcaj koga premlatil, naj se toži pretepeni; poskušaj razčistiti s policijo (verjetno brez pritožb in prič, soočenjem ne bo šlo) dejstvo, da je avto z ugasnjenim motorjem stal na parkirišču, in da ta večer nisi imel namena voziti.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So dec 25, 2004 11:19 am

Pritožba se odda navadno v osmih dneh od dneva prejetja.
Nimaš kaj, notri napiši, da ti avta nisi vozil, niti ga nisi nameraval vozit, zraven dodaj člene iz zakona, podčrtane, da se bo vidlo, čemu repliciraš.
Tvoj podpis pa utemelji s tem:
Naj omenim, da je policist odredil test alkoholiziranosti po petih minutah in ne po petnajstih, kot določa zakon, člen bla bla.
Ko sem mu to omenil, me je neprijazno dal možnost odvzema krvi, kar sem zaradi njegovega arogantnega obnašanja odklonil, moj podpis je bil takorekoč vsiljen.

Sedel sem v svojem avtomobilu, ki je bil ugasnjen, na zasebnem parkirišču gost. lokala in nisem imel namena voziti, zato smatram, da policist ni postopil v skladu s predpisom, ko mi je odredil test alkoholiziranosti, podpis pa mi je izsilil z grožnjo.

Nekako tako se napiše :D
Zdaj prvič probaj sam, da ne boš dnara vstran metal, potem drugič, če bo zavrnjena, pa z odvetnikom.
Samo po moje bo tale uspela, če boš vredu napisal. Napiši tudi, da imaš priče, ki lahko potrdijo, to je važno.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover So dec 25, 2004 11:21 am

Pa porocaj kaj se je oz. se bo zgodilo

Lp VSEM in vesele praznike :D

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So dec 25, 2004 12:01 pm

Kot je napisal Asterix, sam napiši pritožbo... nimajo kej v tvojem primeru, jest bi na tvojmu mestu popizdu že na mestu oz. zagrozil s tožbo, kaj šele da bi kaj podpisal za kar nisem kriv... pritoži se podobno, kot je Asterix napisa, seveda PISNO! Časa imaš 8 dni od dneva (KAO) prekrška...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So dec 25, 2004 1:37 pm

Samo pritožbo napiš. Ne morejo te zaj**. Pa čim več členov notr. 8)

Jz sem tut enkrat do sodnice z eno hudo pritožbo pršu k jo je od fotra odvetnik napisal. je rekla samo to da če sem mel probleme z policijo in kritiziram njihovo delo naj se obrnem direktno na njih. Dobu sem sodnika da so me ustavl z motorjem fora je bla da so me pa lovil in sem spizdil (gozdna pot). Na vabilu je pa pisalo da so me ustavl. Jz sem samo dobu pritožbo od odvetnika kjer je pisalo da se jz tega da bi me ustavl ne spomen da če so me pa sigurno obstaja zapisnik, z serijskimi št motorja,slediti bi mogu odvzem motorja in cel kup členov kaj vse bi mogl policaji nardit. Sveda se je takoj vse nehalo. :lol: :lol: :lol:

Napiši sam pritožbo ali če ti ni škoda plačaj enem odvetniku 20ksit in ti jo napiše od.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush So dec 25, 2004 3:08 pm

Aja folk sam za info:

Reče se ugovor ne pritožba. Pritožba je čist neki drugega.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal So dec 25, 2004 3:13 pm

se natanko dve uri pa lahko grem po izpit a mi morejo kaj ce se jz z avtom prpelem na policijsko verjeto da lahko zanima me se ali naj jz napisem ugovor na ta preizkus ze kar v ponedeljek in ga posljem na policijsko al na koga naj naslovim pa mogoce se kaksen konkretnesi ugovor ce se da komu kaj pisat da vidim mal osnutek neki takega kot je asterix napisu

tnx za pomoc

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So dec 25, 2004 3:16 pm

daj še enkrat razloži natančno, kak je blo...
bom probal kaj spesnit.

sicer lahko kako pismo pošlješ na policijsko postajo, komandirju, samo to ne bo imelo nobene teže.
počakaj na odločitev sodnika. samo to še imaš časa 2, 3 mesece.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So dec 25, 2004 3:24 pm

ice je napisal/-a:Kot je napisal Asterix, sam napiši pritožbo... nimajo kej v tvojem primeru, jest bi na tvojmu mestu popizdu že na mestu oz. zagrozil s tožbo, kaj šele da bi kaj podpisal za kar nisem kriv... pritoži se podobno, kot je Asterix napisa, seveda PISNO! Časa imaš 8 dni od dneva (KAO) prekrška...

po urocitvi odlocbe mas se 8 dni cajta ;) zdj se sploh ne ve cesa ga bremenijo.

@lisko: poznam ene par takih k so odklonil pa so brez zdj ;) mors met precej dobr razlog da odklons, ce ne gre.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal So dec 25, 2004 3:47 pm

kolega se je suko na rocno in od nekod je prisla prijava in policaji so bli za tri minute tam vendar smo v tem casu meli usi avte ugaseen pa se samo menli policist je stopil do avta in zahteval prometno in voznisko in seveda sem mu jo dal potem je rekel naj pokazem opremo seveda sem use imel in je rekel ce stopim do avta da naredimo preiskus seveda sem se strinjal vendar ga pri tem opozoriul da sem spil eno pivo ok je reku bomo počakali vendar mi je dal po petih minutah ze pihat ko sem mu rekel je pač odvrnil da je ze preteklo petnajs minut ko sma gledala opremo mislim ka pa tej mi je ceu auto obrnu al kaj da je 15min trajalo ko sem reku kaj se zgodi ce se z preizkusom ne strinjam mi je odvrnil da pač lahko grema na odvzem krvi in pač krijem stroske odvzema plus prevozne stroške itd itd tak vete kak znajo oni to na 'lep' nacin poveat :evil: kaj bi pa vi drugega naredili kot pa potpisali ceu zmeden tam stau rezultat 0,79 pol se bi pa se naj kregal al kaj nisem nekot meu pogojev in sem pač raje podpisal ker drugace bi mi grozil odvzem in zelo visja kazen

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Napisal/-a cardynal So dec 25, 2004 3:49 pm

aja pa ču sem tudi da baje imam tudi moznost da mi zadeve sploh nebodo obravnavali ker ni tako velik prekrsek naj povem da moje motoricen sposobnosti niso bile niti malo slabse aja pa tudi zanima me kaj se zgodi ce sem ze v postopku zaradi drugega prekrska

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So dec 25, 2004 4:04 pm

Postopki niso povezani.
Mene so vedno vprašali, pa sem vedno rekel, da nisem v postopku :EE

nimaš kaj dolgovezit, na kratko razloži:
Spodaj podpisani Aleksander Cardynal ugovarjam na odločbo sodišča............................
Dne 1.1.2012 smo s prijateljji sedeli v UGASNJENEM avtomobilu na privatnem parkirišču gost. lokala, ko je k avtu pristopil uniformiran policist, g. Balki Bartokomus.
Po ogledu dokumentov in obvezne opreme mi je odredil test alkoholiziranosti, za kar ni imel pravnega povoda, ker sem sedel v ugasnjenem avtomobilu brez namena nadaljevanja vožnje. Test z alkotesterjem znamke Dräger je pokazal 0.79 promila alkohola v izdihanem zraku.
Ugovarjam zato, ker policist ni imel nobene osnove za preizkus, opravili smo ga 5 minut po zaužitju nenormalne količine alkohola, čeprav v členu temintem piše 15 minut, glavni razlog ugovora pa je to, da nisem imel namena peljati naprej, za kar imam tudi priče, in sicer: Janko, Bine, Cene, Tine.
Moj podpis mi je gospod policist takorekoč vsilil, ker mi je v primeru odklona na aroganten način ponudil odvzem krvi in vse stroške le-tega.
Ker me je s svojim naučenim obnašanjem in besedami zmedel, sem podpisal preizkus.
Vendar ponavljam, da sem opravljal test brez pravne podlage.

Malo spremeniš, dodaš, vstran vzameš...
:D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So dec 25, 2004 4:32 pm

1.Ne bi kdo prestavu pod pravne nasvete?
2.Nalaganje o arogantnosti policista in posledični zmedenosti je brezpredmetno!
3.Najmanj pol tega foruma bi moralo imeti diplomo iz prava :?
4.Ali ne bi raje kakšen PRAVI pravnik odgovoru?
5.Zdej me pa le :/:o:/ :roll:
LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So dec 25, 2004 5:21 pm

slide, ti nimaš pojma, kak se pritožbe pišejo, tak da...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So dec 25, 2004 5:24 pm

Asterix je napisal/-a:slide, ti nimaš pojma, kak se pritožbe pišejo, tak da...

? :?

edit: ne da se mi kregat...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov