Debate, ki niso vezane na ostala področja...

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe dec 31, 2004 8:45 am

maky je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Halo!!!

Cevi pri klimi so aluminij zato ker je noter plin pod pritiskom
in bil gumijaste razgnalo!!! :roll:

kaj bi jih? sploh veš kakšen pritisk je potreben da razfuka 1mm debelo gumijasto cev???

matr jaz mam podvozje na gumi pa je notri od 8-12 barov pritiska... brez problema...

klima ne naredi takega pritiska. je prešvoh kompresor za to...

Mimogrede: v nekaterih delih sistema klime (hladilnik, lajtunge itd.) ob polni obremenitvi (vročina, visoki obrati) pritisk naraste tudi do 30 barov. 18 barov je pa normalni delovni pritisk.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 31, 2004 3:59 pm

mene pa neki druzga zanima, kot prvo, kaksno lepilo lepi aluminij na aluminij, ker sm zadnic dau dol hladilnik za klimo, in spodnje 3 vrste unga alu zgubanga profila kr vn pade, tko da bi blo treba zalept, al pa ce nebo druge bom okol dau une vezice iz plastike.

pol drugo kar me zanima je pa kaksn olje je v kompresorju za klimo pr avtu? ker ko sm dau to dol, mi je mal ola vn stekl, ene par mililitrov, ker nism mogu nikakor hladilnika vn dobit ne da bi ga mal okol obrnu, in ker se kompresor drzi hladilnika je mal vn stekl.

no hladilnik sm pol uspesno zravnal, tko da pol v nadaljevanju ne sam se zanima ce kdo ve za kksn servis kjer ti nafilajo klimo, pa preverjo najprej ce kje pusca pa to, ker se je treba prpravt, ce bo slucajn vroce polet 8) :D

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe dec 31, 2004 4:13 pm

Voith je napisal/-a:mene pa neki druzga zanima, kot prvo, kaksno lepilo lepi aluminij na aluminij, ker sm zadnic dau dol hladilnik za klimo, in spodnje 3 vrste unga alu zgubanga profila kr vn pade, tko da bi blo treba zalept, al pa ce nebo druge bom okol dau une vezice iz plastike.

pol drugo kar me zanima je pa kaksn olje je v kompresorju za klimo pr avtu? ker ko sm dau to dol, mi je mal ola vn stekl, ene par mililitrov, ker nism mogu nikakor hladilnika vn dobit ne da bi ga mal okol obrnu, in ker se kompresor drzi hladilnika je mal vn stekl.

no hladilnik sm pol uspesno zravnal, tko da pol v nadaljevanju ne sam se zanima ce kdo ve za kksn servis kjer ti nafilajo klimo, pa preverjo najprej ce kje pusca pa to, ker se je treba prpravt, ce bo slucajn vroce polet 8) :D

Ne vem točno ker lepilo vem a da obstaja ker lepijo z njim skupaj podvozje od lotus elise.

Poglej za lip po kakih avtomehaničnih trgovinah. Zagotovo pa ga majo na kakem servisu ko to dela
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Pe dec 31, 2004 5:16 pm

Je kje kaka firma ki se ukvarja prav s klimami?, da bi mi napeljala novo napeljavo, ker tako kot je sedaj mi zaseda pol motornega prostora. Namesto da bi slo ob strani, tako kot npr zavorne cevi, gre napeljava kar cez sredo motornega prostora... kam nej pa dam pol turbino :P

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 31, 2004 5:26 pm

eh kr klimo vn vrz pa dej not polet hladilno torbo polno ledu, se ti bol splaca :P

ker da ti bojo novo instalacijo potegnl, te bodo oskubl k svina. sploh pa ocitno tiste vevke k so v napoto morjo bit tko, zato ker pr men tud kr ena cev gre do polovice motornega prostora pol pa nazaj. kr neki.

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Pe dec 31, 2004 5:32 pm

:har :cry :rofl
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne jan 02, 2005 2:20 pm

peters je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Halo!!!

Cevi pri klimi so aluminij zato ker je noter plin pod pritiskom
in bil gumijaste razgnalo!!! :roll:

kaj bi jih? sploh veš kakšen pritisk je potreben da razfuka 1mm debelo gumijasto cev???

matr jaz mam podvozje na gumi pa je notri od 8-12 barov pritiska... brez problema...

klima ne naredi takega pritiska. je prešvoh kompresor za to...

Mimogrede: v nekaterih delih sistema klime (hladilnik, lajtunge itd.) ob polni obremenitvi (vročina, visoki obrati) pritisk naraste tudi do 30 barov. 18 barov je pa normalni delovni pritisk.

v hladilniku ja... ne pa v ceveh o katerih je bilo govora. sicer pa tudi plastična cev prevlečena znotraj z teflonom lahko zdrži tudi krepko čez 150barov... fi je glede na to kakšn pritisk je dokaj majhen.
SlikaSlika

denzl
Nov uporabnik

Kraj: vodice

Napisal/-a denzl Ne jan 02, 2005 11:13 pm

sam tok vam bom povedal da cev sistem klime je pod pritiskom najmanj 10bar in lahko seze tudi do 28 bar.

se mi zdi da bi se lahko dala guma samo potem pa bi ratal problem kako bi stala guma na spojih pod taksnim pritiskom bi jih vrglo dol pa se ni dovgotrajno.sej dihtnge se pa menajo vsake tok cajta(po potrebi sej ni dozivjensko narjena klima)!

ce koga zanima za klime dela ena firma v spodnjih pirničah prov s klimami jih popravljajo in monterajo dodatno polnjijo pa na vseh vecjih servisih ker vsi avti imajo isti priključek za polnjenje klime.

sem jst to delu pa vem zakaj se gre
denzl

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jan 03, 2005 3:48 am

sigurn ne delajo teh cevk iz aluminija zarad tega da zgledajo leps.

pac guma ne odgovarja za klimo, odgovarja pa za zrak benz vodo olje ipd.

dvomim pa da se da klimo predelat in uporabt gumaste cevke, ker ce bi blo to tko, bi blo najmanj pol klim v avtomobilih z gumastimi cevkami.

denzl tisti prklucki k so za filat klimo, sta 2 priklucka, na enem je H na enem pa L . kaj to pomen? high/low? sam je cudn ker je H spodi L pa zgori.

aja pa se neki me zanima, baje da k ti nafilajo klimo, preverjo z uv lampo ce kje kj pusca, a to je res? pa ce je, a je varjanta da ti preverjo se predn dajo plin not ce klima dihta al ne?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov