Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Ne jan 02, 2005 4:00 pm

Asterix je napisal/-a:detektor bi bilo potrebno predelat, in sicer
1. da bi nazaj poslal informacijo 50 km/h ali
2. da ne bi nič nazaj poslal, ker potem cop vidi in mu napiše...
torej bi te mogo opozorit in žarke nekam dat...no, ne nazaj poslat...

Sej to je potem motilec, napiše mu napaka pri merjenju ko te začne meriti. Samo kaj ko so ti od včeraj prepovedani in sicer 120k sit +ODVZEM, tako da si skupaj na izgubi 200-250k sit.
Tu pa se vprašaš ali se ti izplača.
Torej bistvo, ( samo ) detektor ne pomaga ker ti zapisak ko je že prepozno, motilci pa se ne izplačajo razen če takrakrat ko te merijo ( in ti ga potem tudi vzamejo ) ne priletiš vsaj 100% čez omejitev.

LP Joseph

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jan 02, 2005 4:07 pm

@asterix:
ne gre to tko.

detektor ti sam pove da te nekdo obseva z radarjem. nc ne posilja nazaj, sploh pa ne more vsrkat radarskih valov.

radarski valovi se odbijajo od karoserije, in grejo nazaj, kjer radar na podlagi poti ki jo opravis recimo na sekundo, doloci tvojo hitrost.

z slepljenjem radarjev so se ze ukvarjale multi $$$ vojaske raziskovalne skupine in podobno.

prsli so pa do tega da mora bit zadeva da je za radar delno nevidna oblecena v posebno peno, ki delno upija, oziroma preprecuje odboj radarskih valov, in pa vsi robovi morjo bit ostri. to se uporabla na unih nevidnih bombnikih, samo tud ta letala letijo po t.i. radarskih luknjah, in ce zaidejo v snop radarja majo pac nekaj boljse moznosti da se jih ne opazi, sam nikakor pa niso 100% nevidni.

tko da radar preslepit se kr ne da tko simpl.
bolsa je natrenirana noga, ki ob pisku detektorja pohodi bremzo do omejitve :P

btw: josephe to kar ti pravs ni res. radar te more met neki cajta v snopu da ti zmeri hitrost, detektor pa zazna prvi kontakt radarja, tko da ce ti bremzas ko ti merijo hitrost, pride rezultat obcutno nizji.

aja pa se to, motilci radarja posiljajo iste signale kot radar, tko da dobi radar nazaj svoje odbojne+nove ki jih dela motilec in to ga zmede. to je cist logicno da je prepovedan.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jan 03, 2005 12:01 am

En zaminiv link glede radar detektorjev ;)
http://www.radarbusters.com/products/

BigG
Nov uporabnik

Radar detektor BEL VECTOR 995 .... Nov model, dela vrhunsko.

Napisal/-a BigG Pe jan 14, 2005 10:04 am

MacAudio je napisal/-a:Kje v SLO bi pa lahka detektor kupu? :lol:

Težko je dobit tale dober radar detektor, ampak vse se da. Jaz ga imam in mi je pomagal večkrat. Zrihtal sem si ga zelo težko ampak zdaj je v mojem avtu za 450€. Splača se. v Nemčiji stane 500€. Če je kdo zainteresiran lahko zriktam. Ima pa res najboljše teste in dela v vseh Evropskih državah. :D
Vsi za enega, eden za vse !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jan 14, 2005 10:12 am

glih učer sm gledu po tv pa je polcaj izrecno povedu, da so prepovedani motilci radarjev in tut detektorji
včasih ga je prodaju rapal zdej k so prepovedani ne vem
kolk so pa prepočasni lahko povem da me s pržganim še ni ustavu, mi je pa enkrat policaj žugal k sm bremzu iz 90 na 50, pa je točno vedu kolk je ura
lp

BigG
Nov uporabnik

Napisal/-a BigG Pe jan 14, 2005 10:17 am

kljukec je napisal/-a:glih učer sm gledu po tv pa je polcaj izrecno povedu, da so prepovedani motilci radarjev in tut detektorji
kolk so pa prepočasni lahko povem da me s pržganim še ni ustavu, mi je pa enkrat policaj žugal k sm bremzu iz 90 na 50, pa je točno vedu kolk je ura
lp

Se strinjam s tabo. Ampak vseeno pomaga in ga je glede na denarne kazni vredno kupit in imet v avtu. Kaj maš pa za en model. Jaz BEL VECTOR 995. Dela tudi na laser.
Zakon.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe jan 14, 2005 10:50 am

Detektorji NISO prepovedani. Samo motilci. Preberi ZVCP ... Če je to reku policaj, pač nima pojma ...
Slika

nicko
Nov uporabnik

Kraj: Bogu zad za ritjo

Napisal/-a nicko Pe jan 14, 2005 11:33 pm

BigG je napisal:
Težko je dobit tale dober radar detektor, ampak vse se da. Jaz ga imam in mi je pomagal večkrat. Zrihtal sem si ga zelo težko ampak zdaj je v mojem avtu za 450€. Splača se. v Nemčiji stane 500€. Če je kdo zainteresiran lahko zriktam. Ima pa res najboljše teste in dela v vseh Evropskih državah.

OJ,

Sej če bo dost naročil, a boš dobu / daw kakšn skupinski popust?

Jst naročam kar tega k ga maš ti ;)
PEUGEOT

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 14, 2005 11:40 pm

jakaracman je napisal/-a:Detektorji NISO prepovedani. Samo motilci. Preberi ZVCP ... Če je to reku policaj, pač nima pojma ...

povedal je tist majstr k je bil zadnič na trenjih, ne vem a je zadolžen za varnost na cesti- ne poznam priimka
to je reku pa na jasno in glasno
ti sodniku da maš lohka detektor pa me zanima kaj boš dosegu
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 14, 2005 11:44 pm

BigG je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:glih učer sm gledu po tv pa je polcaj izrecno povedu, da so prepovedani motilci radarjev in tut detektorji
lp

Se strinjam s tabo. Ampak vseeno pomaga in ga je glede na denarne kazni vredno kupit in imet v avtu. Kaj maš pa za en model. Jaz BEL VECTOR 995. Dela tudi na laser.
Zakon.

jst mam enga 4 leta starga BEL 840i pa kr dobr dela sam mal prevečkrat ob bankah, petrolih in mobitelih drgač je pa ql
fotr ga je kupu zase k je zmetu 100.000 sit v 1.5 mescev pa je dal še 100.000 pa kupu detektor pa ga niso več kot pol leta dubl. sam k sm mu ga pol jst spizdu pa so ga spet začel lovit :twisted:

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san So jan 15, 2005 12:25 am

Se pravi, da priporočate radar detekto in ne motilec, ki je prepovedan?? A je lahko ob levem stebričku montiran ali mora biti na sredini??Kje bi s e jih lahko dobilo pri nas?

Yagi-san

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jan 15, 2005 12:44 am

kje maš detektor je čist tvoja stvar
detektor vsaj moj se ko ga prižgeš sam nastavi (oddaljenost od šipe itd) pazt pa morš da je usmerjen naravnost naprej
lp

BigG
Nov uporabnik

Napisal/-a BigG Ne jan 16, 2005 12:47 pm

nicko je napisal/-a:BigG je napisal:
Težko je dobit tale dober radar detektor, ampak vse se da. Jaz ga imam in mi je pomagal večkrat. Zrihtal sem si ga zelo težko ampak zdaj je v mojem avtu za 450€. Splača se. v Nemčiji stane 500€. Če je kdo zainteresiran lahko zriktam. Ima pa res najboljše teste in dela v vseh Evropskih državah.

OJ,

Sej če bo dost naročil, a boš dobu / daw kakšn skupinski popust?

Jst naročam kar tega k ga maš ti ;)

Naročiš lahko !!! Jst jih že zdaj jemljem več komadov zato dobim nižjo ceno in ga zato naprej dam bolj pocen kot v Nemčiji. Če bi pa ti hotu vzet več komadov se bo pa dalo še verjetno kje kaj zmenit. Vse inf. na e-mail bg@email.si . Za vse resne kandidate komuniciram samo preko e-maila. In tud preko emaila dobiš navodila, kako si ga lahko kupiš. Nič zakompliciranega. :D

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne jan 16, 2005 4:16 pm

Kakšen signal točno pošilja radar. IR,EMW...kaj? Pomoje je dost da veš vsaj približno frekvenco in vrsto signala in bi lahko naredu oddajnik s takim signalom pa nek generator "šuma" ki bi kr na tem pasu skos oddajal. Ko bi te policaj meru pomoje tut nebi smelo napisat da je moteno ampak bi samo eno klobaso podatkov nazaj dobu. Recimo ker bi blo cel kup frekvenc inbi računal hitrost bi dobu ven an enkrat vse od 0 do nekaj 100kmh. . :lol: :lol: :lol: Al pa mogoče še kakšen "-" kje.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe Ne jan 16, 2005 10:43 pm

laserska pištola oddaja signal na 904nm. Odda ca. 256 signalov na sec. Samo pozor, če pištola zazna kakršn koli drug signal na tej valovni dolžini napiše da je signal moten in nadalnji potek policaja poznaš.
Tako da se z jammerji in podobnim sranjem je potrebno biti skrajno previden.

LP Joseph

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Po jan 17, 2005 12:15 am

pol najbolš če maš detektor in še motilec in ko te ustavi rečeš da te je rešil detektor ki ga lahko vidi na šipi in stvar rešena 8) ;)

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: Radar detektor BEL VECTOR 995 .... Nov model, dela vrhun

Napisal/-a BlackWind Po jan 17, 2005 12:24 am

BigG je napisal/-a:
MacAudio je napisal/-a:Kje v SLO bi pa lahka detektor kupu? :lol:

Težko je dobit tale dober radar detektor, ampak vse se da. Jaz ga imam in mi je pomagal večkrat. Zrihtal sem si ga zelo težko ampak zdaj je v mojem avtu za 450€. Splača se. v Nemčiji stane 500€. Če je kdo zainteresiran lahko zriktam. Ima pa res najboljše teste in dela v vseh Evropskih državah. :D

Mah fantje nogo iz gasa :) al pa cegu pod gas :) namesto na gas...pa bo ceneje :)
LP

aja da ne pozabm...zdele bi nam bolje prav prislo tole http://www.radarbusters.com/products/ph ... efault.asp mal poglejte:)

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Po jan 17, 2005 5:46 am

Ena zanimiva slikca iz gasilskega foruma (www.gasilci.org) , avtorstvo nad sliko ni znano:

Slika

Uporabniški avatar
zelkoow
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Provida in Kangoo-ji

Napisal/-a zelkoow Če jan 20, 2005 8:19 pm

Mene pa zanima če kakšen radar detektor zazna Provido, pa vse te avte ki se vozijo za teboj, al pa te ta nove Renault Kangoo-je!

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Re: Provida in Kangoo-ji

Napisal/-a Josephe Če feb 17, 2005 7:06 pm

zelkoow je napisal/-a:Mene pa zanima če kakšen radar detektor zazna Provido, pa vse te avte ki se vozijo za teboj, al pa te ta nove Renault Kangoo-je!

Lep pozdrav

za provide ni zaščite.
to je le "navaden" avto ki meri svoji hitrost, ki pa je vsej približno enaka tvoji in eto ga- kazen.

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov