Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe dec 31, 2004 3:48 am

šmeks je napisal/-a:
ja, sam jest sm pa slisov, da se volan, rocka za prestavljat,.... obrabijo zato, ker doloceni ljudje iz rok "spuscajo" nekaksno kislino, ki potem te plasticne dele hitreje razjeda!!! recimo poleti, ko se med voznjo clovek malo poti v roke, se pri teh ljudeh sproscajo s potenjem mocnejse snovi kot pri vecini ljudi!!!

hmm kaj pa stopalke...vse se s časoma obrabi...glede potenja rok ter nekakšna "kislina" jap prav si slišal...ampak to je samo pri ženskah pred menstro.

nop, vsi smo kisli ;)

svic pa mast k se tvori na povrzini koze, posebi rok pa nog, ma ph vrednost 4 do 5.5. neutralno je pa sele pri ph7.

drgac pa ce se s prstom dotaknes cistega bakra, takoj vids da si kisu :D

pr avtu je dost odvisn od kvalitete materjalov, na kksni cheap robi se hitr pozna.

pr avtu se da vidt zgonjenost po dost indikatorjih. drgac pa 50k km v tezavnih razmerah, al pa 150k km v netezavnih razmerah prevozeno, je prakticno isto.

ne se sekirat ce so km realni al ne, raj se sekiri da je vse drugo na mestu in tko ko more bit. po km gledajo ponavad bol laiki kot ne :)

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Po jan 03, 2005 11:44 am

_Jerry_ je napisal/-a:Kot je nekdo na BMW forumu napisal: Se najbolj zanesljiva naprava za dolocanje stevila kilometrov je t. im. "Jerrymeter"... :mrgreen:

Hehe....Jerry....se bom spomnu na tebe, ko bom avto kupoval :EE
pubi

Fenistil
Nov uporabnik

Napisal/-a Fenistil To jan 04, 2005 3:25 am

nop, vsi smo kisli Wink

svic pa mast k se tvori na povrzini koze, posebi rok pa nog, ma ph vrednost 4 do 5.5. neutralno je pa sele pri ph7.

Teoretično se strinjam. V praksi pa mam kolega, ki mu včasih posodim kitaro. Po treh dneh njegovega igranja se na spodnji strani strun naberejo mali hribčki zelenega oksida. Jaz sem prej iste strune igral tri leta, pa nikol nič. Po drugi strani pa ta kolega ne rabi deodoranta, ker se vonjave pri njemu ne razvijejo. Nekje v kemiji je ziher razlika. A sm mal OFF-TOPIC?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 04, 2005 4:12 am

ja sj pr ns to mal varira. sam je pa kisla osnova.

tist kar se tice pa zensk pa menstre, tist je totalno iz trte izvit.
glih pred casom sm brau obrazlozitev tega misljenja; ucasih pred kakim stoletjem, k je bla higiena se privilegij, so se zenske med menstro kej lule dotikale, pol pa ne z zadost razkuzenimi rokami mele opravka z mlekom. no to mleko se je pol zarad enih bakterij k so navzoce pri menstri, po hitrem postopku skisalo in od tod taki pregovori, oz prepricanja.

sam zdj v dobi dokaj kvalitetnih mil in bolse osebne higiene, se to naceloma ne dogaja vec.

mislm da ni offtopic ker je se vseen debata o skodljivih uplivih telesnih tekocin na avtomobilske notranje dele in pa mleko :D

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jan 04, 2005 6:23 am

Bom dodal še moje mišljenje glede kilometrine in ohranjenosti.
Poleg kilometrov je mogoče še bolj važen podatek o stanju avtomobila. Takoj lahko ugotoviš v eni minuti na primer, kako se je z avtom delalo. Koliko je kaj znucano, umazano, strgano, smrdljivo, opraskano, obuškano, ... in čeprav se lahko na ta prvi pogled lahko zelo zmotimo, če je avto temeljito očiščen od vseh strani, ampak če je zgonjen se tudi z odličnim čiščenjem ne da vsega skriti, poleg tega pa se vonj lepo ohranjenega avta ki še diši po novem razlikuje od vonja generalno očiščenega avta.

Naj navedem še primer http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=132030# ki očitno ne bo več dolgo, je pa oglas bil prisoten več mesecev in tudi ta avto je stal tam več mesecev in sem ga tudi v živo videl in je očiten primer zgonjenega in zasvinjanega avta. Prodajalec-posrednik se niti toliko ni potrudil, da bi avto globinsko očistil, čeprav imajo tudi čiščenje tam... in po mojem mnenju so bili podatki v oglasu lažnjivi, saj piše odlično ohranjen, garažiran, nekaramboliran ... pa ja da, iz uvoza je in vejo vse to, havba in blatniki spredaj pa strižejo, torej je bil obuškan, mogoče tudi zbit in šlampasto popravljen, konec koncev ko sem si ga ogledoval, je odločitev padla v prej kot 1 minuti, saj je pogrnil na celi črti.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv To jan 04, 2005 7:24 am

Fenistil je napisal/-a:
nop, vsi smo kisli Wink

Teoretično se strinjam. V praksi pa mam kolega, ki mu včasih posodim kitaro. Po treh dneh njegovega igranja se na spodnji strani strun naberejo mali hribčki zelenega oksida. Jaz sem prej iste strune igral tri leta, pa nikol nič. Po drugi strani pa ta kolega ne rabi deodoranta, ker se vonjave pri njemu ne razvijejo. Nekje v kemiji je ziher razlika. A sm mal OFF-TOPIC?

Zanimiv komentar ! Tudi jaz igram kitaro in ugotavljam, da mi strune dosti bolj oksidirajo kot kolegu s katerim sva včasih skupaj špilala; Opis oksidacije popolnoma ustreza tvojemu. Res zanimivo....še en dokaz, da smo si ljudje pač različni ;)
pubi

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To jan 04, 2005 6:33 pm

Prvi lastnik? :wink: Barabe... :EE

Sicer se pa s tabo popolnoma strinjam ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jan 04, 2005 6:54 pm

ena varjanta je tudi ta da pogledaš klučavnico za vžig kolko je podrsana z klučem.
samo pri tem moreš imeti malo izkušenj, pri tem se je treba pozanimat na kakšne razdalje
je bil avto vožen, poznam ljudi ki ti samo s tem ugotovijo približno km. tam se pa nikoli
nobeden ne spomne menjat ali bilo kaj narediti da se nebi videlo.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov