Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Po jan 03, 2005 2:22 pm

Pravkar sem prišel z dela v avtošoli, in moram rečt, da je razlika precejšnja in da nekateri res že malo pretiravajo. Danes so bile celo priložnosti ko bi avto šola lahko prehitevala osebna vozila :lol: , ko še jih do zdaj skoraj ni bilo. ... jaz sicer nimam nič proti, ker sicer v avtošolah prenašamo (smo) raznorazna izsiljevanja, prehiti nas obvezno vsak avto, pa še gleda te tako :evil: ko gre mimo... No, danes pa smo bili med hitrejšimi udeleženci v prometu :P .
Sicer pa sem se že v soboto po AC-ju peljal iz Ljubljane proti MB-ju konstantno 140km/h in me je samo en italjan prehitel.

LP!
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po jan 03, 2005 2:56 pm

Sm šu za Silvestrovo iz LJ do Moravc - srečal 3 patrulje in vse tri parkirane pred gostilno (tolk o kontrolah). :P

Vračal nazaj v LJ 2.1.05, ceste bolj kot ne prazne. Je blo pa fino nazaj, ko ni blo videt preseravanja. Vožnja čist normaln, jst nisem opazu, da bi kdo vozu počasnej od omejitev. Tokrat srečal dve patrulji (na cca 200 km). Avtoceste dokaj prazne, tako da sm stisnu, razen v predorih - tam pa striktno po omejitvah. Se je pa zgodilo, da ga je kak italjanček piču 220 in več.

Tko da je blo kr fino. Men to čist ustreza.

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Po jan 03, 2005 3:15 pm

LOL, kakšna beda je to zdaj...

Se peljem po šoli domov, vidim 300 metrov pred sabo tovornjak (vmes pa še 3 avti). Si mislim: "Damn, spet se bomo za tovornjakom cijazili..."
Fora je v tem, da tovornjaka nismo ujeli... :shock:

WTF? Folk fura 65-70km/h... kjer je 90. Hm?

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Po jan 03, 2005 5:25 pm

Se popolnoma strinjam. Folk je dobesedno "posran" ali kaj jim je ?? :evil: Tam kjer je omejitev 90km/h, pelje "i****" tudi 60 km/h. To pa Policaji ne bodo videl. In seveda ti lahko ob taki vožnji popustijo živci, mu blendaš, on pa buli v tebe.. :evil: :evil: :roll: :roll:
Pa ne bi rekel, da bi bil to star gospod ali gospa. V glavnem jaz osebno imam gospode "miličnike" v izredno slabi luči. Pred leti, mi je ob rutinski kontroli, "cepec" zažugal, da vas poznamo in da vas opazujemo, mislim......
:roll: :roll:
Za zadnji prekršek, sta se pa "frajerja" zlagala, da sem jima ob prehitevanju prišel v škarje, kljub temu, da je za mano šel še en prehitevat. Sodica, je bila na suočanju drugačnega mnenja. V glavnem, mene imajo zgleda na piki, tako da res ne vem, kako bo z novim zakonom.
Kaj recimo storiti v takšni situaciji, v kateri se ti dejansko godi krivica ? Kako po novem lahko sploh ukrepaš ?

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 5:41 pm

no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...no resno mene je strah sam stacionarnih radarjev za druge ni panike, folk pa je res too much posran..sam ko sem šu v soboto na vršič mau sprobavat zimske gume ( posledično tudi ročni pogon:))), sem vidu velik neumnosti pa noben od teh ni vozu prehiter in pol je kao hitrost razlog za tolk nesreč..ja valda...nikol

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 5:45 pm

večje kazni bodo rešile prekoračitve hitrosti in stem mnogo nesreč...ja pri 80 letnih babicah in dedekih :roll: :roll: :roll:

sux to...sem gledal trenja in je blo nekaj govora o teh ljudeh ki so krepko prekoračili hitrost in jih niso dobili...zdaj si mislijo da če bojo kazni zvišali da bojo oni bol počasi vozli...ma ja no...
slovenci bomo oz. vodstvo slovenije bo počasi hujše kot ameriško...

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 03, 2005 5:59 pm

Glede novga (kasiranja) zakona,
A MAJO PEŠCI TUT KAKŠEN FORUM :?:
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:00 pm

si se odloču da boš pešaču? :roll:

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 03, 2005 6:08 pm

FireSTORM je napisal/-a:si se odloču da boš pešaču? :roll:

nevem,moram ugotovit kakšne kazni so za pešce :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:10 pm

prehitra hoja...prekoračitev 1km/h na uro kazen 20.000sit na licu mesta :lol:

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 03, 2005 6:12 pm

FireSTORM je napisal/-a:prehitra hoja...prekoračitev 1km/h na uro kazen 20.000sit na licu mesta :lol:

nimam števca na čevljih:
olajševalna okoliščina
SlikaSlika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:17 pm

no danes sem izvedo eno zanimivo novico, kolko je tu resnice pa res nebi vedo, če mogoče že kdo ve o tem bo potrdil ali pa tudi ne...
baje da lahko greš v nemčijo na tako sloviti Nuernbergring ali kakorkoli se že to napiše, plačaš 14 EUR in se pelješ en krog z kerim avtom hočeš(svojim seveda)
baje pa imaš tudi eno izbiro da te prelepa deklica pelje en krog z BMW M5 en krog, dodatnih uslug ne nudi :P

tko sam mal offtopic za tiste kateri bi se radi izdivjali z avtom, kolko je tu resnice pa res nebi vedo...

no glede kazni pa...nebojo nič rešli z tem...

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po jan 03, 2005 6:18 pm

js nism posran.... morm prvo zakon prebrat...
:oops: :lol:
enivej, eh brezveze.... js lepo furam sam to... :P :D
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jan 03, 2005 6:19 pm

:lol: :lol: :lol:
Kok je smešn brat komentarje, glede varnosti cestnega prometa...Vsak, ki ima 2 minute cajta se ful spozna na to področje in govori o reštivah tega problema tako dolgo kolikor ga je folk pripravljen poslušat.
Ampak žal ni vse tko lahko, kot se sliši in vidi. Varnost prometa je Znanost enakovredna matematiki, fiziki, biologiji,... Je pa ta znanost specifična ker se tiče vsakega človenka, ki se giblje okoli, ali kot pešec, motorist ali voznik,... Tko da v ta nov zakon je bilo vloženih ogromno ur študij in tujih izkušen, vendar noben zakon ne učinkuje brez določenih dejavnikov. Pri nas je problem le v tem, da na tem področju intenzivno deluje samo MNZ oz. policija in nobeno drugo ministrstvo. Zato zgleda kot da ima policija od tega koristi, ko ustavlja folk. Pri varnosti cestnega prometa bi moralo sodelovati vsaj še Ministrstvo za zdravje, okolje in prostor, promet in zveze ter druge službe.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Po jan 03, 2005 6:22 pm

sou dons na faks in nazaj relacija poljanska dolina šk loka lj normalna vožnja ravno tako nazaj. Tko d kasne spremembe nism obcut. Edino zjutri je bla nenavadno prazna cesta samo 35 min od obcine v šk loki do faksa (FRI)
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:23 pm

BiMMER je napisal/-a::lol: :lol: :lol:
Kok je smešn brat komentarje, glede varnosti cestnega prometa...Vsak, ki ima 2 minute cajta se ful spozna na to področje in govori o reštivah tega problema tako dolgo kolikor ga je folk pripravljen poslušat.
Ampak žal ni vse tko lahko, kot se sliši in vidi. Varnost prometa je Znanost enakovredna matematiki, fiziki, biologiji,... Je pa ta znanost specifična ker se tiče vsakega človenka, ki se giblje okoli, ali kot pešec, motorist ali voznik,... Tko da v ta nov zakon je bilo vloženih ogromno ur študij in tujih izkušen, vendar noben zakon ne učinkuje brez določenih dejavnikov. Pri nas je problem le v tem, da na tem področju intenzivno deluje samo MNZ oz. policija in nobeno drugo ministrstvo. Zato zgleda kot da ima policija od tega koristi, ko ustavlja folk. Pri varnosti cestnega prometa bi moralo sodelovati vsaj še Ministrstvo za zdravje, okolje in prostor, promet in zveze ter druge službe.

ok ti si policaj...verjetno...
zdaj pa mi razloži to...
vzel bom primer sebe kot "norega" voznika in tebe kot pridnega cajca...
mimo tebe letim z nevem katerim avtom z recimo 180km/h brez tablic, ali pa z lakom za lase pošprejanimi da me ne moreš na radar dobit
seveda vsak butl vidi razliko med 180 in 50km/h in seveda prej kot si ti vžgal tistega focusa in prešaltal v prvo brzino, speljal in tako dalje sem bil že jaz uh uh daleč...nisi me dobil, sem prišel lepo skozi...nisem dobil kazni...nič...

kako bojo mene potem stavle višje kazni če me pa itak ne moreš dobit?

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 03, 2005 6:29 pm

FireSTORM je napisal/-a:
BiMMER je napisal/-a::lol: :lol: :lol:

ok ti si policaj...verjetno...
zdaj pa mi razloži to...
vzel bom primer sebe kot "norega" voznika in tebe kot pridnega cajca...
mimo tebe letim z nevem katerim avtom z recimo 180km/h brez tablic, ali pa z lakom za lase pošprejanimi da me ne moreš na radar dobit
seveda vsak butl vidi razliko med 180 in 50km/h in seveda prej kot si ti vžgal tistega focusa in prešaltal v prvo brzino, speljal in tako dalje sem bil že jaz uh uh daleč...nisi me dobil, sem prišel lepo skozi...nisem dobil kazni...nič...

kako bojo mene potem stavle višje kazni če me pa itak ne moreš dobit?

Sej ni treba laka, dost je že če si sin kašnga poslanca
al ministra, neenakost pred zakonom :x
SlikaSlika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:32 pm

ne saj se ne gre za to...
gre se za to, da marsikaterega niso dobli pri precej veliki prekoračitvi hitrosti, ne na radar in ne tako...

če bojo zvišali kazni se ta tip po vsej verjetnosti nebo vozil počasneje, k večjemu še hitreje da bi ga še težje dobli...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po jan 03, 2005 6:36 pm

Vrjemi veliko takih divjakov se dobi, sploh če se to zgodi v kakšnem mestu. Ne pozabite da patrulja ni samo ena, in da policija uporablja zveze za medsebojno komunikacijo. Drugače pa se da vse izvedet kdo je bil, kdo je vozil itd. Tisto kar vi vidite na cesti je začetek postopka o prekršku. Potem nadaljnega dela policije pa nobeden več ne vidi.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 6:41 pm

:roll: :roll: :roll:

zato pa se sosed od babice vozi že...hmm...tri ali štiri leta z neregistriranim avtom in brez izpita in ga še niti enkrat niso dobli ne?

ne me basat no...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov