Debate, ki niso vezane na ostala področja...

antonio
Nov uporabnik

Napisal/-a antonio Po jan 03, 2005 8:23 pm

FireSTORM je napisal/-a:daj ne nabijaj postov...

sem ti že zgoraj napisal kaj je ECON
z ECON izklopiš kompresor klime in ti piha tako kot pri vseh avtih ki nimajo klime
torej navaden ventilacijski sistem

tam kjer pa nič ne piše, to je pa verjetno da ti nastaviš kako močno naj piha in z kako temperaturo...

če pa ti samo na šipe piha pa je to za odroševanje šip...

No nisi lih ravno zadel avtomatska klima pomeni da ti skoz uravnava temperaturo v avtu z ukljopljenim kompresorjem ali brez. Kadar piše ECON kompresor ni ukljopljen in takrat ti ventilaciski sistem uravnava temperaturo s pomošjo zraka iz okolice in pomeni da se tudi ventilator uravnava samodejno ( po potrebi piha bolj ali manj), ko pa ti takrat sam premakneš ventilator se pa ta napis ECON izbriše, vendar se temperatura še vedno uravnava glede na izbrano (kokr je seveda sploh možno, odvisno od temperature v okolici), piha pa z tako močjo kokr pač teb paše.

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 8:38 pm

antonio je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:daj ne nabijaj postov...

sem ti že zgoraj napisal kaj je ECON
z ECON izklopiš kompresor klime in ti piha tako kot pri vseh avtih ki nimajo klime
torej navaden ventilacijski sistem

tam kjer pa nič ne piše, to je pa verjetno da ti nastaviš kako močno naj piha in z kako temperaturo...

če pa ti samo na šipe piha pa je to za odroševanje šip...

No nisi lih ravno zadel avtomatska klima pomeni da ti skoz uravnava temperaturo v avtu z ukljopljenim kompresorjem ali brez. Kadar piše ECON kompresor ni ukljopljen in takrat ti ventilaciski sistem uravnava temperaturo s pomošjo zraka iz okolice in pomeni da se tudi ventilator uravnava samodejno ( po potrebi piha bolj ali manj), ko pa ti takrat sam premakneš ventilator se pa ta napis ECON izbriše, vendar se temperatura še vedno uravnava glede na izbrano (kokr je seveda sploh možno, odvisno od temperature v okolici), piha pa z tako močjo kokr pač teb paše.

HVALA, koncno en k zna razlozit tko k treba.

lp

PS. " ne nabiji postov" ...dej ne mi pametvat prosm, sej jih morm zarad tebe FIREstorm
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 03, 2005 8:40 pm

Dejte se ljudje mal zadrzat preden pisete take neumesne komentarje :evil:

Gelde klime je tako kot je ze vecina povedala, pa kljub vsemu se nihce ni tocno zadel.
AUTO mislm da vse stima sam.
ECON izklopi klimo(kompresor) ventilator pa se vedno dela. Lahko tudi sam nastimas kam nej piha zrak, kako topel in s kaksno mocjo. Ce pa bos vklopil pihanje na sprednjo sipo, ali zaprto krozenje zraka bo napis ECON zginil in mislim, da se bo prizgal kompresor za hlajenje zraka (tudi ce je zunaj mrzlo), da bo susil zrak, da se sipe ne bodo zarosile.

Ce pa AUTO kdaj ugasne klimo pa ne vem, niti ne vem ce je kompresor ugasnjen ko nic ne pise, vem samo, da kompresor ne dela, ce pise ECON.

Ce se ti rosijo sipe, vklopi pihanje zraka v sprednjo sipo, nujno brez ECON nacina.
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 8:40 pm

a zarad mene moreš tri poste zaporedoma napisat?
zarad mene ne moreš napisat vse v en post? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ok bom pa še jaz malo žaljiv in napadalen ti klošar en!
oprosti ker ti hočem pomagat preklet i****!

Mate je napisal/-a:Dejte se ljudje mal zadrzat preden pisete take neumesne komentarje :evil:

Gelde klime je tako kot je ze vecina povedala, pa kljub vsemu se nihce ni tocno zadel.
ECON izklopi klimo(kompresor) ventilator pa se vedno dela. Lahko tudi sam nastimas kam nej piha zrak, kako topel in s kaksno mocjo. Ce pa bos vklopil pihanje na sprednjo sipo, ali zaprto krozenje zraka bo napis ECON zginil in mislim, da se bo prizgal kompresor za hlajenje zraka (tudi ce je zunaj mrzlo), da bo susil zrak, da se sipe ne bodo zarosile.

Ce pa AUTO kdaj ugasne klimo pa ne vem, niti ne vem ce je kompresor ugasnjen ko nic ne pise, vem samo, da kompresor ne dela, ce pise ECON.

Ce se ti rosijo sipe, vklopi pihanje zraka v sprednjo sipo, nujno brez ECON nacina.

kaj sem pa jaz povedal za ECON?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jan 03, 2005 9:04 pm

no, zdaj se pa sklofite.... :roll: :oops: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 9:15 pm

FireSTORM je napisal/-a:a zarad mene moreš tri poste zaporedoma napisat?
zarad mene ne moreš napisat vse v en post? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ok bom pa še jaz malo žaljiv in napadalen ti klošar en!
oprosti ker ti hočem pomagat preklet i****!

Mate je napisal/-a:Dejte se ljudje mal zadrzat preden pisete take neumesne komentarje :evil:

kaj sem pa jaz povedal za ECON?

Tvoja kultura je na LOW LEVEL vidim! Pac " SELJAK"!

Se pa vidi da vprasanje ni tko preprosto...ker vsak drugac odgovori... ajde dost o tem! Nej en zaklene tole!

LP
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

ant
Novinec

Napisal/-a ant Po jan 03, 2005 10:46 pm

Bom še jst razložu, ker mamo čist isto stvar v corsi;

AUTO-avtomatsko uravnava temparaturo, ki jo nastaviš sam
ECO- klima je izklopljena in imaš navaden ventilator
opcije: >auto - samo uravnava
>sam nastavljaš hitrost ventilatorja in sam nastavljaš temparaturo(pri tem se izklopi funkcija auto)

Če ni izbrana nobena opcija niti auto niti eco > deluje klima ampak je ventilator izklopljen > zato moraš nastaviti hitrost ventilatorja

Tazadna funkcija pa je proti rošenju sprednje šipe: ko jo priklopiš je ventilator na max, vendar ga lahko zmanjšaš in pustiš v tem položaju če želiš. Ko še enkrat pritisneš isti gumb se povrne v prvotno stanje.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 04, 2005 8:24 am

FIrestorm: ce je tistole letelo name, se ti opravicujem, ker nisem mislil tvojih neumesnih komentarjev, ampak unih v stilu "a nimas knizce", "zakaj ne gres na servis". Forum je konec koncev le za to, da se nekaj vprasa in dobi cim bolj enostavne odgovore s cim manj truda.

No, ce kdo se vedno ne zastopi nej se enkrat prebere vse konkretne poste te teme, pa bo jasno, kako je.

Je pa res, da se moras vsaj malo poglobiti, predno ti rata jasno, kako deluje, se posebej ce se "ucis" med voznjo.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov