Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Sr jan 05, 2005 3:03 am

mistervegas je napisal/-a:
maddog je napisal/-a:
Imperium je napisal/-a:Hm, če malo pomisliš omejitve 70km/h na tistem odseku ni zato, ker:
- je vse skup še vedno v fazi gradnje

Ja nevem kdo se dela tam kaj, z nadaljnjo gradnjo so rekli da bodo nadaljevali cez nekaj let. To je verjetno tipicni slovenski balkanizem, ker je nekdo prelen, da bi umaknil ali pa dodal prometne znake. Primer Kamnica pred kaksnimi 3 tedni, kjer so delali nekaj ob cesti ... Znaki 40 so bili tam se kak tedn po delu ... Nevem v cem je problem znak postavit ko se zacne delo in ga umaknit po delu ...

problem je v tem da si nekdo more roke umazat. Ali pa skifelci jih podkupuvlejo da stojijo duže znaki da lahko z radarjom stojijo in kasirajo

Nikol ne veš kaj se dogaja v naši prelepi državici vse je možno :roll: drugač pa so na tisti obvoznici idiotsko postavljeni znaki tam nikol ne pelem manj kot 70.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Sr jan 05, 2005 10:46 am

borut007 je napisal/-a:Se mi zdi, da je celo pot po Cesti proletarskih brigad omejitev tudi 50. Večkrat jih vidim, kako pri vojašnici strelajo z radarjem. Torej lahko pričakujemo 50km/h tudi na Teznem?

Čez Proletarske brigade je omejitev 50 km/h ja.
Slika

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Sr jan 05, 2005 11:20 am

50 Km? Nimam besed.
To je res za kozlat.
Omejitve so stare kot človek.

anonimus
Nov uporabnik

Re: Mariborska postavitev predpisov - ZA KOZLAT

Napisal/-a anonimus Sr jan 05, 2005 11:36 am

Courage™ je napisal/-a:No, tisti ki ste z Maribora ziher veste, da so na novo odprli obvoznico od koroškega mosta do borove vasi... In jaz danes tam peljem nobenga nikjer lepo 70 ko mi na cesto skoči škif pa seveda da pihat pa kazen 30 flik in 1 kaznska točka... Zaj pa mene zanima pri pi*ki mili materni kak je lahko na 4 pasovnici kjer ni nobene bajte nikjer same njive okoli omejitev 50... Pa to ne more človek verjet u piz*u mater da se najdejo pras*ce vedno tam ko najmanj koga ogrožaš a tam ko pa banda nori skoz mojo vas po 130 tam pa ni nobenga...

V pizd* mater naj grejo zakoni pa vse skup, jaz bom avto prodal. Razumem da nabijejo kazni za naselja pa to, samo naj me nea fu*ajo ko se po 4 pasovnici s korso peljem 70.

PS: Je bilokaki način da se pritožim na kazen ??!

Bom tko napisu:

Sicer omenjnega mariborskega odseka niti slučajno ne poznam, ampak v novem ZVCP-ju je popolnoma jasno napisano da je (citiram 32. člen) "Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena, je pozidano območje ob cesti, ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vključujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti, ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom."

Se pravi tkole - če na tistem odseku ceste kjer ti je bila izmerjna hitrost ni nobene hiše oz. drugih zidanih objektov, križišč, itd. potem v tem primeru NE GRE ZA NASELJE in zato je tudi kazen nesprejemljiva... :?

Jast bi se PRITOŽIL NA POSTOPEK POLICISTOV, ter podal zahtevo za sodno varstvo v zvezi s plačilnim nalogom...
;) ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 05, 2005 11:37 am

PA FOLK DEJTE ŽE ENKRAT SPREGLEDAT, DA JE TO SAM NABIRANJE DENARJA V PRORAČUN - U LUBLANI SE ISTO DOGAJA(TRZINSKA OBVOZNICA), ZDEJ V MARIBORU ISTO - PA KDAJ BOSTE DOJEL, DA NAŠIM POLITIKOM IN DIREKTORJEM POLICIJE NI ZA VARNOST V PROMETU, AMPAK ZA NABIRANJE DENARJA V PRORAČUN - POTEM PA POLICAJE POŠILJAJO NA TAKA BUTASTA MESTA. ČE BI JIM BILO ZA VARNOST, BI NA NAJNEVARNEJŠIH ODSEKIH MORAL POTEM STAT SKOR 24/7, DA BI SE TAM ZMANJŠALO ŠTEVILO NESREČ.
s TAKIMI STVARMI, DA USTAVLJAJO IN DAJEJO KAZNI NA ODSEKIH, KI SO RAVNI IN KI SO 4 PASOVNICE SAMO DOKAZUJEJO TEZO, DA JE VSE SAMO ENO NABIRANJE DENARJA ZA SEDAJ JANŠEV PRORAČUN. čE BI BLO JANŠI KEJ DO FOLKA, BI TA ZAKON SPREMENIL, ALI PA ZAČASNO OMEJIL, MU JE PA SAMO ZA BOGATAŠKE - TEM PA JE UKINIL 50% DAVEK IN GA NADOMESTIL Z 20% - OBA ZAKONA - ZAKON O DAVČNI POLITIKI IN ZVCPP PA STA BILA SPREJETA SKORAJ ISTOČASNO.

BANANA REPUBLIKA!!!
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Sr jan 05, 2005 11:45 am

@nebivedu...
vemo, da je to nabiranje denarja za državo. Samo na živce nam gre način nabiranja tega denarja. Naj raje obdavčijo razna avtorska dela in pa managerska bonuse. Kot pa dvignejo kazni in obdavčijo študentska dela. Avtorska dela so vredna nekaj milijonov, bonusi managerjev pa nekaj deset milijonov. Tko, da tole z Policijo ni najbolj pametno, institucijo ki ima že tako slab glas pri ljudeh so pahnili še v slabšo luč... Policaji iz dežja pod kap. Njim tud ni lahko.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 05, 2005 11:46 am

anonimus je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:No, tisti ki ste z Maribora ziher veste, da so na novo odprli obvoznico od koroškega mosta do borove vasi... In jaz danes tam peljem nobenga nikjer lepo 70 ko mi na cesto skoči škif pa seveda da pihat pa kazen 30 flik in 1 kaznska točka... Zaj pa mene zanima pri pi*ki mili materni kak je lahko na 4 pasovnici kjer ni nobene bajte nikjer same njive okoli omejitev 50... Pa to ne more človek verjet u piz*u mater da se najdejo pras*ce vedno tam ko najmanj koga ogrožaš a tam ko pa banda nori skoz mojo vas po 130 tam pa ni nobenga...

V pizd* mater naj grejo zakoni pa vse skup, jaz bom avto prodal. Razumem da nabijejo kazni za naselja pa to, samo naj me nea fu*ajo ko se po 4 pasovnici s korso peljem 70.

PS: Je bilokaki način da se pritožim na kazen ??!

Bom tko napisu:

Sicer omenjnega mariborskega odseka niti slučajno ne poznam, ampak v novem ZVCP-ju je popolnoma jasno napisano da je (citiram 32. člen) "Naselje, v katerem je hitrost omejena v skladu s prvim odstavkom tega člena, je pozidano območje ob cesti, ki ga sestavlja več stanovanjskih stavb, ki tvorijo prostorsko celoto, v kateri se pešci in vozila lahko vključujejo v promet na tej cesti preko dovoznih poti, ulic, trgov, parkov ali drugih javnih površin. Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom."

Se pravi tkole - če na tistem odseku ceste kjer ti je bila izmerjna hitrost ni nobene hiše oz. drugih zidanih objektov, križišč, itd. potem v tem primeru NE GRE ZA NASELJE in zato je tudi kazen nesprejemljiva... :?

Jast bi se PRITOŽIL NA POSTOPEK POLICISTOV, ter podal zahtevo za sodno varstvo v zvezi s plačilnim nalogom...
;) ;)

Glej rdečo barvo...kako je pa s tem pol? :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 05, 2005 11:50 am

hja desničarska politika je jeba! bomo videli kako bodo poskrbeli za ceste, ki so v slabem stanju, za ureditev prometa, ki je v katastrofalnem stanju in kako bodo poskušali izboljšati kulturo nekaterih modelov na cesti :?: :D
Fahren bis der Arzt kommt!

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 05, 2005 11:57 am

Slide je napisal/-a:
anonimus je napisal/-a:Naselje vključuje tudi dele ceste znotraj pozidanega območja, ob katerih ni stanovanjskih stavb. Meje naselja morajo biti označene s predpisanim prometnim znakom."

Glej rdečo barvo...kako je pa s tem pol? :?

Nesmisel... Si že kdaj videl pozidano območje ob katerem ni (stanovanjskih) stavb?? OK, lahko so tud druge stavbe oz. objekti... V tem primeru je tuki luknja, ker je natančno določena do morajo biti stanovanjske stavbe... Še bolj pa je če ni čist nobenih ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 05, 2005 12:02 pm

Avalon je napisal/-a:@nebivedu...
vemo, da je to nabiranje denarja za državo. Samo na živce nam gre način nabiranja tega denarja. Naj raje obdavčijo razna avtorska dela in pa managerska bonuse. Kot pa dvignejo kazni in obdavčijo študentska dela. Avtorska dela so vredna nekaj milijonov, bonusi managerjev pa nekaj deset milijonov. Tko, da tole z Policijo ni najbolj pametno, institucijo ki ima že tako slab glas pri ljudeh so pahnili še v slabšo luč... Policaji iz dežja pod kap. Njim tud ni lahko.

Sej zato sem pa napisal, da direktorji policijskih postaj pošiljajo policiste na taka butasta mesta.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 05, 2005 12:14 pm

Na Jesenicah je že eno leto(!) obvoznica okoli mesta v izgradnji (valda, delavca ni nikoli nobenega tam) - no, in ta 200 meterski popolnoma ravni odsek ima omejitev ne 50, ne 40 ampak kar 30! Seveda tam policisti ustavljajo, en teden pred novim letom so bili kar cel dan tam in kasirali... občina še vedno v letu dni ni uredila pred to ravnino nevarnega ovinka, na katerem je nato pica raznašalec pred mesecem dni povozil dve ženski (mamo in hčerko)... tako da 50km/h na mariborski štiripasovnici ali 30km/h na ravnem odseku jeseniške ceste spada vse pod eno in isto - banana republiko.

Aja, še ena kritika gre na to, da glavna cesta proti Kranjski Gori na odseku Hrušica še vedno ni bila prenovljena (ker je en pametn ***** dal žlindro za podlago cestišča) in da nam k imamo avte izvenserijsko spuščene, uničuje vsakodnevno podvozje in povzroča nezadovoljstvo... zakaj moramo že na LPP/RTI delat homologacijo, kajti trše/nižje podvozje NE ustreza NAŠIM cestam in ne obratno!
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Sr jan 05, 2005 12:54 pm

Hm, glede tega se niso nic pogovarjali takrat v Trenjih ne ? Ko je blo o novem zakonu ... Skoda, da je bila najpomembnejsa tema alkohol in obilo nesrec zaradi "neprilagojene hitrosti".

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 05, 2005 1:10 pm

Seveda, to nikoli ne bo v poročilih RTV ali POPTV (če nekdo prdne v LJ je takoj prenos v ŽIVO), vendar kot internet medij postajamo močnejši od "starih" načinov obveščanja... tudi firma, ki proda ogromno avtomobilov v Sloveniji nikoli ne bo v medijih očrnjena ali objavila vpoklic zaradi serijskih napak, ker lobirajo tako da glava peče... no, pozabil so na internet medije, kot je naš portal, ki privabljajo ogromno "gledalcev"... zato nam pošljite čimveč materiala, ki ga je vredno objaviti in ne - vaši prispevki NE bodo romali v koše urednikov!
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jan 05, 2005 1:36 pm

RegY je napisal/-a:največja finta pa je, da na mostu prej, ko je isto 4-pasovnica pa je 70

potem za tem križiščem, v katerem je pa bila pred kratkim odprta pa še verjetno niso prbili znakov (?) :?

most je res 70, cele proleterske pa 50

ampak...za mostom...po logiki ze 50 - splosna omejitev hitrosti pac, naselje
tisti znak 70 pa velja samo do prvega krizisca enakovrednih cest...ki jo mas na studencih pri semaforju :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr jan 05, 2005 5:10 pm

dobek je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:največja finta pa je, da na mostu prej, ko je isto 4-pasovnica pa je 70

potem za tem križiščem, v katerem je pa bila pred kratkim odprta pa še verjetno niso prbili znakov (?) :?

most je res 70, cele proleterske pa 50

ampak...za mostom...po logiki ze 50 - splosna omejitev hitrosti pac, naselje
tisti znak 70 pa velja samo do prvega krizisca enakovrednih cest...ki jo mas na studencih pri semaforju :P

Jaaaaa, to maš prav AMPAK. Po križišču na Ptujski cesti je vedno znova postavljen nov prometni znak, tak da po moji logiki bi tudi tu mogo bit postavljen. Glej če se pelješ čez most od štuka proti borovi vasi greš mimo ŠOLE, tam je kao omejitev 70, pol pa pride križišče, in tam normalno da neboš vozo kot podivjan, ker maš čet 20 metrov spet križišče. Tam je nedvomnljivo da niti ne moreš met preko 50km/h not... PO TISTEM KRIŽIŠČU pa maš ravnino kjer ne levo in ne desno nimaš nobene hiše, morem se pa strinjat da je tukaj krožni promet, AMPAK, spet ta ampak, spet bi mogla tu bit tabla tak ko je tabla na teznem, da se moreš v KROŽNEM PROMETU vozit 40.

Tak zakon majo po celi avstriji, to veste najbolj tisti ki ste se kdaj peljali v Graz po stari cesti. Tam je vedno omejitev 70, pred krožnim pa 40. In pazi ti naše škife, postavijo se V KROŽNI PROMET v odsek ki še ni dokončan in tam ti ustaviš avto nasredi križišča in ob pol osmih zvečer ko greš na zmenek s punco PIHAŠ.

Lepo vas prosim, če je to naš novi zakon potem hvala lepa avta ne rabim. Ampak pazi to! Nikoli se ne prepiram s policaji, če vem da sem naredo prekršek, tudi takrat ne ko je prekršek sumljiv, ampak mi je včeraj film pokno ko sem vido da b***** v avtu ne znata niti novih zapisnikov izpolnit. 15 minut je pisal pol a4 lista, 5 minut je čital da vidi kaj sploh piše na listu, tam ko piše kak dolgo ma kaznovani vozniški staž LL MM je ded napisal namesto kolko let in kolko mescov 2002 10... Samo pobral sem papirje pa se odpelo domov.

Pritožba bo ziher letela, vem da nebo nič s tega ampak ne morejo se delat norca.. Aja pa naj še povem da medtem ko sem 15 minut zmrzoval, on pa je direktorsko sedel v avtu in pisal je mimo z polnim gasom pripelo en z golfom 1 brez auspuha, in naš vrli policaj ni niti migno z oko. mene pa j**e v glavo ker sem se z avtom ko več ko 70 tak ne gre (se opravičujem lastnikom) pelo po 4 pasovnici 70, za mano in pred mano pa ni blo žive duše.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr jan 05, 2005 5:17 pm

Morem še pa nekaj dodat. Samo naj nea jamrajo naši vrli politiki da je preveč prometnih nesreč in preveč smrtnih žrtev na cestah. Tak dolgo ko se bojo policaji delali norca ne cestah iz ljudi, namesto da bi iskali voznike formul in raznoraznih bolidov po cestah, pijanih in zdrogiranih tak dolgo bomo ena izmed vodilnih držav kar se tiče prometnih nesreč.

V decembru je v Rogozi in v okolici (dravski dvor, miklavž) umrlo 7 ljudi. 3 je so umrli na ovinku kjer smo pred skoraj 4 leti sami doživeli hudo prometno nesrečo (ovinek je na cesti kjer je omejitev 90 km/h, na obeh straneh ceste je gozd, ovinek je pa skoraj 90 stopinjski. tu se zgodi 1 prometna nesreča na mesec - huda), 2 sta umrla v petki ki jo je vozo pijan fant brez izpita, 1 mladoleten na mopedu brez čelade. za enega pa vem samo posredne podatke in nebom raje pisal.

Policaji ne lovijo raznoraznih mulcov brez čelad, ne lovijo divjakov ki pijani sedejo za volan, in ne lovijo frajerev ki se zleknejo čez oba zica tolko da se jim komaj glava vun vidi, pa mislijo da če se bo tak vlego prek zica da bo njeogov polo poleto...

namesto da bi na odseku kjer je umrlo že najmanj 20 ljudi, na cesti skozi gozd kjer je omejitev 90 km/h in je nepregleden ovinek v levo skoraj 90 stopinjski postavli znake ki omejujejo hitrost oni postavijo to na 4 pasovnici in the middle of nowhere...

k*** PA TAKA DRŽAVA!
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Sr jan 05, 2005 5:53 pm

lenivec je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
namesto da bi na odseku kjer je umrlo že najmanj 20 ljudi, na cesti skozi gozd kjer je omejitev 90 km/h in je nepregleden ovinek v levo skoraj 90 stopinjski postavli znake ki omejujejo hitrost oni postavijo to na 4 pasovnici in the middle of nowhere...

žal to ne prinese dnara v blagajno

kaj a 20 trupl pa ga prinese ?
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov