Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Če feb 27, 2003 11:23 pm

jest sm to sam doma nardil !
btw... v prirpavi je clanek kako to sam doma nardis.... writend by ME
samo pocakajte da se odpre oddelek za pisanje clankov..
V8 POWER

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Pe feb 28, 2003 4:27 pm

Ej Technoboy, vidim da si ti mal štromarja. Mene tud zanima kako si to izpelov (home made). A mi lahko kej na mail pošleš (mal v grobem)?

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 01, 2003 8:32 am

zdej je ze ene par vas poslalo željo in sm se odloču napisat članek na portalu ki prihaja.. tko da boste o vsem obveščeni ( cez kakšen mesec)
V8 POWER

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell So mar 01, 2003 8:33 am

se pa zavedajte da bo do home made.. po funkciji pa tist kar sem napisal.. in tistega o sledenju nism cist zihr :) pomoje mors zato kaksno clanarino kje placat...
V8 POWER

dolenc
Novinec

Re: Re: Mobilni daljinski nadzor Ris

Napisal/-a dolenc So mar 01, 2003 10:46 am

[quote="matcho"][quote="clio"]
CENA TAKEGA SISTEMA JE:
-sistem RIS,podatkovni kabel,mobitel,polnilec 50.000 SIT
-Samo sistem RIS in podatkovni kabel 30.000 SIT

Men se tud zdi malo majhna cena, posebej, ker sem se ravno zadnjič zanimal pri Farmelu v NM o sistemu Buba (hrvaški) pa še en slovenski model, ki delata na enakem principu (kontrola vozila preko oz. s pomočjo GSM-a) pa sta bila oba sistema cca.100.000 SIT. :shock:

Clio: dej mi po mailu ( andrej1977@volja.net ) pošlji kaj več o tem "tvojem" sistemu, aja mam GSM Sony Ericsson T 65 - bo dober?[/b]

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

RIS!

Napisal/-a clio (proton_freak) So mar 01, 2003 8:34 pm

Mobilni daljinski nadzor Ris
Področja uporabe Mobilni daljinski nadzor – Ris je kot nalašč za vse tiste, ki želijo pregled in nadzor nad stvarmi - ne samo okoli njih, temveč tudi tam, kjer oko ne seže. Z Ris-om lahko preprosto nadzorujete osebni avtomobil ali hišo, morda vikend oziroma počitniško hišico na morju. Lahko pa ga uporabite tudi kot nadzor delovanja
majhnih elektrarn, vodnih zajetij, toplotnih postaj, različnih avtomatskih ali polavtomatskih postrojenj ne glede na njihovo oddaljenost. Mobilni daljinski nadzor je namenjen varovanju objektov in stvari pred nepovabljenimi obiskovalci.
V takšnih primerih vam informacija (alarm), ki v nekaj sekundah prispe do vas in se v obliki kratkega sporočila (SMS) izpiše na vaš mobilni telefon, omogoči pravočasno
ukrepanje. Prav tako je Ris namenjen nadzoru delovanja strojev in naprav s spremljanjem pomembnih dejavnikov (izpad napajanja, povišana temperatura ali tlak, vdor vode v prostor...), ki bi lahko povzročili nepravilno delovanje, okvaro stroja ali celo izpad sistema.V kolikor vas bolj kot varovanje zanima možnost krmiljenja različnih porabnikov na daljavo, je Ris prav tako prava rešitev za vas.
S pomočjo kratkih sporočil (SMS), ki jih pošljete s svojega mobilnega telefona, lahko vklopite luč, črpalko za zalivanje vrta ali ogrevanje. Prav ako lahko zaprete vodo, izklopite alarmno napravo ali hladilno skrinjo. Skratka možnosti je ogromno in vsak
dan se pojavi še kakšna nova.Ko bo Ris prejel vaše kratko sporočilo in ga prepoznal, bo pričel izvajati to, kar ste mu naročili. Po končanem opravilu vas bo o tem
obvestil s kratkim povratnim SMS sporočilom.
Mobilni daljinski nadzor - Ris je naprava, ki vam javi določeno obvestilo v obliki SMS
sporočila na vaš mobilni telefon. Lahko vas obvesti o vsem kar želite vedeti o vaši hiši,vikendu, osebnem avtomobilu...
Prav tako je Ris naprava, ki ji lahko s pomočjo SMS sporočila naročite, da opravi nekaj v vašem imenu (vklopi ogrevanje, zalije vrt, izklopi črpalko...).

Delovanje Ris je vaše podaljšano oko in roka istočasno. Varuje in nadzoruje stvari,
stroje in naprave, ki ste mu jih zaupali. Pri svojem delovanju Ris potrebuje mobilni telefon, s pomočjo katerega komunicira z vami. Področje kjer uporabljamo Ris-a mora biti zato pokrito z GSM signalom! Komunikacija med vami in Ris-om poteka izključno preko kratkih sporočil (SMS).
Ris napajamo z akumulatorskimi baterijami ali s pomočjo polnilca podobnega polnilcu za mobilni telefon. Istočasno z napajanjem Ris-a se dopolnjuje tudi baterija mobilnega telefona tako, da lahko le-ta deluje neprekinjeno. Tudi brez tipal ne bo šlo. V kolikor želimo varovati prostor pred nepovabljenimi obiskovalci bo verjetno potreben IR senzor gibanja. Odprtost vrat ali oken zaznamo z magnetnimi senzorji.
Za tipanje temperature, vlage, tlaka, dima, pomika... bo prav tako potrebno
uporabiti ustrezna tipala. Ne glede na uporabljena tipala je potrebno pred uporabo Ris programirati tako, da bo deloval v skladu z vašimi ukazi. Potrebno je določiti, kaj naj piše v kratkem sporočilu, ki ga boste prejeli na vaš mobilni telefon, ko bo določen senzor zaznal stanje alarma. Prav tako je potrebno določiti, kaj bo pisalo v kratkem sporočilu, ki ga boste poslali Ris-u z namenom, da namesto vas opravi določeno stvar.
Sporočila in ukaze določite sami in po vnosu le-teh v oba mobilna telefona je
Ris pripravljen za delovanje. Za vsako dodatno informacijo ali pomoč
se obrnite neposredno na proizvajalca. Telefonska številka in Epošta sta
zapisana spodaj.
Tehnični podatki Cenik (cene vključujejo DDV)
Napajalna napetost od 9 do 18 VDC
230 VAC, 50Hz ob uporabi polnilca
Poraba < 2 VA
Delovna temperatura 0°C do 50°C
Temperatura skladiščenja -20°C do 70°C
Dimenzije ohišja 100 x 60 x 30 mm
Material ohišja ABS
Masa 120 g
Vhodi - (digitalni) 4 x *
Izhodi - (digitalni) 4 x *
* Na željo kupca so lahko vhodi tudi temperaturni ali analogni (0-10V).
- RIS (s podatkovnim kablom in polnilcem) 30.000 SIT
- RIS (s telefonom, SIM kartico, podatkovnim kablom in polnilcem) 50.000 SIT
PROF.EL
Ptujska 301k, 2000 Maribor, Slovenija
Tel: (02) 46 14 367
Faks: (02) 46 13 504
Epošta: igor.godec@amis.net
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) So mar 01, 2003 8:38 pm

TechnoBoy je napisal/-a:se pa zavedajte da bo do home made.. po funkciji pa tist kar sem napisal.. in tistega o sledenju nism cist zihr :) pomoje mors zato kaksno clanarino kje placat...

Kdo je sploh rekel sledenje oni ti lahko po gsm signalu najdejo kje se avto nahaja in katerega omrežja!TechoBoy ti kar delaj home made!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax So mar 01, 2003 8:43 pm

clio kat to maš ti to podjetje sem blizu doma pa se lahko osebno oglasim, samo kje točno je to? proti miklavžu?
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Napisal/-a WhiteCell Ne mar 02, 2003 11:48 am

clio je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:se pa zavedajte da bo do home made.. po funkciji pa tist kar sem napisal.. in tistega o sledenju nism cist zihr :) pomoje mors zato kaksno clanarino kje placat...

Kdo je sploh rekel sledenje oni ti lahko po gsm signalu najdejo kje se avto nahaja in katerega omrežja!TechoBoy ti kar delaj home made!

mislsm ce bi su na polcijo pa prosu da sledijo signal... pa gres so simobila al mobitela kjer mas pac kartico in ti izsledijo kje je bil pac mobitel nazadnje logiran na keri Bazni pstaji..
neki tacga..
nism se pac spuscal u podrobnsti..
bi pa tut to uganko resil ce bi hotu samo nimam namena...

jest sm pac ce mi GSM napise ALARM... tavelk kol uzamem in laufam do avta :twisted: :twisted:
V8 POWER

Mustang_Girl
Novinec

Kraj: Mars

Napisal/-a Mustang_Girl Po mar 03, 2003 1:54 pm

En moj kolega pa ful obvlada elektroniko in te zadeve in si je kar sam naredu alarm za avto pa povezavo. Je reku, da ga bo cenej pršlo n ga je res. Je oblubu, da bo tut men za normaln znesek ko dobim avto, če ne bo imel alarma. Bomo videli, če se splača.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Po mar 03, 2003 11:24 pm

Mustang_Girl je napisal/-a:En moj kolega pa ful obvlada elektroniko in te zadeve in si je kar sam naredu alarm za avto pa povezavo. Je reku, da ga bo cenej pršlo n ga je res. Je oblubu, da bo tut men za normaln znesek ko dobim avto, če ne bo imel alarma. Bomo videli, če se splača.

Pa kaj vam je mene ne zanima kdo bo in kdo je to sam naredil!Pa ne grajat to da je zanič da se ne splača da si lahko sami naredite ja hvala bogu da si!A sem komu rekel da to MORA kupit!Jaz sem samo ponudil in če koga zanima bo kupil!KAJ VAM PA JE!!! :o

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Clio

Napisal/-a GT4turb0 Sr mar 05, 2003 11:00 am

Clio: Pošlji mi mail ker me ta stvar kar zanima (urossimcic@volja.net). Nisi pa odgovoril če je to atestirano in priznano-zavarovalnice ti dajo popust pri kasko zavarovanju proti kraji če imaš alarm.

Uporabniški avatar
s3ker
Nov uporabnik

Kraj: Vsepovsod in nikjer

Re: Clio

Napisal/-a s3ker Sr mar 05, 2003 4:35 pm

GT4turb0 je napisal/-a:Clio: Pošlji mi mail ker me ta stvar kar zanima (urossimcic@volja.net). Nisi pa odgovoril če je to atestirano in priznano-zavarovalnice ti dajo popust pri kasko zavarovanju proti kraji če imaš alarm.

Pri kasko zavarovanju imaš nekaj popusta, če imaš slučajno vgrajen avtoalarm, samo ne vem pa točno kolko to pride. Je pa tudi odvisno od cene avtomobila, vrste kasko zavarovanja, itd.
Nobody is perfect, I'm nobody!

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Re: Clio

Napisal/-a clio (proton_freak) Če mar 06, 2003 11:12 am

GT4turb0 je napisal/-a:Clio: Pošlji mi mail ker me ta stvar kar zanima (urossimcic@volja.net). Nisi pa odgovoril če je to atestirano in priznano-zavarovalnice ti dajo popust pri kasko zavarovanju proti kraji če imaš alarm.

Kako je z zavarovalnico nevem a-test pa mora imet drugač nesmeš tega prodajat!

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Sr jun 08, 2005 11:28 pm

A je kdo to zdej upedenu? Zanima me, če se zadeva splača zmonterat na skuter...lihkar sm si ga namreču kupu, in ne bi rad da prehitr zamena lastnika, sploh brez mojega dovoljenja ali vednosti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov