Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Ne jan 09, 2005 5:22 pm

Zato pa obstaja urad za varstvo potrošnikov, ampak tukaj pa nič ne morjo, vsaj nvm kako bi lahko to preprečili. A naj grejo nadzarovat vsak avto ki ga sprejme vsaka avtohiša v Sloveniji? Nemogoče da se bi to prevrtevanje kiloletrov popolno odpravilo.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover Ne jan 09, 2005 5:25 pm

Demo je napisal/-a:Zato pa obstaja urad za varstvo potrošnikov, ampak tukaj pa nič ne morjo, vsaj nvm kako bi lahko to preprečili. A naj grejo nadzarovat vsak avto ki ga sprejme vsaka avtohiša v Sloveniji? Nemogoče da se bi to prevrtevanje kiloletrov popolno odpravilo.

Ja to negre tud ce bi hotl pa mam ocutek da se jim j**e za to

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Po jan 10, 2005 9:53 am

Kaj ste navalili,kera avtohiša... vse avtohiše vračajo števce,še posebej pa tiste ki uvažajo avte iz tujine,jest vam dam primer nevem točn kak se imenuje važn zdj so pooblaščeni za ople so pa na dolenjski že praktično pr rudniku če greste iz centra na desni strani, potem naprimer avtodelta,ke je fotr prodal avto oziroma dal v c eno za novga,avto je mel 230000km,čez dva dni sm vidu ta avto v oglasniku pa na netu in je mel na števcu 160000km. :D
Fantja to vse trgovine delajo,sprijaznte se s tem
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI Po jan 10, 2005 10:32 am

Goljufanje pri kilometrih nikakor ni v redu, vendar kupci hočejo (hočemo) avte z malo kilometri. Pred pol leta sem prodajal vectro z 254000km. Kilometri so bili realni, avto pa zelo dobro ohranjen, brez poškodb, suha mašina (za Ople seveda) itd.. Ko sem napisal v oglas te kilometre ni klical nihče. Oglas brez kilometrov - vsak, ko je slišal za kilometre je odložil slušalko. No, na avto sejmu sem avto prodal v petih minutah enemu preprodajalcu za katerega sem prepričan da je obrnil števec nazaj za 100.000 in na avtu zaslužil 100 jurjev...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Po jan 10, 2005 10:45 am

STABI je napisal/-a:Goljufanje pri kilometrih nikakor ni v redu, vendar kupci hočejo (hočemo) avte z malo kilometri. Pred pol leta sem prodajal vectro z 254000km. Kilometri so bili realni, avto pa zelo dobro ohranjen, brez poškodb, suha mašina (za Ople seveda) itd.. Ko sem napisal v oglas te kilometre ni klical nihče. Oglas brez kilometrov - vsak, ko je slišal za kilometre je odložil slušalko. No, na avto sejmu sem avto prodal v petih minutah enemu preprodajalcu za katerega sem prepričan da je obrnil števec nazaj za 100.000 in na avtu zaslužil 100 jurjev...

Ja prijatelj zalostno je to,ampak je*iga treba je zasluziti!Tako bi lahko naredil tudi ti in bi ti imel dodatnih 100.000SIT,pa ne me zdaj napati,ker vem da bi sigurno 70% forumcev to naredilo!Vsekakor pa ni prijetno kupiti taksen avto!No dokler neves tako ne boli! :lol:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Ne feb 27, 2005 5:55 pm

kako se pa vrača analogne števce?
Vem da se da nekaj z "bormašino" narest sam kako??=

Uporabniški avatar
Japan tuning
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a Japan tuning Ne feb 27, 2005 6:20 pm

:D Ni treba nc na "bor masino" samo malo rocnih spretnosti i n potrpljenja !! Na odpadu kupi kaksen stevec in se lahko za poceni denar navadis kako pa kaj !! Vem da ni prov ampak sej veste vsi to delajo !! Zato pa kupi avto od znanca ce se le da !!
Cim hitreje skozi ovinke !!!

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Ne feb 27, 2005 6:41 pm

in kako spreten moram biti(na kakšen način?)

Uporabniški avatar
Japan tuning
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a Japan tuning Ne feb 27, 2005 6:49 pm

Ja mirne roke predvsem tko da ne iztaknes kaj prevec ubistvu cesa nepotrebnega !! Uglavnem vem da moras odstraniti vbistvu izakniti os na kateri so vrtece se stevilke na eni strani ali obeh in nato pocasi in nezno jih razdvojis med sabo (kolute z stevilkami) in nastavis na zeljeno st. prevozenih km. !! Pazi predvsem na to da bos imel vse st. lepo poravnane v vrsto ker cene se ocitno vidi da je bilo nekaj delano na stevcu ker stevilke nise v cisto ravni liniji, pa se to je da zna tudi rahlo "prasketati" med voznjo v samem stevcu, med voznjo seveda !! Pri vsem tem pazi da ne pustis veliko ocitnih znakov ko bos stevec jemal ven in seveda na vijake !! Pa veliko srece!!
Cim hitreje skozi ovinke !!!

Uporabniški avatar
[SALE]
Nov uporabnik

Kraj: Prevalje

Napisal/-a [SALE] Ne feb 27, 2005 7:35 pm

Jaz sem mel na Avtohiši Renault prakso in sem velikokrat gledal kako se lepo sučejo kilometri nazaj :x
NI VAŽNO AL JE RDEČA AL JE BJONDA SAM DA JE HONDA!!! :]

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Ne feb 27, 2005 7:46 pm

hja, načeloma bi to lahko veljalo za goljufijo in preslepitev kupca!

in če bi se te zadeve prijavljale in tudi drago kaznovale, bi se stanje počasi izenačilo tistemu v tujini!

je pa res, tud jst se bojim kilometrov in z njimi povezanih stroškov...pač slabe izkušnje.

verjamem samo še, če vidim, potrjeno servisno knjižco in v njej lepo napisane vse servise od začetka do datuma, pol pa obiščeš dotični servis in preveriš resničnost podatkov v računalniku.
-in ja vem, da se jih da dobiti za malo denarja.

zaenkrat se je pač treba zanest na dobro intuicijo, poznanstva ali pa temeljit pregled avtomobila!

nikakor pa ne zagovarjam tega in tega sam še nisem naredil in tudi ne mislim :!:

lp

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Ne feb 27, 2005 8:42 pm

To prevrtavanje je nevarno... saj je vse povezano s servisi in pazi zdaj to če ti nekdo iz 120KKm prevrti na 70KKm pomeni da še ni "čas" za veliki servis (jermen in vse ostale kuzlarije...) in posledice so lahko prov hude.
Jaz bi takim hekerjem potrgu roke :evil:
Majo pa nekateri avti vgrajeno v števcih servisne intervale, te se bojda ne dajo hekat, ker ti na servisu samo odkljukajo da je bil servis opravljen.
Kaj to pomeni? Avto ki je iz 120KKm prevrten na 70KKm ima lahko že 2x odkljukan servis, to pomeni da ne bi imel opozorila pri servisnih intervalih vse do 120KKm. :P Takrat si lahko prepričan da tvoj avto pri nakupu ni imel 70KKm :x
I feel very Olimpic today

tomsub
Nov uporabnik

Kraj: Lj.

Napisal/-a tomsub Ne feb 27, 2005 9:00 pm

Lepo te prosim !!! Vse se da pa če verjameš ali ne.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne feb 27, 2005 9:16 pm

rešitev je preprosta
velika kazen - 10 000 000
lepo inšpektor kup auto z čez 200 000 km, ga poslikajo, skopirajo prometno itd
ga prodajo avtohiši

čez 3 dni ga odkupjo nazaj, unim pa napišejo kazen

next...
pol čez kšn mesc se pa spet vrneš in spet isto nardiš (drug auto, drug prodajalc)

u roku enga mesca maš dost keša za proračunsko lukno, pou preprodajalceu pa na kant spravš
sploh, če delaš akcijo na večih mestih naenkrat
podpis

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Po feb 28, 2005 9:31 am

imilet1 je napisal/-a:kako se pa vrača analogne števce?
Vem da se da nekaj z "bormašino" narest sam kako??=

Voz se rikverc tolk časa da prideš na željene kilometre... :lol:

Matr, kaj je zdej ta forum ratu.... :x :evil:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Po feb 28, 2005 9:53 am

V Postojni so ene 20 vecter dti (avtohiša) pripeljali iz italije pa čudite
se zdaj temu vse so imele 18000 Km stare so pa bile 2 leti
Halo pa koja budala nasede na tako foro :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po feb 28, 2005 11:04 am

lublancan je napisal/-a:rešitev je preprosta
velika kazen - 10 000 000
lepo inšpektor kup auto z čez 200 000 km, ga poslikajo, skopirajo prometno itd
ga prodajo avtohiši

čez 3 dni ga odkupjo nazaj, unim pa napišejo kazen

next...
pol čez kšn mesc se pa spet vrneš in spet isto nardiš (drug auto, drug prodajalc)

u roku enga mesca maš dost keša za proračunsko lukno, pou preprodajalceu pa na kant spravš
sploh, če delaš akcijo na večih mestih naenkrat

Upam da tole pride kmalu v prakso... lahko pa da bomo tudi člani naredil en preizkus v kakšni avtohiši ;) če se kakšen izmed vas z rabljenim avtom in veliko kilometri odloča za staro-za-staro oz. staro-za-novo, nam sporočite ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po feb 28, 2005 1:17 pm

Folk današnje čase čist preveč gleda na kilometre ko pa je 100 stvari bol pomembnih kot to. Samo zdej tolk folka prevrtuje števce da če prodajaš avto z realnimi kilometri že noben noče kupt. Ko vidš kakšenga Audija al BMW-ja starga par let in se že po opremi vidi da je iz nemčije (navigacija, avtomatik,TV,xenoke.... Takih avtov se pr nas ni veliko prodalo) pa ma manj kot 100.000km. Brezveze gruntat da so realni kilometri. Posebaj ne ko greš na mobile.de in vidš taki letniki avtomobilov pa skor vsi čez 200.000km in marsikater pošteno čez 200.000km.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po feb 28, 2005 1:41 pm

A če ma servisno knjigo (potrjeno do konca ipd) je kul, ali te lahko tudi tle naserjejo?

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Po feb 28, 2005 2:22 pm

Ja vračanje števcev je normalna stvar oziroma čista praksa že pri nas, js morm na svojem tudi 1500km vrnit nazaj.ZAKAJ?
Zato ker mi je števec za kilometrino crknu, in sm moral kupit drugi števec.Ta drugi števec ima 130000km prevoženih, js pa imam realno 111000km zato moram pač ta novi števec nazaj vrnit da bom mel realne kilometre noter, cena za vračanje števca pri enem mehaniku kme bo koštala 1000 sit.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov