Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Pe jan 07, 2005 6:53 pm

To je obup. Zdaj samo še znake gledam in na števec. Ceste sploh več ne porajtam.
Vsakih 100 m drugačna omejitev, pol se pa drži tega, če se lahko.
Če je to varna vožnja, pol sem jaz osel.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jan 07, 2005 6:55 pm

Največ fpra teh radarjev je pa tista k je tut clakson reku. Lahko se pelješ pjan, brez izpita, z razbitim ukradenem avtom pa še pjan ko svina .....važn da ne greš prehitr pa je vse dobr. :lol: :lol: :lol: :lol:

Samo pomoje ti radarji ne bojo slikal počasnejših od 150kmh. Tako da se bo nakak še dalo žvet. Samo vsen je to čista bedarija. Pomoje so regionalke bolj nevarne kot Ac . naj tam radrje postavjo. Na Ac če je nesreča je zarad kakšenga bedako ki obrača al pa na kakšnih dovozih pa izvozih. se da kje dobit podatke kolk je nesreč res zarad norenja po AC. Realnih zarad hitrosti pomoje hudo malo.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Pe jan 07, 2005 7:05 pm

sej tko je v resnici .. policaj nesme utavt avta k ne nardi prekrška .. zakaj bi? razn če je lako akcija to pa... ali kakšna druga akcija. Sm pa biu priča eni hudi sceni ko je mojga frenda izsilu hrvat iz ceste .. je imel srečo da je biu samo travnik. :huh:
PaPy

Slika

Chef
Nov uporabnik

Napisal/-a Chef Pe jan 07, 2005 7:13 pm

policaj nesme utavt avta k ne nardi prekrška

Aja, od kdaj pa to? Saj lahko vedno reče, da se mu je zdelo vozilo sumljivo itn... Včasih jim je pač dolgčas in nadlegujejo vse po spisku, razen tistih ki vozijo avtomobile visokega cenovnega razreda.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe jan 07, 2005 7:26 pm

dejan84 je napisal/-a:Jst sploh ne bom šou nove tablce delat.
Sm zdele v dveh dneh ugotovu, da je kr priročno... (dons ponoč bom šou kr dirkat mem stacionarcev :lol: )

NE! k te lohk u rit počjo!!!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Sunshine
Novinec

Napisal/-a Sunshine Pe jan 07, 2005 7:56 pm

Kaj pa če se bo najdel pacient, ki bo šel te škatle uničevat? a so tok trpežne? npr. za kakšno bombico? :vc

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jan 07, 2005 8:15 pm

Sunshine je napisal/-a:Kaj pa če se bo najdel pacient, ki bo šel te škatle uničevat? a so tok trpežne? npr. za kakšno bombico? :vc

Sploh ni treba nekih bomb pa mehanskih poškodb delat. Zlo simpl je pravzaprav glede teh kamer in elektronike. Vse so namreč opramljene z CCD čipom ki ima določeno toleranco. Ergo, če usmeriš dovolj močen laserski žarek (mogoče tudi navaden laser pointer) skuriš CCD čip v kameri, ker so ful občutljivi na tako močno koncentriran snop svetlobe.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Pe jan 07, 2005 8:18 pm

INFINITI je napisal/-a:
Sunshine je napisal/-a:Kaj pa če se bo najdel pacient, ki bo šel te škatle uničevat? a so tok trpežne? npr. za kakšno bombico? :vc

Sploh ni treba nekih bomb pa mehanskih poškodb delat. Zlo simpl je pravzaprav glede teh kamer in elektronike. Vse so namreč opramljene z CCD čipom ki ima določeno toleranco. Ergo, če usmeriš dovolj močen laserski žarek (mogoče tudi navaden laser pointer) skuriš CCD čip v kameri, ker so ful občutljivi na tako močno koncentriran snop svetlobe.

Sedaj se postavlja vprašanje kje najti takšnega pacienta. Drugače pa imajo v Nemčiji izjemno majhen odstotek prometnih nesreč na avtocesti, ki so povzročene zaradi prevelike hitrosti, pa je hitrost načeloma neomejena. Namesto, da lovijo hitre voznike naj lovijo zanič voznike, tiste, ki z izsiljevanjem prednosti povzročijo nesreče.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jan 07, 2005 11:43 pm

[ŠiPa ST] - PaPy je napisal/-a:sej tko je v resnici .. policaj nesme utavt avta k ne nardi prekrška .. zakaj bi? razn če je lako akcija to pa... ali kakšna druga akcija.

To ni res...basta :!: V Sloveniji te lahko ustavi tudi zaradi kontrole dokumentov če mu paše...to ni Amerika :!:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 08, 2005 3:30 pm

Na AC bi po mojem mnenju mogl dost bl gledat na druge vrste prekrske kot pa na preveliko hitrost. Na avtocesti prakticno ni moznosti, da ti otrok skoci pred avto al pa da kar naenkrat nabases na srno, na koga ki se vkljuceuje s stranske ceste... Pustimo ob strani bika na AC :P . Velik vecji razlog za nesrece so ljudje, ki ne spostujejo predpisov kot je voznja po skrajno desnem pasu, uporaba vzvratnih ogledal, ustavljanje na AC, voznja v napacno smer, voznja vzvratno ker fali odcep, .... To pa za sabo potegne izsiljevanje, prehitevanje po desni, nenadno mocno zaviranje, .... Verjetno nas je ze vecina prehitela koga po desni, ki se kljub takim in drugacnim znakom ni umaknil. Seveda bo v obeh primerih zelo verjetno kriv tisti, ki bo pripeljal 150 km/h, ne pa un, k se pr 110 odloci zapeljat na prehitevalni pas ne da bi pogledal v ogledalo pa tud tisti ne, k bo vozu 110 po prehitevalnem pasu ob prostem voznem pasu. Vsaj slisal se nisem za noben primer, ko bi bil kdo za tak nacin voznje kaznovan. O kaznih s provido je pa dosti za slisati.
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 08, 2005 4:59 pm

no ja za brez omeitev bi mogle bit nase ac mal bol popedenane, sam tm do 160 bi blo pa na kksnih odsekih z lahkoto pomoje.

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Kraj: Mars, The City Of Vipers

Re: pretiravanje z radarji

Napisal/-a Drey #24 So jan 08, 2005 5:17 pm

PhoenixX je napisal/-a:...do leta 2007 bo baje 38 stacionarnih praznih ohisij za radar...od tega 6 polnih...misljo pokrit celotn avtocestni kriz...nej gre U PM pa tak sistem...folk bo zafrustriran cjazu po avtocestah 120 km/h...zaspal od dolgcasa...stare babice bojo vozile pa 90...mislm da gre vse v napacno smer! :cry:

lp

Bomo šli šraufat kutje... pa da vidmo kere so poune kere pa ne.. pa še unih ustalih 6 nardimo prazne :P :lol: :lol: :lol:
8)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So jan 08, 2005 5:18 pm

Gorenjka bi lahko konstantno bila neomejena, z izjemo ostrejših zavojev pri izvozu za Tržič - pa še tam sem mirno zvozil z 250... Nasploh naše avtoceste sploh niso slabe, vendar so nekateri šoferji popolnoma nesposobni. Btw, danes popoldan je bilo glede teh kazni nekaj stvari rečeno tudi na Radiu Slovenija, kjer so se zavzemali za izobrazbo voznikov, ne pa za slepo višanje kazni.

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man So jan 08, 2005 5:56 pm

hm kva pa EMP za unicevanje teh skatel. Sej EMP kokr je men znano zjebe elektronske sisteme. Se prav naložiš to zadevo na enga starga tamčka k itak nima nobene elektrike
pa k gres mim te skatle enostavno sprožiš pulz

:) 8)
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jan 08, 2005 5:59 pm

Pa crknejo vsi avtomobili v radiusu kok neki sto metrov. :D Si pa frajer me zanima kako bi Policija to pojasnila in kako bi POPTV to objavil... UFO?? 8)
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jan 08, 2005 6:08 pm

PureTNT je napisal/-a:
... Drugače pa imajo v Nemčiji izjemno majhen odstotek prometnih nesreč na avtocesti, ki so povzročene zaradi prevelike hitrosti, pa je hitrost načeloma neomejena. Namesto, da lovijo hitre voznike naj lovijo zanič voznike, tiste, ki z izsiljevanjem prednosti povzročijo nesreče.

to da hitrost ni omejna, je uglavnem med minhnom in studgartom
pa to samo 3. pas
sej ni velik takih autocest, na vzhodnem delu sploh ne

pa u nemčiji majo mau bolši vozni park in tud nesreče niso usodne
170 z yugotom al pa petko al pa kšnim bolšim autom ala golf 4 je velka razlika
podpis

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM So jan 08, 2005 7:25 pm

PureTNT je napisal/-a:Gorenjka bi lahko konstantno bila neomejena, z izjemo ostrejših zavojev pri izvozu za Tržič - pa še tam sem mirno zvozil z 250... Nasploh naše avtoceste sploh niso slabe, vendar so nekateri šoferji popolnoma nesposobni. Btw, danes popoldan je bilo glede teh kazni nekaj stvari rečeno tudi na Radiu Slovenija, kjer so se zavzemali za izobrazbo voznikov, ne pa za slepo višanje kazni.

Sam sem pa mislil, da bom umrl od smeha, ko je napovedovalec govoril o prigodku z avtoceste, ko je policijsko vozilo peljalo 90 KM/h in potem se je za njim nabrala kolona, ker ga nihče ni upal prehitet, ker ni bil prepričan ali je tam 130Km/h ali je res samo 90 Km/h kot so vozili policaji :D

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So jan 08, 2005 8:17 pm

SCH-MM je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Gorenjka bi lahko konstantno bila neomejena, z izjemo ostrejših zavojev pri izvozu za Tržič - pa še tam sem mirno zvozil z 250... Nasploh naše avtoceste sploh niso slabe, vendar so nekateri šoferji popolnoma nesposobni. Btw, danes popoldan je bilo glede teh kazni nekaj stvari rečeno tudi na Radiu Slovenija, kjer so se zavzemali za izobrazbo voznikov, ne pa za slepo višanje kazni.

Sam sem pa mislil, da bom umrl od smeha, ko je napovedovalec govoril o prigodku z avtoceste, ko je policijsko vozilo peljalo 90 KM/h in potem se je za njim nabrala kolona, ker ga nihče ni upal prehitet, ker ni bil prepričan ali je tam 130Km/h ali je res samo 90 Km/h kot so vozili policaji :D

He he! Sam sem doživel obratno zadevo. Po trzinski obvoznici sem za policijsko Astro vozil 150 km/h (!), s tem da sva šla mimo marice, ki je merila promet pri Petrolu (!!!). Sam tam nikoli ne vozim več kot 80, tako da je bilo to prav zanimivo doživetje.

to da hitrost ni omejna, je uglavnem med minhnom in studgartom
pa to samo 3. pas
sej ni velik takih autocest, na vzhodnem delu sploh ne

pa u nemčiji majo mau bolši vozni park in tud nesreče niso usodne
170 z yugotom al pa petko al pa kšnim bolšim autom ala golf 4 je velka razlika

Vem, da je veliko avtocest omejenih, ampak saj govorimo o glavnih avtocestah (kar naše avtoceste so - sicer so tudi edine :) ). V Nemčiji vozni park tudi ni kdovekaj, sploh ne na vzhodu. Se strinjam, da so Vzhodni Nemci napram zahodnjakom še bolj zanič vozniki kot nekateri naši... Se pa najbolj zabavam kadar z avionom letim v Frankfurt in potem opazujem avtoceste - ko avto po levem pasu nemoteno pelje vsaj dvakrat hitreje kot ostali, ne da bi mu kdo zapeljal na njegov pas. 170 km/h z Yugotom ali R5 ne boš doživel, morda po števcu. Sicer tudi 170 km/h samih po sebi ni neka velika hitrost, zares se začne šele nad 180... Bi bilo pa lepo, da bi država namesto da z davki dviguje cene novih avtomobilov, davke znižala, poostrila kriterije glede tehnične ustreznosti avtomobila in s tem pomagala pri dvigovanju nivoja voznega parka.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jan 08, 2005 9:56 pm

PureTNT je napisal/-a:He he! Sam sem doživel obratno zadevo. Po trzinski obvoznici sem za policijsko Astro vozil 150 km/h (!), s tem da sva šla mimo marice, ki je merila promet pri Petrolu (!!!). Sam tam nikoli ne vozim več kot 80, tako da je bilo to prav zanimivo doživetje.

Takih priloznosti je pa zelo veliko. Tud sam sm ze dostkrat pelu za policajem 120 kjer je bla omejitev 80... tud 140 smo se ze peljal pod golovcem... tud v enosmerno so ze sli (v napacno smer) in tud 90 cez prehod za pesce, kjer je omejitev 60. Zanima pa me, kam lahko te policijske krsitve sporocis.
Enkrat sem klical na 113, da je policaj pelju v enosmerno pa prej ignoreru dvakrat omejitev 60, ... pa sem dobil vprasanje v odgovor, ce vem, kam so bili namenjeni. Ker sem odgovoril ne, mi je prijazni sogovornik precej grdo nazaj zabrusil "Pa vam jest povem. Na nujni voznji so bli!" In je butnu dol. :roll:
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So jan 08, 2005 10:07 pm

Mate je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:He he! Sam sem doživel obratno zadevo. Po trzinski obvoznici sem za policijsko Astro vozil 150 km/h (!), s tem da sva šla mimo marice, ki je merila promet pri Petrolu (!!!). Sam tam nikoli ne vozim več kot 80, tako da je bilo to prav zanimivo doživetje.

Takih priloznosti je pa zelo veliko. Tud sam sm ze dostkrat pelu za policajem 120 kjer je bla omejitev 80... tud 140 smo se ze peljal pod golovcem... tud v enosmerno so ze sli (v napacno smer) in tud 90 cez prehod za pesce, kjer je omejitev 60. Zanima pa me, kam lahko te policijske krsitve sporocis.
Enkrat sem klical na 113, da je policaj pelju v enosmerno pa prej ignoreru dvakrat omejitev 60, ... pa sem dobil vprasanje v odgovor, ce vem, kam so bili namenjeni. Ker sem odgovoril ne, mi je prijazni sogovornik precej grdo nazaj zabrusil "Pa vam jest povem. Na nujni voznji so bli!" In je butnu dol. :roll:

To, da si gre ogledat poškodbo na parkirišču ali kakšno podobno malenkost je sicer službena vožnja, definitivno pa ni nujna, sploh če nima prižganih luči. Naslednjič ga poduči o tem malem dejstvu, me zanima kako bi odreagiral. Seveda ne odobravam "lovljenja" policije, ker so tudi oni ljudje, vendar vseeno ni pošteno, da je njim to dovoljeno samo zato, ker so uradne osebe, naravnost hinavsko pa se mi to zdi, ko tako vozijo prometniki, ki ti potem pridigajo o prometni varnosti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov