Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jan 10, 2005 6:42 pm

killah bee je napisal/-a:sam ne vem , če cena res ne bo tolk padla,ker ta avto je v končni fazi velik strošek,
tisti ki kupuje ladjo in ki ima denar zanjo si bo kupil kvečjemu novo,tak avto je težko prodat pol naprej,zato so cene takih avtov dokaj nizke,razlog->ne gre v prodajo

sploh pa je prišel čas ko bo folk vedno bolj varčeval in si ne bojo kupovali takih avtov,ki bi jih komaj dohajali s stroški,posledično ne bo kupca,in cena bo še nižja ;)

nej me popravi kdo,če se motim,samo tako je moje razmišljanje

LP Killah bee

Se podpišem. Te avte je težko prodat zato pa majo nisko ceno.

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Po jan 10, 2005 6:43 pm

darkdog! kot prvo... če mislš stroj zamenat za kravo... te bom pojedu... drugo... če prodaš kliota te bom pojedu! ti si v ta avto vložu kolk... 3, 4 leta? denarja neomejeno.. zj pa to prodajat! pa dej ne se*i s takm no, a si šel po poti heroina pa si u stanju omotičnosti... ok to je bla moja pridiga, drugač pa mi je osebno najlepši A6, bmwji so mi masplošno (o.k. razen nove M3) po zunanjosti grdi, dobra stvar je RWD... samo useen kliota ne zamenj!

LP Matic

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 10, 2005 6:47 pm

Ti darkpes :D a pa je bmw edina izbira? k jst nevem jst sm gledu mal saabe pa volvote mislm da to tut niso kj prevec slabi avti :) kokr vem so pa te ladije tko bl uzdrzljive in se nekvarjo tolk plus manjse masine s tem tudi manjsa reg in poraba :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jan 10, 2005 6:51 pm

Audi je res zuni lepši in ne zgleda tako star samo notr mi je pa BMW bolj carski. Pa pomoje dokler ne pride nova sedmica ven tale avto ne bo velik cene zgubu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jan 10, 2005 6:55 pm

andrej777 je napisal/-a:Audi je res zuni lepši in ne zgleda tako star samo notr mi je pa BMW bolj carski. Pa pomoje dokler ne pride nova sedmica ven tale avto ne bo velik cene zgubu.

jo je že do zdaj, kolk :roll: -> velik,ogromno, in tako bo šlo na vzdol , verjem

črnikuža, ti jo privoščim z veseljem, se pa ne strinjam s tem,da daš stran Cliota

10x premisli, kaj boš naredu,če pa jo kupš pa en krog velja :D ;)
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 10, 2005 7:02 pm

killah bee je napisal/-a:...se pa ne strinjam s tem,da daš stran Cliota
....10x premisli, kaj boš naredu...)

Sam to pa res. PRedstavi si tak scenarij tvojga kliota bo dubu kak mulc k bo z njem se tm neki foleru a to je tvoje lasnorocno delo clovek a se ti zavedas da je tvoj klio unikat??? nevem res jst sm seb reku ce si tko upedenam avto kt ti mi bo magar pred bajto zgiu kt pa da kdo drug sluz na moj credit :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 10, 2005 7:05 pm

Pri kolegu doma imajo dva BMW 750, iste serije kot na prvi sliki, identična, črna. Oba so kupil rabljena, s tem da prvi dela kot urica 96 letnik in 260k km, drugi pa je imel ob nakupu 60k km (novejši letnik), jih pa zaj*** od prvega dne.

Pri prvem imajo porabo ob normalni vožnji 16 litrov, pri drugem pa odkar ga imajo poraba 19-20 litrov. So hodil po servisih pa odkrival toplo vodo,... Na koncu so ugotovil da dela na 11 cilindrov in da je popravilo predrago, tko da jih cenej pride da kr tko naprej terajo.

Poznam pa še nekoga, ki ima A8 2,5 TDI in je ves navdušen nad porabo, ki naj bi bila do največ 9 litrov.

AMPAK KAJ SO TO AVTOMOBILI!!!!!!!!!! :shock: :shock:

Uf je stroj, sam na servisu zaračunajo 5 jurjev da samo zrak pod haubo zamenjajo.

Pa problem pri teh avtih je to, da velikrat kej crkne. Pač star avto in pol plačaš da si črn. Recimo temu tipu z Audijem, je crknlo neki v zvezi s parkirnimi senzorji zadaj. Plačal je 140 jurjev za popravilo. Senzorji!!!! HALO!!!
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po jan 10, 2005 7:23 pm

Če je do sedaj padala cena ne pomeni da bo še naprej. Recimo mi smo pred 4 leti kupili MB 200d 1991 za 1.300.000 sit. Bil je star 9 let in koliko je zgubu? VELIK. Mi smo zdele naredil z njemu še 140.000km pa ga zdele še zmeraj prodamo za 900.000 jurju. Tako da kolikor ne naredu je zelo mal zgubu. Vem da je to dizl in da je drugač. Samo taki večji avti pol cene zgubijo v 3-4 letih. V naslednih 4-5 letih gre še to napol , pol se mu pa cena počas umiri in samo še pade dol k pride nov model ven z leti pa zgublja man kot nov avto nižjega razreda.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jan 10, 2005 8:17 pm

LOL, sam z tako kravo si redni gost na bencinski, se boljse da ma tvoj fotr petrol :lol: :lol:

No ce gledamo z realne strani.
Motor je dokaj dobro narejen, ni nevem kaki pozeruh kot 20-30let nazaj krave. Sam useeno gre se za motor z prostornino 4000ccm. torej mora piti da nebo kaslal :P
Pol se je stari motor, pa usaj stari motor ma vecjo porabo kot nov.
Meni se zdi 15l dokaj normalna poraba, ce pa zacnes stistkat pa pomoje se tudi da do 30litrov prit.
lp

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po jan 10, 2005 8:27 pm

stari sam prosm poglej kok stane komplet diskov s ploščicami za bemfla al pa tazga audija...
al pa poglej kok stane tiptronic...
al pa poglej kok stanejo nove roke za te avte
al pa poglej kok stane novo vzmetenje za te ladje...
al pa poglej kok stane leva spredna luč za audija...

got da point??

če hočš ladjo kup kako omego z mal kilometri tam za 2-2,5miljona u nulo ohranjeno

moj predlog pa za 700-900k sit eno lepo clarusko z uso upremo-klima, vreče,abs,štrom...
pa si zmagu...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po jan 10, 2005 8:41 pm

Kolk so pa res deli za te avte pa nevem. Vem da za našga mercedeza je vse hudo pocen. Fotr je razbil žmigovc je bil kompletn nov 2 jurja(na samo šipca ampak cel), Menjal smo tut keler ker je puščal in je bil nov 40 jurju. Zdej pa nevem ka je za BMW-ja pa Audija res vse tolk dražje. Ker za nažga MB so deli cenejši kot za cliota ali 19-ko in česarkoli podobnga.

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po jan 10, 2005 8:43 pm

Za avdija a8 4.2 vem da je porabil 21.6l ( po računalniku ), vožjna pa je bila pol lepa pol pa divja, tako da..

LP Joseph

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover Po jan 10, 2005 8:44 pm

Mi jo mamo pa je prostora se prevec za 3 zelo prevec pa se polno prtljage motor mocn je pa res da so deli dokaj dragi

Kupis :P :P :P
Ne zares bmw al avdi je zakon sam ce nimas dnarja za popravljat rajs ne kupovat pa pol obzalovat nakupa cliota pa se mi zdi skoda kr je poseben

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Po jan 10, 2005 8:47 pm

andrej mal se pozanimi kok pride ksenon za 7mico. pride 2 jurja ja sam ne tolarjev :roll:
ker letnik je tvoj mercedes??-to je tko ko da bi zdj primerju čist ta staro 7mico pa tvoj mercedes, pa še to je bolj tako.
recimo triptronic al steptronic al koji tič že je je kompleten-menjalnik+sklopka 1.6miljona sit...
pol se pa znajt k se to pokvar

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 10, 2005 8:54 pm

dark...če ti srce to želi, in se ti zdi, da bi ga lahko vzdrževal...go for it... :!:
Nakladanje o vzdrževanju gor, dol, sem, tja...če maš dnar za popravila...pa kaki denar za popravila...če ti bo crkoval Clio, Kia Clarus, Bolhica al pa BMW 7 boš itak ob denar...če boš mel smolo, boš ob velik denar...zanimivo da sem jaz zmetal več denarja v 2 letih za petko ko foter za A4 1.8 odkar ga ima, če ne štejem registracije in porabe...samo popravila torej...
Ko boš kupoval, kontaktiraj na tem forumu ali forumu www.bmwslo.com Jerry-ja...expert za rabljene avte, še posebej beemveje...torej če boš zadel lepega, se nimaš nič bolj za bat, kot pri Kii Clarus...Je pa res da bo malo več pil, malo več bojo servisi...ampak...ne vem sicer kje je folk najdu primerjavo Kio Clarus :shock: :? (pa ne mislt da mam kej proti Clarusu...ampak nadomestek za BMW 7 pa to le ni)
BMW 7 ali pa Audi A8 itn...to so ladje, otroček še vedu ne bo, da ne leži v svoji zibki...nobenga hrupa ne bo v avtu, nobenga smradu nič...Peljal se boš ko lord, razvajali te bojo najboljši materiali, sedež si bosta s punco nastavila v spomin, navora boš mel za stran metat...če si ga zelo želiš in dobro poznaš svoje finance...kupi...samo ne zaleti se v prvega, da se ne zaj****
Pa velik sreče pri nakupu...in ne pozabi...555-JERRY :D

ŠE nekaj...nisem rekel da je vzdrževanje poceni, ampak če imaš smolo jo imaš lahko z vsakim avtom...pa določeni deli so tudi rabljeni povsem dobri...skratka...ni nujno da crkuje!
LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 10, 2005 9:11 pm

Slide je napisal/-a:dark...če ti srce to želi, in se ti zdi, da bi ga lahko vzdrževal...go for it... :!:
Nakladanje o vzdrževanju gor, dol, sem, tja...če maš dnar za popravila...pa kaki denar za popravila...če ti bo crkoval Clio, Kia Clarus, Bolhica al pa BMW 7 boš itak ob denar...če boš mel smolo, boš ob velik denar...zanimivo da sem jaz zmetal več denarja v 2 letih za petko ko foter za A4 1.8 odkar ga ima, če ne štejem registracije in porabe...samo popravila torej...
Ko boš kupoval, kontaktiraj na tem forumu ali forumu www.bmwslo.com Jerry-ja...expert za rabljene avte, še posebej beemveje...torej če boš zadel lepega, se nimaš nič bolj za bat, kot pri Kii Clarus...Je pa res da bo malo več pil, malo več bojo servisi...ampak...ne vem sicer kje je folk najdu primerjavo Kio Clarus :shock: :? (pa ne mislt da mam kej proti Clarusu...ampak nadomestek za BMW 7 pa to le ni)
BMW 7 ali pa Audi A8 itn...to so ladje, otroček še vedu ne bo, da ne leži v svoji zibki...nobenga hrupa ne bo v avtu, nobenga smradu nič...Peljal se boš ko lord, razvajali te bojo najboljši materiali, sedež si bosta s punco nastavila v spomin, navora boš mel za stran metat...če si ga zelo želiš in dobro poznaš svoje finance...kupi...samo ne zaleti se v prvega, da se ne zaj****
Pa velik sreče pri nakupu...in ne pozabi...555-JERRY :D

ŠE nekaj...nisem rekel da je vzdrževanje poceni, ampak če imaš smolo jo imaš lahko z vsakim avtom...pa določeni deli so tudi rabljeni povsem dobri...skratka...ni nujno da crkuje!
LP, Slide

Jah no kolegu je na R5 šla elektronika. Popravilo je stalo 30 jurjev. A misliš da bi prišel čez če crkne štrom na A8?? Ni šanse.

Drugače se pa strinjam. Odvisno od sreče. Mogoče boš prevozil 300.000 km brez da bi dal 1 SIT poleg rednega servisa. Lahko boš pa samo navskriž gledal. Tko pri tem avtu, kot pri kateremkoli drugem.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Po jan 10, 2005 9:26 pm

Ta tema je kul, res vidiš prednosti in slabosti nakupa takega avtomobila ;)

Tko da Črnikuža, zadeva je vsa v tvojih rokah,ti že veš kako in kaj in vem da ne boš rinil z glavo skozi zid :lol:

Samo še en primer: Frendu so ukradl špegle zunanje na A8 , en nov ga je pršu mislm da cca. 50k :D

Sej tuki niso sam okvare problem, problem so taki ljudje,ki ti ne privošijoi takega avtomobila,pol ti pa naredijo kako škodo,ki jo boš na koncu moral sam pokrit :?

a, zdej že preveč nakladam :) ,

Killah out :P
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Po jan 10, 2005 9:27 pm

kia clarus ma 4,8 metra... in je ladja-tuki je primerjava. pa prosm če mi koga najdeš k je dau več ko recmo kakih 30k za kakršnokol popravilo...jst še nism človeka sreču žal...sej ne da se ne kvar, sam konckoncev to je pač stara 626mazda undercover, z mal lepšo armaturno ploščo in so z njo precej nizki stroški vzdržvanja
primerjava je bla pa mišlena s tem da je avto ladja in ma tut precej opreme....

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Po jan 10, 2005 9:30 pm

Miholl je napisal/-a:kia clarus ma 4,8 metra... in je ladja-tuki je primerjava. pa prosm če mi koga najdeš k je dau več ko recmo kakih 30k za kakršnokol popravilo...jst še nism človeka sreču žal...sej ne da se ne kvar, sam konckoncev to je pač stara 626mazda undercover, z mal lepšo armaturno ploščo in so z njo precej nizki stroški vzdržvanja

a si gledu Top Gear 26.12.2004 :lol: , tam je dobro razloženo kako je s korejci ;)
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 10, 2005 9:31 pm

Miholl je napisal/-a:kia clarus ma 4,8 metra... in je ladja-tuki je primerjava. pa prosm če mi koga najdeš k je dau več ko recmo kakih 30k za kakršnokol popravilo...jst še nism človeka sreču žal...sej ne da se ne kvar, sam konckoncev to je pač stara 626mazda undercover, z mal lepšo armaturno ploščo in so z njo precej nizki stroški vzdržvanja

Ja samo ne moreš primerjat avta, ki nov stane 6 mio (govorim z glave) in avta, ki nov stane 25 mio.

Ne gledat samo dolžine. Pomembna je uporaba :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov