rok46 je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:rok46 je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:corsa
1. cliota ma usak
2. več placa spredi (clio ni za višje od 180), več placa zadi
u corsi nižje sediš
kvaliteta
"nemc" z iitaljanskim motorjem (jtd, multijet)![]()
bolj fajn auto, lepši
servisi oz. rezervni deli so cenejši kot pa od renoja
aja še to,kje si pa ti vidu corso z JTD motorjem ?kokr jst vem ma to kr CDTI motorje ki so povsem nemški,oz oplovski
corsa ne hvala
LP
začnimo pr tem
corsa ima odkar je GM kupu del FIATa vgrajene 1,3 in 1,9 jtd multijet commonrail motorje
v oplih se imenujejo CDTI in NISO nemški in niso Oplovi
peljal sm se z 1,2 16v cliotom 3 vrata, na sprednjih zicih sm meu 2 centi nad glavo strop, meu sm zlo slab filing, da ne omenjam da sm se težko spravu na sedež
na zadnjih sedežih ni prostora za noge, razen če prednji zic full naprej in za glavo tud bol mal
corsa ma tud 1.9 motorje? k nima 1.7 najmočnejšga ? nawem no.možn tud to...glede sedenja...če si meu strop 2 cm nad glavo,pol si meu sedež čist pokonc in nč spuščenga,kar je isto v corsi,jst tud nism mogu sedet če si ga nism do konca dol spustu...al je biu tist clio z osnovno opremo in ni meu po višini nastavljive sedeže al pa ti nisi biu dost iznajdljiv,neki je blo...stric ma 80KM cliota,pospešuje zlo zlo dobr,lega na cesti je za moje pojme zlo dobra,sednju pa tud nč ne manjka,dovolj bočne opore nud tud zabavo v ovinkih...drugič pa spust sedež navzdol![]()
LP
damjana3t je napisal/-a:Prej sem imela Clio dynamique 1,5 dci 65KM, sedaj pa Corso 1.3 cdti 70KM cosmo in oba sta dobra.
Clio kakšen deci ali dva manj porabi, ampak Corsa je veliko bolj prožna in živahna.
Corsa ima več prostora in se mi zdi, da je bolj kompaktna (masivna).
Pa avtomatska klima v corsi je zakon.
Pri Cliu sem do 40k km morala menjati šobe (najbrž vbrizga), pri Corsi zaenkrat do 10k km popolnoma BP.
MacAudio je napisal/-a:LP!
Js sm meu eno leto nazaj cliota 1.5 dci pa mi ni bil glih na kožo pisan. Zdej mam pa Corso 1.7CDTI(100km). Je raketa v primerjavi s cliem. Mel sm pa cliota 65 chipanga. Placa je več v Corsi pa tut položaj za volanom je lažje dobit k pr cliotu. Vsaj men se je tak zdelo. Pa pr cliotu je skoz neki nagajal. Drobnarije pač. Corse pa do zdej še ni blo treba na servis furat. Js bi na tvoj mestu corso uzel.
MacAudio je napisal/-a:LP!
Js sm meu eno leto nazaj cliota 1.5 dci pa mi ni bil glih na kožo pisan. Zdej mam pa Corso 1.7CDTI(100km). Je raketa v primerjavi s cliem. Mel sm pa cliota 65 chipanga. Placa je več v Corsi pa tut položaj za volanom je lažje dobit k pr cliotu. Vsaj men se je tak zdelo. Pa pr cliotu je skoz neki nagajal. Drobnarije pač. Corse pa do zdej še ni blo treba na servis furat. Js bi na tvoj mestu corso uzel.
modrina je napisal/-a:Dobro premisli in dobro opravi testni vožnji z obema voziloma.
speedfight je napisal/-a:MacAudio je napisal/-a:LP!
Oba avta sta si zelo blizu zato so zelo majhne razlike pri vseh stavreh pri motorju, prostoru, podvozju.....Vem da bomo sedaj vsi zagovarjali svoje, kar je tudi prav!! Pri hiši mamo dCi-ja 100KM!! Kapo dol ni kej res avto super, vleče dobro pri vseh obratih, lega je tudi odlična a lahko bi bila tudi boljšače maš še kj dnarja po kakšnih prašičkih poglej pa si nabavi 100KM :P :P aja do zdaj še nobenih težav ali kakih drugih nevšečnosti na avtomobilu
![]()
![]()
![]()
ja nagajalo zato da zdajle pišeš proti Cliu!!daj kak konkreten primer
skoraj bi pozabil dCi je edn najtišjih motorjev na trgu
![]()
!!
LP miha
rok46 je napisal/-a:MacAudio je napisal/-a:LP!
100KM proti kolk ? recimo da si dubu 15KM še,torej 100KM proti 80 če je biu čipan .ne morš primerjave delat,pa se pejt pelat s cliom 100KM pa pol rec kako gre corsa prot cliu...20KM razlike predvidevam!! to je zlo velik
LP
MacAudio je napisal/-a:rok46 je napisal/-a:MacAudio je napisal/-a:LP!
100KM proti kolk ? recimo da si dubu 15KM še,torej 100KM proti 80 če je biu čipan .ne morš primerjave delat,pa se pejt pelat s cliom 100KM pa pol rec kako gre corsa prot cliu...20KM razlike predvidevam!! to je zlo velik
LP
88km so mi zmerl. Ker ni bil chip tuning edina predelava.
Rok` je napisal/-a:Pozanimej se še za servisne intervale. pr cliotu vem da so na 30.000km, kar je dost ugodno. Za corso pa žal ne vem...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov