Debate, ki niso vezane na ostala področja...

damjana3t
Nov uporabnik

Napisal/-a damjana3t To jan 11, 2005 5:36 pm

Prej sem imela Clio dynamique 1,5 dci 65KM, sedaj pa Corso 1.3 cdti 70KM cosmo in oba sta dobra.

Clio kakšen deci ali dva manj porabi, ampak Corsa je veliko bolj prožna in živahna.

Corsa ima več prostora in se mi zdi, da je bolj kompaktna (masivna).
Pa avtomatska klima v corsi je zakon.

Pri Cliu sem do 40k km morala menjati šobe (najbrž vbrizga), pri Corsi zaenkrat do 10k km popolnoma BP.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 11, 2005 5:38 pm

rok46 je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:corsa
1. cliota ma usak
2. več placa spredi (clio ni za višje od 180), več placa zadi
u corsi nižje sediš
kvaliteta
"nemc" z iitaljanskim motorjem (jtd, multijet) :twisted:
bolj fajn auto, lepši
servisi oz. rezervni deli so cenejši kot pa od renoja

aja še to,kje si pa ti vidu corso z JTD motorjem ? ;) kokr jst vem ma to kr CDTI motorje ki so povsem nemški,oz oplovski ;) corsa ne hvala

LP

začnimo pr tem
corsa ima odkar je GM kupu del FIATa vgrajene 1,3 in 1,9 jtd multijet commonrail motorje
v oplih se imenujejo CDTI in NISO nemški in niso Oplovi

peljal sm se z 1,2 16v cliotom 3 vrata, na sprednjih zicih sm meu 2 centi nad glavo strop, meu sm zlo slab filing, da ne omenjam da sm se težko spravu na sedež
na zadnjih sedežih ni prostora za noge, razen če prednji zic full naprej in za glavo tud bol mal

corsa ma tud 1.9 motorje? k nima 1.7 najmočnejšga ? nawem no.možn tud to...glede sedenja...če si meu strop 2 cm nad glavo,pol si meu sedež čist pokonc in nč spuščenga,kar je isto v corsi,jst tud nism mogu sedet če si ga nism do konca dol spustu...al je biu tist clio z osnovno opremo in ni meu po višini nastavljive sedeže al pa ti nisi biu dost iznajdljiv,neki je blo...stric ma 80KM cliota,pospešuje zlo zlo dobr,lega na cesti je za moje pojme zlo dobra,sednju pa tud nč ne manjka,dovolj bočne opore nud tud zabavo v ovinkih...drugič pa spust sedež navzdol ;)

LP

jst sm mel clia (tazadnga) pa je ful dobr avto. mel sm dost placa (nism mel zica do konca nazaj) pa sm visok 188 cm
je pa res da ma punca tastarga 1.2 pa nimam dost placa. v mojem je bil sedež nastavljiv po višini (v 1.2 ni!), pa kao športni zici (supr oprijem), bla je pa sicer prva serija extreme. 80km pa čip vleče k ..... :twisted:
men je clio mnogo boljši pa bol športn se voz, corsin motor 1.3 se pa sploh ne more primejrat
jst sm definitivno za cliota (sm se že pred dvema letoma tko odloču pa mi ni žal)
lp

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio To jan 11, 2005 5:41 pm

LP!

Js sm meu eno leto nazaj cliota 1.5 dci pa mi ni bil glih na kožo pisan. Zdej mam pa Corso 1.7CDTI(100km). Je raketa v primerjavi s cliem. Mel sm pa cliota 65 chipanga. Placa je več v Corsi pa tut položaj za volanom je lažje dobit k pr cliotu. Vsaj men se je tak zdelo. Pa pr cliotu je skoz neki nagajal. Drobnarije pač. Corse pa do zdej še ni blo treba na servis furat. Js bi na tvoj mestu corso uzel. :o
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To jan 11, 2005 5:45 pm

damjana3t je napisal/-a:Prej sem imela Clio dynamique 1,5 dci 65KM, sedaj pa Corso 1.3 cdti 70KM cosmo in oba sta dobra.

Clio kakšen deci ali dva manj porabi, ampak Corsa je veliko bolj prožna in živahna.

Corsa ima več prostora in se mi zdi, da je bolj kompaktna (masivna).
Pa avtomatska klima v corsi je zakon.

Pri Cliu sem do 40k km morala menjati šobe (najbrž vbrizga), pri Corsi zaenkrat do 10k km popolnoma BP.

5KM tud neki pomen ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To jan 11, 2005 5:48 pm

MacAudio je napisal/-a:LP!

Js sm meu eno leto nazaj cliota 1.5 dci pa mi ni bil glih na kožo pisan. Zdej mam pa Corso 1.7CDTI(100km). Je raketa v primerjavi s cliem. Mel sm pa cliota 65 chipanga. Placa je več v Corsi pa tut položaj za volanom je lažje dobit k pr cliotu. Vsaj men se je tak zdelo. Pa pr cliotu je skoz neki nagajal. Drobnarije pač. Corse pa do zdej še ni blo treba na servis furat. Js bi na tvoj mestu corso uzel. :o

100KM proti kolk ? recimo da si dubu 15KM še,torej 100KM proti 80 če je biu čipan .ne morš primerjave delat,pa se pejt pelat s cliom 100KM pa pol rec kako gre corsa prot cliu...20KM razlike predvidevam!! to je zlo velik

LP
Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy To jan 11, 2005 5:50 pm

Pozablate da bo kupu nov avto. Te clioti ki zdej prhajajo v salone majo odpravljene vse poporodne napake. Jst bi ti svetoval cliota, ker ga boš pozneje lahko dražje prodal kot pa corso. Na žalost ima pač renault mal višjo tržno vrednost kokr pa opel.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To jan 11, 2005 5:58 pm

Oba avta sta si zelo blizu zato so zelo majhne razlike pri vseh stavreh pri motorju, prostoru, podvozju.....Vem da bomo sedaj vsi zagovarjali svoje, kar je tudi prav!! Pri hiši mamo dCi-ja 100KM!! Kapo dol ni kej res avto super, vleče dobro pri vseh obratih, lega je tudi odlična a lahko bi bila tudi boljša :D če maš še kj dnarja po kakšnih prašičkih poglej pa si nabavi 100KM :P :P aja do zdaj še nobenih težav ali kakih drugih nevšečnosti na avtomobilu :D :D :D :D ja nagajalo zato da zdajle pišeš proti Cliu!!daj kak konkreten primer :roll: skoraj bi pozabil dCi je edn najtišjih motorjev na trgu :lol: :lol: !!

LP miha

modrina
Novinec

Napisal/-a modrina To jan 11, 2005 7:51 pm

Dobro premisli in dobro opravi testni vožnji z obema voziloma. Pri corsi bi te opozoril da preveriš prosti hod pedala za plin in zelo pogosto nihanje - tudi 200 vrtljajev pri nizkih vrtljajih tam 900-1000. Slaba izkušnja, za katero ne vejo vzroka ( porodne težave).
LP

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage To jan 11, 2005 8:01 pm

nabav polota, stvar rešena :]

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jan 11, 2005 8:24 pm

nabavi tistega, v katerem se bolje pocutis.

Kar se tice Oplovih mašin - 1,3 CDTI je razvit skupaj s Fiatom in ima v ECO Speedsterju v razredu 1100 - 1499 ccm mislim da 17 rekordov - nanjvisja hitrost z 1,3 CDTI mašino (ki je enaka kot v Corsi) navito na 112 KS je znašala 256,739 km/h.

1,7 mašini sta od Isuzuja (ki je ravno tako v grupi GM), 1,9 120 in 150 KS pa sta razviti skupaj z Alfo.

Kar se tiče Corse - edina zamera z moje strani je morda malce cenena armatura (tudi v GSIju, čeprav čričkov hvala bogu ni) in dejstvo, da še vedno spadamo pod srednje vzhodno evropsko tržišče, tako, da za nas skrbijo madžari in zato so v serijski opremi ponudili le 2 namesto 4ih airbagov.

Slika

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM To jan 11, 2005 8:26 pm

modrina je napisal/-a:Dobro premisli in dobro opravi testni vožnji z obema voziloma.

To bo ena zmed najbolj modrih rešitev. Šele ko se v avto vsedeš in se malo zapelješ naokoli, spoznaš njegovo pravo naravo in "dokončno" zveš pri čem si...
Podatki so eno, praksa je drugo.
Osebno bi se odloču za... OBA! :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio To jan 11, 2005 8:33 pm

speedfight je napisal/-a:

Oba avta sta si zelo blizu zato so zelo majhne razlike pri vseh stavreh pri motorju, prostoru, podvozju.....Vem da bomo sedaj vsi zagovarjali svoje, kar je tudi prav!! Pri hiši mamo dCi-ja 100KM!! Kapo dol ni kej res avto super, vleče dobro pri vseh obratih, lega je tudi odlična a lahko bi bila tudi boljša :D če maš še kj dnarja po kakšnih prašičkih poglej pa si nabavi 100KM :P :P aja do zdaj še nobenih težav ali kakih drugih nevšečnosti na avtomobilu :D :D :D :D ja nagajalo zato da zdajle pišeš proti Cliu!!daj kak konkreten primer :roll: skoraj bi pozabil dCi je edn najtišjih motorjev na trgu :lol: :lol: !!

LP miha

OK. Pol bote rekl de ma renault boljše dizlove motorje na trgu kot isuzu!? Renaulta nočem. 60000km pa je dušo spustu. V mojem življenju ne bo več pod streho. Corsa laufa kot urca. Pa še fajno štimo ma za dizelaša čeprav dizel nima štime. Upam se pa stavit da ima isuzu bolj dodelane dizelske agregate kot pa francozi. :roll:
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio To jan 11, 2005 8:39 pm

rok46 je napisal/-a:

100KM proti kolk ? recimo da si dubu 15KM še,torej 100KM proti 80 če je biu čipan .ne morš primerjave delat,pa se pejt pelat s cliom 100KM pa pol rec kako gre corsa prot cliu...20KM razlike predvidevam!! to je zlo velik

LP

88km so mi zmerl. Ker ni bil chip tuning edina predelava.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To jan 11, 2005 8:51 pm

MacAudio je napisal/-a:
rok46 je napisal/-a:

LP

88km so mi zmerl. Ker ni bil chip tuning edina predelava.

torej razlike 12KM...to usekakor ne moreš primerjat...primerjej 100KM med sabo pa pol powej

LP
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To jan 11, 2005 9:00 pm

isuzu bolše kot reno dizle :D :rofl :rofl :rofl .... mislm ej,tipično hvaljenje svoje znamke in ne jst ne vozm cliota...kdaj je pa že isuszu biu avto,dj mi tole powej,kdaj je delou avtu podobna prevozna sredstva :? mislm,ta je bla pa res za nasmejat,en fukiš korejc al kar kol že je,ma jače od francoza dizlaše...kukr jst vem so dci motorji od renoja eni najbolših nasploh,pa ne zdj o nekih isuzu motorjih sanjat,k bomo na konc še pršli do tega da je sploh najjači...isuzu up my ass :twisted:

LP
Slika

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man To jan 11, 2005 9:17 pm

rok46

TI NIMAS BLAGE Isuzu je eden najvecjih proizvajalcev nasvetu tako bencinskih in dizelskih, ki jih predvsem dela za druge firme. In baje ce gre verjeti podatkom na netu so
eni najbolsih v svojem poslu. Je pa to JAPONSKA in ne korejska firma.

Sicer ne preferiram nobenega od teh dveh avtom ker imam druge favorite pa nebi zdej o tem 8)
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jan 11, 2005 9:18 pm

Zdej si me pa razjezu Rok, pa ni da bi svojga konja hvalu, ker mam 1,8 bencinarja in 1,7 dizla pa zame dizelski agregat še zdej ni za v oseben avto...
Ja, Isuzu dela boljše dizle, kot renault, ker vanje (v razvoj) vlaga bistveno več, kot Renault. Gledaš kot fijakarski konj. Poglej si malo, kaj pomeni Isuzu v svetu dizelskih motorjev, predno razdiraš prazne besede.

http://www.isuzuengines.com/

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 To jan 11, 2005 9:47 pm

dobr isuzu je najjači,pa opel z nim...konc kreganja,kup corso,bl vzdržliva je,lepša od zunej,znotrej tud,opel pa isuzu vladata...

LP
Slika

Rok`
Novinec

Kraj: bl.dobrava

Napisal/-a Rok` To jan 11, 2005 9:53 pm

Pozanimej se še za servisne intervale. pr cliotu vem da so na 30.000km, kar je dost ugodno. Za corso pa žal ne vem...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To jan 11, 2005 9:56 pm

Rok` je napisal/-a:Pozanimej se še za servisne intervale. pr cliotu vem da so na 30.000km, kar je dost ugodno. Za corso pa žal ne vem...

če je servis cenejši, so lahk tud na 20 000
to nima veze
ker če je serviser zanč je lahk servis še tako drag pa bo auto crkvou
lih tle pa reno služ
clio je 2 000 000
servisi pa 2x dražji k konkurenca ker menjajo preveč pa deli so precenjeni
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov