tomi je napisal/-a:ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov
vse sem se že zmenil, za dokončno sem šel še v Delta team v Krško, da mi naj preverijo motor, so mi odgovorili ,da je motor delan za ameriški trg in da takšnega motorja ni mogoče reg. v Slo!!!!
_Jerry_ je napisal/-a:tomi je napisal/-a:ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov
vse sem se že zmenil, za dokončno sem šel še v Delta team v Krško, da mi naj preverijo motor, so mi odgovorili ,da je motor delan za ameriški trg in da takšnega motorja ni mogoče reg. v Slo!!!!
Ne vem sicer kako je z motorji (pri avtomobilih so merodajne norme za izpusne pline z oznako npr. EURO 2), ampak tole je smesnoCe je bilo to po nasem vstopu v EU in je bil motor prej registriran v Angliji, ne bi smelo biti nobenega problema, sploh pa ce je letnik 2004
Ameriske norme za izpusne pline so pa itak kolikor vem, se strozje od nasih...
![]()
Firme Delta team sicer ne poznam (sem pa ze slisal), ampak ce so oni uradni uvoznik in prodajalec motorjev je stvar jasnaOni bi radi dosegli samo to, da kupis motor PRI NJIH :P V tem primeru so te ostrigli kot cisto navadno... ovco!
Jao, jao dulencki...
tomi je napisal/-a:če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki
_Jerry_ je napisal/-a:tomi je napisal/-a:če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki
Ne se jezit, no, toliko boljse potem, ce nisi ovca :P Saj sem rekel, da se ne spoznam na motorje, ti pa si tudi dvoumno napisal -da je bil motor KOT NOV, ceprav je bil v bistvu NOV (oz. se nikoli registriran)Ja, v tem primeru je pa boljse, da ga nisi kupil -potem bi bil OVCJA PASTETA
![]()
Brez zamere, prosim... JUST KIDDING...
tomi je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:tomi je napisal/-a:ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov
Ne vem sicer kako je z motorji (pri avtomobilih so merodajne norme za izpusne pline z oznako npr. EURO 2), ampak tole je smesnoCe je bilo to po nasem vstopu v EU in je bil motor prej registriran v Angliji, ne bi smelo biti nobenega problema, sploh pa ce je letnik 2004
![]()
Firme Delta team sicer ne poznam (sem pa ze slisal), ampak ce so oni uradni uvoznik in prodajalec motorjev je stvar jasnaOni bi radi dosegli samo to, da kupis motor PRI NJIH :P V tem primeru so te ostrigli kot cisto navadno... ovco!
Jao, jao dulencki...
če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki
PureTNT je napisal/-a:tomi je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:tomi je napisal/-a:ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov
![]()
Jao, jao dulencki...
če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki
Če je motor možno registrirati v Kaliforniji, potem so te nategnili. Njihove norme so namreč strožje od Evropskih, poleg tega pa jih zanima še vsebnost drugih plinov, ne samo ogljikovega dioksida.
masimo je napisal/-a:_Jerry_:
Omenil si, da si lahko zdomec ob trajni vrnitvi iz tujine domov pripelje avto brez placila carine. To se mi sicer zdi krasno (sem namrec en tak zdomec), ampak nisem najbolj preprican, da drzi. Kolikor jaz vem, lahko zdomec domov pripelje le za $8.000/osebo skupnega premozenja. Pohistva, tehnike, oblek, ... pa se kar hitro nabere za $8000, tako da bolj malo, ce sploh kaj, "ostane" za avto. Od kot ti navedeni podatek?
[/u]
masimo je napisal/-a:Tistemu, k pravi, da je v ZDA treba imeti dobro sluzbo:
Sem srecal ze marsikaterega 17-letnega mulca, ki pece pomfri v lokalnem McDonalds-u, pa se okrog prevaza z novim Mustangom.![]()
Seveda pa dobra sluzba nikoli ne skodi.Poznam enega, ki si je po diplomi, ko je dobil prvo sluzbo, takoj kupil novega M3. Na kredit seveda in pa european Deliovery
V Sloveniji si taki boljk srecni kupijo rabljenega golfa
.
SubaruFreak je napisal/-a:Malo off topic:
Tudi mene vlece v ZDA in to iz dneva v dan bolj... Ne vem zakaj, ampak se mi zdi, da je tko na hitro pogledano zivljenje tam veliko bolj enostavno...
Ja in kje je catch vprasate???
Je in to velik... Ce hoces tam ziveti kolikor toliko spodobno moras imeti dobro sluzbo... Res je tudi to, da so moznosti napredovanja v sluzbi tam zelo visoke in ce vidijo, da si priden se lahko hitro povzpnes po lestvici..
Po drugi strani pa je nekaj stvari, ki jih je fino ze pred odhodom malo precekirati:
http://www.ajb.dni.us => america's job bank
Tle najdete vse razpolozljive sluzbe...
http://www.realtor.com => nepremicnine naprodaj ali pa v najem
http://travel.state.gov/visa/immigrants/immigrants_1340.html
na tej strani pa se lahko prijavite za ''diversity visa lottery'' oziroma ljubkovalno receno ''Green card lottery''
ZDA vsako leto razpisejo 50.000 ''sreck'' za zeleno karto. In ce si izreban dobis dovoljenje za stalno bivanje v ZDA. Vse informacije in pa kako se prijaviti najdete na zgornjem linku...
Se enkrat oprostite za of topic...
Lp SubaruFreak
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov