Debate, ki niso vezane na ostala področja...

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr jan 19, 2005 12:07 pm

ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov
vse sem se že zmenil, za dokončno sem šel še v Delta team v Krško, da mi naj preverijo motor, so mi odgovorili ,da je motor delan za ameriški trg in da takšnega motorja ni mogoče reg. v Slo!!!!

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 12:25 pm

tomi je napisal/-a:ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov
vse sem se že zmenil, za dokončno sem šel še v Delta team v Krško, da mi naj preverijo motor, so mi odgovorili ,da je motor delan za ameriški trg in da takšnega motorja ni mogoče reg. v Slo!!!!

Ne vem sicer kako je z motorji (pri avtomobilih so merodajne norme za izpusne pline z oznako npr. EURO 2), ampak tole je smesno :? Ce je bilo to po nasem vstopu v EU in je bil motor prej registriran v Angliji, ne bi smelo biti nobenega problema, sploh pa ce je letnik 2004 ;) Ameriske norme za izpusne pline so pa itak kolikor vem, se strozje od nasih... :roll:

Firme Delta team sicer ne poznam (sem pa ze slisal), ampak ce so oni uradni uvoznik in prodajalec motorjev je stvar jasna :mrgreen: Oni bi radi dosegli samo to, da kupis motor PRI NJIH :P V tem primeru so te ostrigli kot cisto navadno... ovco! :EE Jao, jao dulencki... :rofl

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr jan 19, 2005 12:48 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
tomi je napisal/-a:ko sem jaz hotel pripeljati yamaho R1 iz Anglije, letnik 2004 cena: 5000EU brez praske, kot nov

Ne vem sicer kako je z motorji (pri avtomobilih so merodajne norme za izpusne pline z oznako npr. EURO 2), ampak tole je smesno :? Ce je bilo to po nasem vstopu v EU in je bil motor prej registriran v Angliji, ne bi smelo biti nobenega problema, sploh pa ce je letnik 2004 ;) Ameriske norme za izpusne pline so pa itak kolikor vem, se strozje od nasih... :roll:

Firme Delta team sicer ne poznam (sem pa ze slisal), ampak ce so oni uradni uvoznik in prodajalec motorjev je stvar jasna :mrgreen: Oni bi radi dosegli samo to, da kupis motor PRI NJIH :P V tem primeru so te ostrigli kot cisto navadno... ovco! :EE Jao, jao dulencki... :rofl

če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 1:02 pm

tomi je napisal/-a:če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki

Ne se jezit, no, toliko boljse potem, ce nisi ovca :P Saj sem rekel, da se ne spoznam na motorje, ti pa si tudi dvoumno napisal -da je bil motor KOT NOV, ceprav je bil v bistvu NOV (oz. se nikoli registriran) ;) Ja, v tem primeru je pa boljse, da ga nisi kupil -potem bi bil OVCJA PASTETA :rofl

Brez zamere, prosim... JUST KIDDING... :lol:

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr jan 19, 2005 1:07 pm

mogoč majo motorji v angliji na levi strani balance :rofl
the brand with the three stripes :)

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr jan 19, 2005 1:22 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
tomi je napisal/-a:če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki

Ne se jezit, no, toliko boljse potem, ce nisi ovca :P Saj sem rekel, da se ne spoznam na motorje, ti pa si tudi dvoumno napisal -da je bil motor KOT NOV, ceprav je bil v bistvu NOV (oz. se nikoli registriran) ;) Ja, v tem primeru je pa boljse, da ga nisi kupil -potem bi bil OVCJA PASTETA :rofl

Brez zamere, prosim... JUST KIDDING... :lol:

ja ja ni panike :tomidelej:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 19, 2005 1:28 pm

tomi je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

če je kjer ovca si ti, motor ni bil reg. v Angliji ampak je bil isto kupljen v Ameriki, reg. se ni dal ravno zaradi izpušnih plinov, ker so v Eu oz. v Slo. zakoni glede izpušnih plinov strožji kot v Ameriki

Če je motor možno registrirati v Kaliforniji, potem so te nategnili. Njihove norme so namreč strožje od Evropskih, poleg tega pa jih zanima še vsebnost drugih plinov, ne samo ogljikovega dioksida.

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr jan 19, 2005 1:54 pm

PureTNT je napisal/-a:
tomi je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

Če je motor možno registrirati v Kaliforniji, potem so te nategnili. Njihove norme so namreč strožje od Evropskih, poleg tega pa jih zanima še vsebnost drugih plinov, ne samo ogljikovega dioksida.

motor je bil pregledan po št. motorja, nakar je bilo ugotovljeno, da ga ni možno reg.
kasneje,ko sem povedal prodajalcu iz Anglije povedal zakaj ne bom kupil motorja mi je sam povedal, da ga prodaja iz istega razloga :roll:

masimo
Nov uporabnik

Napisal/-a masimo Če jan 20, 2005 1:58 am

_Jerry_:
Omenil si, da si lahko zdomec ob trajni vrnitvi iz tujine domov pripelje avto brez placila carine. To se mi sicer zdi krasno (sem namrec en tak zdomec), ampak nisem najbolj preprican, da drzi. Kolikor jaz vem, lahko zdomec domov pripelje le za $8.000/osebo skupnega premozenja. Pohistva, tehnike, oblek, ... pa se kar hitro nabere za $8000, tako da bolj malo, ce sploh kaj, "ostane" za avto. Od kot ti navedeni podatek?

[/u]

masimo
Nov uporabnik

Napisal/-a masimo Če jan 20, 2005 2:23 am

FYI:
Americani lahko kupijo nova vozila znamk BWM, MB, Volvo in Saab se ceneje od navedenih stevilk preko "european/overseas delivery" programa.

Podrobnosti za Volvo-ta si npr. lahko preberete na:
http://www.volvocars.us/FinancialServices/Overseas/

Ce pa cisto na kratko opisem gre za naslednje:
Jaz, kot ~American, grem do Volvo dealerja v ZDA in recimo narocim enega hudo opremljenega XC90, ki v ZDA stane npr. 38.000. Ampak avto ne prevzamem takoj, pac pa se odlocim za oversees delivery. Tako dobim 8% popusta na zgornjo ceno. Narocilo roma na Svedsko. Cez par mesecev mi Volvo poslje 2 zastonj povratni letalski vozovnici za do Svedske, da nov avto prevzameva. Z zeno odpotujeva, dvigneva avto in se par tednov voziva po Evropi, nakar avto vrneva nazaj in odpotujeva v ZDA. Nato pa nama Volvo ta isti avto (zastonj) dostavi v ZDA, kjer ob prevzemu placam se 7% davka. Skratka, profitiram blizu $3.000, dve letaski vozovnici, pa se po Evropi se lahko furam par tednov. Toliko okvirno. Vse to je preverjeno veljalo lanskega decembra. Skoraj siguren sem pa da velja tudi sedaj.

PS: To ni kaksna znanstvena fantastika oz. ne gre za mutna posla. Taki programi so v veljavi za po 40 let.

Ideja:
Lahko pa da avta sploh ne bi "vrnil" po dopustu v Evropi in bi ga kar obdrzal za po Evropi. V tem primeru pa bi moral placati svedski DDV, za MB pa recimo nemski. To vem. Ne vem pa, kako bi bilo potem v Sloveniji, ce bi ga hotel uvoziti. A je potrebno se kaj placati?!?

masimo
Nov uporabnik

Napisal/-a masimo Če jan 20, 2005 2:50 am

Tistemu, k pravi, da je v ZDA treba imeti dobro sluzbo:

Sem srecal ze marsikaterega 17-letnega mulca, ki pece pomfri v lokalnem McDonalds-u, pa se okrog prevaza z novim Mustangom. ;)

Seveda pa dobra sluzba nikoli ne skodi. 8) Poznam enega, ki si je po diplomi, ko je dobil prvo sluzbo, takoj kupil novega M3. Na kredit seveda in pa european Deliovery :) V Sloveniji si taki boljk srecni kupijo rabljenega golfa :D .

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 20, 2005 6:37 pm

masimo je napisal/-a:_Jerry_:
Omenil si, da si lahko zdomec ob trajni vrnitvi iz tujine domov pripelje avto brez placila carine. To se mi sicer zdi krasno (sem namrec en tak zdomec), ampak nisem najbolj preprican, da drzi. Kolikor jaz vem, lahko zdomec domov pripelje le za $8.000/osebo skupnega premozenja. Pohistva, tehnike, oblek, ... pa se kar hitro nabere za $8000, tako da bolj malo, ce sploh kaj, "ostane" za avto. Od kot ti navedeni podatek?

[/u]

To sem slisal ze iz vecih virov, podrobnosti pa ne vem. Vem le, da ni omejitve na letnik, tako da lahko pripeljes tudi avto takega letnika, da je v USA zelo poceni (recimo kak Lincoln ali Cadillac iz 80.ih let), pri nas pa velja za strasno eksotiko in ima temu primerno ceno. Kak milijon hitro zasluzis, ce ga tukaj potem prodas ;) Sicer pa se tu pri nas zakoni tako hitro spreminjajo, da je vsakih 5 minut drugace... :?

Mi lahko poves malo vec o sebi? Koliko casa si ze gor? V kateri drzavi si? Kako se imate tam cez? :D

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 20, 2005 6:44 pm

masimo je napisal/-a:Tistemu, k pravi, da je v ZDA treba imeti dobro sluzbo:

Sem srecal ze marsikaterega 17-letnega mulca, ki pece pomfri v lokalnem McDonalds-u, pa se okrog prevaza z novim Mustangom. ;)

Seveda pa dobra sluzba nikoli ne skodi. 8) Poznam enega, ki si je po diplomi, ko je dobil prvo sluzbo, takoj kupil novega M3. Na kredit seveda in pa european Deliovery :) V Sloveniji si taki boljk srecni kupijo rabljenega golfa :D .

kaj se zgodi s takim mulcem ko si zlom roko?
gre u bolnco in plača ko žut
ko hoče it na koliđ plača šolnino
...
podpis

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 20, 2005 6:59 pm

lublancan je napisal/-a:kaj se zgodi s takim mulcem ko si zlom roko?
gre u bolnco in plača ko žut
ko hoče it na koli? plača šolnino
...

Komunist... :lol:

A imas raje varnost ovce v stali? ;) Ovce tudi strizejo, ves... :P

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 20, 2005 7:04 pm

jah
raj dam 5000 na mesec za zdravstveno zavarovanje pa mi pol, ko bom zlo bolan ne bo treba uzet kredita za zdravljenje

pa plačujem mau višje dauke, zto da lahk zastonj hodm v šolo

sploh je pa v ameriki auto statusni simbol in je treba kupt čimvečji džip za vožnjo do trgovine
cene benza je nizka, ko bo naftna kriza bojo pa peš hodil, ker njihove mašine kurjo 20l na 100 km
je pa res, da maš tm več možnosti za uspeh, sam če propadeš.....
kdor ne riskira ne profitira :twisted:
podpis

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 20, 2005 7:06 pm

lublancan je napisal/-a:kdor ne riskira ne profitira :twisted:

Indeed... ;)

masimo
Nov uporabnik

Napisal/-a masimo Če jan 20, 2005 7:24 pm

Ne vem, no, ce me spomin ne vara, se v Sloveniji od place trga kar nekaj denarja za obvezno zdravstveno zavarovanje, poleg tistih 5 jurjev za "dodatno".

Ce sem konkreten, kaksnih 8 let nazaj so mi od place trgali blizu 40 jurjev za obvezno zdravstveno zavarovanje. Ni ravno zastonj, a ne? Samo kaj hocemo, progresivna lestvica... Celo tukaj mi od place trgajo manj?!

Sem pa enkrat videl placilno listo nekoga, ki je bil na minimalcu in je za obvezno zavarovanje prispeval le dobre 3 jurje. No, to pa je malo. Samo mu vseeno nisem zavidal ;)

Najbrz je tukaj res kak mulc brez zavarovanja, ampak se vsaj lahko odloci ali se bo vozil v novem Mustangu in bil brez ali pa se bo vozu v 3 leta starem Mustangu in se zraven se zavaroval :twisted:

Saj da se razumemo, ne bi rad navijal za to, da je kje boljse, le dejstva v zvezi z avtomobili sem povedal, ko je ravno tema taka.

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Če jan 20, 2005 7:33 pm

SubaruFreak je napisal/-a:Malo off topic:
Tudi mene vlece v ZDA in to iz dneva v dan bolj... Ne vem zakaj, ampak se mi zdi, da je tko na hitro pogledano zivljenje tam veliko bolj enostavno...
Ja in kje je catch vprasate???
Je in to velik... Ce hoces tam ziveti kolikor toliko spodobno moras imeti dobro sluzbo... Res je tudi to, da so moznosti napredovanja v sluzbi tam zelo visoke in ce vidijo, da si priden se lahko hitro povzpnes po lestvici..
Po drugi strani pa je nekaj stvari, ki jih je fino ze pred odhodom malo precekirati:
http://www.ajb.dni.us => america's job bank
Tle najdete vse razpolozljive sluzbe...

http://www.realtor.com => nepremicnine naprodaj ali pa v najem

http://travel.state.gov/visa/immigrants/immigrants_1340.html
na tej strani pa se lahko prijavite za ''diversity visa lottery'' oziroma ljubkovalno receno ''Green card lottery''
ZDA vsako leto razpisejo 50.000 ''sreck'' za zeleno karto. In ce si izreban dobis dovoljenje za stalno bivanje v ZDA. Vse informacije in pa kako se prijaviti najdete na zgornjem linku...

Se enkrat oprostite za of topic...

Lp SubaruFreak

tudi mene je vleklo v ZDA, pa sem bil Novembra tam, pa moram povedat DA ME ŠE BOL VLEČE TJA !!!! ker komaj zaj vidim kje živimo mah j*** ga, tam če maš na mesec plačo POD 1000$ maš socialno podporo zaj pa zračunajte koliko je 100o dolarjev tolarje pa joooo scott bicikl z amortizeri in disk bremzami 150$, pa DVD+LCD za v avto 100$ (sem mislo kupit, samo garncija pa nič :lol: :roll: )

aja pa rabljeni avti so fulllll poceni te toyote celice in mustangi GT jaoooo
sorry za off topic :D

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 20, 2005 7:38 pm

oment si pozabu da tehničnega pregleda ni
in da vozjo korete

vedt morš tud u kakšnih stanovanjih živijo tisti k so na socialni podpori, pa tisti z minimalno plačo, ki si ne morjo prvoščt zdravstvenih uslug

tud v naši "grozni" sloveniji folk ne žvi v prikolcah in barakah (razn romou)
podpis

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Če jan 20, 2005 7:47 pm

BaSe je napisal/-a: tam če maš na mesec plačo POD 1000$ maš socialno podporo

:mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov