Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne jun 25, 2006 3:37 pm

FRANCIVW je napisal/-a:Če bi blo po moje tega avto sejma ne bi blo več 8)
... po moje tudi ni potreben - več ali manj je samo za to, da se gredo brezdelneži tja enkrat tedensko srečat in vsaketoliko kakega naivneža okrog prinest ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne jun 25, 2006 4:17 pm

FRANCIVW : zarad takih k so k ti so vojne po svetu ;)

sicer pa je nedeljski sejem vedno zanimiv....

če pa pač ne znate postavlat vprašanj glede avta kot samo ali je razbit itd...
pol pač ne hodt tja ;) se da takoj iz preprostih vprašanj vidt al je lastnik taprav al ne

LP

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 25, 2006 5:42 pm

dj_em je napisal/-a:FRANCIVW : zarad takih k so k ti so vojne po svetu ;)

pol pač ne hodt tja ;) se da takoj iz preprostih vprašanj vidt al je lastnik taprav al ne

LP
...kaj je po tvoje tam zanimivo a cena pleskavic :?: ali tisti tuberkulozni prodajalci za mrežico z robo dvomljive kvalitete ? ... raje bi šel na Šmarno goro pljuča prezračit...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne jun 25, 2006 7:13 pm

Ja pa dobr jst pa vas sploh ne razumem.Tut meni se ti sejmi ne dopadejo ker je več ali manj sama nategavščina sam kdo za vraga vas pa sili da hodite tja kupovat/prodajat,če ti sejem ni všeč ga pač ne boš šel gledat simpl ko pasul :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Keymaker
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Keymaker Ne jun 25, 2006 7:34 pm

js sm biu večkrat na sejmu, vedno kot kupec, enkrat mi je celo uspelo dobit avto kot se šika :P

je pa res velik tega, k reče da z avtom ni nič blo, ko ga pa mal bolj pogledaš ti je pa vse jasn...morš met oko za take stvari, če ne boljš da ne kupuješ.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jun 25, 2006 7:57 pm

Davidek je napisal/-a:js sm biu večkrat na sejmu, vedno kot kupec, enkrat mi je celo uspelo dobit avto kot se šika :P

je pa res velik tega, k reče da z avtom ni nič blo, ko ga pa mal bolj pogledaš ti je pa vse jasn...morš met oko za take stvari, če ne boljš da ne kupuješ.
...ne moreš vedet niti videti ... recimo na Peugeotu 406 1.9 TDi sem menjal vse kar se je dalo in ga prodal v dobri veri prijatelju - novi natezalci,jermeni, nosilci motorja, na novo narejena Bosch črpalka in šobe, pomenjana vsa tipala, nov hladilnik, vodna pumpa, diski ploščice, gume, avtomatski natezalec mikrojermena, napolnil klimo ... tip pa se ustavi čez par dni, ker mu je zasmrdelo po plastiki iz motornega prostora in ugotovi, da se jermen odmične šeta ... ko je razdrl pokrov je videl, da je osovina napenjalca popustila in in je zvita napenjalec pa je vlekel jermen dol ... na srečo je uspel odpraviti napako brez škode, lahko pa bi mu pomlelo motor ... Torej ne moreš odkriti vsega zato raje ne dajaj garancij - odvisni smo samo od sreče in kvalitete materiala na kar pa ne moremo vplivati zato je najbolje kupiti avto kjer tudi rabljenemu dajo garancijo - to so servisi ali pa sorodnik, znanec ali prijatelj itd...

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Re: Neverjetno. Kaj se dogaja na avtosejmu!?

Napisal/-a Falco' Ne jun 25, 2006 8:39 pm

drzni je napisal/-a:Danes sem se odločil, da bom svoj avto peljal na ljubljanski avto sejem. In ko sem prišel tja okoli 8.00 h sem parkiral avto in čakal na kupce, medtem pa sem se oziral na okoli mal sem tud šel gledat za avte.
Na sejmu sem gledal eno žensko, ko je prodajala suzuki maruti in nekdo je pršu tja in ga kupil,mal po tem približno pol ure sem ugotovil da je ta ženska BASANKA, ko je prodala avto,že nasledjega prodajala tik par metrov stran od mojega avta in še par metrov stran je prodajala še en avto ren. 5.Prodajala ga pa je verjetno hčer.Njen fotr je pa tud pršu tja.
In kako je šlo meni seveda avta nisem prodal,ker ni imel velike tržne vrednosti kar naprej so hodili gledat basanci za avto in me prepričevali naj spostim kar za polovico in to se je dogajalo kar naprej eni in isti so hodili in me spraševali če spostim jaz tega seveda nisem dovolil.
In še zaključno misel: :x :x :x ZELO VELIKO JE NA AVTOSEJMU PREKUPČEVALCOV AVTOMOBILOV,VELIKO JE ZNANIH PREPRODAJALCEV,
NE KUPUJTE AVTOV NA SEJMU KER JE LAHKO ZELO NEVARNO IN LAHKO STANE DRAGO,ČE KUPITE NIČ VREDEN AVTO( SFUKAN) PRIPOROČAM AVTO OD SERVISIH KJER PRODAJAJO TE AVTE. :x :x :x

lep pozdrav in dobro kupčijo z avtom?

to bi lahko vedel že prej. nič novega. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Ne jun 25, 2006 8:42 pm

Pa folk kok ste stari? :roll:
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Ne jun 25, 2006 9:23 pm

Tja nikoli ne bi šel prodajat avta še manj kupovat zardi stvari ki ste jih prej omenili.
Če bi že kupil rabljen avto bi to storil pri kakšni firmi ali človeku ki ga poznam.
Petko sem prodal znancu sam pa kupil nov avto in se vsem problemom do katerih lahko pride ko kupuješ rabljeno robo izognil v širokem loku 8)
Isto je ko kličeš po salamoncu,že ko sem rekel da prodajam renault 5 večinoma niso bili zainteresirani tisti ki pa so bili so jo hoteli pa skoraj zastonj.V oglasu pa piše kupim katerikoli avto v kakršnem koli stanju.Kupiš ti moj falus vsak avto.
Sami južnjaški švercarji :evil:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Ne jun 25, 2006 9:36 pm

Pa že zdrava kmečka logika ti more dati da na teh sejmih se prodaja en navadno krš robo.....se tudi najdejo izjeme :) ampak v večini primerov gre za čudne posle...jest osebno ne kupujem tam avtomobile :) in hvala bogu da ne ;) Jest se držim reka bodi prvi lastnik avtomobila (novi avto) pa imaš prikrajšano marsikatero težavo....ne vidim ne vem kakšne privlačnosti v teh sejmih :roll: K kupuješ bodi vedno previden ali je to avtohiša,ali sejmi vedno se najdejo pametni ljudje :evil:

Lp
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Ne jun 25, 2006 10:05 pm

LP
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: samo ti pa ne vem če iz preprostih vprašanj izveš če je lastnik taprav al ne,če še posta ne razumeš :roll: mene sam moti nategovanje folka.
Slika

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Ne jun 25, 2006 10:19 pm

FRANCIVW je napisal/-a:

LP
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: samo ti pa ne vem če iz preprostih vprašanj izveš če je lastnik taprav al ne,če še posta ne razumeš :roll: mene sam moti nategovanje folka.

Morte se zavedat da dones na besedo nemorete nobenemu verjet,zato so pa dokumenti.
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Ne jun 25, 2006 10:19 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=888765

Danes sem na sejmu kupoval tegale golfa III dizla od 1 lastnice....
lastnica trdi da nikoli ni bil barvan na sprednjem blatniku se vidi ko je lukno od kamenčka zalil in še par stvari,ampak uredu saj je samo to,malo je podrsan ampak to je tut uredu...
gospa mi reče da je letnik 98 nakar ugotovim da je ubistvu letnik 97 prva registracija pa 98....in nakoncu še cena 950000sit Shocked Shocked Shocked Shocked

ampak to je tut sprejemljivo saj se da še pogovarjat Razz nakar pa ugotovim da je nekam mali 132000km za tak avto,volan iznucan še kr dost, čez sedeže nove prevleke,servisne knjige sploh ni Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes ampak gospa trdi da je vse v redu in kilometri realni, preverim tudi da je prva lastnica nakar oče odkrije pri motorju na ploščici na vezni steni 138000km leta 03 je bil menjan zobati jermen.....

In potem kupi od prvega lastnika Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

niso pa vsi taki da nebo gdo napačno razumel,
švercarji so ji pa ponujali 85000sit njena zadna pa je bila malo pod 900000sit...

Lp.
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Ne jun 25, 2006 10:24 pm

Ma sej se prodajalcu že na mimiki obraza vidi ali je bil on lasnik ali ne.
Ko sem jaz tam nazadnje enega polota 2000 letnik gledal in sem prodajalca spraševal podatke o polotu. Pa se je izkazalo da sem jaz o tem avtu več vedel kot on sam (ni vedel niti koliko ima konjev, pa ga je kao on vozil in je bil prvi lastnik). Cena je bila postavljena na 1,3 mio (klima in vse je imel)), in sem se parkrat pri njemju vtavil in debatiral z njim , pa sem rekel, da mu več kot miljon petdeset ne dam in je potem rekel da mi ga da 1,1 mio.
Samo je pa res da je bil v poslu še zelen in se mu je to tudi videlo, kake stare mačke pa ne moreš takoj skužit.
Slika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne jun 25, 2006 11:32 pm

Mad je napisal/-a:

LP
...kaj je po tvoje tam zanimivo a cena pleskavic :?: ali tisti tuberkulozni prodajalci za mrežico z robo dvomljive kvalitete ? ... raje bi šel na Šmarno goro pljuča prezračit...

ja med drugimi tut to, ne vidš vsak dan čevape za1000 :P

očitno nisi glih človek ki se rad ukvarja z ljudmi....
ti pa kr na šmarno goro hod pa bod vesel.. vsako tele ma svoje vesele :P

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Po jun 26, 2006 7:38 am

ce mas golfa dizla, ni problem prodat na sejmu :twisted:

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ Po jun 26, 2006 8:16 am

Jest mam tut dame dobe izkušnje s tem sejmom. Res, da je tam preprodajalcev južnih narodov ohoho, vendar se pač od njih ne kupuje. Kupuješ in gledaš avte od tistih 10%, ki že na daleč vidiš da so resni. Tako smo prodali Berlingota in Picasso za precej več, kot so nam ponudili v avtohišah. Tudi kupili smo tam par mesecov nazaj eno staro Vitaro in pa praktično nov Berlingo. Oba delujeta brezhibno, smo jih takoj peljali na servis in sta oba brez napak.

Ne kupuješ od kr enih, kupuješ od tistih, ki ne zgledajo kot peprodajalci.
http://mr.si/

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 26, 2006 8:47 am

Jaz sem pred 5 leti kupil avto od preprodajalca v Mb na sejmu, pa sem bil ful zadovoljen z njim. Res, vse realno, servisi realni, vozil sem se z njim pa še 130.000 km, pa avto še zdaj doma laufa pa ma na števcu okol 250.000 km. Samo je pa res, da na ceni ni hotel skoraj nič spustit. Torej, če vam kdo pod nobeno ceno ne bo spuščal, potem se lahko ve da je vredu avto. Če pa kr spušča neki, potem pa ziher ni ok.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po jun 26, 2006 2:13 pm

AM je napisal/-a:Jaz sem pred 5 leti kupil avto od preprodajalca v Mb na sejmu, pa sem bil ful zadovoljen z njim. Res, vse realno, servisi realni, vozil sem se z njim pa še 130.000 km, pa avto še zdaj doma laufa pa ma na števcu okol 250.000 km. Samo je pa res, da na ceni ni hotel skoraj nič spustit. Torej, če vam kdo pod nobeno ceno ne bo spuščal, potem se lahko ve da je vredu avto. Če pa kr spušča neki, potem pa ziher ni ok.

za to glih nebi bil tako prepričan, lahko pa drži v nekaterih primerih
litr bencina, litr olja ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jun 26, 2006 2:55 pm

RedWind je napisal/-a:ce mas golfa dizla, ni problem prodat na sejmu :twisted:

Če imaš na kratko OK GOLF-a dizel niti na sejem ni treba, še manj oglasov in ostalih "sitosti" - ljudje čakajo nanj v vrsti, dobra cena oz izkupiček po tradiciji zagotovljena :tomidelej:

Sploh pa ni samo GOLF dizel takšen primer, ampak še veliko drugih znamk oz modelov - dober avto + iskan model (povpraševanje) se z malce pretiravanja prodaja kr sam. ;)

Sejem v Ljubjani - osebno ne hvala, ostali pa izvolite če vam je všeč ;)

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost