tomaz40 je napisal/-a:Nemška j***a sem napisal zato, ker so pred nekaj leti delal test pri časopisu Delo. Na parkplac so zapeljal cel kup avtomobilov in strokovnjak (iz MNZ) je imel nalogo čim hitreje vlomit v posamezni avto.
Nemci so se najslabše odrezal. Prvi je bil Mercesdes A -klasa, za katerga je rabil mislim da okoli 9 sekund. Najdlje je zdržal Volvo S/V70 in sicer 50 sekund.
In še to, da z nobenim izmed teh sistemov, ne moreš vlomit v Volvo V40, če ima protivlomno klučavnico. To pa zato, ker ima sistem , ki fizično prepreči odklepanje avta. Če recimo mene nekdo zaklene v V40, ne morem ven, ker tistih štiftkov na vratih ne morem potegnit ven.
Dejstvo pa je, da vomit v avto ni problem. Problem je vžgat ga. Vlomi vsak. Sej kaj pa je en kamen vreč v okno.
Glede kluča pa jest upam da to ni res. Mal dvomim, ker pol bi se že razvedl. Razni serviserji pa kleparji, ličarji ipd. bi to že najdl, pa povedal prijatlom, tej povejo naprej,....
tomaz40 je napisal/-a:dobek je napisal/-a:tisto s skritimi kljuci je bolj tako-tako
je bilo sicer ze v avto-revijah, ampak so kljuce ponavadi skrivali preprodajalci (konkretno, ne vem tocno na kerem avtu, je zlomil ogledalo stransko, pa je kljuc ven padel)
Ja to se je godil na servisu za Mercedeze v Sloveniji. Tip je plačal servis, vzel ključe in ko se je prerival do svojega avta, je z ritjo butnu zunanje ogledalo. To se je razpadlo, ker ni blo do konca fiksirano in na tla so padli ključi in ponarejeni dokumenti.
Fajn to. Ma človek lahko zaupanje v servis.
Drugač je pa tko, da če si nekdo želi tvoj avto, ga bo imel tko al tko.
borut007 je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:no jst sm to isto zadevo slišu za avdija
k je mudel iz servisa dam prpelu je v garaži zadel desn špegu pa so vn padl ključi pa dokumenti
Te zgodbice sem jaz slišal že za vse avte. In povsod isti scenarij. Ko je domov pripeljal avto je zadel špegl in so ven padli ključi. :P
Če pa pomisliš: Kdo bi pa v špegl dal ključ? Če ga že namerava ukrasti, si bo ključ dal varno v žep in ne skrival nekje po špeglih.
borut007 je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:no jst sm to isto zadevo slišu za avdija
k je mudel iz servisa dam prpelu je v garaži zadel desn špegu pa so vn padl ključi pa dokumenti
Te zgodbice sem jaz slišal že za vse avte. In povsod isti scenarij. Ko je domov pripeljal avto je zadel špegl in so ven padli ključi. :P
Če pa pomisliš: Kdo bi pa v špegl dal ključ? Če ga že namerava ukrasti, si bo ključ dal varno v žep in ne skrival nekje po špeglih.
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost