Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jan 24, 2005 12:00 pm

GoGo je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Mal poglej za kleber viaxer, cena je okol 8000. Jst mam gor sicer 185/60-14 in sem z njimi zelo zadovoljen.

Moje izkušnje s to gumo (175/70/13) so slabe. Sem jih imel eno sezono na accentu pa
nisem bil zadovolje. Oprijem na suhi cesti je sicer dober, lega avtomobila v ovinkih pa
katastrofa. na mokri cesti pa sem mogu vozit kot po jajcih.
Tudi secier sem slišal že kar nekaj kritik na to gumo, tako da sam je nebi kupil še enkrat.

Ali je možno, da je med dvema dimenzijama za enako gumo taka razlika? Mislim, da je bila na testu, ki ga je opravil ADAC, dimenzija 185/60-14 ocenjena kot zelo priporočljivo. Možno pa je da se druge dimenzije drugače obnašajo.[/quote]

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po jan 24, 2005 1:19 pm

Voith je napisal/-a:probi lassa gume. so zlo dobre gume, in bolse od vecine kar sm jih meu prilko vozt po robu. pride te pa okol 10 k po komadu.

drgac je pa to u bistvu ista guma k bridgestone.

http://www.lassa-europe.com/

Jst sm mel Lassa pa nikakor nisem bil zadovoljen z njimi. Na mokrem te enostavno ne j*bejo pa tud znucala se je kr hitr.
Imam pa zdaj 4 mesce Dunlopke M3 WS in so veliko boljše.

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Mare9mm Po jan 24, 2005 2:10 pm

Gricko in Lenivec. Z Michelin, Kleber, BFGoodrich in Kormoran gumami si služim kruh in če opazita nisem pljuval po drugih gumah. Tega ne počnem in ne nameravam začet.
Povedal sem vam samo dejstva. Za Energy vaju očitno ne bom prepričal, zato to pustimo. :roll:
BFGoodrich je isto kot michelin!!!Samo v GB se proizvaja
Jo je mel kolega-PODEN- veliko bolj zadovolen z gumo kormoran

Lepo to, da je bil zadovoljen z gumo Kormoran. :)

BFGoodrich je ameriška znamka, kakor vse ostale gume, se ta guma proizvaja na različnih lokacijah povsod po svetu. Razen tega, da spada v grupacijo Michelin, med izdelki Michelin in BFGoodrich ni nobenih drugih skupnih točk (razen tega da so oboje gume, valda :P ).

Gume znajo zelo lepo škripat, če so le malce premalo napihnjene. Večina ljudi se vozi z okoli 2 bara, včasih celo manj. Priporočeni pritisk je različen od avta do avta, uporabe, letnega časa. Zato imamo cele knjige seznamov za kateri avto se katera guma koliko napumpa. Po pravici povedano, bi bilo veliko bolje, če bi vsi imeli vedno 2,5 bara v gumah in bi to vsaj 1x na mesec preverili. Pa temu ni tako. Nisem pa še slišal, da bi kdo škripanje gum povezoval z udobjem ali da bi škripanje komu predstavljalo kriterij med dobro in slabo gumo.

V Michelin grupaciji imamo 3 razrede. Prmium znamke ali flag brands - tako imenovane "zastavonoše", potem so pnevmatike srednjega razreda in pa nižjega, tako imenovanega "budget" razreda. Michelin je povsod po svetu premium. Pri nas v Sloveniji sta Kleber in BFGoodrich nekje srednji razred, budget pa predstavlja Kormoran. V Franciji je Kleber premium in v ZDA je BF prav tako "ta dobra" znamka. To sem mislil, Michelin nima nisko razrednih gum.

sama guma je zlo trda in po 5ih letih in 40k km prevoženih ma še vedno 5mm+ profila-ZAKAJ?
Zato, ker najboljše lastnosti so tiste, ki trajajo. :P
Po petih letih je tud racing slik trda. :roll:

še neki-Razlika je tudi, kje je bila guma proizvedena!
Ja, če mislš na Eskimo Made in Turkey, s katerim so stranke in vulkanizerji letos imeli ogromno tehničnih težav. Da spet povdarim, nimam nič proti Savi, to so samo informacije. V moderni industriji obstajajo zelo striktna pravila glede standardav kvalitete, glede delovnih okoliščin, glede kadrovanja, glede uporabe materialov. Pri Michelinu je tako in zagotovo tudi pri drugih. To je novinarski bla,bla za moje pojme... Ne verjamem da v Kranju delajo kaj slabši Dunlop ali pa Goodyear kot v Angliji.
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jan 24, 2005 3:09 pm

mare9mm:
dobro preberi
Citiram:
BFGoodrich je isto kot michelin!!!Samo v GB se proizvaja
Jo je mel kolega-PODEN- veliko bolj zadovolen z gumo kormoran

Lepo to, da je bil zadovoljen z gumo Kormoran.

kot vidiš sem napisel, da je bol zadovoljen in ne da je to super guma!

kakor vem je BFGoodrich isto kot michelin, samo da ima GB poreklo!!
Britanci niso hoteli kupovati michelink, ker so francozke, zato je michelin naredil novo firmo BFGoodrich, ki se v glavnem proizvaja v GB (verjetno še kje druge) in pol so brihtni angleži kupoval "domače" gume, ki so ful "dobre"
Kakor vem imajo dobre pnevmatike za terence, in tudi avtomobilske, samo ne une bolj poceni!!Ravno tako kot michelin, ki(še enkrat povem) je za en ku..rc, dokler ni cena za kos naprimer25+ k sit!Tiste so vredne svojega denarja

glede tega, kje so proizvedene so tudi razlike Michelin , ki je delan v turčiji je po mojih izkušnjeh slabši kot tista guma, ki je delana v italiji! Tudi bolj "sveže" gume dobiš!!

-"Po petih letih je tud racing slik trda" - to se čist strinjam!!

-"Michelin je povsod po svetu premium. Pri nas v Sloveniji sta Kleber in BFGoodrich nekje srednji razred, budget pa predstavlja Kormoran. V Franciji je Kleber premium in v ZDA je BF prav tako "ta dobra" znamka. To sem mislil, Michelin nima nisko razrednih gum. "
evo tle je pa spet ime in ne kakovost!!Zato ker ima michelin gume višjega cenovnega razreda res dobre, folk misli da je tako pri vseh gumah pa to NI RES!!
Tudi po testij je Energy slabo ocenjena(sploh po mokrem) in v PREMIUM klas spada SAMO po ceni in ne po kvaliteti!!
Ne morem razumeti, kako lahko nekdo tako zagovarja določen izdelek, ki NI vreden svoje cene!!Namesto da bi več reklame namenili izdelkom, ki si to zaslužijo!!!
In michelin sigurno ima take izdelke!!

PS: lassa gume (letne, zimske me niso toliko) so mene zelo pozitivno presenetle, YOC ti praviš, da so ble na mokrem zanič-A to si imel na P406- če je tako, to nima veze z gumo ampak z KATASTROFALNO lego P406!!!
LP

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Po jan 24, 2005 3:55 pm

kakor vem je BFGoodrich isto kot michelin, samo da ima GB poreklo!!
Britanci niso hoteli kupovati michelink, ker so francozke, zato je michelin naredil novo firmo BFGoodrich, ki se v glavnem proizvaja v GB (verjetno še kje druge) in pol so brihtni angleži kupoval "domače" gume, ki so ful "dobre"
Kakor vem imajo dobre pnevmatike za terence, in tudi avtomobilske, samo ne une bolj poceni!!

Ja, sej problem je,da ne veš. :roll:
Dr.Benjami Franklin Goodrich je leta 1870 v Združenih državah Amerike ustanovil firmo, ki je kmalu postala sinonim za tehnične inovacije na področju pnevmatike v ZDA. Leta 1927 je letalo Spirit of St.Louis prvič preletelo Atlantik s pnevmatikami BFGoodrich. Leta 1977 je raketa Columbia varno pristala na pnevmatikah BFGoodrich. Sledile so zmage na dirkah Baja 1000, Paris-Dakkar in mnogi drugi uspehi.
Danes je znamka prisotna po vsem svetu, najbolj znanan po odličnih 4x4 pnevmatikah, vse bolj pa je priljubljen tudi v svetu high performance in tuning-a. Eden največjih štandov na SEMA 2004 je bil prav BFGoodrich. A še kej napišem...

Kje so tle pol Angleži k ne marajo Francozov? Mislm, ej, eni res morjo z glavo skoz zid, drugač niso srečni. Sploh sem čist zasmetil to temo in me bojo zdej moderatorji začel brcat, zato se ne bom več odzival na take izjave.
Da se vrnem torej na izvirno temo:
155/70 R 13 75 T Priporočene cene z DDV:
Michelin ENERGY E3B 12.500 SIT
Kleber VIAXER 8.500 SIT
BFGoodrich TOURING 8.500 SIT
Kormoran IMPULSER 7.300 SIT
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jan 24, 2005 4:31 pm

Mare9mm je napisal/-a:
Ja, sej problem je,da ne veš. :roll:
Dr.Benjami Franklin Goodrich je leta 1870 v Združenih državah Amerike ustanovil firmo, ki je kmalu postala sinonim za tehnične inovacije na področju pnevmatike v ZDA. Leta 1927 je letalo Spirit of St.Louis prvič preletelo Atlantik s pnevmatikami BFGoodrich. Leta 1977 je raketa Columbia varno pristala na pnevmatikah BFGoodrich. Sledile so zmage na dirkah Baja 1000, Paris-Dakkar in mnogi drugi uspehi.
Danes je znamka prisotna po vsem svetu, najbolj znanan po odličnih 4x4 pnevmatikah, vse bolj pa je priljubljen tudi v svetu high performance in tuning-a. Eden največjih štandov na SEMA 2004 je bil prav BFGoodrich. A še kej napišem...

ok , pol sem pa zajebu :roll: !!
To nisem vedu!!

glede smetenja teme- zakaj je to smetenje, sem prepričan, da še marsikdo tega ni vedel, več stvari se napiše, boljši pregled imaš nad določeno stvarjo!

PS: samo še tole te vprašam, iz firbca!!
kere gume ti voziš in kakšno dimenzijo?
Če bi izbiral gume dotične dimenzije, bi se mogoče znašle energy na tvojem seznamu ??Ali raje kera druga znamka (cena/kvaliteta)
Bode fer in odgovori po resnici, ker me res zanima!
In ne tega razumeti kot provokacijo!!!, ampak te resno vprašam, me pa zanima tvoje mišlenje, glede na to, da se s tem ukvarjaš!

lp

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Po jan 24, 2005 5:57 pm

:D Na POLO Classic 1.4 imam Michelin Alpin A1 (ta stare) 185/65/14.
Poleti bi rad dal gor 195/50/15, Kleber ali BFGoodrich. Pri Kleberju mi je žal, ker zaenkrat še ni te dimenzije Dynaxer HP2, ampak je samo Dynaxer DR, ki pa mi ni osebno tako zelo všeč. Zato bom pri BF-u probal dobit Profiler2, če bo že dobavljiv, al bom pa mogoče kar Profiler G gor dal, ker mi ma zelo lep dezen. :shock: (To je verjetno že mal bolano za koga, amapak ko se s tem ukvarjaš, ti ene gume postanejo lepe, ene pa grde... :oops: ) To je od fotra avto, jest ga vozim in tu pa tam kaj uložim v njega. Pri tem avtu je Energy vsekakor opcija. 8)

Na mojem Megne II pa imam Michelin Alpin A2 195/65/15.
Poleti gre gor verjetno 205/50/17 če se bo dalo Pilot Sport, drugače pa Pilot Primacy.

Na maminem 206 je zaenkrat Pirelli,mislim da je 175/65/14, model P3000 Energy :twisted: , če se ne motim. Je pa izrazla željo za Michelin, tako da tukaj skoraj 100% pridejo Michelin Energy gor. Zato jih tudi na Polo ne bi dajal, da lahko mal sprobavam. :P

Evo, to je to... povsem odkrit odgovor.
Slika

macek9
Novinec

Kraj: metlika

Napisal/-a macek9 Po jan 24, 2005 7:00 pm

te dimenzije gum so zelo poceni. je pa res da je cisto odvisno od tvoje voznje,kako se vozis al hitro al pocasi...
LP
MOŠKI KI ZANIMAJO GA JOŠKI!!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 24, 2005 9:52 pm

Mare9mm: vidim, da mas dolocene gume v malem prstu :) Zanima me, ce ves, kako se dolocena guma obnasa po treh letih uporabe. V mislih imamo kaksno zimsko michelinko - npr. Alpin A2 ali pa kaj podobnega. Sedaj imam Dunlop Wintersport M3, in je bila na testih med najbolsimi gumami. Je bila tudi dobra prvi dve leti. Sedaj - tretje leto - je pa zelo zelo slaba na mokrem. Dons zjutri sem pelju za eno xsaro, un je su lepo skoz ovink, men je pa rit odneslo - pa ni bila hitra voznja. Me je pa naprimer dons na snegu presenetila, ker sm cist lepo prlezu rikverc v en klanc - niti enkrat ni zakopal.
Slika

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To jan 25, 2005 10:56 am

bridgestone b330 bi bile po cca.9400sit/kom,mislim da bi bile zelo o.k.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov