Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Če jan 20, 2005 11:55 pm

Symon je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:zdaj pa lahko cel avto.....ne recejo nic....

Ej folk čakte mal!!
Se pravi, da odkar smo v EU greš v Italijo po en cel avto,, ti da 2 računa (en za šasijo en za motor) nakar ga lahko v SLO celo registriraš brez problema. Po domače, ne rabiš nobene kupoprodajne... samo račun in ga pelješ na tehničnega pa je na cesti???
Ali pa, da dobiš samo motro in rabiš samo račun iz odpada in ga lohk daš v svoj avto ter BP homologiraš.

Zadnjič sem videl enga Eclipsa (l.91) za 1000 Evrov. :shock: Še pol tolkza generalno pa maš avto, ki ga tukaj pod 600k SIT ne dobiš. 8)

ce je evro 2 vse lahko pripelješ, drugače pa mislim da morajo imeti euro2 po zakonu vsi avti od letnika 97 naprej. kupoprodajna pa mora biti, ker moraš plačat dmv glede na ceno na kupo-prodajni (če je avto do 1mio sit je dmv 1%). Plačaš še 14SIT na kg vozila ter pregled istovetnosti vozila s papirji... 22k SIT in to je to.

Če bo vse posreči bom jaz čez kak mesec do dva uvozil P106 S2 rallye (če bo kak primeren seveda) iz Italije, ki je podoben temu VTS-u in bom pol mal več lahko še povedal kak je postopek.

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Pe jan 21, 2005 9:33 am

Symon je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:zdaj pa lahko cel avto.....ne recejo nic....

Ej folk čakte mal!!
Se pravi, da odkar smo v EU greš v Italijo po en cel avto,, ti da 2 računa (en za šasijo en za motor) nakar ga lahko v SLO celo registriraš brez problema. Po domače, ne rabiš nobene kupoprodajne... samo račun in ga pelješ na tehničnega pa je na cesti???
Ali pa, da dobiš samo motro in rabiš samo račun iz odpada in ga lohk daš v svoj avto ter BP homologiraš.

Zadnjič sem videl enga Eclipsa (l.91) za 1000 Evrov. :shock: Še pol tolkza generalno pa maš avto, ki ga tukaj pod 600k SIT ne dobiš. 8)

To ti je če kupuješ na odpadu. Je pa odvisno od odpada do odpada kako je z tem. Vem pa da je na nekaterih odpadih 100% treba posebej šasijo in posebej mašino dat dol pa posebej pripeljat čez na 2 računa.
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jan 21, 2005 10:37 am

Men se zdi da je glavna fora če je odpad prijavljen samo kot odpad ali kod odpad in prodaja rabljenih vozil. Ker če je samo odpad on ne sme dat celga avta ven iz odpada ampak samo dele. Ker če bi ga dal bi lahko naj****.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jan 21, 2005 11:54 am

jaka-z je napisal/-a:ce je evro 2 vse lahko pripelješ, drugače pa mislim da morajo imeti euro2 po zakonu vsi avti od letnika 97 naprej. kupoprodajna pa mora biti, ker moraš plačat dmv glede na ceno na kupo-prodajni (če je avto do 1mio sit je dmv 1%). Plačaš še 14SIT na kg vozila ter pregled istovetnosti vozila s papirji... 22k SIT in to je to.

Če bo vse posreči bom jaz čez kak mesec do dva uvozil P106 S2 rallye (če bo kak primeren seveda) iz Italije, ki je podoben temu VTS-u in bom pol mal več lahko še povedal kak je postopek.

Uf. Kje to vse plačaš? Na meji, na LPPju?
Da še enkrat posplošim. Ti prodajo cel avto (če je avtoodpad in prodajalna) ti da račun za vsako stvar posebej (motor in šasija) Potem pa ga odpelješ na LPP, da ti ga pregledajo, preverijo račun (predvidevam, da ima isto vrednost kot kupoprodajna pogodba al morš tut to z unim Italijanom na odpadu uredit- pa še overiti?!? :? ). Tam ti potem rečejo, da izpolnjuje vse pogoje (izpušni plini...) in ti dajo nalepko.
Še kaj?

In P106 s2 Rallye: 8) 8) 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jan 23, 2005 9:41 am

Nihče ne ve? :cry:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Ne jan 23, 2005 11:20 am

Symon je napisal/-a:Nihče ne ve? :cry:

Mal sem brskal po papirjih od mojega predelanega saxoja, ki sem ga kupil v NG, pa sem našel račun samo za motor, potem pa še cel kup papirjev, da je šel čez mejo , bla bla bla...(v italijanščini).
Motor so zamenjali v domači delavnici ( 8v - 16v ) in se vozili okrog brez papirjev...
Potem so šli na LPP in ga homologirali brez problemov.
Samo če bo kdo to počel, naj pazi kako bo to vse skup sestavil, ker sem imel jaz kar nekaj problemov, ker nismo dobro pogledali avto, ko smo ga kupili (v menjalniku je bil potisni lkežaj narobe obrnjen in je naredil celo štalo-odrezal en semering....

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan Ne jan 23, 2005 2:44 pm

airbrush bohdej, tuki "skor" sosed :)

a kej veš na teh odpadih, a so kšni clioti 1.8 16v pocen oz kšne druge male hitre rakete? po možnosti letnk 94, zrd tiste norme.

lp jonas

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Ne jan 23, 2005 2:51 pm

TurboMan je napisal/-a:airbrush bohdej, tuki "skor" sosed :)

a kej veš na teh odpadih, a so kšni clioti 1.8 16v pocen oz kšne druge male hitre rakete? po možnosti letnk 94, zrd tiste norme.

lp jonas

Oj!
Ne vem veš. To se probaj zmenit z Frenkom ker je 2 x tedensko dol in ti bo več vedu povedat. Enkrat smo gledal dol enga Williamsa ruknjenega ki je mel 17 colke gor in je bil res strup. Pejd do njega pa ti bo pogledal.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Ne jan 23, 2005 2:52 pm

Sem vidu slike od tega Saxoja in vam povem da se zadeva 100% splača ker resnično ni fajn zbit. Bom probal celo dnar napraskat da ga sam kupim, ker je novejši od mojega in še klimo ma. Je kdo interesent za mojega. Ga dam poceni full.

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne jan 23, 2005 2:53 pm

kaj pa novejši avti so tud dol na odpadih?
kakšen clio 2.0 novi model??

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Ne jan 23, 2005 3:43 pm

AIRbrush je napisal/-a: Ga dam poceni full.

to je? :D

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Ne jan 23, 2005 4:36 pm

jaka-z je napisal/-a:
AIRbrush je napisal/-a: Ga dam poceni full.

to je? :D

Cene na PM. Dobiš takoj.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne jan 23, 2005 7:46 pm

AIRbrush je napisal/-a:clioti 1.8 16v pocen oz kšne druge male hitre rakete? po možnosti letnk 94, zrd tiste norme.
lp jonas

To se probaj zmenit z Frenkom ker je 2 x tedensko dol in ti bo več vedu povedat. Enkrat smo gledal dol enga Williamsa ruknjenega ki je mel 17 colke gor in je bil res strup.[/quote]
8) 8)
Pa lohk daš cifro od tega Frenka? Ker ej, da bi dobu kakšno pocket rocket za male pare bi pa tut še ene par mesecev vložu vanjo. Skratka pošlji mi PM pa cifro od njega, pa da se pozanimam, če majo kaj dobrega.

Enkrat smo vidl 306ko XS butnjeno spredaj pa še airbege je mela sprožene. Drugače ful lep avto za pogledat. Pa na istem odpadu (takoj čez mejo) so meli Swifta GTi ampak samo še karoserijo. :lol: Aja pa ene kvadratne zvočnike spredaj. Drugač pa ama nič. Niti armaturke. :shock:

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne jan 23, 2005 8:02 pm

a to je Frenk, ki ima fiate in lancie čez ? kako je pol tvoj mehanik :)

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Napisal/-a AIRbrush Ne jan 23, 2005 8:15 pm

Sonny je napisal/-a:a to je Frenk, ki ima fiate in lancie čez ? kako je pol tvoj mehanik :)

Ne ni to ta Frenk očitno. Se kr dobro razume na Citroene brez skrbi. Če je Saxoja komplet sam pripravil za dirke mora že nekaj znat ane?

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne jan 23, 2005 8:20 pm

aja pomota potem. Uni tudi hodi vsak teden v Italijo in isto ga kličejo Frenk hehe.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne jan 23, 2005 8:26 pm

a mi bi upal kdo natančno povedat kje je ta odpad. tko bi šeu kar osebno pogledat kaj se tam sploh dogaja. itak drugega dela nimam. 8)

zivijo
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a zivijo Ne jan 23, 2005 8:58 pm

cakte zdj pa men ni nc vec jasn ker tle k jt na odpade hodm nesmejo dt celga avta ker nimajo papirjev za njih in me zanima na kerih odpadih ste vi to bili da se da cez pripeljat ker sem pa vprasal dol za enega golf 1 kabrio in mi je reku da mi ga da na pol in ga lohk cez pelem tko mi je reku

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Ne jan 23, 2005 8:59 pm

Ve kdo če imajo kakega razbitega PUNTOTA GT!! ali pa samo motor!!! :D
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 23, 2005 9:22 pm

AIRbrush je napisal/-a:Sem vidu slike od tega Saxoja in vam povem da se zadeva 100% splača ker resnično ni fajn zbit.

Kje je pa karamboliran in kaj vse bi bilo treba zamenjat? Sicer je pa verjetno itak ze prepozno (ali pa bo vsak cas), ker tisti avti ki se jih splaca vzet, se hitro prodajo... :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov