Rjuhar je napisal/-a:Nisem bral vseh komentarjev, bom pa dodal se svojega. V LJ so mečkači vedno bli in vedno bojo, to je dejstvo. Ljudje smo prilagodljivi in se bomo prilagodili tudi temu, saj z glavo tiščat skozi zid in scat proti vetru nima kakšnega posebnega smisla. Zdi se mi, da se promet v LJ odvija zelo podobno če ne kar enako, kot po starem zakonu in pričakujem, da bo tako tudi ostalo. Razen, da malovečkrat, predvsem v "nenaseljenih" naseljih pogledam na števec, sam vozim popolnoma enako, kot prej.
Symon je napisal/-a:Vsi imate prow!
Stare mamce so sedaj še bolj zmedene, frajerji še vedno divjajo in pijanci so še vedno pijani.
Ljudje se med dvema krajema, ki sta oddaljena 500m naprimer vozijo popolnoma enako kot v kraju -50, kljub omejitvi 90.
Sam naprimer vozim približno enako samo v naseljih bolj pazim, da ne prekoračim preveč.
Sem pa razmišljal kaj bi res pripomoglo k varnosti:
1. Obveščanje in izobraževanje (to vedno poudarjam). Ne dat ljudem kazni z izgovorom, da gre zaradi varnosti. Pokažejo naj kakšne nesreče se lahko zgodijo pri 60km/h, kolikšna je zavorna pot, reakcijski čas. Da se ljudje zamislijo. Skratka zvišanje kulture. Učenje naj se pa prične že v mladih letih. V šoli in doma. Na TV in v časopisih...
2. Podaljševanje izpita. Zdaj je tako, da ga imaš neprekinjeno do 80 leta. Vsaj moj velja do l. 2064. Pa še se ga da podaljšat brez problema sam kolikor toliko zdrav moraš biti. Pravi način pa bi bil, da bi bilo treba na vsakih 10 let ponovno delati izpit. Da se znanje osvežuje. Saj najbrž ni taka težava dat npr. 10k SIT na vsakih 10 let? Tako bi povrhu vsega s ceste spravili kar nekaj 60 letnikov, ki vozijo samo še "na približno". Kdor že ima izpit se pa določi, da morajo "ponavljati" v 3 letih po sprejetju zakona (Tako kot prva pomoč). Obenem bi mogli obstoječi vozniki opraviti 3. točko
3. Trening varne vožnje. Saj to že uveljavljajo če se ne motim ne? Da bi ljudje v praksi videli kako te hitro zanese, kako odreagirati... V SLO je premalo teh tečajev. Če bi bili dovolj poceni so lahko nujni pred naprimer glavno vožnjo. Vsaj praktični primeri zavorne poti, zanašanja... In odreagiranja. Ni treba, da narediš z odliko, samo, da se ti vsaj malo sanja orkaduš.
Pa še kakšna točka bi se našla
INFINITI je napisal/-a:Ma ta zakon je drek, prej sem se lahko normalno hitro peljal in sem se boljše skoncentriral na vožnjo, sedaj pa sam gledam ker pokavec mi se vozi zad na pič.ki na 15 cm od odbijača - ajt v falus tisti ki so dali ta zakon ven. Pa zadnjič grem na primorsko in vsi drkamo 130, toliko da nisem zaspal za volanom res. Kaj ne dvignejo vsaj AC na 160-180 pa bi bile take kazni bolj smislne. Tudi prej niso vsi tiščali kot norci, pa je AC lepo laufala pr povprečni 160 - eh drek vse skupaj!
tomaz40 je napisal/-a:
Infiniti: Sicer ne vem kako se je dogajal ampak jest se tut človeku, ki se mi ne umakne z prehitevalnega pasu nalimam na odbijač. Pa je vseen kolk se pelje. Če se ti pelješ 140 tam kjer je omejitev 100, pa se hočem jest peljat 200 se mi umakn pa bo vse v najlepšem redu.
INFINITI je napisal/-a:tomaz40 je napisal/-a:
Infiniti: Sicer ne vem kako se je dogajal ampak jest se tut človeku, ki se mi ne umakne z prehitevalnega pasu nalimam na odbijač. Pa je vseen kolk se pelje. Če se ti pelješ 140 tam kjer je omejitev 100, pa se hočem jest peljat 200 se mi umakn pa bo vse v najlepšem redu.
Nisem sploh omenil da se mi to dogaja na prehitevalnem pasu. Na navadni, regionalni cesti se to dogaja. Drugače pa ti ne priporočam limanja tudi če si na prehitevalnem pasu, lepo poblendaj, pa predvidi kaj se bo zgodilo, ker bo enkrat tistemu pred tabo nekdo skočil na pas, bo tip zabremzal in bo harmonika -
PureTNT je napisal/-a: 160-180 je za moje pojme idealna pozovalna hitrost
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov