Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To jan 25, 2005 12:08 pm

Nisem bral vseh komentarjev, bom pa dodal se svojega. V LJ so mečkači vedno bli in vedno bojo, to je dejstvo. Ljudje smo prilagodljivi in se bomo prilagodili tudi temu, saj z glavo tiščat skozi zid in scat proti vetru nima kakšnega posebnega smisla. Zdi se mi, da se promet v LJ odvija zelo podobno če ne kar enako, kot po starem zakonu in pričakujem, da bo tako tudi ostalo. Razen, da malovečkrat, predvsem v "nenaseljenih" naseljih pogledam na števec, sam vozim popolnoma enako, kot prej.

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind To jan 25, 2005 12:19 pm

Rjuhar je napisal/-a:Nisem bral vseh komentarjev, bom pa dodal se svojega. V LJ so mečkači vedno bli in vedno bojo, to je dejstvo. Ljudje smo prilagodljivi in se bomo prilagodili tudi temu, saj z glavo tiščat skozi zid in scat proti vetru nima kakšnega posebnega smisla. Zdi se mi, da se promet v LJ odvija zelo podobno če ne kar enako, kot po starem zakonu in pričakujem, da bo tako tudi ostalo. Razen, da malovečkrat, predvsem v "nenaseljenih" naseljih pogledam na števec, sam vozim popolnoma enako, kot prej.

ja, razen da sedaj kakega ljubljancana vec vidim ki se ustavi ze preden se posveti ornazna! ceprav vecina se vedno vozi cez rdece in oranzne luci. Kar se mi je na zacetku zdelo malo cudno, ker tu v Kranju ljudje ne vozijo toliko cez oranzne in rdece kot v LJ. je pa tudi res da potem nikamor ne prides ce je kratek semafor...sploh pa Lj ki je ogromna. Tu v KR, je pa itak majhno mesto in prevec policajev, (pa ce se v Kr zabase promet je najvec 5 minut pa si cez ves Kranj), tako da ga skorej na vsakem ovinku srecas...pa se kangoo-ji pa opel itd...prevec...vsak dan se vozim po Lj pa ne srecam toliko policajev kot pa jih se med potjo do doma, v KR-ju...ja tko je to, merkejte se v Kranju :)
jest osebno pa se raje ustavim ce lahko to storim varno se preden se oranzna prizge!! (ce ni zadej koj eden za ritjo) :) mas pa tut take kalibre ki kar na enkt te presenet pa zacne bremzat na polno..pol pa da ima se bolsi avto kot ti in bolsi zavorni sistem...ti se pa ustavi...ja se bom z rocno pa bremzo pa se z prestavami bom bremzal..pa se bo mogoce lih izslo...
jah takle mamo...
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 25, 2005 12:36 pm

kako boš pa nadzaroval 70 km/h na uro vozeče punčare (in podobne), ki ti zapeljejo pred avto
najlažje tako da vsi vozijo ''70'' pa nuben nobenga ne prehiteva
valda je to bull shit sam drgač ne gre
sebe smatram kot dobrega voznika (kot večina slovencev), ki lahko vozi 180+ ne da bi ogrožal kogarkoli (po moje in ne po ministrovo)
ne vem zakaj nekateri tako zagovarjate alkohol (voith), vrjetno zato ker tut sam pijan vozš; zame ni vožnja po peru al pa dveh ogrožanje prometa, če pa piješ več pa vozš pa alkohol botruje nesrečam in spadaš pod tiste bebce, ki ne vejo kako se vozi
dejstvo je da se lažje izogneš idiotu, ki te je izsilil, če si trezen in počasen
tko pač je
in ker se ne da nadzorovat tistih, ki ne znajo vozt, se nadzoruje hitrost in alkohol
mislm pa da bi mogl neki narest glede legalnega sproščanja adrenalina, ker če ne morš nikjer divjat boš pač na cesti
pa ne se kregat k nima smisla, k naumo nč spremenil
lp

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 25, 2005 1:05 pm

PureTNT ima zelo dobre komentarje. Sedaj pa ti meni povej. Jaz sklepam, da si zelo veliko na cesto. Glede zakona pa ne bom komentiral, ker je :har

Se zmeraj se vozim kot sem se prej. V naseljih 55 kot prej. Me pa obcasno motijo meckaci. He he zadnjic ga zgem z avtom od punce iz morja. Iz Cnega kala proti Kozini 120-130. Na Kozini tabla 70 spustim da mi pade na 70 in se peljem po omejitvi. Pri bencinski policaji in se jim smejim v glavo. Sovoznik ob merilcu me mal cudno pogleda :P Prideva iz Kozine ven pa spet 120 po magistralni. Bodo umiril promet, ko ze pticki civkajo kje bodo. Ravno tako je pot od Idrije pa do Tolmina.

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti To jan 25, 2005 8:37 pm

Zakon je katastrofa to se vsi strinjamo!!
Kaj pa me najbolj moti je pa to ,da prasci merijo z radarjem na takih mestih ,ko se res 3x na leto zgodi prometna nesreće oz ,če se sploh!!
Vglavnem klasična lopovščina nič drugega!!!
:evil:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 25, 2005 8:47 pm

sej jst sm se s kolegom pogovarju pa sva pršla do ugotovitve da bi mogl polcaji dnevna poročila pisat v avtu prkeranim ob cesti
pa tko nebi niti meril sam vsak k vidi polcaje vozi počas
lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jan 25, 2005 9:34 pm

Vsi imate prow!
Stare mamce so sedaj še bolj zmedene, frajerji še vedno divjajo in pijanci so še vedno pijani.
Ljudje se med dvema krajema, ki sta oddaljena 500m naprimer vozijo popolnoma enako kot v kraju -50, kljub omejitvi 90.
Sam naprimer vozim približno enako samo v naseljih bolj pazim, da ne prekoračim preveč.

Sem pa razmišljal kaj bi res pripomoglo k varnosti:

1. Obveščanje in izobraževanje (to vedno poudarjam). Ne dat ljudem kazni z izgovorom, da gre zaradi varnosti. Pokažejo naj kakšne nesreče se lahko zgodijo pri 60km/h, kolikšna je zavorna pot, reakcijski čas. Da se ljudje zamislijo. Skratka zvišanje kulture. Učenje naj se pa prične že v mladih letih. V šoli in doma. Na TV in v časopisih...

2. Podaljševanje izpita. Zdaj je tako, da ga imaš neprekinjeno do 80 leta. Vsaj moj velja do l. 2064. Pa še se ga da podaljšat brez problema sam kolikor toliko zdrav moraš biti. Pravi način pa bi bil, da bi bilo treba na vsakih 10 let ponovno delati izpit. Da se znanje osvežuje. Saj najbrž ni taka težava dat npr. 10k SIT na vsakih 10 let? Tako bi povrhu vsega s ceste spravili kar nekaj 60 letnikov, ki vozijo samo še "na približno". Kdor že ima izpit se pa določi, da morajo "ponavljati" v 3 letih po sprejetju zakona (Tako kot prva pomoč). Obenem bi mogli obstoječi vozniki opraviti 3. točko
3. Trening varne vožnje. Saj to že uveljavljajo če se ne motim ne? Da bi ljudje v praksi videli kako te hitro zanese, kako odreagirati... V SLO je premalo teh tečajev. Če bi bili dovolj poceni so lahko nujni pred naprimer glavno vožnjo. Vsaj praktični primeri zavorne poti, zanašanja... In odreagiranja. Ni treba, da narediš z odliko, samo, da se ti vsaj malo sanja orkaduš.

Pa še kakšna točka bi se našla
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 25, 2005 10:47 pm

Symon je napisal/-a:Vsi imate prow!
Stare mamce so sedaj še bolj zmedene, frajerji še vedno divjajo in pijanci so še vedno pijani.
Ljudje se med dvema krajema, ki sta oddaljena 500m naprimer vozijo popolnoma enako kot v kraju -50, kljub omejitvi 90.
Sam naprimer vozim približno enako samo v naseljih bolj pazim, da ne prekoračim preveč.

Sem pa razmišljal kaj bi res pripomoglo k varnosti:

1. Obveščanje in izobraževanje (to vedno poudarjam). Ne dat ljudem kazni z izgovorom, da gre zaradi varnosti. Pokažejo naj kakšne nesreče se lahko zgodijo pri 60km/h, kolikšna je zavorna pot, reakcijski čas. Da se ljudje zamislijo. Skratka zvišanje kulture. Učenje naj se pa prične že v mladih letih. V šoli in doma. Na TV in v časopisih...

2. Podaljševanje izpita. Zdaj je tako, da ga imaš neprekinjeno do 80 leta. Vsaj moj velja do l. 2064. Pa še se ga da podaljšat brez problema sam kolikor toliko zdrav moraš biti. Pravi način pa bi bil, da bi bilo treba na vsakih 10 let ponovno delati izpit. Da se znanje osvežuje. Saj najbrž ni taka težava dat npr. 10k SIT na vsakih 10 let? Tako bi povrhu vsega s ceste spravili kar nekaj 60 letnikov, ki vozijo samo še "na približno". Kdor že ima izpit se pa določi, da morajo "ponavljati" v 3 letih po sprejetju zakona (Tako kot prva pomoč). Obenem bi mogli obstoječi vozniki opraviti 3. točko
3. Trening varne vožnje. Saj to že uveljavljajo če se ne motim ne? Da bi ljudje v praksi videli kako te hitro zanese, kako odreagirati... V SLO je premalo teh tečajev. Če bi bili dovolj poceni so lahko nujni pred naprimer glavno vožnjo. Vsaj praktični primeri zavorne poti, zanašanja... In odreagiranja. Ni treba, da narediš z odliko, samo, da se ti vsaj malo sanja orkaduš.

Pa še kakšna točka bi se našla

Se podpišem pod tole. Kar se varne vožnje tiče pa naj kar bo obvezen del izpita. V Nemčiji je delanje vozniškega izpita drago in zahtevno, ampak to da taprav rezultat. Težava je samo v tem, kako povprečnemu Janezu ali Micki to predstaviti na popularen način. Lažje je reči, da se bodo navile kazni, ki bodo divjake spravile s cest in nas vse naredile bolj varnejše, pa četudi to ni res.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 25, 2005 11:11 pm

pa zakaj se razburjamo zarad kazni
ker je predrago
zdej bi pa podražil vožnjo nasploh
to je problem ker si nek janez novak težko privošči izpit, poleg tega pa bi moral še vsakih 10 let dati nekaj tisočakov in še opravljati trening varne vožnje ki stane
zato so dvignili kazni in ne storili kaj takega, da lahko sam odločaš koliko te bo koštala vožnja
dejstvo pa je da nekdo, ki se je ubil na cesti bi se tudi kljub velikim kaznim
na cesti se je pred dobrim letom ubila prijateljica, ki je zaspala ob 6. zjutraj, vendar je bila trezna. zaletela se je v nasproti vozeč avto in sta tako umrli dve mladi ponci, katerih je bilo zares škoda. nobene kazni nebi tega spremenile ampak le druga kultura vožnje. nikjer se ne poudarja pomembnost zbranosti- le glede mobija, ampah le alko in hitrost
jst ne vidm dolgoročne rešitve na pereč problem, vendar vem da nov zakon pač ni to
lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jan 25, 2005 11:17 pm

Ma ta zakon je drek, prej sem se lahko normalno hitro peljal in sem se boljše skoncentriral na vožnjo, sedaj pa sam gledam ker pokavec mi se vozi zad na pič.ki na 15 cm od odbijača - ajt v falus tisti ki so dali ta zakon ven. Pa zadnjič grem na primorsko in vsi drkamo 130, toliko da nisem zaspal za volanom res. Kaj ne dvignejo vsaj AC na 160-180 pa bi bile take kazni bolj smislne. Tudi prej niso vsi tiščali kot norci, pa je AC lepo laufala pr povprečni 160 - eh drek vse skupaj! :evil:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jan 25, 2005 11:33 pm

Ubistvu nevem zakaj tako strogo na AC. Če bi dal max. hitrost 250 km/h po mojem ne bi bilo drugače kot je bilo. Brez nesreč itak da ne bi šlo, ampak to kar se zdaj npr. dogaja je pa tud brezveze.
Še vedno mislim da je na AC velik problem signalizacija in vključevanje na drug pas oz. na AC brez opazovanja stanja za vozilom. Ker če ti voziš 130 in ne pogledaš oz. se brez žmigavca nekomu vključiš, ki vozi 200 ( čeprav "ne bi smel" in ti voziš po pravilih), je lahko to katastrofalno. Ma čisti egoizem izpade. Mah o tem se je itak že veliko govorilo in se bo še naprej, ker...ta zakon je v mnogih pogledih res.... :?

Lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 26, 2005 12:00 am

INFINITI je napisal/-a:Ma ta zakon je drek, prej sem se lahko normalno hitro peljal in sem se boljše skoncentriral na vožnjo, sedaj pa sam gledam ker pokavec mi se vozi zad na pič.ki na 15 cm od odbijača - ajt v falus tisti ki so dali ta zakon ven. Pa zadnjič grem na primorsko in vsi drkamo 130, toliko da nisem zaspal za volanom res. Kaj ne dvignejo vsaj AC na 160-180 pa bi bile take kazni bolj smislne. Tudi prej niso vsi tiščali kot norci, pa je AC lepo laufala pr povprečni 160 - eh drek vse skupaj! :evil:

130 je v dobrih pogojih prepočasi. 160-180 je za moje pojme idealna pozovalna hitrost ampak velja povedat, da večina ljudi za volanom preprosto sanja in jim je dogajanje okoli njih zadnja briga. Tudi če voziš do pike po omejitvah se ti bo na avtocesti prej ali slej pripetila krizna situacija, ko se bo pred tabo od nikoder prikazal avto, katerega vozniku se ni dalo prižgati smernika in pogledati v ogledala. Če bi bil cilj večja prometna varnost, bi se koncentrirali na izobrazbo voznikov, ne pa na represijo. Tako pa bo vozniški nivo ostal tam, kjer je - v luknji. Namesto, da bi dvignili nivo voznikov, nadpovprečne voznike rinejo v povprečje.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Sr jan 26, 2005 1:20 am

Po drugi strani, pa lapajo kako se pripravljajo na novi zakon medtem ko opravljajo svoje delo tako grozno, da se dobro da ni smrtnih zrtev med policaji.

Pa naj izpostavim problematiko iz strani policajev. Vedno se bodo drli, da je prevelika hitrost, alko in nevem kaj se. Nikoli ne bodo rekli cesa drugega in predvsem NIKOLI jih ne bos vidu dokler ne bo prepozno in bodo nove zrtve. Pa da utemeljim ta zadni del stavka:

Ce se lahko nekdo sredi belega dneva vozi po trzaski cesti z ugasnjenimi lucmi in prizganimi meglenkami nekaznovan, se verjetno jaz prav tako lahko peljem po trzaski z 180km/h. Sicer cifra je visoka, katere na trzaski se nisem dosegel, ampak sem pa 120 in ne samo jaz, se marsikdo drug. Povdarek na NEKAZNOVAN!

Ampak ko pa trupla lezijo na cesti se pa derejo, da je kriva prevelika hitrost, alkohol in nehomologirani deli in da so ONI REVEZI ker jih je PREMALO in imajo PREVEC DELA. Sej mesto nesrece lahko zavarujem jaz sam, policisti ocitno za to potrebujejo vsaj dve astri ce ne tri marice - polno nalozene. To, da stojijo na smesnih mestih z radarjem (primer brezovica izza tablje Ljubljana, kjer mogoce vidim enga povozenega macka na dva mesca) za moje pojme ni opravljanje dela, ampak posmeh delovanju Slovenskim Plavim Uniformirancem.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr jan 26, 2005 1:22 am

160-180 da je normalna potovalna hitrost?je ja če maš orenk avto pa še zbran morš bit pa ful skoncentriran.jst če grem na morje mal rit namakat mi ni filing tiščat avto do podna in bit vs živčn kdaj mi bo jeben tovornakar prehitevu druzga tovornakarja,kdaj bo kdo k ma bolš avto zapelu vn k mu gre v nos da ga prehitim.....sama hitrost na AC ni problematična(razen če si res tok butast da boš zaviu kam)jeba je k je poln bedakov na cesti k ne gledajo špeglov in se jim j**e za ostale.kaj dela folk na cesti(posebi zadne 2 tedna) je zelo čudn da je sploh še kdo živ.jst ga 180+ prtisnem samo če je čist prazna cesta k pucam katalizator pa mašino :)
Zakon je pa zakon ja.no comment.jst bi nad 1.0 jemau izpite pa ni važn al si se zagonu al ne.izpita ne dobiš nikol več.če te dobijo brez izpita 500k kazni(če nisi zmožen plačat sledi izvržba),razne neumnosti kot so vožno po AC po nasprotnem voznem pasu isto odvzem vozniške za zmeri, oviranje in živciranje ostalih udeležencev v prometu(izsiljevanje,vožnja za ritjo ipd.)odvzem izpita za 1mesec+obvezen seminar z naslovom:Kako nisem d**** na cesti.

lp pa brez zamer

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 26, 2005 7:42 am

Symon: Vsakih 10 let delat izpit. Malo morgen. Sej te že ta prvič popolnoma nič ne naučijo. Pejt iz Ljubljane v Portorož pa nazaj in se pelji po omejitvah. Ma ene 6 ur bi rabil. Kdo pa ma tolk cajta. Najprej morjo Avto šole spravt v red, ker so sori ampak 3/4 neuporabne. Pa kako zapelješ v enosmerno ulico. A po levi al pa desni strani vozišča?!? A ni vseeno, če je pa ENOSMERNA!!!!

Infiniti: Sicer ne vem kako se je dogajal ampak jest se tut človeku, ki se mi ne umakne z prehitevalnega pasu nalimam na odbijač. Pa je vseen kolk se pelje. Če se ti pelješ 140 tam kjer je omejitev 100, pa se hočem jest peljat 200 se mi umakn pa bo vse v najlepšem redu.

accim: Problem omejitve 250 na AC je ta, da če se zgodi piz*** bo udeleženih 100 vozil ali več namesto sedanjih 3-4.

Vuso: Sej ti ni noben reku da se pelji 180 na morje. Če ti paše se lihk cjaziš 100 dol. Samo zakaj bi nekdo, ki ima recimo Audija S8 mogu vozit 130 do Portoroža, če ima večina slovencev slab avto?? Zakaj bi njega za to kaznoval?? Če imaš ti recimo Fiesto se pač pelji 100 dol. Problem visokih omejitev je, (primer višnjegorski klanec) da v klanec hitro vozijo ljudje z dobrimi avotmobili, po klancu dol pa vsi jugoti, fieste, 15 let stari fordi in ostala j***a letijo 170 ali več.

Zakon je pa tko al tko samo za filat blagajno. Sprememb v nesrečah ni, v smrtnih žrtvah tut ni. Eh brez veze.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr jan 26, 2005 10:07 am

tomaz40 je napisal/-a:
Infiniti: Sicer ne vem kako se je dogajal ampak jest se tut človeku, ki se mi ne umakne z prehitevalnega pasu nalimam na odbijač. Pa je vseen kolk se pelje. Če se ti pelješ 140 tam kjer je omejitev 100, pa se hočem jest peljat 200 se mi umakn pa bo vse v najlepšem redu.

Nisem sploh omenil da se mi to dogaja na prehitevalnem pasu. Na navadni, regionalni cesti se to dogaja. Drugače pa ti ne priporočam limanja tudi če si na prehitevalnem pasu, lepo poblendaj, pa predvidi kaj se bo zgodilo, ker bo enkrat tistemu pred tabo nekdo skočil na pas, bo tip zabremzal in bo harmonika - ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jan 26, 2005 10:15 am

Rulez are made to be broken. Just live with the consequences...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 26, 2005 10:24 am

INFINITI je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:

Nisem sploh omenil da se mi to dogaja na prehitevalnem pasu. Na navadni, regionalni cesti se to dogaja. Drugače pa ti ne priporočam limanja tudi če si na prehitevalnem pasu, lepo poblendaj, pa predvidi kaj se bo zgodilo, ker bo enkrat tistemu pred tabo nekdo skočil na pas, bo tip zabremzal in bo harmonika - ;)

OK se oproščam. Drugač pa jest se neki cajta peljem za unim, pol mu poblendam, pol mu dolge nabijem pol se šele limam na odbijač. Po parih kilomertih nespuščanja mimo.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jan 26, 2005 10:38 am

Nekaj v stilu ponovnega opravljanja vozniskega izpita vsakih 10 let bi sigurno bilo dobro. Predvsem uporaba smerokazov, voznja v krizisce kljub temu, da je zabasano in podobne precej neumne reci.

Omejitve na AC bi za odseke brez veliko prikljuckov komot bile visje. Tud ne vidim cist tocnega pomena omejitve 80km/h pod golovcem oz 100 skozi galerijo. Ob zvisanju teh omejitev pa bi blo treba vsaj za neki casa mocno poostrit nadzor na teh odsekih in kaznovat tiste, k vozjo brez glave - ne uporabljajo smerokazov in zapeljejo na prehitevalni pas ne glede na to a je kdo tm al ne in tiste k se s prehitevalnega ne umaknejo.

Tud na splosno so omejitve problem. Omejitev 60, na ravni magistralni cesti kjer je prehod za pesce. Prenizko ali previsoko? Ob lepem vremenu, kjer ze na 300m vidis da ni nikjer nobenega, prenizko. Ponoci ali ob dezju ravno prav, morda malenkost previsoko. Ponoci, kadar je megleno, precej previsoko.

Ljudem bi blo treba nekak dopovedat, da peljat se 120 po magistralni cesti ni nc nevarnega, ce so vozne razmere dobre - samo kaj, ko bo ravno takrat nekje stal radar.

Se en problem omejitev kjer so prenizke. Ljudje pac vozijo po omejitvah +10 (kaksen norec pac goni). Ce je hitrost prenizka bo normalen clovek gledal okrog sebe, razmisljal o 100 drugih receh, na cesto pa bo pogledal vsaki 2 sekundi, ce se drzi smer in ce je morda kje kej zanimivega za vidt. Ze spet pa je to dvorezen mec. Yugo se pri 90km/h obnasa kot moj Golf IV pri 150km/h, ta pa tako kot npr S8 pri 230km/h. Kar se tice zavornih razdalj so razlike mal manjse, pa se vedno je razlika med enim starim avtom pa novejsim precejsna.

Vprasaje kaj je tukaj za narest in kaj ne.
Zgleda pa, da bo kmalu postalo dejstvo, da novi zakon ni spremenil nicesar, razen zakrpal par lukenj v proracunu, da bodo po neumnosti lahko nastale nove :roll:
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr jan 26, 2005 7:13 pm

PureTNT je napisal/-a: 160-180 je za moje pojme idealna pozovalna hitrost

:shock:
Disagree.
Ko sem naredil izpit sem bil tut takega mišljenja. Pa ko sem se vozil z Nissanom, ki je imel končno čez 190. Zdaj ko ma moj avto končno, če mam srečo čez 150km/h.
130 ni izbrano kar tako. Gre za hitrost, kjer je potrebno imet še relativno malo koncentracije... Ne vem kaj še vse v glavnem ne čudi se zakaj so takšne omejitve po cli EU (110-140km/h). Sicer pa kolikor sem slišal policaji v Providiah velikokrat samo prehitijo folk ki vozi do npr. 150km/h in uporabljajo smernike, ne izsiljujejo. Skratka baje, da niso tolk beboti kot ostali prometniki, ki se skrivajo raznimi grmovji in "skrbijo za varnost" khm za filanje proračunske luknje.
tomaz40:No ne pretiravaj. Sam sem delal dve leti nazaj in so me kar dobro naučili. Odvisno od avto šole. Sicer pa mislim v stilu, samo testi in glavna. Nič predavanja. Če znaš vozit boš naredil in boš prišel pocen skoz, če ne pa kar pejt na predavanje ti ne škoduje. ;)
Pa ne se limat na odbijače ker je moteče in prenevarno. Če se da je varneje prehitet po voznem (NE ODSTAVNEM!!!) pasu. Tko sem naprimer storil, ko je en ata (prliman fris na vetrobransko šipo) po obvoznici divjal 70 po prehitevalnem. Šele ko sem ga prehitel po voznem je pogledal v ogledalo in ugotovil, da ima še 10 avtov za sabo :evil: :evil: . Prow nesposoben človk! :roll:
Zadnjič spremenil Symon, dne Če jan 27, 2005 9:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov