Debate, ki niso vezane na ostala področja...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To jan 25, 2005 6:34 pm

kljukec je napisal/-a:
Liquide je napisal/-a:s_mande: Ti pejd lepo reg. in plačaj na zav. tistih 20% več. Dne 20.03.05 pa pojdi na zav. po razliko(izplačajo ti '9 mesecev').
Se eno vprasanje:Kaj pa ce nisem jaz kriv za prometno nezgodo,kljubtemu krijem tistih 20%?Malo cudno je vse to!

Mislim da imaš nekako prav. Kolikor je bilo meni tolmačeno plačaš 20% v primeru nezgode samo če si sam kriv,drugače pa ne :?:

lp

ne vem možn čeprov sej če si pijan tut si avtomatično ti kriv, tut če nisi kriv za nesrečo
men so rekl takrat k je vn pršu zakon o zavarovalnicah, da plačaš če si al pa nisi kriv
(nism pa sigurn)
sej konc koncev pa vsi sam dnar hočjo
lp

Ja sej bom jutri tocno vedel kako in kaj.Mene osebno kar se tice alkohola sploh ni strah,ne vozim kadar vem da bom kaj spil!Sam se mi pa zdi nesmiselno nekoga za nekaj kaznovati in njemu vleci denar iz zepa ce on ni kriv npr.Ne vidim logike!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To jan 25, 2005 7:41 pm

Liquide je napisal/-a:s_mande: Ti pejd lepo reg. in plačaj na zav. tistih 20% več. Dne 20.03.05 pa pojdi na zav. po razliko(izplačajo ti '9 mesecev').

lp

točn tko.dobiš keš nakazan in to je to.nobenga sranja z menjavo police....pa dodatnih stroškov.preverjeno 100%
Kljukec se je uglasu da se za 3 mesce ne splača.itak da se .a ti je dele mogoče težko par jurju dat ,kt pa da pol,l mogoče lih zadn dan k si še mladi voznik nardiš p******.pa po možnosti še kkšn hud avto..............pol se pa po piskru tolč z lopato.
boh ne dej,sam Murphy je Murphy

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 25, 2005 7:50 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:

lp

točn tko.dobiš keš nakazan in to je to.nobenga sranja z menjavo police....pa dodatnih stroškov.preverjeno 100%
Kljukec se je uglasu da se za 3 mesce ne splača.itak da se .a ti je dele mogoče težko par jurju dat ,kt pa da pol,l mogoče lih zadn dan k si še mladi voznik nardiš p******.pa po možnosti še kkšn hud avto..............pol se pa po piskru tolč z lopato.
boh ne dej,sam Murphy je Murphy

LP

kdor ne reskira ne profitira
valda se lohka zajebeš
je pa odvisn od posameznika kolk je nagnen k reskiranju
jst sm povedu svoje mnenji, ki je pač zate napačno sam to ne pomeni, da maš prov, ampak sam da ti mislš da maš prov (tko k jst zase)
lp

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 25, 2005 9:39 pm

Ne bom trdil, da ni res, da placas tudi ce nisi sam kriv, samo se mi to niti najmanj ne zdi logicno. Ce ti nisi kriv, nisi kriv ampak je kriv drug, ne glede na to, a mas ti placano tistih 30% vec al ne. Ce pa si pod vplivom alkohola, je vsaj ta mozna razlaga, da bi lahko nesreco preprecu, ce ne bi bil.
Slika

Uporabniški avatar
Balt3e
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a Balt3e To jan 25, 2005 10:03 pm

Josephe je napisal/-a:Ja sej vem da je moja odločitev, tako da če sem še voznik začetnik bom plačal ( plačati moraš 20% škode če nisi - kaj če zaletim v kazga BMW-mercedez ) , tako da kot vidim bom kar moral.
Hvala za odgovore.

LP Joseph

kaj ce (buh ne dej) koga zbiješ, morda celo do smrti.... je pa precej več kot kak BMW in podobno. res da je odločitev tvoja ampak... to skoraj da ze spada k zavarovanju ce je v familiji kak voznik zacetnik.

LPB

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To jan 25, 2005 11:15 pm

Mate je napisal/-a:Ne bom trdil, da ni res, da placas tudi ce nisi sam kriv, samo se mi to niti najmanj ne zdi logicno. Ce ti nisi kriv, nisi kriv ampak je kriv drug, ne glede na to, a mas ti placano tistih 30% vec al ne. Ce pa si pod vplivom alkohola, je vsaj ta mozna razlaga, da bi lahko nesreco preprecu, ce ne bi bil.

sej maš prav sam tud začetniku se ne reče kar tako začetnik
smatra se da bi izkušen voznik lahko nesrečo preprečil, oz. daj 20% in si postal z zavarovalniškega vidika ''izkušen'' voznik

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jan 26, 2005 12:55 pm

kljukec je napisal/-a:sej maš prav sam tud začetniku se ne reče kar tako začetnik
smatra se da bi izkušen voznik lahko nesrečo preprečil, oz. daj 20% in si postal z zavarovalniškega vidika ''izkušen'' voznik

Tega se pa nisem spomnu :-:o :jao:
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Sr jan 26, 2005 2:29 pm

Mate je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:sej maš prav sam tud začetniku se ne reče kar tako začetnik

Tega se pa nisem spomnu :-:o :jao:

pa sej jst nism sigurn da plačaš v vsakem slučaju sam men je blo takrat tako rečen
lahko je tut ''marketinška'' poteza
lp

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr jan 26, 2005 2:41 pm

Evo momci glih danes sem na novo opravil tehnicni pregled in seveda registriral svoj prvi avto(upam da mi bo dobr sluzil)!Sem vceraj rekel da povem kako in kaj ko bom tocno vedel:

Ce si voznik zacetnik to pomeni nimas izpita do treh let(pri zavarovalnici),ni nujno placati tistih dodatnih procentov!Ce si pa vdelezen v prometno nesreco in si krivec moras povrniti zavarovalnici 20% vrednosti nastale skode!Ampak le ce si kriv tako da nebo vec dvomov o tem,kdaj placas in kako...

Je pa res da ti pri dopolnitvi treh let povrnejo nekaj denarja...nekaj cisto malega!So me pa opljackali za skoraj 130.000SIT,AO+,itd...Meni manjka mesec dni in nevem ceprav sem mislil placati in nisem placal,ker alkohola itak ne pijem kadar sem z avtom,divjam pa tudi ne...tako da bog z menoj in z vami! :EE Upam da se stvar dobro iztece!

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr jan 26, 2005 3:09 pm

Upajmo da se ti dobro izteče ;)

Samo v premislek:o tej temi sem imel debato z fotrom in mi je povedal primer,ko je 19 letnik oz. voznik začetnik zbil pešca in si nakopal sledečo kazen: doživljensko plačevanje 30.000 SIT mesečno zaradi povzročitve invalidnosti!

Sedaj se pa zamislite al se splača al ne,nesreča je opoteča!

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov