Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr jan 26, 2005 12:22 am

VW-BUS je napisal/-a:ker avto ti bo pa dau :?:

:?:
vw bus te je vprasal :!: ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr jan 26, 2005 12:47 am

Kwa vas pa to matra :roll:
baje da gre za 1 let starga bimmerja 645.fotr ga pa daje stran zato ker so mu zici pretrdi 8) ;)

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr jan 26, 2005 12:53 am

Vuso je napisal/-a:Kwa vas pa to matra :roll:
baje da gre za 1 let starga bimmerja 645.fotr ga pa daje stran zato ker so mu zici pretrdi 8) ;)

super...ja sj nas ne matra samo ce ze mi odgovarjamo na vprasanja...(no jest nism v tej temi nic prispeval) ampak vseeno pol lahko se mi kaj vprasamo ane?! al nimam prov...povejte fantje...sej mal debata pa to...tut ce je fico..a ves da me boli k****...kar kol ze mu bo dal je dobr...ce ne ze zarad druzga ker je zastonj...pa ker se pelje po 4ih kolesih pa da ma streho!! ze to je velik!
to pa je samo stvar debate.....

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr jan 26, 2005 10:41 am

BlackWind je napisal/-a:

super...ja sj nas ne matra samo ce ze mi odgovarjamo na vprasanja...(no jest nism v tej temi nic prispeval) ampak vseeno pol lahko se mi kaj vprasamo ane?! al nimam prov...povejte fantje...sej mal debata pa to...tut ce je fico..a ves da me boli k****...kar kol ze mu bo dal je dobr...ce ne ze zarad druzga ker je zastonj...pa ker se pelje po 4ih kolesih pa da ma streho!! ze to je velik!

V bistvu se strinjam. Kva pa maš za skrivat. Pa še za pir lohk daš k ti ni blo treba letat po mestu pa sparševat... :P hecam se, brez zamere, ampak res ni treba skrivat.

Fak mam dons kr ene izpade.... :noro

lp

YOC 8)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jan 26, 2005 2:11 pm

BiMMER je napisal/-a:Ma kaj tupite, da ni darilne pogodbe. Darilna pogodba seveda obstaja. Če gre za prvo dedno razmerje (torej če oče podari sinu) potem se oproščeni tudi davka. Vse kar moraš storiti je, da izpolneš darilno pogodbo (v knjigarnah jih nimajo, zato kupi kr kupoprodajno in prečrtaj kupoprodajna in napiši darilna). S to pogodbo greš na UE, kjer ti jo overijo za 255 SIT (prej je zadeva pri notarju stala 6700 SIT :roll: ). Zraven te pogodbe imej še rojstni list, s katerim greš na davčni urad, da ti potrdijo da gre res za prvi dedno razmerje. Potem gre tvoj fotr na oddelek za promet, kjer odjavi avto. Nato greš na zavarovalnico, kjer fotr uveljavlja prenehanje zavarovanja. Tukaj se lahko naredi pobot in sicer da fotr iz svoje police preostanek denarja nakaže tebi za novo polico s tem, da moraš še nekaj doplačat (pri zavarovalnici nikoli ne dobiš toliko kot plačaš :? ). Z novo polico greš spet na UE in tam registriraš avto z novimi tablicami.
Thats it!

Sam en popravek: overitev darilne pogodbe pri notarju stane, vsaj leto in pol nazaj je, okroglih 1500 SIT.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 26, 2005 2:27 pm

Kukr sm jst mel izkušnje lansko leto z darilnimi pogodbami, se ne splačajo. Takrat vem da so hoteli zaračunati ne vem koliko procentov vrednosti avtomobila za davek (znesek je bil okol 30k, će se ne motm), tako da se je veliko bolj splačalo, da smo lepo doma napisali prodajno pogodbo za majhno vsoto in šli to zrihtat, kot da je bil avto normalno prodan. Ali se je od julija lani kej spremenil, pa ne vem.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr jan 26, 2005 4:03 pm

BlackWind je napisal/-a:

Sej ni problema.Če bi blo to o bimmerju res bi ga folk takoj naskoču.Folk ma ful probleme če ma kdo nekaj za kar ni delu in mu je to nekdo podaril.
No sej ne recm da mene ne zanima kaj je njegova nova pridobitev.... :D

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr jan 26, 2005 4:25 pm

fantje sj nč ne skrivam, sam časa nimam da sm na compu ker mam v tem tednu 2 izpita na fax-u...

Gre za škodo felicio 1,9D, l 97(1.lastnik)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 26, 2005 4:57 pm

kul. a tale avto v tvojem avatarju je tvoj? se mogoce prodaja? :D

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jan 26, 2005 5:21 pm

Kaj bluzite. Jst sem septembra delu darilno pogodbo med mano in mamo. Greta do notarja overit pogodbo pol pa še na davčno da ti poštemplajo. In pol normalno prepis on odjavi ti prijaviš. End of story.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr jan 26, 2005 7:02 pm

dejan84 je napisal/-a:Kukr sm jst mel izkušnje lansko leto z darilnimi pogodbami, se ne splačajo. Takrat vem da so hoteli zaračunati ne vem koliko procentov vrednosti avtomobila za davek (znesek je bil okol 30k, će se ne motm), tako da se je veliko bolj splačalo, da smo lepo doma napisali prodajno pogodbo za majhno vsoto in šli to zrihtat, kot da je bil avto normalno prodan. Ali se je od julija lani kej spremenil, pa ne vem.

Potem niste darovali v prvem dednem razmerju. Čim ne gre več za dedno razmerje se pa res ne spleča več to delat.Kar se pa tiče kupoprodajnih pogodb. Ne da se več kr pisat ene minimalne zneske. Če DURS posumi, ga gre za imikanje plačila davka in je znesek pod Eurotax vrednostjo vam bodo zaračunali davek, od Eurotax vrednosti vozila. Edina varianta je, da se napiše, da je vozilo karambolirano vendar takrat hočejo imeti zenitev vozila od sodnega cenilca.
Tako da, če gre za podatitev stvari OČE-SIN/HČI, MAMA-SIN/HČI je najbolje narediti darilno pogodbo. Seveda pa to ne velja za obratna razmerja. SIN/HČERA ne more podariti svojemu OČETU/MAMI stvari brez davka. Ja, komplicirano je to.. :roll:

V konkretnem primeru, ki ga imaš ti, je najbolje narediti z darilno pogodbo.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr jan 26, 2005 7:23 pm

ne, ni tak, je rdeč in je na avto. net-u sam neki jim ne dela zadnje čase link!!!!

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Sr jan 26, 2005 7:24 pm

lol
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov