kdk je napisal/-a:(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
– 50 km/h – na cestah v naselju;
– 25 km/h – na kolesarskih poteh in stezah;
– do 5 km/h – v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.
...
(7) Z denarno kaznijo 5.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek drugi udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s prvim odstavkom tega člena.
ok... zdaj pa tukaj vem za eno prigodo, če je komu za smejat se...
ko sem še bil mlajši sem se rad hodil z mojo bicikletino furat pod pohorje in se potem od spodnje postaje vlečnice pognati z mojim picikletinom tud do 80km/h
ampak - na koncu tega klanca (kjer se končna hitrost ni kaj dosti zmanjšala) je pa nekoč bila, ali pa je še sedaj omejitev 40km/h in tam so zelooooo radi stali radarji, ker je še vedno naselje in omejitev, večina pa tiste omejitve ne opazi...
in tako jaz grem tako kot skoraj vsako nedeljo sam lepo na izlet pod pohorje...

se malo drkam tam okol z biciklom po šumah, potem pa spust... wiiiii... pa lih lagere sn si na novo namazo... d beeeest... grem prehitevat avto, za katerega sem kasneje izvedel, da je vozil 60km/h
naenkrat pred menoj:
O
sem mislil... eh avto ustavlja, pa nisem nič po bremzi pa nič, potem pa kops nori skoraj skočil vame! nič... jaz zabremzam... dalje pa si lahko mislite zgodbo... aja.. nisem dobil kazni!

baje zato, ker je moj bicikl bil sposobn za take hitrosti in pa potem je še gospodič ugotovil, da jaz tudi... aja... pa takrat sem napihal 0,3 od ene velike vrečke rumovih kroglic (casali rum-kokos al kaj so že...) - da, da
drugič pa so me ustavli na kolesarski stezi, ker sem se baje fural 50 (sem bil užaljen, ker mi je števec kazal 48

- takoj na kalibracijo prasca
in kam je meril? baje da v sprednjo luč

potem pa sem mu uspel dopovedat, da je to bilo moje oko (ker luč ni bila namontirana sredi belega dneva na belanci - saj je ja snemljiva, for god's sakes!) in, da če mi napiše kazn, ga bom tožil, ker sem se skoraj zdeval po stezi in še ga naj takrat ne bi dobro videl - spet brez kazni
aja... samo eno vprašanje... pešca tudi lahko dobijo na radar? recimo če se zalaufam po pešconi?

*LOL* - itaq vem, da je to namenjeno za eno- in dvo-sledna vozila