Debate, ki niso vezane na ostala področja...

netvis
Nov uporabnik

Napisal/-a netvis To feb 15, 2005 11:55 am

OK, pač ne zaupam nikomur več. Ampak naj bo ...

Vam pa še enkrat vseeno povem, kaj se trenutno dogaja. Ta leasing hiša je A1, d.d. na Vodovodni 93 v Lj., zraven Avtohiše Real (tudi delajo z njimi) in z Avtohišo Peugeot Vič (tudi preko te sem kupu 206) - tako da če bo kdo tam kupoval PAZITE !!!
Ta četrtek bo 4 tedne, kar so mi vzeli avto. Vsem povem, da sem pogodbo DOBRO prebral, ni malega tiska in kar se tiče odvzema avta, imajo prov - tudi jaz se z njimi strinjam, vendar ni nobenega člena, da bi moral kaj vplačevati vnaprej - kakšne obroke ali kaj podobnega- s tem se pa ne strinjam ! Potem naprej; sem že v navezi z odvetnikom in rekel mi je, da bom z tožbo v roku najkasneje 5 let dobil najmanj 1 MIO SIT ter poplačilo vseh ostalih stroškov v zvezi z odvetnikom. Mene pa bo sedaj stalo cca. 50k SIT. No še najbolj zanimivo pa je, da se tam sploh nič več ne javijo, niti me ne pokličejo, niti mi niso po "4 tednih" poslali kakšne izjave o prekinitvi pogodbe. Jaz sedaj nočem tega avta nazaj - hočem le svojih 208.000 SIT, ker bom že ta petek kupu druzga. Ampak od tega ne odstopam, bom pa kmalu tudi (bom videl, če se bo kaj premaknilo) dal celotno zgodbo na POP TV, Preverjeno, v več časopisov in Trenja. Poleg tega pa jih bom še tožil, ker imam s.p., da se mi je posel zmanjšal, ker nisem mogel opravljati dela, ker nisem imel avta, da ne govorim o živcih, neprespanih nočeh, klicih, itd.

Sploh se več ne sekiram toliko, enostavno bom šel po poti zakona, ker vem, da nisem naredil nič slabega. Kolikor sem jaz kršil pogodbo (neplačevanje), jo sedaj oni še bolj !!!
Tako da vem, da delam prav !

Hvala vsem za podporo, če bo pa še kakšen komentar, pa dobrodošli - bom odgovoril !!!

Lp, Tomaž

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- To feb 15, 2005 12:20 pm

netvis je napisal/-a:...in kar se tiče odvzema avta, imajo prov - tudi jaz se z njimi strinjam...

...Poleg tega pa jih bom še tožil, ker imam s.p., da se mi je posel zmanjšal, ker nisem mogel opravljati dela, ker nisem imel avta...

zdej nisem jest pravni strokovnak ...sam to da so oni krivi da nisi mogel opravljat svojega dela ker so ti odvzel avto boš težko dokazal če se hkrati strinjaš s tem da so imeli pravico ti ga odvzeti ...kvečjemu za to da nisi mogel opravljat svojega dela zarad tega ker so ti zadržal 208.000sit

...velik sreče, lp.
Zadnjič spremenil -tomi-, dne To feb 15, 2005 2:36 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To feb 15, 2005 12:35 pm

...če je avto bil napisan na s.p. se to smatra kot službeni avto, in če ga ni imel...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To feb 15, 2005 2:28 pm

Sigurno lahko zahtevaš odškodnino. Če je avto na firmo pisan se lahko pritožiš da si mel zarad tega izgubo dobička ker nisi mel prevoznega sredstva.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To feb 15, 2005 2:56 pm

Pot zakona je sicer dolga, a ce se bo izsla tako kot je odvednik predvideval in ce jih se tozis za izugubo dobicka in to dobis, si zmagal, oni pa zgubili na celi crti, kar bi bilo prav... samo ne veseli se prekmalu, saj se zna zgoditi da ne bos dobil vsega omenjenega, ker si najprej ti prekrsil pogodbo in se bodo oni sigurno sklicevali na to. Ker pa so od tebe zahtevali 208k vnaprejsnjega pologa za 4 obroke so bili zgleda pripravljeni pogodbo obdrzati, potem jih je pa ocitno zasrbelo teh 208k in so se upekli. Vsaj upam v tej smeri, ker izkoriscajo zaupanje ljudi. :roll:

Veliko srece in porocaj se naprej.
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr feb 16, 2005 8:34 am

andrej777 je napisal/-a:Sigurno lahko zahtevaš odškodnino. Če je avto na firmo pisan se lahko pritožiš da si mel zarad tega izgubo dobička ker nisi mel prevoznega sredstva.

Ne more zahtevat odškodnine če ni plačeval. Pač ni izpolnjeval pogodbenih obveznosti. Če pa ni imel prevoznega sredstva je pa to (nič osebnega ;) ) njegov problem.
Glede 208k pa se lahko pobuni.
Drgač bi jih pa jst stožu u p*zdo materno da bi mi moral še 3 206-ke nazaj dat.
Vglavnem po pravni poti podprto z mediji.

GOOD LUCK :!:

lp

YOC 8)

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Sr feb 16, 2005 10:30 am

glede na to da so bili zapadli obroki z zamudnimi obrestmi poravnani po njihovem izračunu ergo z njihovim soglasjem, mislim da tudi razlog za prekinitev pogodbe zaradi neplačila obrokov odpade,
problem se lahko pojavi le z dokazovanjem, če res nimaš čisto nič na papirju

vsekakor pa najboljše želje in čimhitrejši ugoden izzid

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr feb 16, 2005 10:33 am

A1 Leasing, ah ja... been there, done that ;) k sreči sem leasing kmalu v celoti odplačal, so pa višali iz meseca v mesec skoraj po čuka....
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

netvis
Nov uporabnik

Napisal/-a netvis Sr feb 16, 2005 10:56 am

Ja kar se tiče obroka je res. Na začetku je bil okoli 46 jurju, po 3 letih na isti dan pa skoraj 52 jurju. Res so šli okol 600-700 SIT/mes. gor. No včeraj sem jih še zadnjič poklical in ne boste verjel, oglasila se je direktorica. In štos se je začel ...

Povprašal sem jo, če ve za nastalo situacijo in če je prejela pismo s povratnico, v katerem, sem njim še zadnjič dal možnost za povračilo 208 jurju.
Njen odg.: " Sploh ne vem za kaj gre, nisem s tem nič seznanjena. Pisma pa nisem prejela. Bom jutri pregledala pošto." HALOOO ??? Pa kdo se tle NORCA dela iz koga ???!!! Njena tajnica ji je predala moje podatke z gsm št. da me pokliče nazaj, pa ni blo nč od tega, ona se pa zdej neumno dela, da nč ne ve. No potem je rekla, da bo to kao dons preverla vse, dal sem ji št. pogodbe in ji še na koncu rekel (poleg tega sem ji povedal še 1x celotno zgodbo in tudi to, da sem njih prijavil na policijo in da stvari že tudi urejam pri odvetnikih), če mi da njen gsm, da jo bom danes poklical. Pa je ponovno rekla: " Nimam gsm-a." ,pa jo še enkrat vprašam če ga res nima in je rekla da ne. Pa ji rečem: " Kako to, da tako lažete, če sem vprašal vašo tajnico za gsm št., pa mi je ona rekla, da je ne dajete naokoli. Poleg tega, kako to, da v današnjem poslovnem svetu, poleg tega, da ste še direktorica podjetja, nimate gsm-a. Še enkrat vas vprašam ali imate ali ne ?" Ona: ... nekaj časa tišine (4 sek.) "Ne nimam ga !" Pa sem potem rekel OK in da jo jutri pokličem na isto št. (navadno).

No na koncu sva se potem zmenila, da jo danes pokličem in rekel sem ji, da če mi danes vrnejo denar nazaj (208 jurju), bom umaknil prijavo na policiji in umaknil tožbo, s tem pogojem, da ne bom plačal ničeasar več (nobenih stroškov prekinitve pogodbe ali kaj podobnega !!!).

No in zmenjena sva, da se slišiva oz. da se oglasim do njih okoli 13:30 ure danes.

Bomo videli.

Hvala za replike !

T.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Sr feb 16, 2005 11:50 am

a avto pa ostane njim al kaj?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr feb 16, 2005 11:55 am

se pa res norca dela ej, direktorica brez gsm-ja, to je pa štos leta.
upam pa de se bo zadeva rešila čim prej in tebi u prid.
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr feb 16, 2005 1:23 pm

Kolikor je razbrati iz tvoje zgodbe nikoli nisi bil opomnjen na zamudo z obrokom, kar mislim, da je pogoj. Ne glede na to si zamudne obroke pokril vse, s tem se je podjetje celo strinjalo, nato pa so te "zvabili" v transakcijo, plačal si NASLEDNJE štiri obroke, nato pa so ti odpovedali najem vozila. To je dovolj za ne samo civilno tožbo ampak kazenski pregon. Kliči urad za varstvo potrošnikov in kakšno televizijsko postajo (POP TV se mi zdi kar pravšen) in niti slučajno ne odnehaj dokler ti ne vrnejo VSEGA denarja. Še hitro vprašanje... Zavarovalnina, si ta denar dobil nazaj? Ker če avta nimaš najetega še naprej tega nisi dolžan plačat. V dobri veri si pokril zavarovalnino za avtomobil, ki ga bo vozil nekdo drug...

Lp

netvis
Nov uporabnik

Napisal/-a netvis Sr feb 16, 2005 3:00 pm

Ne to ni res, opomine so mi poslali, vendar je za nazaj vse poplačano. Jaz sem sedaj na NULI !

No danes kot smo bili dogovorjeni, ni bilo nič. Telefoni so enostavno TIHO, niti ni nobenega drugega, da bi se s kom vsaj slišal. Kot da so se vdrli vsi skup v zemljo.

Jutri jih dopl. še resnično "ZADNJIČ" pokličem, potem grem pa do odvetnika in tožba, ter jih dam na TV in časopise !!!

Glede zavarovalnine, pa sem uredil in avto je sedaj od njih, ni pa zavarovan. Denar bom dobil nazaj oz. bom porabil za nov drug avto.

Tako, zgodba bo vseeno še poročana iz moje strani !

Hvala vsem za podporo.

Lp, Tomaž

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Sr feb 16, 2005 3:40 pm

PA kaj govoriš jutri še enkrat ZADNJIČ, so oni tebi rekli kdaj zadnjič si to naredo, drugič ti pa bomo avto zaplenili.... NE!!!

Žal tak pač je, dandanes ni noben usmiljen, če pa je kdo, pa ga slej kot prej POTEPTAJO!!!

Če ste se zmenli za danes, pa nič ni blo, ko jih je*e tožba pa mediji, pa adijo!!!

že zaj si PREdolgo čakal, pa bil usmiljen, človek če boš tako mehkega srca se ti slabo piše :?
mene je tudi že izučilo, da smo v krutem svetu kjer ni PARDONA!!!!!!!!!

LP

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr feb 16, 2005 4:33 pm

Posnem pogovore ko se z njo pogovarjaš, bo dobro za v medije.
Mogoče je ta ženska nategovalka, ali pa je en tistih 208k vzev v žep in ona sploh neve zakaj se gre.
Slika Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr feb 16, 2005 6:43 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Posnem pogovore ko se z njo pogovarjaš, bo dobro za v medije.
Mogoče je ta ženska nategovalka, ali pa je en tistih 208k vzev v žep in ona sploh neve zakaj se gre.

Brez privoljenja snemane osebe je snemanje pogovora nezakonito. Netvis, razumem. Dejstvo je, da si za nazaj vse poplačal. Ne morejo ti preprosto ukiniti najema, potem ko si z njihovim privoljenjem poplačal vse zaostale obroke in celo 4 nadaljne, v dobri veri, da boš s tem ohranil najem (kar so ti oni tudi dali verjeti). Nič več jih ne kliči, z odvetnikom lepo vložita tožbo, iztoži pa tudi vse stroške, ki bi nastali ob sklenitvi najema ali kredita za novo vozilo.

ringeraj
Nov uporabnik

Kraj: crnomelj

leasing

Napisal/-a ringeraj Sr feb 16, 2005 7:02 pm

ej stari svaka cast bori se do zadnjega!
ce bos pa rabu kak avto iz nemcije al pa na kaksn bulsi leasing mi javi! dijo
zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr feb 16, 2005 7:13 pm

Sam js to nezastopim, plačal si vse obroke za nazaj, leasing hiša je zadovoljna dal si še 4 obroke vnaprej in potem so rekli aidjo nerabimo te več.

In zdej se js sprašujem pa kaj so vse leasing hiše take?Pa a se jim res gre sam za tist denar al se jim gre ka stranke, da še kdaj pridejo knjim?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan Sr feb 16, 2005 9:02 pm

urad za varstvo potrošnikov bi bil prvi naslov na kterga bi se jaz obrnil

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Sr feb 16, 2005 9:18 pm

Hja....če jim misliš avto pustit si neumen - sorry. V primeru da je pogodba prekinjena se vozilo proda (boljše je da ga ti ker boš več iztržu), pokrije se stroške pogodbe s tem da naj bi se pokrilo samo obroke brez obresti do izteka pogodbe. V priemru da od prodaje avtomobila ostane še kaj denarja pripada leasingojemalcu, če pa je denarja premalo (ponavadi v prvih mesecih/letih pogodbe) pa je potrebno poravnati razliko.

Strezni se!!! Nobenih zadnjih možnosti več. Saj so jih imeli! V kolikor si ti poravnal dolg za nazaj in avto zavaroval kot oni zahtevajo (obvezno in kasko) bi ti morali vrniti vozilo. Če ti ga ne in se pogodba prekine pa ti more pisat kdo plača stroške v primeru da prekineš ti oz. oni.

Srečno pri reševanju pa javno in glasno omenjaj to hišo da ne bojo še drugih tko grdo nategval.
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov