Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če feb 17, 2005 4:50 pm

ja sj kako je pa pr ns s temi nalepkami namst tablc? js bi raj k svoj napis meu to.

ker spredi res pokvar tablca izgled avta.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če feb 17, 2005 4:58 pm

Yagi-san je napisal/-a:Meni osebno je pa to totalno debilno, da si daš recimo nick na tablico ali kej podobnega.Moje mnenje!!

Yagi-san

pre draga je zadeva pa polek tega ni škifi teško ri registersko zapomnit, si je niti nerabi zabeležit :roll:

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če feb 17, 2005 5:18 pm

mistervegas je napisal/-a:pa polek tega ni škifi teško ri registersko zapomnit, si je niti nerabi zabeležit :roll:

Jap, tega se tudi jaz bojim. :P

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Če feb 17, 2005 5:29 pm

splash je napisal/-a:glede teh tablic ki se nalepjo me nekaj zanima. kaj če ti hočš registrirat recimo slr mclarna? a bodo zahteval da boš zvrtov dve luknje v odbijač in prnetov tablco? v italiji je včasih veljalo da če imaš sportivo ne rabiš spredaj tablice. mislm da so imeli kar seznam kateri avti jih ne rabijo spredaj.

američani majo tk narejeno da sprdnje tablice nerabiš, ker je itak ozadi in je osvetljena.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Napisal/-a rsquattro Če feb 17, 2005 7:03 pm

krofl je napisal/-a:Pol si pa plavi kmalu zapmnijo , kdo pizdarije špila....pa če te hoče kdo prjavit, si brez problemov zapomne tist napis....bedarija, če mene prašaš

ja pa človek nemore razumeti, kako se nekateri takoj poščijete v hlače.
prvo kot prvo, treba je vozit po predpisih, čimbolj pravilno, drugič pa mislim, da policaji niso tako neumni, za kakršne jih nekateri imajo. zlahka si zapomnijo navadne številke al pa nick. če te hočjo dobit te bodo!
Obenem mislim, da se ne vrtijo toliko okoli specail tablc ampak zadnje čase ne prenesejo tuninga! Ob polnoči so zadnjič zahtevali homologacijski kartonček!
tu se je za zamislit.

fantje in dekleta, ne imejte zadržkov pri posebnih tablicah :twisted: :roll:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če feb 17, 2005 8:03 pm

snifix je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
MALIJOHN je napisal/-a:Jst bi pa tole dal gor. Ampak kaj pol k bom avto prodal pa ja nebojo tablce gor ostale z mojim napisom?

tablice ostanejo tebi

wrong.....tablice grejo po tanovem z avtom

lp matej

al pa s tatovi (beri vandali).....................
Slika

Uporabniški avatar
Zupo
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Zupo Če feb 17, 2005 8:47 pm

Čist tko iz zanimivosti: Dons sm vidu enga tujca (dojčland i think) z avdijem, k je mel upsred tamejhno nalepleno tamejhno tablco. A mu loh kapsi morijo (verjetn da ja)?
What we do in life, echoes in eternity....

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe feb 18, 2005 2:05 am

Zupo je napisal/-a:Čist tko iz zanimivosti: Dons sm vidu enga tujca (dojčland i think) z avdijem, k je mel upsred tamejhno nalepleno tamejhno tablco. A mu loh kapsi morijo (verjetn da ja)?

kako mu bo moriu ce ma legalno nemsko tablco ddd.

tud pr ns obstajajo te nalepke sam zgleda noben tle neve nc o tem :(

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe feb 18, 2005 6:17 am

Courage™ je napisal/-a:
snifix je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:
MALIJOHN je napisal/-a:Jst bi pa tole dal gor. Ampak kaj pol k bom avto prodal pa ja nebojo tablce gor ostale z mojim napisom?

tablice ostanejo tebi

lp matej

wong again... Tablice po naročilu so pisane na lastnika, navadne pa na avto.

decembra, ko sem menjal avto - staro za novo, so mi odmontirali tablice (navadne!) in jih namontirali na nov avto, pa sem se odpeljal, torej imam iste tablice že na drugem avtu,
torej zgornje ne velja, razren če mislite "po tanovem" po 1.1.2005 in se je zdaj kaj spremenilo, to mi pa ni znano
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 18, 2005 8:09 am

pilgrim je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:
snifix je napisal/-a:
Golfy je napisal/-a:

tablice ostanejo tebi

lp matej

wong again... Tablice po naročilu so pisane na lastnika, navadne pa na avto.

decembra, ko sem menjal avto - staro za novo, so mi odmontirali tablice (navadne!) in jih namontirali na nov avto, pa sem se odpeljal, torej imam iste tablice že na drugem avtu,
torej zgornje ne velja, razren če mislite "po tanovem" po 1.1.2005 in se je zdaj kaj spremenilo, to mi pa ni znano

To je nov zakon, za nove tablice ki pridejo avgusta 2005.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 18, 2005 8:10 am

Voith je napisal/-a:
Zupo je napisal/-a:Čist tko iz zanimivosti: Dons sm vidu enga tujca (dojčland i think) z avdijem, k je mel upsred tamejhno nalepleno tamejhno tablco. A mu loh kapsi morijo (verjetn da ja)?

kako mu bo moriu ce ma legalno nemsko tablco ddd.

tud pr ns obstajajo te nalepke sam zgleda noben tle neve nc o tem :(

Zdaj ne vem če se motim ali ne, ampak te tablice-nalepke pri nas ne moreš dobiti, lahko pa si jih sam narediš, vendar to ni dovoljeno. Član kluba TUNING FREAKS je na poti na drag fasal 25.000,00 SIT kazni ker je mel to nalepko spreda, pa čeprav je nalepka zgledala ko prava tablica.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus So feb 19, 2005 4:54 am

No, bom še jst neki povedal okol tablic... Kakršnakoli predelava oz. spreminjanje tablic je PREPOVEDANO (sem spadajo razne nalepke, manjše tablice, itd..) Legalne tablice so samo tiste ki jih dobiš tam kjer si registriral avto. Vsi tisti ki se vozite z drugačnimi tablicami tvegate kazen (globo :) )

Tablice po novem zakonu (od 1.1.2005 naprej) niso več vezane na voznika, ampak ob spremembi lastništva vozila ostanejo na avtu! Izjema so registrske tablice ki so delane po naročilu (razna imena, itd.), ki pa ob prodaji ostanejo lastniku, ki jih da na svoj (novi) avto, kupec njegovega vozila pa mora pač dvignit nove tablice...

Kar se pa tiče tistega vprašanja če morš na novga SLK-ja spredi dat tud tablico je pa tko: Tle se postavi eno pravno vprašanje, določeno je namreč da mora bit vozilo označeno z dvema registrskima tablicama, obenem pa je določeno tudi da morš tablico pritrdit tja, kamor je to predvidel proizvajalec vozila... Se pravi če proizvajalec pritrditve registrske tablice spredaj ni predvidel, potem je pač ne morš tja pritrdit... Ampak pol nimaš na vozilu dveh tablic... :?

No, še izvleček iz zakona, za vse ki vas bo zanimal:

Vsebina registrskih tablic 195. člen ZVCP-1

(1) Registrska tablica vsebuje razpoznavni znak Republike Slovenije in registrsko označbo, ki jo sestavljajo kombinacija črk in številk oziroma kombinacija črk ter prostor predviden za grb Republike Slovenije in prometno nalepko. Registrska tablica izdana za označitev vozila, ki ga uporablja predsednik Republike Slovenije, vsebuje namesto razpoznavnega znaka Republike Slovenije zastavo Slovenije.

(2) Motorna vozila morajo biti v cestnem prometu označena z dvema registrskima tablicama, razen motornih koles, štirikoles, lahkih štirikoles, trikoles, koles z motorjem, priklopnih vozil, traktorjev in traktorskih priklopnikov, ki morajo biti označeni z eno registrsko tablico.

(3) Izdane registrske tablice so vezane na vozilo, za označitev katerega so izdane. Označbo registrske tablice je mogoče na posebno zahtevo izbrati po lastni želji. Registrske tablice z izbranim delom označbe so vezane na lastnika vozila.

(4) Registrske tablice morajo biti pritrjene na mestu, ki ga je predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, da niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite.

(5) Vsebine, barve, mere in oblike registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo, ki je v prometu s spremenjeno vsebino, barvo, merami ali obliko registrske tablice od predpisanih, ni označeno s predpisanimi registrskimi tablicami.

(6) Z globo 40.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim ali petim odstavkom tega člena.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So feb 19, 2005 10:34 am

splash je napisal/-a:glede teh tablic ki se nalepjo me nekaj zanima. kaj če ti hočš registrirat recimo slr mclarna? a bodo zahteval da boš zvrtov dve luknje v odbijač in prnetov tablco?

ja :?
V8 POWER

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 19, 2005 10:35 am

TechnoBoy je napisal/-a:
splash je napisal/-a:glede teh tablic ki se nalepjo me nekaj zanima. kaj če ti hočš registrirat recimo slr mclarna? a bodo zahteval da boš zvrtov dve luknje v odbijač in prnetov tablco?

netat ne smeš :lol:

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So feb 19, 2005 10:37 am

kljukec je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:

hehe

pomojem ti kranjski nebodo prevec tezil...ker majo sami zanetane :twisted:
V8 POWER

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So feb 19, 2005 10:45 am

anonimus je napisal/-a:Kar se pa tiče tistega vprašanja če morš na novga SLK-ja spredi dat tud tablico je pa tko: Tle se postavi eno pravno vprašanje, določeno je namreč da mora bit vozilo označeno z dvema registrskima tablicama, obenem pa je določeno tudi da morš tablico pritrdit tja, kamor je to predvidel proizvajalec vozila... Se pravi če proizvajalec pritrditve registrske tablice spredaj ni predvidel, potem je pač ne morš tja pritrdit... Ampak pol nimaš na vozilu dveh tablic... :?

Torej, luknja v zakonu: spredaj je ne namontiras (ker proizvajalec tega ni predvidel), zadaj das pa v okvircek obe skupaj, eno cez drugo :D Zakonu je s tem popolnoma zadosceno, saj sta obe tablici na avtu... 8)

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Napisal/-a rsquattro Ne feb 20, 2005 9:03 am

TechnoBoy je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
TechnoBoy je napisal/-a:

hehe

pomojem ti kranjski nebodo prevec tezil...ker majo sami zanetane :twisted:

hehe, sam res! jst sm nek prebral, da naj bi tablica morala varno sedeti na zato pripravljenem ogrodju, torej plastičnem okvirju, zanimivo je tudi da je prnetanih že malo morje in grejo baje kapsi tu preko zakona in pogledajo skozi prste! :twisted:

aja techno boy, tistole slikco osmice pod tvojmu imenu mi pa loh zrihtaš, če se da! original velikost seveda!;) pa če maš še kšno dobro ti sam zrihtej
kransterdam rules! ajdee

Uporabniški avatar
Zupo
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Zupo Ne feb 20, 2005 12:14 pm

Jerry: Aha kul, pol kupim (nardim :twisted: ) sprednjo masko za moj avto, ki NIMA predvidenega placa za tablico (jih je kr nekaj takih). Zadevo seveda homologiram, kar pomeni da je z masko vse lepo in prav, da je tehnično izpravna, blablablabla. Torej imam avto, ki spredaj nima predvidenega placa za tablico. Juhu, dam obe zadaj in sem rešen :D

in my dreams.......
What we do in life, echoes in eternity....

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Ne feb 20, 2005 1:23 pm

Zupo je napisal/-a:Jerry: Aha kul, pol kupim (nardim :twisted: ) sprednjo masko za moj avto, ki NIMA predvidenega placa za tablico (jih je kr nekaj takih). Zadevo seveda homologiram, kar pomeni da je z masko vse lepo in prav, da je tehnično izpravna, blablablabla. Torej imam avto, ki spredaj nima predvidenega placa za tablico. Juhu, dam obe zadaj in sem rešen :D

in my dreams.......

Ni problema, ce ti uspe homologirat odbijac brez lukenj za namestitev tablice ;) Moras pa upostevat, da bo to vsak policaj razumel kot direktno za*ebavanje in se bo zato toliko bolj potrudil, da ti najde kaksno drugo nepravilnost in te tam zasije. Upraviceno, ce mene vprasas.

V igri macke in misi, ki jo potencialni krsitelji igramo z varuhi zakona, veljajo dolocena pravila in ce jih poznas in se jih drzis, je vse OK, ko gres cez mejo, pa lahko upraviceno pricakujes posledice izzivanja. Gre za to, da ti policaj ponavadi doocene stvari namerno spregleda, ce vidi da si "fejst dec" in da se do njega, ki le opravlja svoje delo, lepo obnasas. Bom navedel primer:

Jaz ponavadi vozim vec avtomobilov na ene tablice, ker jih imam pac prevec, da bi jih imel vse registrirane ali da bi vsak dan jemal preizkusnje, zakona, ki bi dovoljeval voznjo vec avtomobilov na ene tablice, kot je to mogoce ponekod v tujini, pa pri nas (se) ni. Torej vse lepo in prav, problem se pojavi edino pri nalepki. Ker zakon pravi, da mora biti nalepka NALEPLJENA na vetrobransko steklo, jo nalepim, ampak kar s selotejpom. Ko me ustavi policaj, sicer malo cudno gleda, ampak noben mi se ni oporekal, ko je videl, da je v bistvu res nalepljena. Ce me ustavi z drugim avtom, ne s tistim, od katerega so tablice, pa je seveda malo bolj zoprno, ampak ko se vozim s tistim avtomobilom se pac vozim po predpisih, sem pripet z varnostnim pasom, skratka ne izzivam. In do sedaj me v 10 letih se niso ustavili (tok,tok).

Bistvo te zgodbe je torej v tem, da lahko krsis zakon, ali pa ga "zaobides", ampak le do dolocene meje. Ce ga prevec "serjes", te dobijo. Pa ne da policajem karkoli zamerim -sploh ne. Oni so pac placani za to, da delajo red in policaj je zadnji, ki je "kriv", da ti dobis kazen. Prometni policisti so zelo veliko na cesti in skoraj vsak dan gledajo iznakazena trupla udelezencev prometnih nesrec, ki so sli "cez mejo", zato so strogi do krsiteljev. Ce jim das vedeti, da si kulturen clovek in da spostujes njihovo delo, se da ponavadi vse zmenit. Kaksno manjso napako ti v takem primeru z veseljem spregledajo, sploh ce jo logicno, razumljivo in samozavestno pojasnis... ;)

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Napisal/-a rsquattro Ne feb 20, 2005 4:43 pm

hehe jerry dost si upaš. ampak zakaj pa ne bi hodili po ostrini noža? :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov