killah bee je napisal/-a:Tud 331 KM ni imela serijsko, ampak tam okol 280
Nope, Evropski in Ameriški trg sta imela Supre z 330 KM, Japonska pa z 280 KM. Verjemi mi, če se gre za Supro, jest vem

killah bee je napisal/-a:Tud 331 KM ni imela serijsko, ampak tam okol 280
furious je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:furious je napisal/-a:za avto ki je bil nov 17 mio sit je mislim da 5 mio cena kar prava.cene so supre imele že prej sam jih ful folka sploh poznal ni dokler niso F&F gledal
Avto je imel v ZDA ceno 40.000 USD, kar tudi slučajno ni 17 mio. SIT... In to takrat, ko je bil dolar vreden ca. 130 SIT. Tudi če bi pri tem upošteval inflacijo, se računica ne izide. Moraš gledat na to, kaj od avtomobila dobiš. Glede na to, da lahko v Nemčiji za 30.000 EUR kupiš 911 Carrero, letnik 1999, mislim da 5 mio. SIT le ni tako dobra cena. Pa še to, avto ni omejen na 260 km/h, zato ker več kot toliko ne gre.
sej je mustang nov sedaj v ameriki tud 4mio našega denarja.če ga pa tukaj kupš je pa še enkrat dražji.v ameriki so avti cenejši.če pogledamo civica novega je nov v usa 2 mio tolarjev pri nas 3.3 mio
D.J. je napisal/-a:PureTNT: marsikdo se s tabo ne bi strinjal. Sploh pa ne s tem: "motor se dobro odziva na modifikacije, to je vse". To je vse? To je na avtu takega kalibra ogromno! Sploh ker gre za high-HP kruzerja ki sede na avtoceste za prihanjanje ferrarijev. Motor je pa biser, tako da jaz tega ne bi poimenoval z tem, da se "samo" dobro odziva. Malce preglej tole: www.to4r.com
Cena je res malce (vendar ne dosti) višje tudi zaradi FnF, vendar to počasi že ponehuje; tako da je avto, lepo ohranjen brez problema vreden tudi 5mio SIT. Sploh če gre za faceliftan model (1997->).
edit: jao, ko pišem, sproti vidim kake buče kotališSploh ne vem, zakaj sem pisal. Avto gre lahko krepko preko 260 km/h, omejena hitrost je pa na 250 km/h.
Tisti, ki ga pa kupuje se pa mora zavedat, da pri nas praktično ni nobenega poštenega serviserja, ki bi znal to popravljat, kot tudi ne dobavitelja neorig. delov, da ne omenjamo, da je nov avto stal preko 10 mio sit in da se cene delov NISO spremenil, za razliko od cene avtomobila. Si lahko privoščiš vzdrževanje 10miljonskega avta? Ne? Potem ne razmišljaj o Supri.
D.J. je napisal/-a:Supre zdržijo tudi po 1000 KM na KOLESIH, tako da taki kilometri na serijski mašini nisp problem, dokler je lastnik vsaj malo pazil na avto. Je pa res, da je to v USA, kjer imajo vsaj pošten bencin, ki ga pri nas ni najti
Problem neorig. in obnove je, da je ta avto pri nas eksotika in bi ga moral ven peljat ali pa naročat dele iz USA.
killah bee je napisal/-a:D.J. je napisal/-a:Supre zdržijo tudi po 1000 KM na KOLESIH, tako da taki kilometri na serijski mašini nisp problem, dokler je lastnik vsaj malo pazil na avto. Je pa res, da je to v USA, kjer imajo vsaj pošten bencin, ki ga pri nas ni najti
Problem neorig. in obnove je, da je ta avto pri nas eksotika in bi ga moral ven peljat ali pa naročat dele iz USA.
a se hecaš, kaj misliš da so sam pet turbin gor vrgl pa mal čipal računalo, in to pol zdrži
1000KM, stari mašina je sam osnova , not so pa povsem drugi deli,čene kr drug motor;)
tko da je tole mal iz trte zvito,an
D.J. je napisal/-a:Kaj si ti bral to na kaki BMW-fan strani?
Blitz Supra je leta 1997 dosegla rekord na Nűru, jest o nobenih problemih z pregrevanjem nisem bral. Vse je stvar tuninga, torej know-how. Jasno nekateri ne znajo in gre potem nekaj narobe, samo to ne pomeni, da je AVTO slab - pač niso znali pravilno tunat nastavitve!
Ja, avto je cruzer za preganjanje ferrarijev in drag-racing. V USA dela štalo na AC, videl sem tudi filmčke, ko poje Murcija, Viperja, Diablota za malco...
Single turbo že, če je TT in 800 HP je pa popolnoma druga zgodba.
A ti slučajno govoriš o zanesljivosti menjalnika 1000 HP Supre? Se hecaš? Po možnosti je bil serijski menjalnik, ne?
Si vozil/testiral avto, da veš, da ne gre preko 260 km/h?
BTW: 2JZ se uporablja tudi za osnovo motorjev pravih dragsterjev.
Zopet en, ki ne mara japoncev in je sposoben debate na "visokem nivoju". Bi prišel na kavo, da vidim majstra v živo? In mi poveš vse v živo? Lahko zdele, ta vikend.
PureTNT je napisal/-a:...
D.J. je napisal/-a:Hvala za "debato". Sem ne mislim več pisat. Če bi se rad o tem še pogovoril mi pošlji pm in gremo na kavico, ker mam poln falus net-racerjev in teoretikov.
A je kdo sploh pogledal link, ki sem ga dal?
A vam to zgleda kot drag-mobil?
http://www.to4r.com/media/peterblach_sept04_02.jpg
Spec:
turbo: Garrett GT42 76
pistons: CP
rods: Carrillo
head: ported +1mm
cams: HKS 272
boost: 32psi
injectors: 1050cc
pumps: Walbro x3
fmic: GReddy 4-row
clutch: WOTM
nitrous: 70
rwhp: 1132 (dynojet)
circa 1331hp at the flywheel
Ja to so vse modifikacije.
Še papir:
http://www.to4r.com/media/peterbdyno.jpg
lp
swifthead je napisal/-a:Jao, ta Supra je res zakon!!Sem prebral vse na strani www.mkiv.com!!Baje da ma 6stopenjski menjalnik Getrag ki brez težav zdrži navijanje preko 600KM!!Ta motor je pa baje serijsko zelo zadušen saj zaradi kovanih ojnic in batov brez težav zdrži popolnoma odprt 600KM!!!Tisti naviti avteki k majo po 1200KM pa pomojm sploh nebi zmogl Getawaya in LJ ker bi šli samo naravnost in bi v ovinkih imel problem z tractionom!!!Aja piše da je na Japonske imela RZ 280konjev zaradi pač zakonske meje, v Ameriki pa 320KM kar je bil maximum ki ga je dovoljeval zakon o omejevanju izpuha, medtem pa so v Evropi (Anglija in Nordijci) imeli Supre z 331KM kakrsna je tudi tukaj na www.avto.ne!!! Ja pa una iz Getaway In Stockholma mi je vsec sam mi ni jasn zakaj ima original bremze pri tako večji moči cca.450KM!raj bi dal gor Brembo,APracing al pa ta Stoptech ki ga je nekdo ze omenjal ceprou za to ne slism pogosto!!! Aja, btw ta stran www.to4r.com je zakon!!!Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov