Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune So mar 12, 2005 3:03 pm

To moraš zaščitit podobno kot bi barval avto.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 So mar 12, 2005 3:12 pm

Žune je napisal/-a:To moraš zaščitit podobno kot bi barval avto.

Al pa pazit kako poliraš. Jest ponavadi raj mal popazim kot da bi eno uro samo ličarski trak gor dajal.

Sam kar gre meni na živce je to, da če hočeš avto orenk spucat, ti vzame skor cel dan. Da ga posesaš, namažeš armaturo, umiješ, počakaš da se popolnoma posuši pol pa še spoliraš. Cel dan se matraš, pol pa u eno lužo zapelješ pa je spet ves usran!!! :evil:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Ne mar 13, 2005 11:22 am

Jah, jst sm se odloču, da bom naroču Krytox (hvala Infiniti-ju)... Upam da bo uredu, pa še relativno pocen je. Se plača probat ;).

Jah, glede plastik je pa res treba merkat al pa zaščitit s trakom - to zadeva predvsem tiste, črne odbijače, kljuke itd. Če hočeš, da se svetijo, je najbolje po pranju našpricaš s sprejem za plastike, lahko pa tud s tistim za ramaturko, ampak se mora lepo posušit prej (!)... Efekt je fenomenaln in zdrzi lep cajt - nekak isto kot ce gumice namazes (s Turtle wax-om)...

Tomaz40, to je pa itak standard! Mater, jst sm se zaklel, da ga dokler ne bo sonca in mal bol suhe ceste, sploh ne bom opral, ker je 2 dni po pranju isti smrkelj, kot če ga nebi. No, ja, zdej je svoje nardil dez, tko da ni vec tko umazan kt je biv :D... Pr*kleta zima.

Edina stvar, ki se jo pozim splača, je pranje podvozja (pa še to, ko je nad nulo).

A kdo mogoče ve, kje bi se dal kupit polirni strojčk (pa ne unga za 4 jurje)?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Po mar 28, 2005 8:35 pm

Jst sem prejšnji teden spoliral avto z polirno pasto. Ko sem ga spoliral je zgledal res super. No konec tedna je bil dež in glej to.. Ga operem in barva spet ista kot prej.A je možno da je šlo z dežjem (3 dni je padu) vse dol? Pa plastika je kr nekej razjedena. Pasta je bla ene 1500 sit pa je pisao da je tudi za plastiko :x A mislite da bi se to plastiko dalo popravit? S kakšno kremo al kej takega. Pa če kdo ve a je to noramlno da gre ta polirna pasta tko dol v dežju. Tnx

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Ne maj 29, 2005 8:56 pm

Sicer me še zmerej zanima zgornje vprašanje. Pa še nekej. Avto sem poliral 2 meseca nazaj. A je kaj narobe če ga še enkrat? Avto je star 8 let. Tnx za info.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne maj 29, 2005 9:01 pm

mene pa zanima kera pasta je najboljša za črno barvo (avto se namreč sveti tudi če je umazan, samo če od blizu pogledaš se vidijo praskice)?

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Ne maj 29, 2005 11:43 pm

landcruiser je napisal/-a:Sicer me še zmerej zanima zgornje vprašanje. Pa še nekej. Avto sem poliral 2 meseca nazaj. A je kaj narobe če ga še enkrat? Avto je star 8 let. Tnx za info.

Jah, odvisno, kakšno barvo imaš in kolikokrat je do sedaj bil avto že spoliran. Mogoče bi lahko prilepil sliko, da vidimo, kakšna je pravzaprav situacija.
Ker po 8 letih marsikatera barva zbledi in izgubi sijaj, sploh kakšne akrilne itd. in je potrebno večkrat zaporedoma spolirati površino, da se spet sveti. S tem ubistvu odstraniš zgornjo plast barve, ki je zbledela oz. je poškodovana. Ampak v nedogled žal ne moreš polirat (tako agresivno), ker sicer uničiš oz. zdrgneš dol barvo.
Na tvojem mestu bi zaščitil plastike in spoliral najprej z grobo polirno pasto, da odstraniš staro "abšlesano" barvo, nato pa še s fino, da dobiš sijaj. Pa dobro je, če imaš zraven kakega kolega ali dva, ker sicer ti bodo roke stran padle. Pa poliraj v senci (ne zaradi tebe ampak zaradi barve)...
Plastike lahko poskusiš namazat s kakšnim sprejem za armaturko ali podobno zadevo, kaj pa vem.
Jaz bi se vseeno šel pozanimat k ličarju, kaj bi naredil on na tojem mestu, glede na to, da se malo bolje spozna na svoj foh. Mogoče nebi bilo slabo reskirat dveh cankarjev pa naj ti ga on spolira s profi mašino. Pa še zatežiš mu lahko, če ga kej pofučka.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
landcruiser
Nov uporabnik

Napisal/-a landcruiser Po maj 30, 2005 12:52 am

Tnx za info...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr sep 28, 2005 7:10 pm

Folk mene zanima kaj je to zaena steklena masa in kaj pomaga in zakaj ese uporablja jst zjle pred zimo načrtujem poliranje pol pa na havbo in odbijače ter na spodnje strani vrat nalimat folijo ki bo šla pol dol spomladi ali zj poliram ali naj počakam na spomlad in pol max zaščitim črn lak ki je najbolj občutljiv
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Sr sep 28, 2005 8:38 pm

Glede maske nevem, sm na tvojem mestu bi spomald polirov.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če sep 29, 2005 8:16 am

Zakaj bi pa folijo spomlad dol metal? Itak se je ne vidi če je vredu nalepljena, pomoje je lahko gor vsaj par let.
Slika

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a gepard Če sep 29, 2005 9:20 am

Kje pa se kupi ta folija :?:

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če sep 29, 2005 9:47 am

Imajo jo tudi v Conradu. Ampak je pa kar draga.
www.conrad.si

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe sep 30, 2005 9:41 am

Jaz imam avto bele, navadne barve, star 12 let, ročno poliranje v avtopralnici ni dalo posebnih rezultatov. Mehanik mi je rekel, da se splača strojno poliranje, ker je avto potem dejansko videti kot nov. Ker to ni ravno poceni špas (sploh če gre za star avto), me zanima, ali je kdo dal avto strojno spolirati (nekovinsko barvo) in če je bilo potem res vsaj nekaj časa OK. Tega avta se niti oprati ne da več dobro, bela barva je res hudič.
Infiniti, si ti isti tip, ki dela reklamo za ponjave tudi na drugih forumih? Malce sumljivo pesniško mi jih namreč opevaš. Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe sep 30, 2005 7:20 pm

ko sem zbil srno in dal rihtat mercedeza so nam ga celga spoliral. Je tut navadne bele barve in je po poliranju kot nov. Sem gledal po norc :shock: :shock: sem milsu da so celga lakiral. Res da je zdaj po enem mesecu spet posran od čebel in muh in vsran samo če ga pošteno spucaš se avto še zmeraj sveti tako kot prej. Uprašanje kaj bo res čez pol leta samo zaenkrat je dobr, za večno pa itak ni nič.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus Ne okt 02, 2005 12:57 pm

Jaz uporabljam malo dražje barvne polirne paste in so zakon.Avto povrne vso barvo, pokrije majhne praske....men so qul!!!

Uporabniški avatar
ALESsio
Nov uporabnik

Napisal/-a ALESsio Ne okt 02, 2005 1:20 pm

jzsm ga avgusta poliral uporabil sem naslednje

turtle wax šampon z voskom pocakal da se avto posusi potem sem po praskah nanesel turtle wax scratch remover pocakal da postane zadeva bela jo lepo z vato spucal in cez 3 dni avto spoliral z turtle wax polirno pasto sicer anjdrazjo ki vsebuje en trylcone sistem al neki taga uporabu sm masino samo zato da sem polirpasto utrl v barvo potem pa sem use skupaj poliral na roke z vato

rezultat je bil hud skoda k nimam nobene slike ampak za usa sredstva sm dal okoli 10k in mi je se ostalo vsega vsaj se za dva poliranja !!!

Golf III
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a Golf III Po feb 20, 2006 1:42 pm

Kej v LJ je kak mojster k dobro spolira avto? Sej bi ga sam, ampak se mi zdi da se ne da tako dobro.... al ja?
wrooooooooooom...

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po feb 20, 2006 1:46 pm

Jst avta nisem pucal že ene pol leta. Včeri je padov dž pa mi ga je fino opral tok da mam spet za kšn mesec mir. :)
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
VWGapo
Nov uporabnik

Napisal/-a VWGapo Po feb 20, 2006 2:22 pm

Golf III je napisal/-a:Kej v LJ je kak mojster k dobro spolira avto? Sej bi ga sam, ampak se mi zdi da se ne da tako dobro.... al ja?

Mene tud zanima kje je v ljubljani ali pa okolici domžal kakšn dobr mojster za poliranje :?:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov