Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Po mar 07, 2005 11:12 pm

Norden je napisal/-a:Očitno tudi p400 in omejeno število štartov nista dovolj dobra preventiva. No, motorji pri M-ih niso bili nikoli znani po posebni vzdržljivosti.

:lol:
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To mar 08, 2005 8:44 am

Žune je napisal/-a:
Norden je napisal/-a:Očitno tudi p400 in omejeno število štartov nista dovolj dobra preventiva. No, motorji pri M-ih niso bili nikoli znani po posebni vzdržljivosti.

Samo pomoje je bla pr tem avtomobilu prva stvar ki so jo nardil vsakič ko so ga užgal pristisk na gumb power in tako izklop omejitve moči. ;) ;) ;) ;) In res ni bil lepo vožen, samo tole se vsen nebi smelo nardit. Kdo ve kolk je mel km. Mogoče ma tut že neki km za seboj, pa kakšne teste revij...itd
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To mar 08, 2005 10:34 am

andrej777 je napisal/-a:
Žune je napisal/-a:

Samo pomoje je bla pr tem avtomobilu prva stvar ki so jo nardil vsakič ko so ga užgal pristisk na gumb power in tako izklop omejitve moči. ;) ;) ;) ;) In res ni bil lepo vožen, samo tole se vsen nebi smelo nardit. Kdo ve kolk je mel km. Mogoče ma tut že neki km za seboj, pa kakšne teste revij...itd

Se opravicujem ker bom to vprasal,samo jaz nikjer nisem zasledil da bi avto bil zaropotal?Kje pa je to sploh bilo slikano,mi lahko prosim kdo pojasni.Ja res malo zalostno zgleda nova M5 na avtovleki...sam vseeno to nic ne pokvari.M5 je samo eden. ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To mar 08, 2005 10:38 am

s_mande je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:
Žune je napisal/-a:

Se opravicujem ker bom to vprasal,samo jaz nikjer nisem zasledil da bi avto bil zaropotal?Kje pa je to sploh bilo slikano,mi lahko prosim kdo pojasni.Ja res malo zalostno zgleda nova M5 na avtovleki...sam vseeno to nic ne pokvari.M5 je samo eden. ;)

Točno tko! Sej veš kako je, ko se pokvari M5 ki je redek avtomobil dobijo vsi nek čuden občutek o BMW-jih, ko pa vsak dan po cestah švigajo avtovleke natovorjene s clioti, puntoti,...se pa noben ne zamisli ker je logično da je le teh tud veliko več, po drugi strani se pa od BMW-ja tudi več pričakuje, tako da tale "pokvarjena" M5 mene prav nič ne gane ker narejenih je bilo še ogromno več in sem prepričan da je bila ali slabo ravnana ali pa pač serijska napaka (ki je pa tud dandanes še v tako precizni in kvalitetni tovrani zagotovo lahko prisotna).

P.S.: pa brez zamere punto&clio fanom, nisem slabo mislil :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To mar 08, 2005 2:12 pm

Na kongesnem že postavlajo oder za predstavitev.

Pa na kongesnem se tanovo trojko vidu. :shock: :shock: :shock: Nevem kako BMW-ju z novimi modeli uspeva. Ma lahko avto na papirju in slikah še tako skregane linije :noro :noro , ko vidš avto v živo samo :shock: :shock: :clapclap :clapclap :wiihuu :wiihuu

Avto je res špica in glede na cene ki so za bencinarje še nižje bo šel avto za med.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To mar 08, 2005 8:26 pm

Ja sem jest tud vidu tanovo trojko v živo pa je res špica!! =I :bow
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner To mar 08, 2005 8:30 pm

Demo je napisal/-a:Ja sem jest tud vidu tanovo trojko v živo pa je res špica!! =I :bow

no, evo... kot sem napovedoval :P
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek To mar 08, 2005 9:22 pm

andrej777 je napisal/-a:
Žune je napisal/-a:

Sami izgovori.... jst bi se v zemlo udrl če bi bil to moj avto.... daš za avto 25 mio in najbrš prčakuješ od njega da bo delal ne pa da k ga dakrat prtisneš crkne.. in vsi pravjo da naj bi to bil športen avto.. saj je to vem, sam pr športnem avtu naj bi mašina bila najbolj vzdržljiv del avtomobila ne glede na tiščanje.... pa mi je že ta M5 začela všečna postajat predvsem motor pa vrtljaji pol pa to...... ahjaj :(
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To mar 08, 2005 9:32 pm

Biskvitek je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:
Žune je napisal/-a:

Sami izgovori.... jst bi se v zemlo udrl če bi bil to moj avto.... daš za avto 25 mio in najbrš prčakuješ od njega da bo delal ne pa da k ga dakrat prtisneš crkne.. in vsi pravjo da naj bi to bil športen avto.. saj je to vem, sam pr športnem avtu naj bi mašina bila najbolj vzdržljiv del avtomobila ne glede na tiščanje.... pa mi je že ta M5 začela všečna postajat predvsem motor pa vrtljaji pol pa to...... ahjaj :(

Nevem kdo je sploh reku da je mašina šla. Jz sem spraševal če je mašina šla al kej druzga in ni vedu noben odgovort. Dost da en relejček al pa neki crkne pa avto ne laufa. Da bi res motor ribnu al pa da bi bla kakšna velika okvara je zelo majhna verjetnost. Vsi so začel takoj razlagat da je zarad moči in da motor ne zdrži ....lalala noben pa ni pomislu da je mela že M3 e46 isto razmerje kobitaža/moč in mašince laufajo kot treba. In ta mašina pomoje ni krhka. Ja je crknilo, shit happens in res je žalostno vidt samo verejtno je kakna malenkost in ne bo glih mašina za menjat.

Mogl bi od zaneslivega vira zvedet kaj je z avtom v resnici blo pol bi pa lahko pametovali. na avtovleko je šel pa zato ker v SLO še nekaj časa ne bo sposobenga servisa za tak avto pa tut če je najmanjša stvar. Izstrani uporabnika je to zlo slabo samo tako je. Drugač pa tut tak avto ne crkne kr tako.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To mar 08, 2005 10:21 pm

Kdor je zdej pameten glede tanove M5ke kako da se je pokvarla če mene vprašate nima pojma o avtomobilih ker se ne zaveda da ni potrebno da ti potrga ojnico da avto ne dela ampak je dovolj že ena majhna malenkost ki pa pač zaradi določenega razloga zahteva transportiranje vozila nazaj domov (eden razlog je omenil že andrej777), prav tako pa kdor govori sedaj čez M5 zaradi te "okvare" nima pojma ker tud ne ve da je avtomobilska industrija zmotljiva tako kot vsaka druga in da nikoli ne bo avtomobila pri katerem boš za sigurno vedel da ne glede na kapaciteto izdelave, se ne bo pokvaril.

Tako da Biskvitek priporočam ti da ne spuščaš komentarjov kot si jih prej ker s tem samo odražaš svoje neznanje ki je popolnoma na osnovni ravni in že sama logika in zdrava pamet narekujeta dejstvo, da ne glede na znamko vozila, vedno se bo našlo vozilo že serijskimi napakami. In ja, tud BMW-ju se zgodi! Pomisli malo na vse vpoklice Lamborghini, Porsche, Bentley, Cadilac, Maybach,...vozil (ki naj bi veljala za zelo prestižna in kvalitetna vozila) ki so jih morali vpoklicati zaradi serijskih napak! Ja tud prestižnim znamkam se dogaja!!!
Zadnjič spremenil Spyker, dne To mar 08, 2005 10:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če je ravno, ni zabavno.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To mar 08, 2005 10:42 pm

Demo je napisal/-a:Kdor je zdej pameten glede tanove M5ke kako da se je pokvarla če mene vprašate nima pojma o avtomobilih ker se ne zaveda da ni potrebno da ti potrga ojnico da avto ne dela ampak je dovolj že ena majhna malenkost ki pa pač zaradi določenega razloga zahteva transportiranje vozila nazaj domov (eden razlog je omenil že andrej777), prav tako pa kdor govori sedaj čez M5 zaradi te "okvare" nima pojma ker tud ne ve da je avtomobilska industrija zmotljiva tako kot vsaka druga in da nikoli ne bo avtomobila pri katerem boš za sigurno vedel da ne glede na kapaciteto izdelave, se ne bo pokvaril.

Tako da Biskvitek priporočam ti da ne spuščaš komentarjov kot si jih prej ker s tem samo odražaš svoje neznanje ki je popolnoma na osnovni ravni in že sama logika in zdrava pamet narekuje dejstvo, da ne glede na znamko vozila, vedno se bo našlo vozilo že serijskimi napakami. In ja, tud BMW-ju se zgodi! Pomisli malo na vse vpoklice Lamborghini, Porsche, Bentley, Cadilac, Maybach,...vozil (ki naj bi veljala za zelo prestižna in kvalitetna vozila) ki so jih morali vpoklicati zaradi serijskih napak! Ja tud prestižnim znamkam se dogaja!!!

Se podpisem pod to.Demo lepo napisano,sploh pa sem ze jaz prej povpraseval tistega ki je to slikico prilepil kaj je z tem avtom,ker tukaj vsi govorijo da je avto zaropotal...lahko pa da je nekaj cisto malega.Sploh pa ni ga vatomobila ki nebi bil pokvarljiv in z napakami zato pa tudi delajo vpoklice in odpravljajo avtomobile pod garancijo.Saj zato tudi garancija je in se ji zato tudi tako rece kr ti nekdo jamci da bo stvar delovala,v najsalabsem primeru pa ti stvar nadomestijo z novo.Tako je in nic drugace.

Pa se nekaj...

Znanec ima cisto novo R. Laguno letnik 2004,kupil jo je lani in je imel kar veliko problemov(se je zaklenil sam od sebe,ga ni bilo mogoce odkleniti,ni vzgal...) drugace pa kos o te napake odpravili pa je avto zelo dober.

Sosed tu nekaj blokov od mene ima novo HONDO ACORD in ima tudi probleme,nevem kako bi se izrazil in opisal problem ampak mu lize zadnji dve gumi.Avto je bil original znizan na servisu takrat ko ga je kupil in napake pac neznajo odpraviti???
Vsake toliko casa mu podarijo nov komlplet gum,skoraj 2-3 komplete ker on dela res veliko kilometrov...

Kaj sem hotel povedati z tem,da ne LAGUNA in ne nova ACORD-ica nista slaba avta ampak cisto mozno da pac vsebujeta kaksno tov.napako kot tudi veliko drugih avtomobilov.Tako je tudi nazalost pri BMW-ju...
Pljuvite v kolikor hocete in kako hocete ne jaz,ne vi in se ostali(razen nekaterih izjem tukaj-tistim se opravicujem)nimamo denarja za polovico nove M PETKE kaj sele da bi se z njo vozil,zavaroval+registriral,servisiral tukaj pa vsi tako pametujete(ponavljam razen izjem) kako je avto slab,pa kako si lahko to privoscijo,pa da to ni vec to...pa koliko od vsa vas se je sploh peljalo z priblizno taksnim avtomobilom???
Jaz sem se imel moznost do zdaj peljati z 740i in nekaj cisto malega z BMW M5 E34-pa lahko povem da ze tist GATE TRGA!!!

Ostalim se opravicujem,pa ker sem se razburjal itd.sam sem se malo moral. :roll: Ker pac nekateri prevec vedo.Lep vecer zelim se naprej.Lahko noc.s_mande

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To mar 08, 2005 10:53 pm

Andrej777, ko si se že dotaknil M3 E46 in njegove zanesljivosti...ugrizni se v jezik ali pa preveri argumente...ravno te motorje je mučil problem, da jim je mašino v luft metalo...sicer zaradi konstrukcijske napake(karter) pa vseeno to ni stvar, ki bi bila BMW-ju v ponos. Saj ni treba zmir do stropa skočt ko kdo kaj čez BMW reče, saj je navsezadne lih tko samo avto...s svojimi dobrimi in žal tudi slabimi lastnosti...In ne vem zakaj tak avto ne bi crknil kar tako..vsaka stvar lahko crkne, j*** ga, shit happens...
Aja...da ne pozabm povedat, da sem tud sam navdušen nad BMW-ji...ampak dejmo ostat v mejah normale no :|
PA glede omejitve moči...kdo je sploh rekel da je to zato ker motor ne bi zdržal. S tipko se spremeni tudi krivulja navora in moči, spremeni se odzivnost stopalke za plin in volana itd. z namenom da je avto bolj "user friendly" ne pa zato, da ne crkne, lepo vas prosim :roll: Ko vklopiš zmogljivejši način je pa hardcore...ne pa "čeprtisnešbomcrknu.press" :?

Zakaj je crknil tale, lahko zaenkrat le ugibamo, je pa dejstvo da to BMW-ju ni, ne more in ne sme bit v ponos....
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

cRaZY
Nov uporabnik

Napisal/-a cRaZY Sr mar 09, 2005 12:03 am

Hmm, se mi je zdel... Dons se pelem po Trzaski in cez ovink pri viski gimnaziji priletijo trije bemfli. Na polno! dobr da so ovink zvozil. Je blo tolk hitr, da nism cist dojel... pa se mi je zdel da je nova trojka... sam nism bikl zihr :)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr mar 09, 2005 12:36 am

S mande - to kar si napisal glede renoja -mislim da to nikogar ne čudi, kar se tiče Honde, kako je to primerljivo z tovarniško napako zaradi katere ti odpove avto na poti; očitno kekci na servisu ne vejo kako pravilno narediti "wheel alignment" podvozja, kar je nujno potrebno po vsakem nižanju bilokaterega avtomobila, če hočeš da geometrija podvozja ostane ista in varna. Point je; da je masovna proizvodnja, kompliciranje in hitenje potunkala luksuzne nemške znamke v samo dno zanesljivosti; mercedes je pred kakim desetletjem bil krepko kvalitetnejši, Bavarec tudi. Mislim meni je všeč BMW, tudi sam ga redno vozim, pa vendarle tile tanovi, kot so banglove sedmice itd... to je živi crap; a veš da so elektroniko do sedaj že DEVET, DEVET X morali posodabljati, ker so se avti ustavljali brez veze, crkovali, se čudno obnašali, Mercedesom crkujejo elektronske zavore in ABC sistem podvozja da se spusti do konca dol... mislim napake ki si jih tako imenovani "premium" proizvajalci nemške avto industrije privoščijo so katastrofalne, to ni "žarnica mi je crknila" ampak odpovedal mi je volanski mehanizem na X5 ali pa zadnji del preme na trojki se mi je odtrgal od šasije - ja prav ste prebrali, cele afere in vpoklici so bili na ta račun, tko da don`t get me started. Edina možnost da kolikor-tolikor kvalitetnega premium nemca kupiš je auslauf model tik pred zamenjavo modela. Meni se to zdi sramota in komaj čakam da pridejo k nam LEXUS in INFINITI, potem bodo karte malce drugače razporejene na mizi ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr mar 09, 2005 10:13 am

Slide je napisal/-a:Andrej777, ko si se že dotaknil M3 E46 in njegove zanesljivosti...ugrizni se v jezik ali pa preveri argumente...ravno te motorje je mučil problem, da jim je mašino v luft metalo...sicer zaradi konstrukcijske napake(karter) pa vseeno to ni stvar, ki bi bila BMW-ju v ponos. Saj ni treba zmir do stropa skočt ko kdo kaj čez BMW reče, saj je navsezadne lih tko samo avto...s svojimi dobrimi in žal tudi slabimi lastnosti...In ne vem zakaj tak avto ne bi crknil kar tako..vsaka stvar lahko crkne, j*** ga, shit happens...
Aja...da ne pozabm povedat, da sem tud sam navdušen nad BMW-ji...ampak dejmo ostat v mejah normale no :|
PA glede omejitve moči...kdo je sploh rekel da je to zato ker motor ne bi zdržal. S tipko se spremeni tudi krivulja navora in moči, spremeni se odzivnost stopalke za plin in volana itd. z namenom da je avto bolj "user friendly" ne pa zato, da ne crkne, lepo vas prosim :roll: Ko vklopiš zmogljivejši način je pa hardcore...ne pa "čeprtisnešbomcrknu.press" :?

Zakaj je crknil tale, lahko zaenkrat le ugibamo, je pa dejstvo da to BMW-ju ni, ne more in ne sme bit v ponos....

Ja so blo problemi zaradi premalo kanalov za mazanje. Vsem avtomobilom so v garanciji zamenjali karter in ni blo nobenih problemov več.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 09, 2005 10:21 am

andrej777 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Andrej777, ko si se že dotaknil M3 E46 in njegove zanesljivosti...ugrizni se v jezik ali pa preveri argumente...ravno te motorje je mučil problem, da jim je mašino v luft metalo...sicer zaradi konstrukcijske napake(karter) pa vseeno to ni stvar, ki bi bila BMW-ju v ponos. Saj ni treba zmir do stropa skočt ko kdo kaj čez BMW reče, saj je navsezadne lih tko samo avto...s svojimi dobrimi in žal tudi slabimi lastnosti...In ne vem zakaj tak avto ne bi crknil kar tako..vsaka stvar lahko crkne, j*** ga, shit happens...

Ja so blo problemi zaradi premalo kanalov za mazanje. Vsem avtomobilom so v garanciji zamenjali karter in ni blo nobenih problemov več.

Žal je bilo veliko avtomobilom menjati kar motor :mrgreen: Fora je v tem da je bila napaka, kljub tem da so jo brezplačno odpravili :) Ampak to ni point...point je bil da se to lahko zgodi tako Bemfu kot Marutiju...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr mar 09, 2005 11:05 am

Ampak to ni point...point je bil da se to lahko zgodi tako Bemfu kot Marutiju...

Če je bil point v tem bi lahko takoj reku res je in bi pršparal dost tipkanja. Pomoje je že čas da bi vsi vedl inpriznal da ni noben avto neuničljiv in ma vsak napake. Jz sem samo reku da 99% ni mašina šla na M5-ki ampak samo kakšna malenkost.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 09, 2005 11:09 am

andrej777 je napisal/-a:
Ampak to ni point...point je bil da se to lahko zgodi tako Bemfu kot Marutiju...

Če je bil point v tem bi lahko takoj reku res je in bi pršparal dost tipkanja. Pomoje je že čas da bi vsi vedl inpriznal da ni noben avto neuničljiv in ma vsak napake. Jz sem samo reku da 99% ni mašina šla na M5-ki ampak samo kakšna malenkost.

Maš res :lol: Ampak ko si glih omenu model ki je pa mel probleme...recimo E36 je imel tudi že 100KM/l, ta pa kokr vem ni imel nobenih podobnih težav...tak da, ja dragi moji ludi, takšna moč za Bemveja ne predstavlja ravno težave...Ima pa TUDI BMW težave, tako kot vsi drugi... ;)
Skratka ni problem v moči...uau...če bi tole že prej napisu :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr mar 09, 2005 11:33 am

Zanimivo branje. Sedaj je slika, ko se nalaga M5 na avtovleko pa cela pizdarija. :P Cudno da niso zagovorniki napisal, da je to photoshop :? , ker da bi se pa to M5 zgodil in to se cisto tale tanovi, frisni, se mal vroc iz tovarne :shock:

:mrgreen:

Prosim ne bit tako staromodni, kot zagovorniki hond, ko je lastnik kriv, ko je pred njim avto z TDI motorjem. ( jaaaooo sedaj naprej pomoje debata sploh ne bo vec tekla od novih trojkic :P )

Vsi zagovorniki preberte si se enkrat tale post spodaj pa ne bit tak bedni.
Slide je napisal/-a:point je bil da se to lahko zgodi tako Bemfu kot Marutiju...
SlikaSlika

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Sr mar 09, 2005 12:10 pm

Problem je v tem, da nekateri ne bodo priznali, da se lahko tudi BMW pokvari, pa če mu neposredno pred njim raznese motor.
Se pa človek jasno bolj razjezi, če se mu pokvari praktično nov M5 ali serija 7, kot če se to zgodi cliu za slaba 2 milijona.
Ne razumem pa, kako si lahko baje ugleda bavarska znamka privošči, da so recimo rotorji vodnih črpalk plastični??? Imajo to tud VAg-ovci, ampak razliak v ceni vozil je očitna.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov