Moj namen NI bil primerjat mehanike z elektroniko - poanta je bila v tem, da tovarne delajo kompromise a ne. Bistvo mojega vprašanja je bilo zakaj potem tovarne ne vgrajujejo takšnih podvozij, da bi se avto držal ceste kot zaliman. Najbrž zato ker gre to na račun česa drugega (npr. udobja). Zdej bo pomoje razumljivo, čeprav tud prej ni blo ravno nerazumljivo se mi zdi

.
Tudi tisto o pripovedovanju drugih si narobe razumel - gre za to, da se v takih primerih dejstva velikokrat popačijo. Npr. mehanik pove kaj je bilo narobe, tist ga mal narobe razume, pove kolegu, ki še mal doda itd. itd. Zato v teh primerih štejejo le lastne izkušnje iz prve roke. Razen če si avtomehanik oz. imaš motoroznanstvo v mezincu in pač lahko črpaš iz svojega tehničnega znanja.
Sem hotu sam to povedat, da težko govorimo o stvareh, ki jih ne poznamo. Seveda lahko mal teoretiziramo in ugibamo ali pa predvidevamo kaj bi bilo če bi...
Pri nas je zelo zelo malo avtov (bencinarjev), ki imajo optimiran ECU. Pol smo pa kar vsi po vrsti pametni. In nima smisla strašit ljudi, ki se zanimajo za čip tuning, da je to tempirana bomba. Pri dizlih je pa itak druga zgodba in se sploh ne mislim spuščat v to, ker pač z dizli nimam nobenih izkušenj in to tud priznam.
Pri tebi SAFRANE pa me je zmotilo samo to, ker govoriš ravno tako, kot da ti te stvari 100% poznaš in imaš dolgoletne izkušnje in podobno. Zelo debele tehnične bukve obstajajo o tej snovi in brez skrbi, da je malo takih strokovnjakov ki te zadeve v nulo obvladajo. Rad bi le da te stvari pišemo nekoliko bolj rezervirano. Samo to me je zmotilo, pa brez zamere.