Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To mar 15, 2005 11:13 am

stealth je napisal/-a:Pa saj toje stara zgodba no. Prodajalcem se ne ljubi "zastonj" lapat, če potem avta ne boš kupil. Res je tudi da se jim povečini niti ne ljubi vstat izza svojih fletnih mizic. Za njega je najboljši kupec ki bo vrgu 5 milj na mizo pa reku: "TEGA HOČEM!"
Tud ti prodajalci bojo prišli na svojo mino, ker tako se bodo lahko obnašal kmalu samo doma, ker ljudje dajemo kaj tudi na korekten odnos, sploh če gre za velik denar.

Pri takih, ki ne vedo kako se je treba s potencialnim kupcem obnašat bi pa sam tole povedu. Ko je gledal kolega za novga Audija so bli do njega na neki zelo znani veliki firmi tudi arogantni, čeprav za spremembo ni bil star 20 let ampak blizu 30. Sva bila skupaj na ogledu, o testni vožnji ne duha ne sluha. Odnos-da ne rečem za kam. Obema je prekipelo, sva šla do sosedov kjer prodajajo Honde, kjer sva stestirala, on je skeširal in se odpeljal z novo accord-ko :D

Še danes mi je hvaležen da sem ga prepričal za Hondo, ki je drugač sigurno ne bi nikoli kupil, ker majo doma v floti samo švabarijo :)

Autodelata je pa sploh pogreb...
Slika

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo To mar 15, 2005 12:28 pm

pa avtotriglav tud - tolk prekleto polni samih sebe so, da je kr joj... prideš se zmeniš in plačaš avto, pa se obnaša (neki poslovodja al kaj je bil takrat en bongo) kot da mu je odveč živet, akj šele avto prodat!! ne prodajat, ampak prodat!! Žalostno...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To mar 15, 2005 12:40 pm

in kaj je razlog za tako obnašanje??
PREVEČ DINAR majo oni v žepih ;)

za avtodelto vem, da majo denarja ful preveč.seveda samo ta višji, navadni delovci pa kakor kdo.

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond To mar 15, 2005 1:00 pm

Master7 je napisal/-a:Ne vem za vas, sam, ko jst pridm s fotrom, al pa sam al pa s komerkoli v kakšen avto salon mam najraj mir, da noben pof.... prodajalec ne prid do mene pa da mi začn z unimi forami pogledovanja od glave do pete kaj nosm, kako se obnašam, a sm resen al nisem resen. Pa tud 10000000000% več vem o avtomobilu k ga gledam kot pa on. Ker običajno pred greš pogledat avto v salon se že sam pozanimaš o avtomobilu kte zanima, saj jst osebno.
LP

Pol pa nisi še bil pr Selmarju v Celju...
...no kaj se je men zgodilo, pridem 3 leta nazaj v ta avtosalon, in se že zuni nalimam na enega M5, pride možakar v servisni opravi mimo in me pozdravi, prvi šok nisem vajen tega pri avtosalonih, pridem v salon, vprašam če se lohk vsedem v nov sedmico, ker me firbca kakšna je, prijazna prodajalka mi dovoli mi prinese še prospekte in cenik, pa sem jo vprašu če mar zgledam da si lohk tak avto privoščim, pa je rekla da nikoli ne reci nikloli, v glavnem ve da sem lohk v nekaj letih potencialna stranka...
...pol smo pa še pol ure debatiral, tko da če bom kdaj kupoval BMW-ja samo v Celju.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To mar 15, 2005 1:03 pm

Saj eni prodajalci so že naštudirali psihologijo kupca. Slej ko prej bodo morali sledit tudi drugi :)
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifthead To mar 15, 2005 1:26 pm

Tut jst sm meu isti problem v Logatcu!!!men niso dal vozit medtem pa tm en fotr sedi v 330i in mu pri speljavanju crkne, isto se zgodi mami zadaj z 320i...fak a to so ti izkuseni vozniki!!sej moj fotr ma tut ze 35let voznisko pa jst mislm da na progi in nasploh hitri voznji ni boljsi od mene (namrec tistih 35let izkusenj je v omejitvah vozenih)!!!pol sm sou tut na Avtoaktiv(sm biu ze veckrat prej) za testno voznjo pa so bli tko osorni da sm hotu (brez zajebancije) enga na gobec, pa tisto prasico tut k je bla zravn, k ta picka je pred mano spustila pokrov motorja od nove trojke z take visine da me je kr srat prjel pa ceprou nism BMW entuzijast!ej res mi grejo na falus, ce je tle gor ksn k dela v avtoaktivu mu kr takoj povem da so tok antipaticni in naj se raj ne delajo k jim bo en jebu mater, itak bi mogl vsi dobit eno po pesi pa bi vidl!!!sej na Alfi je podobn falus, pridm v salon pa se model obnasa kot da sm klosar, v sosednjem Ferrariju in Maseratiju se niso mel za neki vec, celo odklenu mi je Maranellota in sm se vsedu in en debato udaru, se mal pa bi mi pustu motor zagnat:))) enkrat sm pr avto aktivu gledu k so novo 645Ci peljal iz salona na kamion -prvo takoj k je avto vzgal (hladen, novembra) ga je po parkiriscu zashrekal in ga gor dal na kamion in ga ugasnil se preden se je ustavil -jebemu a to je odnos do znamke pa sej se pr Hyundau delajo bolj z avti, sicr se pa ne cudm -vsi so lastniki BMWjev in za te je znano da so nori na BMW vendar ne pazjo na svoj avto!!poznam ful folka k majo bmwja (en 20letna ma 745) in cist vsi ga unicujejo, to ti je ljubezen do znamke!!pr Mercedesu je pa tko kot pise v Mobilu(revija)(pri test E320cdi) da kupci pridejo po obcutek da so nekaj vec, in tega se tm zavedajo in so zelo prijazni in ustrezljivi do potencialnih strank, tak odraz je tut med vozniki saj so tisti v Mercedesu eni bolj kultiviranih v promet in so Mercedesi dosti bolj ohranjeni (gre namrec za pristno ljubezen do znamke ala RR,Bentley,Maybach,Aston Martin in Bugatti) in med Nemci je to redkost, mogoce se edino med Porsche feni najde ksn!!!
ti Yaxo pa ti povem da je orenk razlika med predstavitvijo in prestavijtvijo kot si napisal (zgleda d si se v osnovni soli) pa ne se kurčit z velikim fonto sej nisi čorav!!!
Pozdrav vsem, by Alex
Slika

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 To mar 15, 2005 1:43 pm

swifthead je napisal/-a:Tut jst sm meu isti problem v Logatcu!!!men niso dal vozit medtem pa tm en fotr sedi v 330i in mu pri speljavanju crkne, isto se zgodi mami zadaj z 320i...fak a to so ti izkuseni vozniki!!sej moj fotr ma tut ze 35let voznisko pa jst mislm da na progi in nasploh hitri voznji ni boljsi od mene (namrec tistih 35let izkusenj je v omejitvah vozenih)!!!pol sm sou tut na Avtoaktiv(sm biu ze veckrat prej) za testno voznjo pa so bli tko osorni da sm hotu (brez zajebancije) enga na gobec, pa tisto prasico tut k je bla zravn, k ta picka je pred mano spustila pokrov motorja od nove trojke z take visine da me je kr srat prjel pa ceprou nism BMW entuzijast!ej res mi grejo na falus, ce je tle gor ksn k dela v avtoaktivu mu kr takoj povem da so tok antipaticni in naj se raj ne delajo k jim bo en jebu mater, itak bi mogl vsi dobit eno po pesi pa bi vidl!!!sej na Alfi je podobn falus, pridm v salon pa se model obnasa kot da sm klosar, v sosednjem Ferrariju in Maseratiju se niso mel za neki vec, celo odklenu mi je Maranellota in sm se vsedu in en debato udaru, se mal pa bi mi pustu motor zagnat:))) enkrat sm pr avto aktivu gledu k so novo 645Ci peljal iz salona na kamion -prvo takoj k je avto vzgal (hladen, novembra) ga je po parkiriscu zashrekal in ga gor dal na kamion in ga ugasnil se preden se je ustavil -jebemu a to je odnos do znamke pa sej se pr Hyundau delajo bolj z avti, sicr se pa ne cudm -vsi so lastniki BMWjev in za te je znano da so nori na BMW vendar ne pazjo na svoj avto!!poznam ful folka k majo bmwja (en 20letna ma 745) in cist vsi ga unicujejo, to ti je ljubezen do znamke!!pr Mercedesu je pa tko kot pise v Mobilu(revija)(pri test E320cdi) da kupci pridejo po obcutek da so nekaj vec, in tega se tm zavedajo in so zelo prijazni in ustrezljivi do potencialnih strank, tak odraz je tut med vozniki saj so tisti v Mercedesu eni bolj kultiviranih v promet in so Mercedesi dosti bolj ohranjeni (gre namrec za pristno ljubezen do znamke ala RR,Bentley,Maybach,Aston Martin in Bugatti) in med Nemci je to redkost, mogoce se edino med Porsche feni najde ksn!!!
ti Yaxo pa ti povem da je orenk razlika med predstavitvijo in prestavijtvijo kot si napisal (zgleda d si se v osnovni soli) pa ne se kurčit z velikim fonto sej nisi čorav!!!
Pozdrav vsem, by Alex

Hahahaha...zdej sm se pa nasmejal :lol:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To mar 15, 2005 2:11 pm

BMW Motorsport & swifthead kva je zvama? prou zesca ibrmudela sta zgleda ni kj.

halo da ti nebo dau za pelat novga bemveja ker si samo en z velikimi ocmi, ki se slini zravn, tud nekdo, ki se slini okol picerije mu ne dajo kr pice zastonj.

to kako se uni z avti obnasajo pa kako bi se ti sploh nima veze, ker oni si to lahko privoscjo ti si pa nemores, in isto je s testnimi voznjami.

pac ce prides tja in ce ti na celu pise da nebos kupu tazga bmwja, ga tud za pelat nebos dobu. sele ko/ce bos potegnu kes na mizo te bojo zacel gledat kot potencialnega kupca, kar pa niti en od vaju sigurn ni. sploh glede na to da bi si kupu supro za getaway in ljubljana.

btw: swifthead kje mas supro? a si ze zamenu menjalnik?

aja pa se neki, za getaway in stockholm je biu predvsem kljucnega pomena voznik tistih avtov, ne pa avti sami. pa ne se tok precenjevt, ker to da bols vozis od fotra ti ne verjamem. ko bos vozu tok cajta kot on pol se lahk sele primerjas.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 To mar 15, 2005 8:04 pm

Janez Blond je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:Ne vem za vas, sam, ko jst pridm s fotrom, al pa sam al pa s komerkoli v kakšen avto salon mam najraj mir, da noben pof.... prodajalec ne prid do mene pa da mi začn z unimi forami pogledovanja od glave do pete kaj nosm, kako se obnašam, a sm resen al nisem resen. Pa tud 10000000000% več vem o avtomobilu k ga gledam kot pa on. Ker običajno pred greš pogledat avto v salon se že sam pozanimaš o avtomobilu kte zanima, saj jst osebno.
LP

Pol pa nisi še bil pr Selmarju v Celju...
...no kaj se je men zgodilo, pridem 3 leta nazaj v ta avtosalon, in se že zuni nalimam na enega M5, pride možakar v servisni opravi mimo in me pozdravi, prvi šok nisem vajen tega pri avtosalonih, pridem v salon, vprašam če se lohk vsedem v nov sedmico, ker me firbca kakšna je, prijazna prodajalka mi dovoli mi prinese še prospekte in cenik, pa sem jo vprašu če mar zgledam da si lohk tak avto privoščim, pa je rekla da nikoli ne reci nikloli, v glavnem ve da sem lohk v nekaj letih potencialna stranka...
...pol smo pa še pol ure debatiral, tko da če bom kdaj kupoval BMW-ja samo v Celju.

Svetla izjema, ki jo pozdravljam! :clapclap

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ To mar 15, 2005 8:17 pm

swifthead je napisal/-a: lastniki BMWjev in za te je znano da so nori na BMW vendar ne pazjo na svoj avto!!poznam ful folka k majo bmwja (en 20letna ma 745) in cist vsi ga unicujejo!!

Kadar si pijan, ne pisi tekstov na avtomobilizem.com, ker ti bo zal, ko bos potem trezen prebral tele klobase... :EE

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To mar 15, 2005 8:24 pm

Voith je napisal/-a:BMW Motorsport & swifthead kva je zvama? prou zesca ibrmudela sta zgleda ni kj.

halo da ti nebo dau za pelat novga bemveja ker si samo en z velikimi ocmi, ki se slini zravn, tud nekdo, ki se slini okol picerije mu ne dajo kr pice zastonj.

to kako se uni z avti obnasajo pa kako bi se ti sploh nima veze, ker oni si to lahko privoscjo ti si pa nemores, in isto je s testnimi voznjami.

pac ce prides tja in ce ti na celu pise da nebos kupu tazga bmwja, ga tud za pelat nebos dobu. sele ko/ce bos potegnu kes na mizo te bojo zacel gledat kot potencialnega kupca, kar pa niti en od vaju sigurn ni. sploh glede na to da bi si kupu supro za getaway in ljubljana.

to je napačno razmišlanje
jst lahk pridem u salon sam gledat, pa se furat z auti, čeprou nimam namena kupt
ampak čez 2 dni bo pa fotr al pa kolega kupvou auto in takrat mu bom povedu, da sm vozu novo trojko in da je supr auto in full prjazni prodajalci in... ta kolega bo šou z mano auto pogledat in če prepričajo še njega bojo auto prodal

če ne bojo prepričal mene, bom jst kolegu reku da so zanč prodajalci tm in tud on ne bo šou ke in bo kupu pr sosedu

sicr pa, lahk jutr zadanem na lotu in si bom kupu tistga ferrarija, ki mi ga je prejšn tedn razkazu prjazn prodajalc in bo dobil provizijo
podpis

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To mar 15, 2005 8:27 pm

Tudi jaz in veliko mojih prijateljev smo razočarani nad AA. Sem poslal prijavnico in glede na to da sem lastnik BMW-ja bi pričakoval da bom dobil povabilo. Tudi v klubu ne vem če smo dobili uradno povabilo, bom pa preveril.

Glede tistega da ti ne dajo za vozit avto. Delno je to pričakovano, ker je pač veliko interesentov in niso vsi potencialni kupci. Po drugi strani pa, nikoli se ne ve, če bi recimo sedaj dobil za vozit 330i in bi bil navdušen nad avtom, bi sigurno nekoč bolj resno razmislil o najkupu avta te znamke. Ampak očitno morajo do tega še pridit, če sploh kdaj bodo.

Seveda ni stvar omejena samo na to znamko. Tudi pri prodajalcu Alf sva mela s kolegico podobne izkušnje. Prideva v salon da bi šla na testno vožnjo takrat nove 147. Prvo vprašanje prodajalca je bilo: "Ja a jo bosta kupla?" Ker hlod od prodajalca. Ej tud če bi jo imel namen me je vse minilo. Še danes ne vem kako se pelje. Še najbolj normalni so bili pri Renaultu.
Slika

Uporabniški avatar
Metod Trobec
Nov uporabnik

Kraj: Zapori na Dobu

Re: ZMOTA !!!!!

Napisal/-a Metod Trobec To mar 15, 2005 8:37 pm

urosr je napisal/-a:
YAXO je napisal/-a:O, sicer se pa prej sploh pozanimi kaj pomeni beseda >prestavitev<

Povej mene tud zanima kaj pomeni prestavitev BMW-ja serije 3!

Slika

:EE
RegY zaudarja
Poredne tete gredo v peč!
Metodova himna

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] To mar 15, 2005 8:43 pm

Obnašanje v salonu ni odvisno od znamke, ki jo prodajajo ,temveč od vsakega prodajalca posebej..Nekateri namreč menijo, če delajo za to ali ono znamko, da so prijeli boga za j***a.. :roll:

Zelo prijazen je bil prodajalec pri AT-Vis, pri njem sem potem tudi kupil avto..Pred tem pa sem skoraj celo leto hodil gledat in spraševat kdaj bodo dobili v salon kako corso gsi in čisto vsakič me je prijazno sprejel..Me je celo poklical, ko so dobili gsi-ja v salon..

Zelo dober odnos do strank imajo tudi pri volvu.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Re: ZMOTA !!!!!

Napisal/-a urosr To mar 15, 2005 11:19 pm

Metod Trobec je napisal/-a:
urosr je napisal/-a:
YAXO je napisal/-a:O, sicer se pa prej sploh pozanimi kaj pomeni beseda >prestavitev<

Povej mene tud zanima kaj pomeni prestavitev BMW-ja serije 3!

Slika

:EE

točno to sm jst mel u mislih :tomidelej: :DDD :EE :har

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To mar 15, 2005 11:22 pm

ja žal zgleda da jim več pomenijo starčki da furajo bmw, škoda da je tako,
o dvodnevnih posojah avtomoblila pri mercedesu vem tudi jaz :D
in to S 600 lang :D :D :D :D
Slika

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro To mar 15, 2005 11:37 pm

Opel da pa v test za cele 3 dni:
Na osnovi zmag v premnogih primerjalnih testih v zadnjem času, je šef GM Europe na Ženevskem salonu oznanil začetek največje testne akcije. Kaže, da bo po celi Evropi na voljo 35000 testnih vozil, ki jih zainteresiranci lahko dobijo v testno vožnjo za 3 dni. Pravijo, ''mi poznamo kakovost vozil, avto novinarji so jo v testih potrdili, sedaj dajemo tudi evropskim voznikom možnost, da jo spoznajo.'' Akcija je štartala v Nemčiji, na voljo je bilo 10000 vozil, za katere so dobili 60000 prijav. Polovica od teh je avto že dobila v test za 3 dni.

Še original:
OPEL go into the offensive. After the current models won by the dozen comparison tests in the technical periodicals, now potenzielle customers are to examine Astra, Tigra, Vectra and CO for heart and kidneys. But today the largest test travel action of the enterprise starts. GM European boss Fritz Henderson gave the starting signal for this "million Mile test drive" with the opening Geneva automobile salons: Approximately 35,000 test cars in approximately 40 countries of Europe. Interested sample drivers can experience the vehicles in each case three days long. "we know, how good our cars are, the specialized journalists have us confirmed and now get of Europe driver the chance, also intensively to experienced this," describe to Henderson the action, which runs over three months.
Titles and exact dates of the "million Mile test Drive" campaign are co-ordinated with the respective country. Under the title "Germany makes the OPEL test" the homeland market of the mark already in February as a pioneer with a test car fleet of 10.000 vehicles began and counts already approximately 60,000 inquiries for test runs. Half of it was already realized.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 16, 2005 3:12 am

lublancan je napisal/-a:to je napačno razmišlanje
jst lahk pridem u salon sam gledat, pa se furat z auti, čeprou nimam namena kupt
ampak čez 2 dni bo pa fotr al pa kolega kupvou auto in takrat mu bom povedu, da sm vozu novo trojko in da je supr auto in full prjazni prodajalci in... ta kolega bo šou z mano auto pogledat in če prepričajo še njega bojo auto prodal

če ne bojo prepričal mene, bom jst kolegu reku da so zanč prodajalci tm in tud on ne bo šou ke in bo kupu pr sosedu

sicr pa, lahk jutr zadanem na lotu in si bom kupu tistga ferrarija, ki mi ga je prejšn tedn razkazu prjazn prodajalc in bo dobil provizijo

eno je praksa neki druzga je pa teorija. v teoriji je vse lepo in prav, sam praksa je pa tista zlobna zlobna.

predstavli si da delas tm in polek resnih ljudi ki so prisli testirat avto ker jih dejansko zanima nakup, je zravn prsl se 50 al pa 150 otrok ki majo velke oci in so prsl sam zato, da ce bi se le dal, da bi naredl tist krog zastonj.

pac ni sans. in tud prou je tko. dejansko so bli ti avti pripeljani zato da se pokazejo potencialnim kupcem, ne pa da se zdj kr js pridem tja vozt ker je pac testni dan. ok sj pogledat bi su, sam zakaj bi se silu vozit ce nimam namena kupovat?

valda da so pri ferrariju prijazni, sj jim je dolgcajt k strela, ker kok folka se pa v slo resno zanima za nakup novega ferrarija? uprasanje ce je en sam tak.

oni k ceu dan nimajo kj za pocet te bojo itak dal sedet v ferrarija pa se razlozu ti bo kdaj je enzo junfr zgubu, pa zakaj je meu pauzo med dirkanjem.

pa res tvoj glas velik pomen, pomoje pa tud. ce bo enmu kolegu res usec tanov bmf, mu ti govor da niso prjazni kokr hoces, ce ma kes in ce hoce novi bmf3 neverjamem, da se nebo odlocu zanj, zato ker pac teb niso dal testnega vozila za probat.
tud te prodajalci se dobr zavedajo komu morjo avte dt in komu ne. sj navsezadnje ce bi prsu tja z ockatom jankovicem, ti zihr nebi rekl ne. prou tko ce bi zgledu tko kot zgledajo ljudje ki si lahko privoscjo ganc novo bendzolo.

sam ce pa zgledas tm tko kot zgledas na forumu pol pa halooo, da ti noben nebo dau za testno voznjo novega bmwja.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Logatec (BMW 3 - razočaranje)

Napisal/-a Zzooommm Sr mar 16, 2005 9:52 am

BMW Motorsport je napisal/-a:No seveda so bili pogoji za pristop k le-tej, in sicer: Pri avtoaktivu in na dva dni prej na kongresnem trgu

A zato je blo tist dan tm tolk folka z belimi BMW kapicami :jao: Js sm že mislu, da se je lastnikom mal strenal in da bodo začel po tanovem okol hodt v rdečih športnih bundah in belih kapah od BMWja :)

Uporabniški avatar
Japan tuning
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a Japan tuning Sr mar 16, 2005 11:59 am

Moram priznati da je bil odnos do nekaterih potencialnih kupcev ali pa pac navdusencev do te znamke sila nefer! Zakaj ? Zato ker vem da je bilo mojih 6 kolegov na tej kao predstavitvi nove serije 3 in so sli tja iz cistega dolgcasa nakoncu so pa koncali tako da so se furali od logatca do vrhnike z tremi razlicnimi modeli serije 3! V cem je stos, ja v tem da jih za to znamko in model avta en drek briga ampak so se sli pelat kar tako in mislim da s takim pocetjem so taksna dejanja sila nefer do pravih ljubuteljev !!!!
Cim hitreje skozi ovinke !!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov