Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Če mar 17, 2005 1:27 pm

...omejitev je 100 , vendar je 10 metrov pred skatlol znak z omejitvijo 80.

Situacija je taka..radar meri na obmocju kjer je se 100 na uro omejitev, pa tut ce bi meru ze tam kjer je omejitev 80, je nemogoce prcakvat da bo folk u 10 metrih bremzu iz 100 na 80...k pol bi se zaletaval k idijoti!!

Je pa tko..jst sm pelu priblizn 90 po voznem pasu, po prehitevalnem je pa vozu en model cist mal hitrej od mene cca 100 al pa se manj, in se je POFLESAL da je blo k podnev??!!

ne vem kk majo to nastiman...??

Pa se to...a ta radar meri tut une na drugi strani k vozjo prot LJ??!!
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če mar 17, 2005 1:35 pm

Dr_S je napisal/-a:Pravite da je IR flesh in potem bliska.

kolk se vam pa bliska k recimo z daljinskim upravljalnikom prestavite kanal na TV???? :twisted:

a ti dam sliko moje nadzorne kamere kjer se jasno in lepo vidijo rdeče infrared lampice???? pol si pa predstavljaj da se prižigajo in ugašajo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Če mar 17, 2005 1:35 pm

Blisk je pomoje nameren, da bi vozniki skapiral da je radar in se začel počasneje vozit.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Če mar 17, 2005 2:07 pm

> OBVESTILO ZA ŠOFERJE:
>
> Radar pri tunelu Golovec začel delovat (meri v obe smeri)
>
> Na testiranju ta teden se je ujelo 700 prehitrih
>
> Spoštovani,
>
> glede na vaša vprašanja vam posredujemo naslednje pojasnilo: Kot smo
> večkrat obljubili, bomo o začetku delovanja statičnega radarja pred
> predorom Golovec hitrosti javnost seznanili. To smo storili danes na
> novinarski
> konferenci v prostorih Postaje prometne policije Ljubljana. Navzoče smo
> seznanili, da
> bo prvi stacionarni radar pričel z delovanjem v ponedeljek 14. marca 2005.
> Vse do tega datuma opravljene meritve hitrosti so bile opravljene z
namenom
> preizkušanja in testiranja naprave in ne morejo biti podlaga za ukrepanje
> zoper morebitne kršitelje.
>
> Prijazen pozdrav,
>
> Tadeja Kuhar
> Predstavnica policije za odnose z javnostmi
> Ministrstvo za notranje zadeve
> POLICIJA
> Štefanova ulica 2, 1000 Ljubljana
>
>

Tole je krožilo po mailu.
ČE to drži, potem meri tudi drugo stran, čeprav mi ni najbolj jasno kako lahko slika skozi avtocestno ograjo, če recimo voziš po prehitevalnem pasu...
Tole, da meri tudi drugo stran, je pa tudi mene zaskrbelo.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc Če mar 17, 2005 3:09 pm

IR al ne IR bliska se,je pred mano dva blisknu tko da....
Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če mar 17, 2005 4:23 pm

Kaj pa ko ksn z motorjem mim useka? Me zanima, ce ga bi sploh ujeli ;)
There is no time...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če mar 17, 2005 4:30 pm

Ronin je napisal/-a:Kaj pa ko ksn z motorjem mim useka? Me zanima, ce ga bi sploh ujeli ;)

ja zgleda da sta zdej 2 možnosti
1 vozi po omejitvi
2 vozi 250+

PS: jaz izberem 1, druga itak ne pride v poštev ;) (saj pri meni ne)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če mar 17, 2005 4:46 pm

Pri poročilih so razlagal da radar meri vse tri pasove in potem slika avto ki je najhitrejši. Se pravi samo en vozni pas.

Jz grem pa jurt z motorjem V lj in se bom 120kmh mim prpelu. :lol: :lol: :lol: Pa po črti da me sploh kamera na bo najdla. Pa tut če me. Sej ni tablce spredi :twisted: :twisted: :twisted: In ko za zihr ugotovim da nč ne pride domov po pošti se vozim mimo kot da ni kamere in sem večno brez skrbi in se samo smejim avtomobilom ki bremzajo. :D :D

Na cesti nismo vsi enakopravni. Shit hapens. :P :P
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Če mar 17, 2005 8:22 pm

Hmmmmm.... Interesting.... :twisted: Jst grem jutr motor registrirat, pol grem pa končn sprobat, kolk tale raketica leti... :twisted: :twisted: :twisted: Le kdo bo dubu položnco, če naujo vedl kdo sm :?:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če mar 17, 2005 8:41 pm

ja po tvju je blo da meri vse tri pasove
in ne 6
tko da po moje samo v eno stran
kamera zgleda da ni ir, ker flesh kr dobr useka
lp

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če mar 17, 2005 8:44 pm

dejan84 je napisal/-a:Hmmmmm.... Interesting.... :twisted: Jst grem jutr motor registrirat, pol grem pa končn sprobat, kolk tale raketica leti... :twisted: :twisted: :twisted: Le kdo bo dubu položnco, če naujo vedl kdo sm :?:

Če bi mal paseove manjal pa po črti vozu te pomoje tut kamera ujela nebi. Ker po besedah policajev na enkrat slika le en pas in ne vse tri.

Smo vsaj nekje motoristi na boljšem. :P :P :P :P
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Če mar 17, 2005 9:49 pm

a mislte da se bo ker najdu ki bo posprejal leče oziroma okno od kamere? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če mar 17, 2005 10:03 pm

jaz dam za gajbo prvemu :lol:
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
mYkee
Nov uporabnik

Kraj: Murgle

Napisal/-a mYkee Če mar 17, 2005 10:19 pm

Radar pod golovcem bliskne. Usaj ponoc nevem kako je podnev mislm ce gledas v radar vids neki rdecega notr kokr ena leca. Amak ponoc ce si prehiter te bliskne z rdeco svetlobo. Je preverjeno in to svetlobo prekleto dobro opazis kljub tistemu znaku prej ki ti utripa 80.
Slika
I survive lake of bodom

EdgE
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a EdgE Pe mar 18, 2005 7:58 am

Kako bojo pa ob prometnih konicah merl ko so vsi pasovi polni. Pol je to loterija. Grejo trije vstric mal cez 100 radar pa an, ban,.. pa lih tebe pol slika. :(

Zadnc ,k se ni delu radar, sm se ponoc mim pelu pa me je edn lih pr radarju prehitu je biu cca 10m pred mano, pa se je pol pobliskal k sm sou jaz mimo (85 km/h) .

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Pe mar 18, 2005 8:11 am

Tist blisk je pomojem samo kakšna reflexija al pa notranja svetloba, ki je precej direktna in se ti zato zdi, da bliskne...
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe mar 18, 2005 12:47 pm

PhoenixX je napisal/-a:Situacija je taka..radar meri na obmocju kjer je se 100 na uro omejitev, pa tut ce bi meru ze tam kjer je omejitev 80, je nemogoce prcakvat da bo folk u 10 metrih bremzu iz 100 na 80...k pol bi se zaletaval k idijoti!!
!

Pa kaj je s tabo človk...zdej ne vem a sm te narobe zastopu, če sem te, se opravičujem, ampak pomoje si majčkeno skregan s nekaterimi pravili...Kako ni za prčakvat da bo folk v 10m zbremzu na 80 s 100? :? Kakih 10 metrih... Sej ti morš že pred znakom zmanjšat hitrost, ne pa da pr znaku začneš bremzat na 80, znak vidiš že prej in pri znaku že mora bit hitrost taka kot jo znak zahteva, sej je z vsemi znaki za omejitev tko...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe mar 18, 2005 12:52 pm

Slide je napisal/-a:
PhoenixX je napisal/-a:Situacija je taka..radar meri na obmocju kjer je se 100 na uro omejitev, pa tut ce bi meru ze tam kjer je omejitev 80, je nemogoce prcakvat da bo folk u 10 metrih bremzu iz 100 na 80...k pol bi se zaletaval k idijoti!!
!

Pa kaj je s tabo človk...zdej ne vem a sm te narobe zastopu, če sem te, se opravičujem, ampak pomoje si majčkeno skregan s nekaterimi pravili...Kako ni za prčakvat da bo folk v 10m zbremzu na 80 s 100? :? Kakih 10 metrih... Sej ti morš že pred znakom zmanjšat hitrost, ne pa da pr znaku začneš bremzat na 80, znak vidiš že prej in pri znaku že mora bit hitrost taka kot jo znak zahteva, sej je z vsemi znaki za omejitev tko...

Besede si mi vzel is ust. Zato pa nekateri policaji merijo avtomobile takoj za tablo za naselje. Itak noben ne pripelje 50 ampak vsi bližje 90. Pol pa colajo.

Hitrost velja od table naprej. Ti morš že prej zabremzat da prilagodiš hitrost omejitvi.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe mar 18, 2005 1:07 pm

Da se še jest vmešam v debato. IR luč oddaja del vidnega spektra na rdečem delu, in ko radar zazna, da si prehiter, posveti z IR svetlobo, kar zaznamo kot blag rdec fles.

Kar se tice omejitve hitrosti - ne vem tocno, kako sta postavljena radar in znak za 80 ampak dejstvo je, da PRED znakom velja omejitev 100, ZA znakom pa 80. Hipoteticno - ce bi imel avto, ki bi lahko v neskoncno majhnam delcku sekunde vzporedno z znakom za omejitev "prestavil" hitrost s 100 km/h na 80 km/h bi bilo to povsem zakonito v kolikor bi to naredil varno (torej za tabo ni bilo nikogar).

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Pe mar 18, 2005 1:39 pm

Slide je napisal/-a:
!

Caki zdej...ta radar meri v cono kjer je omejitev 100, ane???

Pred znakom mors zmanjsat hitrost ze, sam jest se do znaka 80 komot prpelem z 100 na uro ane.
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov