Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty So avg 02, 2003 4:09 pm

[YuGo] je napisal/-a:...
3. Pa itaq si jo zelo dobro odnesel, brez kazenskih točk in še večje kazni.
...

Po moje pa da je dobu tud 3 kazenske in 1 mesec brez izpita -> lastne izkušnje (sam men je ratal dobro pritožbo sestavt :P -> plačal nič, pik nič, izpit še vedno moj (tok, tok) :twisted: )

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So avg 02, 2003 5:50 pm

[YuGo] je napisal/-a:2. Sej pa ni policaj kriv, da si ti vozo tolko prehitro. Pač eni se zelo radi izgovarjajo na policijo, da so oni krivi, pa da tam ne smejo stat itd. Mislim, da mora bit vsak zase odgovoren za svoja dejanja.

mislim,da sploh ne gre za to,da so policaji krivi. :wink: vsak ki pelje prehitro ve da ga lahko ustavijo.se ne obremenjujem preveč :twisted:
jaz sem s svojo kaznijo prislužil minimalno kazen in to je 3 pike (lahko bi jih dobil do 5) in najmanjšo denarno kazen 45 tisoč+15tisoč za obravnavo postopka,skupaj 60tisoč. (po ustavi ti lahko dajo do 120 tisoč :wink: )
da odvzamejo izpit za en mesec pa še nisem slišal.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne avg 03, 2003 6:02 pm

ne samo da ti lahko odvzamejo izpit, še prostost ti lahko odvzamejo, kar je precej hujši ukrep kot odvzem VD!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne avg 03, 2003 8:52 pm

menjekul je napisal/-a:jaz sem s svojo kaznijo prislužil minimalno kazen in to je 3 pike (lahko bi jih dobil do 5) in najmanjšo denarno kazen 45 tisoč+15tisoč za obravnavo postopka,skupaj 60tisoč. (po ustavi ti lahko dajo do 120 tisoč :wink: )
da odvzamejo izpit za en mesec pa še nisem slišal.

Kdaj so te ustavl?
Mene so pred približno 2 leti in ko sm dobu odločbo po hitrem postopku je lepo pisal: 3 pike, 45k + 5k SIT povprečnina, in EN MESEC brez izpita (ker je prevelika hitrost eden izmed najpogostejših vzrokov nesreč :oops: -> nek dodatek k zakonu al kaj jest vem kaj). In to so bli vse minimumi (moj prvi prekršek).

A zdej je že 15k SIT povprečnina?

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po avg 04, 2003 5:47 am

ustavili so me lanskega junija.zato zdaj še vedno odplačujem kazen in gonim samo,ko sem 100% da lahko.sicer pa opažam,da so vedno večji problem slabi vozniki na cesti ne pa policaji.veliko je ljudi je strašno neodgovornih :evil: in se sploh ne zmenijo za druge udeležence prometa :evil: .če je povprečnina 5 ali 15 meni je to isto.

bimmer,da bi mi lahko odvzeli prostost pa nisem vedel :shock:
za vse,ki so divjali (recimo več kot jaz) so jim samo odvzeli izpit.pa ne mene u čuzo,ker mam mal težko nogo :lol:

lp

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Po avg 04, 2003 7:56 am

Aja, to pa nisem vedel, da ti lahko kr tak točke dodelijo, sem mislil, da ti to lahko samo sodnik dodeli kazenske točke, seveda ob tvoji navzočnosti...

Se strinjam, da vsak hiter voznik ni problematičen in da so problematični tisti neodgovorneži in hitri nesposobneži :lol
Dejanski primer:
Vozi moja punca v avtošoli 2 uri pred izpitno in sem se pač peljal malo zraven, peljemo po zelo prometni ulici v Mariboru, ter želimo zavijati levo na stransko cesto. En model z yugecom prileti tik pred nami iz tiste ulice (prevozi stop znak) z hitrostjo vsaj 80km/h, v avtu pa žena in majhen otrok zadaj. Mislim, da je tip imel svetovno srečo, mi pa še večjo, ker bi jaz in moja punca direktno v fasala, če bi bili mi malo hitrejši.

lp

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po avg 04, 2003 10:13 am

moj primer je bil pravzaprav klasičen :roll:

prvi v semaforju,bleščalo se mi je od sonca,nisem jih niti približno videl,ujel me je že 290m prej.
ne rečem,da je kdo drug kriv,ker se mi včasih res ne pelje po omejitvah in dobim kazen ampak vedno imam ob sebi primere,ki ga radi cuknejo ali se ga celo nacukajo (prav pošteno) in gredo za volan :shock: :!:
ko sem videl anketo na tej uvodni strani od avtomobilizma (kdo je bolj nevaren voznik) dobesedno nisem vedel kaj označit :? siguren sem da niso najnevarnejši vozniki člani avtomobilizma.com :wink: res noben od nas ni dirkač formula 1 niti wrc-ja ampak se mi zdi,da je malomarnost večja nevarnost na cesti kot vozniki,ki gredo namesto 40km/h, 70 ali 80 (je pa kazen za prekoračitev take hitrosti kar poštena).

kakorkoli že....srečno :vrum

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Po avg 04, 2003 1:26 pm

BiMMER je napisal/-a:ne samo da ti lahko odvzamejo izpit, še prostost ti lahko odvzamejo, kar je precej hujši ukrep kot odvzem VD!

Ka VSE NE ZVEŠ NA TEM FORUMU DA IMAMO CELO POLICISTA MED NAMI
KAKO JE TO LEPO
PA NE MI ZAMERI ČE TE BOM NEKAJ UPRAŠALA IMAŠ VSE NA AVTU HOMOLOGIRAN IN ČE SE VENO PELJEŠ PO OMEJITVAH KER JIH KAR NEKAJ POZNAM POLICISTOV PA SO V ZASEBNEM ŽIVLJENJU TUDI DRŽIJO OMEJITEV,JOJ KOLIKO VPRAŠANJ SE MI JE ŠE POJAVILO SAMO ENO ŠE KATERI KONEC PA IMAŠ NE ZAMERI ČE SEM PREVEČ RADOVEDNA AMPAK VČASIJ ME POLICISTI ZELO RAZJEZIJO
LP TIGRICA
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov