Debate, ki niso vezane na ostala področja...

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Če mar 13, 2003 11:28 am

no sej kot sem ze napisal, da za francoze take stvari dela francoska firma Valeo

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če mar 13, 2003 2:39 pm

sale: se bom potrudil prit vsaj na naslednji db-drag v lj, ce ze ne prej na srecanje avtomobilizma, pa bos videl kako stvar zgleda ;)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe Če mar 13, 2003 3:12 pm

aja sale zadnič sem na TV3 vido tvojo mazdo na rally-u (mičo al nekaj takega piše na zadni stranski šajbi), mater dobro zgleda...

Kaj toto kromiranje je "kao" neke lepilne folije, ko se potem gor zalimajo, al to kak drugač gre?
Pa ne se norca delat :oops: sn pač malo :noro

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Pe mar 14, 2003 8:26 am

z elektrifikacijo... pa ne me vprasat kaj tocno to pomen (si prblizno predstavljam) drugac ti bo pa sale razlozu, jest sm studiral, da bi se dal kromirat :) :P

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Pe mar 14, 2003 9:31 am

BaSe je napisal/-a:aja sale zadnič sem na TV3 vido tvojo mazdo na rally-u (mičo al nekaj takega piše na zadni stranski šajbi), mater dobro zgleda...

Kaj toto kromiranje je "kao" neke lepilne folije, ko se potem gor zalimajo, al to kak drugač gre?
Pa ne se norca delat :oops: sn pač malo :noro

Ja moj fotr jo je včasih fural na gorsko hitrostnih dirkah zdej jo pa jaz predelujem v tuning car ( sva zamenjala avtomobile, hehe ) :wink: .

Glede kromiranja je pa podoben postopek kot pri kromiranju kovine - gre prav za eno oblike metelizacije (galvanizacija, elektroliza,...) tko da ne gre za kakšno folijo ali pa barvo s krom efektom ampak čisto pravo kromiranje, ki je tudi zelo obstojno in kvalitetno.
Slika Slika

Mustang_Girl
Novinec

Kraj: Mars

Napisal/-a Mustang_Girl Pe mar 14, 2003 4:06 pm

4Sale je napisal/-a:OK, OK, če me že glih silte :lol: hec. No torej na željo uporabnikov :P :

Trgovinca je na Dolenjski cesti 133, nasproti Semenarne Rudnik. Sej je tabla Superkrom ob cesti.

Prid kdaj na Dolenjsko cesto 11 - Strelišče na pijačo. :P

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe mar 14, 2003 4:13 pm

Mustang_Girl je napisal/-a:
4Sale je napisal/-a:OK, OK, če me že glih silte :lol: hec. No torej na željo uporabnikov :P :

Trgovinca je na Dolenjski cesti 133, nasproti Semenarne Rudnik. Sej je tabla Superkrom ob cesti.

Važi. A to je un Bulevar al kaj je že al si mela kaj drugega v mislih. Delaš kje tam mogoče, al kar tko?
Slika Slika

Mustang_Girl
Novinec

Kraj: Mars

Napisal/-a Mustang_Girl Pe mar 14, 2003 4:17 pm

4Sale je napisal/-a:
Mustang_Girl je napisal/-a:

Važi. A to je un Bulevar al kaj je že al si mela kaj drugega v mislih. Delaš kje tam mogoče, al kar tko?

Bolivar ja. Recimo, da delam tam. občasno, ko mam kej časa. Ponavadi tovorim gor robo - pijačo pa te zadeve. Sej tam spodaj majo tudi neki servis ali kaj. Večinoma motorčki ipd. Boš mel kaj za delat tudi, če me ne bo tam. :P

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Sr apr 16, 2003 8:12 pm

Če sem jst to prav razumu gre to tko:
Jst ti dam špegle od avta pa cash in ti mi daš nazaj kromane špegle, a je to tak?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr apr 16, 2003 11:01 pm

Tako nekako ja - če so ogledala za tvojo znamko in tip avta slučajno na zalogi (ponavadi za VW, Audi, Seat) ti jih takoj zamenjajo, svoja stara pustiš tam, poravnaš račun in to je to.

Če pa ogledal ni na zalogi, pustiš svoja tam, počakaš nekaj dni (4 ali 5), jih potem prideš iskat in plačaš račun.

So pa vsa ogledala original le da so kromirana. Če te še kaj zanima kar vprašaj. BTW..čisto vseh ogledal se pač ne da kromirat, ker je to precej odvisno od tipa plastike.
Slika Slika

CEX
Nov uporabnik

Napisal/-a CEX Če apr 17, 2003 12:07 pm

Sale je napisal/-a:Tako nekako ja - če so ogledala za tvojo znamko in tip avta slučajno na zalogi (ponavadi za VW, Audi, Seat) ti jih takoj zamenjajo, svoja stara pustiš tam, poravnaš račun in to je to.

Če pa ogledal ni na zalogi, pustiš svoja tam, počakaš nekaj dni (4 ali 5), jih potem prideš iskat in plačaš račun.

So pa vsa ogledala original le da so kromirana. Če te še kaj zanima kar vprašaj. BTW..čisto vseh ogledal se pač ne da kromirat, ker je to precej odvisno od tipa plastike.

Hmmmm..... pazi to vprasanje, kako mislte da bi izpadl ce bi pokromal letvice, tiste ki so na vratih in odbijacih... To pa na polotu kovinsko modre barve letnik 2001. Sploh si ne predstavljam kako bi zgledal use skupi.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če apr 17, 2003 10:01 pm

CEX, sem ti odgovoril v tej debati :wink: :

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=2954
Slika Slika

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon Če apr 17, 2003 10:33 pm

Ja jst mam toyoto celico l.90
Plastika ne ve kakšna je, mislim pa da je ABS, sam je blo vse to že štrihano, a to kej moti?
Kolk je pol za dva špegla?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Pe apr 18, 2003 10:32 am

Sale a mi lohk na mejl Haby@siol.net posles cene kolk bi prsl kromanje za dva spegla pa stiri klukce na vratih.
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe apr 18, 2003 10:43 am

No vama bom kar tukaj odgovoril (Haby upam, da te ne moti - lahko ti pa tudi še na mail pošljem :wink: ).

Če so ogledala že pobarvana ni nič narobe - itak jih je treba ful zbrusit. Tud če so rahlo opraskana še ni krize, nikakor pa ne smejo bit počena. Cena kromiranja za par je 18.000 SIT (za vse avte enako, seveda se pa mora dat razstavit).

Kromiranje notranjih kljukic se pa ne obnese (čudn material + prepojenost z raznimi spreji za armature).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Haby
Stalni uporabnik

Kraj: CE-LJ

Napisal/-a Haby Pe apr 18, 2003 3:33 pm

Sale za ogledala je cena ce jih vi zbruste al ce ze dobis pripravljene? Klukce me pa zanimajo zunanje in ne notranje!
Slika
Se policaja pogovarjata o storilcu prekrška:
"Ti, a ga kaznujeva?" pravi prvi drugemu.
Drugi pa pravi: "Brez veze, sej vidiš, da je Celjan"

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Pe apr 18, 2003 3:40 pm

To je cena če jih mi brusimo - najbrž jih lahko tudi sam zbrusiš ampak morajo bit res v nulo zbrušena (btw...tud če kupiš čisto nova ogledela jih je treba zbrusit, ker imajo prevlečeno UV zaščito), ker drugače kromiranje ne bo uspelo.

Sicer se je pa najbolše oglasit v trgovini (Dolenjska c. 133, nasproti semenarne na rudniku) ali pa poklicat na 041/911-383 pa boš dobil informacije iz prve roke. Tudi glede kljuk, ker jaz težko točno rečem kako je s tem :wink: .
Slika Slika

Uporabniški avatar
Mantara
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Mantara Pe apr 18, 2003 9:16 pm

Sale je napisal/-a:OK, OK, če me že glih silte :lol: hec. No torej na željo uporabnikov :P :

Trgovinca je na Dolenjski cesti 133, nasproti Semenarne Rudnik. Sej je tabla Superkrom ob cesti. Zaenkrat so na zalogi krom okvirčki za reg. tablce avtov, motorjev, scooterjev pa neki krom gasilni aparati za v avto ipd. Pa glede kromanja ogledal se da zment itd.

Skratka pridite kaj na obisk, ker bom tud jaz najbrž dost tam visu - najboljš popoldne med tretjo in sedmo uro.

Aja, glede kromiranja - predvsem gre za plastiko, ker če imate kaj kovinskega za kromirat ni noben problem, je precej delavnic, ki se ukvarjajo s to "navadno" galvanizacijo.

Sale kolko pa je cena kromiranih okvirckov za reg. tablice ce smem vprasat?

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon Pe apr 18, 2003 10:07 pm

Sej vem da sm že tečen, pa vseen...
kolk je pa to obstojno, ke sm mel enkrat neke plastične svinčnike(kromiran) ma nekak tak je vsaj zgledal, pa se je zgulilo dol, oz. zluščilo.
Sam vprašam... :D :D
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost